Benim örf ve adetlerimde bir tane de devlete almak var. Vergilerin düşmesi devlet kültürümüze de aykırı. Devletin bu yanlıştan dönmesini umuyorum. |
Müjde! Konsollardaki gümrük vergisi oranı azaltıldı (17. sayfa)
-
-
Diskli sürümde 6.499 gibi bir fiyat bekliyorum, bakalım ne kadar olacak.
-
Fiyat elbet düşecek stoklar çoğalacak kur da düştü ama 4.5-5 bin olacak diyenler hayal aleminde yaşıyorlar en kötü laptop 6 bin tl olmuş nereye ps5 5 bin oluyo
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fiyatlar ne zaman revize edilir acaba? -
Kesinlikle yurtdışı bir tanıdık vasıtasıyla getirilmesi gereken bir konsol. -
Beyler şimdi verginin inmesi sonrası yurtdışından eşimiz dostumuzla getirmemiz ile yurtiçinden almamız arasında kaç tl fark oluştu?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ahahaha konsol stokçularına iyi kapak oldu
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar series s ne kadara gelir 3500 3000tl civarı olur mu olursa taksitle alınabilir gamepass falan var -
Fiyatlar bir süre düşmez. Satış yapan firmaların gerekçesi: “Biz stoktaki konsolları ilave vergi ile aldık”. O arada vergi zaten yine en az %50’ye çıkar. Fiyatlar aynı veya vergiye göre daha yüksek bile olabilir.
Belki buna istisna Amazon olur. Oradan stok bulup sipariş verilirken Amazon vergiyi güncel değer olan %20 olarak hesaplayabilir. Yerel vergi uygulamalarını genelde güncel olarak takip ediyor Amazon.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
"Erken" alanlar üzülsün demedim hocam. Ürünleri 10 dakikada bitirip millete 11.000-14.000 TL ye satmak isteyen fırsatçılar üzülsün demek istedim. Birde kötü durum senaryosu durumları var bizim aklımıza getirmek istemediğimiz. Ben hesapları yaparken euroyu 9.1 aldım ama firma belki kuru 10' dan aşağıya hesaplamayabilir. Bizde gelişmiş ülkelerde olduğu gibi değerini kolay kaybetmeyen bir para birimi ne yazık ki yok. Kurun olması gereken ya da yıl içinde olabileceği en yüksek değerler hesaplanarak resmi satış fiyatları hesaplanıyor. 8300TL fiyat zaten firmanın 2020 yılı için görmüş olduğu en kötü duruma göre belirlenmiş fiyattı. Euro 10'u aşınca da resmi satış fiyatı PlayStation ile aynı çıkış fiyatına sahip Xbox series x için hiç değişmedi. Hesapladığım değerlere hemen düşmeyecek belki ama euro 9TL civarında kalmaya devam ederse illa o fiyatları görecek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Şöyle diyeyim
Eşin dostun hediye olarak getirirse hediye eşya sınırı 430 euro
Bunun üstü %18 vergi ekleniyor bunu ödemek zorunda kalabilir gümrükte
Yani 600 euro gibi bi fiyata gelir
Ama şöyle bir şey var
Hediye mal değil de "kişi yanında gelen eşya" şeklinde getirirse konsolu tek olmak şartıyla fiyat sınırı yok
Burda şu sorun var kutulu olunca sıkıntı çıkabilir gümrükte.Adam sen bunu hediye getirmişsin bakalım fiyatı 430 u geçmiş mi diyebilir
Burda gümrükçüye kalmış iş
Orjinal kutusunda olmadan çantaya valize koyarsan sıkıntı çıkma ihtimali de olmaz ama
Her halükarda maks ödeyeceğin 600 euro
Buradakinin çok altında
Bu dediklerim dijital 400 euro olduğu için kolayca halledilir
Kutulu kutusuz farketmez
-
bu ülkede hiç birşeyin fiyatı düşmez,boşa sevinmeyin.
-
max 7 K olur altına düşmez zor
-
Konuda müjde olan birşey görmüyorum. Hatta o % 20 de alınmamalı. Yazık cidden nasıl bir uygulama.
Paşa paşa indirecekler ps5in fiyatını. Burda fiyatın düşmeyeceğini savunanlar cidden psikolojik sorunlarınız var bence.
-
Neye sevineceğimizi unuttuk bu ülkede hocam. Haklsınız.
-
Ülkedeki her türlü fırsatçının gününü görmesi dileğiyle.
-
quote:
Orijinalden alıntı: crow in cornfieldbu ülkede hiç birşeyin fiyatı düşmez,boşa sevinmeyin.
Neden sevinmeyelim. Düşecek işte. Resmi gazetede yazan babamın uygulaması değil. . O zaman yurt dışı alır millet . Tıpış tıpış düşecek o fiyatlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babangida Babayaro -- 1 Ocak 2021; 16:46:15 > -
quote:
Orijinalden alıntı: headFiyat elbet düşecek stoklar çoğalacak kur da düştü ama 4.5-5 bin olacak diyenler hayal aleminde yaşıyorlar en kötü laptop 6 bin tl olmuş nereye ps5 5 bin oluyo
şu anki hesaba göre 5050 ₺ oluyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X