Şimdi Ara

Muhteşem Yüzyıl (2010) (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.963
Cevap
16
Favori
157.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tek amacı Osmanlı'yı karalamak olan bir dizi.. Tarih danismani bazi padisahlarin icki ictigini soyluyor. Osmanli mutfagina giren bir tek soganin bile kaydi tutulmustur. Ki padisahlarin icki icmesi mumkun degildir. Eger icki iciyorlardiysa bunun kayitlarda olmasi gerekir. Osmanli padisahlari veli zatlardir ki haram olan icki icmeleri kesinlikle soz konusu degildir. Osmanli padisahlarinin icki ictigini soyleyen bir kisinin danismanlik yaptigi dizinin duzgun olmasi beklenemez zaten..
    Bu dizinin devam edecegini sanmiyorum. Daha yayinlanmadan sadece fragmanlari izlenerek bu kadar tepki toplayan bir dizi devam etmez..Aski memnu gibi bir dizi yapilirsa ve biz de ondan rahatsizlik duyarsak izlemeyiz olur biter ama Osmanli padisahlarini, haremi oldugundan cok farkli ve carpitan bir dizi yapilirsa buna kayitsiz kalamayiz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırıkvazo -- 7 Ocak 2011; 1:41:48 >
  • Ben de RTÜK'e şikayet ettim.

tamamen tarihi çarpıtıyorlar. Zaten okuma-yazma oranı düşük olan ülkemizde Kanuni'yi bu şekilde gören insanımız, Muhteşem'i böyle karı-kız düşkünü biri olarak mı hatırlasın?

Bu dizi resmen tarihimize küfürdür. Tarihten nasibini alamamışlar ise diziyi destekliyorlar.
  • Şerbet içiyor olamaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyran

Şerbet içiyor olamaz mı?

diziyi izlerken eğer yanlış duymadıysam şerbet lafı bi kaç yerde geçmişti

hatta galiba survivor'daki kız odaya girmeden önce getirmişlerdi içiyodu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mister No -- 7 Ocak 2011; 8:54:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgeolun

Kanuni Sultan Süleyman ı bilmesek yutturacaklar!.. Çarpıtıp karı kız sahneleri cekeckelerine sıkıyorsa preveze deniz savaşını, viyana, trablusgarp ve hindistan seferlerini, mohaç meydan savaşını çekeselerya. işlerine gelmiyor tabi

parayı ver, onuda çekerler..
    bu saydıklarını tiyatro gibi oynayabileceklerinimi sanıyorsun ?
    Neymiş savaşmış ?
    $$$$$$ olduktan sonra herşeyi çekersin, ama $$$$ yoksa şimdi izlediğimiz gibi olur..
    daha iyisi varsa buyrun onu izleyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RockSuqerStarr

Osmanlı torunu Atatürkün evlatlarıyız .. Tamam eyvallahda !

"Kadın düşkünü padişah yoktu" diyenleri anlayamıyorum .. Bir araştırın bakalım, Osmanlı zamanında "cariye" denilen hatunlar neye hizmet ediyormuş ..

Öyle birşey diyen yok zaten. Özellikle imparatorluk döneminde Padişahlar gösteriş ve zevk olayını abartmışlardır. Özellikle Kanuni döneminde Haremin devlet üstündeki etkisi artmıştır. Zaten Kanuni'den sonra ki çoğu Padişah annelerinin yada cariyelerinin (çoğu devşirmedir bu kadınların) etkisinde kalmıştır. Zaten bakın tarihe ta Hunlardan bu yana Türklerin kurduğu bazı devletlerin yıkılma sebebi kadınlardır.

Diziye gelirsekte ben Osmanlı tarihinin bu yönünü dizi yapıp izleyiciye sunulmasına karşıyım. Gitsinler Aşkı memnu tarzı başka dizi yapsınlar. Neden Osmanlı'yı, Kanuni'yi buna alet ediyorlar. Çoluk, çocuk bu diziyi izleyip sonra okulda tarih dersine girince Kanuni'yi tiye alır mı almaz mı şimdi söyleyin bana. Öğretmen dese ki oğlum kızım anlat Kanuni dönemini, sınıfta ki tepkiyi düşünemiyorum şimdiden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mister No

quote:

Orijinalden alıntı: kyran

Şerbet içiyor olamaz mı?

diziyi izlerken eğer yanlış duymadıysam şerbet lafı bi kaç yerde geçmişti

hatta galiba survivor'daki kız odaya girmeden önce getirmişlerdi içiyodu

Tabii ki o dönemde yaygın olan içecekler şerbet ve şıra. Haliyle de hemen içeceği içki olarak düşünmeyi pek uygun bulmuyorum. İçki olduğuna dair de dizide herhangi bir ifade kullanıldığını hatırlamıyorum.

Ayriyeten ve esasen gözden kaçan birşey var ki, konu başlığında da kendisini belli ediyor, dizinin adı Muhteşem Yüzyıl : Aşk-ı Dirun olarak geçiyor. Haliyle de temelde aşk ve entrika söz konusu. Neticede verilen isimden belli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyran -- 7 Ocak 2011; 10:24:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoLyZomBie

Ben de RTÜK'e şikayet ettim.

tamamen tarihi çarpıtıyorlar. Zaten okuma-yazma oranı düşük olan ülkemizde Kanuni'yi bu şekilde gören insanımız, Muhteşem'i böyle karı-kız düşkünü biri olarak mı hatırlasın?

Bu dizi resmen tarihimize küfürdür. Tarihten nasibini alamamışlar ise diziyi destekliyorlar.

İstediğin kadar şikayet et, izlemeyen olacağı kadar bu diziyi izleyende çok olacaktır.
  • Öncelikle bunun sadece dizi olduğu unutulmamalı.Ancak dizideki anlatılan olaylar da gerçeklik payı var.Osmanlı uzun yıllar ayakta kaldı diye bütün padişahlar mükemmeldi hepsi ahlak abidesiydi tezini savunmak çok yanlış olacaktır.Diğer konu ise içki konusu yok canım padişah bu hiç içki içer mi diyenler o devirde mi yaşadı.Diğer yandan içse ne olur,içmese ne olur.
  • 1.Bölüm tek parça HD 720p (Youtube)
    Link için TIKLA
  • Bu diziyle ilgili tartışma aslında Can Dündar'ın Mustafa belgeseliyle ilgili yapılanın bir başka versiyounu benim gözümde. Ben orada da aşırı eleştirilerden, subjektif bakış açılarından, önyargılardan kaçınmak gerektiğini düşünüyordum şimdi de öyle. Ayrıca her ne olursa olsun sansüre de karşıyım; şikayet değil beğenmeyen izlemesin yakınlarına da izlettirmesin istiyorsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gizlimert

Bu diziyle ilgili tartışma aslında Can Dündar'ın Mustafa belgeseliyle ilgili yapılanın bir başka versiyounu benim gözümde. Ben orada da aşırı eleştirilerden, subjektif bakış açılarından, önyargılardan kaçınmak gerektiğini düşünüyordum şimdi de öyle. Ayrıca her ne olursa olsun sansüre de karşıyım; şikayet değil beğenmeyen izlemesin yakınlarına da izlettirmesin istiyorsa.

"Mustafa"nın türü belgesel idi. Atatürk hakkında daha önce hiç duyulmamış şeylerden bahsedildi (belgesel olduğu için doğru olmak zorunda -yanlışsa günahı Can Dündar'ın boynuna-). O yüzden bu kadar tartışıldı.

Bu ise yalnızca sonunda "bu dizi tarihi olaylardan esinlenerek kurgulanmıştır" yazan bir aşk dizisi.
    Yani başrolde Kanuni yerine Ahmet, Mehmet yada Oğulcan, Osmanlı Devleti yerine Muz İmparatorluğu falan olsa da olurdu.
    Alt tarafı tarihten esinlenilen bir fantezi ürünü ( fantezi deyince yanlış anlamayın )
    Benim isteğim biraz daha siyaset, ordu içerikli bir dizi olması (yine harem olacak tabi). Yoksa tarihi kıçı kırık bir dizi sayesinde öğrenecek değilim.

Sansüre ben de karşıyım, ama aynı şekilde basın-yayın organlarının halkı koyun gibi gütmesine de karşıyım.

Ekleme; sanki "Mustafa" belgeselinden daha fazla sansasyon yarattı gibi geldi bu dizi. İmparatorluk günlerinden kalan bir tek şeyimiz kalmıştı o da geçmişle övünmek. Galiba o da elimizden gidecek diye korkuyor millet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtesGunes -- 7 Ocak 2011; 18:50:07 >
  • silindi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumurta34 -- 16 Mayıs 2020; 16:44:21 >
  • O değil de Hürrem Sultan rolünü oynayan kız süpersonik güzel ya
  • Survivor Merve'de bu dizide seneye kaset çıkartırsa şaşmayın onu artık her alanda görebiliriz.
  • Kurtlar Vadisi Pusuda İskenderin adamı Zeki de dizide.

Mersin de Bir zamanlar Tiyatro hocalığı yapıyordu.

Bundan yaklaşık 1,5 ay önce Mersin Media Markt da ayak üstü sohbet etmiştik.

Rol aldığına sevindim gerçekten. Harcamasınlar böyle oyuncuları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1ST4NBLu3
    Batının bile "Süleiman The Magnificent" diye bahsettiği seferden sefere koşan, 72 yaşında seferde ölen bir yüce padişahın devlet işlerinden çok uçkur işleri ile ilgili diziler/filmler yapmaları artık tak ettirdi.

Bunları izleyip izleyip "Osmanlı'da gaddarlık, cinayetler vardı. Padişah hergün bir bakire götürüyordu. Berbat bir durumdaydık" diyenlar çıkacaktır. Onlara Geleceğe Dönüş filminden Dr. Emmet Brown un sözünü söyleyeyim: "Dört boyutlu düşünemiyorsun Marty! Sen 1885 yılına gidince orada Kızılderililer olmayacak." Dört boyutlu düşünmüyoruz kardeşlerim. O zamanlar kanunlar, yaşam standartları, vs. vs. bugünkü düzeyde miydi? Değildi, ama yüksek standartlar vardı bizde.

Bana dokunan birşeylerin bilerek/bilmeyerek yozlaştırılması.
    Bana dokunan o "muhteşem yüzyıl"ların bahçelere ekilen lalelerle, yataktaki cariyelerle, koca sarıklı paşaların yaptığı dedikodularla belleklere kazıtılmak istenmesi.

1. Süleyman'ın imparatorluğa kattığı topraklar:

EKLEME: Söylediklerim bu dizi için geçerli değildir. Genellemedir. Bu diziyi de bir bölümde yargılamak doğru olmaz herhalde. Bekleyip görelim...

Blah, blah, blah........

Osmanlıyı taliban benzeri yaşayan, hissiz, sadece savaşı düşünen makineler olarak görenler olduğunu bilmek acı verici. Siz beğenmesenizde gerçek Osmanlı dizideki gibiydi. Harem dairesi home cinema için yapılmadı herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadow006

quote:

Orijinalden alıntı: 1ST4NBLu3
    Batının bile "Süleiman The Magnificent" diye bahsettiği seferden sefere koşan, 72 yaşında seferde ölen bir yüce padişahın devlet işlerinden çok uçkur işleri ile ilgili diziler/filmler yapmaları artık tak ettirdi.

Bunları izleyip izleyip "Osmanlı'da gaddarlık, cinayetler vardı. Padişah hergün bir bakire götürüyordu. Berbat bir durumdaydık" diyenlar çıkacaktır. Onlara Geleceğe Dönüş filminden Dr. Emmet Brown un sözünü söyleyeyim: "Dört boyutlu düşünemiyorsun Marty! Sen 1885 yılına gidince orada Kızılderililer olmayacak." Dört boyutlu düşünmüyoruz kardeşlerim. O zamanlar kanunlar, yaşam standartları, vs. vs. bugünkü düzeyde miydi? Değildi, ama yüksek standartlar vardı bizde.

Bana dokunan birşeylerin bilerek/bilmeyerek yozlaştırılması.
    Bana dokunan o "muhteşem yüzyıl"ların bahçelere ekilen lalelerle, yataktaki cariyelerle, koca sarıklı paşaların yaptığı dedikodularla belleklere kazıtılmak istenmesi.

1. Süleyman'ın imparatorluğa kattığı topraklar:
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bd/OttomanEmpireIn1683tr.png

EKLEME: Söylediklerim bu dizi için geçerli değildir. Genellemedir. Bu diziyi de bir bölümde yargılamak doğru olmaz herhalde. Bekleyip görelim...

Blah, blah, blah........

Osmanlıyı taliban benzeri yaşayan, hissiz, sadece savaşı düşünen makineler olarak görenler olduğunu bilmek acı verici. Siz beğenmesenizde gerçek Osmanlı dizideki gibiydi. Harem dairesi home cinema için yapılmadı herhalde.

Dostum ben neden böyle yazdığımı daha sonra açıkladım. Okursanız görürsünüz.
    Ben inkar ettiğimi söylemedim. Elbette var dedim, ama sadece bunlardan bahsetmek te başka bir körlüktür. Buna katılıyorum. Ben bağnaz biri değilim. Ama "siz beğenmesenizde gerçek Osmanlı dizideki gibiydi" demişsiniz. Uzmanlık alanınızı öğrenebilir miyim? Siz nasıl bu kadar emin olabildiniz aynen dizideki gibi olduğuna?
    Sırf alıntı yaptığınız mesajımda bile söylediklerimin bu dizi için olmadığını, görüş belirtmek için daha erken olduğunu yazmışım.
    Siz onca yayın izlemişsinizdir 1. Süleyman ile ilgili. Bir kez siyasi, askeri hayatı ile ilgili bir dizi/film izlediniz mi?

Ayrıca saygı çerçevesi içinde tartışırsak çok daha iyi olur. Ben kimseye saygısızlık etmedim, etmem de. Muhattap alacağım kişiden de saygı beklemek en doğal hakkım.
    Alaycı tavrınız gücendirdi beni açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtesGunes -- 7 Ocak 2011; 21:20:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1881

O değil de Hürrem Sultan rolünü oynayan kız süpersonik güzel ya

Ne güzel ya, nerden bulup getirmişler ki acaba
  • Almanyadan geliyor arkadaşlar.

4 dil biliyormuş.

Deneme çekimlerinde kaç kişinin arasından sıyrılıp gelmiş
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.