Şimdi Ara

Müjde ÖTV sıfırlandı! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
4.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fakirler ölsün.com, yetim hakkı.com,, beddua etmiş gibi olmasın ama, umarım o yatlarda dönme olarak uyanmazsınız,,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mithrandir24

klima, buzdolabı, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, termosifon, elektrikli süpürge ve bazı küçük ev aletlerinden alınan özel tüketim vergisini (ÖTV) 30 Nisan'a kadar sıfırlarken konutta ise KDV düzenlemesi yaptı.

Boş boş laf yapmayın bir sürü alınabilecek şey var, gidip yok şuan teknedeyim felan diye espri yapıp ''zuhahaha'' diye gülmek kötü niyetli olmanın bir belirtisi.

Bu kadarda olmaz arkadas... Baskalarina hashasi diyene kadar siz kendinize bakin.onlardan betersiniz. Her yaptiklarini sorgusuz sualsiz itaat ve kabul ediyorsunuz.

Yatlara otv sifirlamak nedir.yatlara kim biniyor.ogretmen ahmet mi.bakkal rustem mi.ciftci mehmet mi?

Zengine gun dogdu. Yatlara mazot vergisiz birde otv siz fiyat ohhh ne ala.

Biz oderiz nasilsa otv leri.

Bu arada bu yapilanlarin sebebini anlamaya muhtedir misin acaba?

Ekonomi harika ya ondan otv yi kaldirdilar

• su çok güzel gelsenize
  • Elektrikli ev aletlerinde (tv haric) otv sifirlamasi 30 nisana kadar mobilyalarda ise %8e dusurmusler.

ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ koyduklari hersey bir evin olmazsa olmazi ya da artik ihtiyac haline gelmis otomobiller. Ama ihtiyactan ziyadecluks sayilacak deniz araclarinda ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ yok. Sizcede bi gariplik yok mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: 200ugececekaga

Elektrikli ev aletlerinde (tv haric) otv sifirlamasi 30 nisana kadar mobilyalarda ise %8e dusurmusler.

ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ koyduklari hersey bir evin olmazsa olmazi ya da artik ihtiyac haline gelmis otomobiller. Ama ihtiyactan ziyadecluks sayilacak deniz araclarinda ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ yok. Sizcede bi gariplik yok mu?

Bence yok. Ulkenin sorunu bu.zenginden daha fazla vergi alacaklarina fakirden ve orta gelir grubundan daha fazla aliyorlar.

Sonra da meydanlara cikip hersey millet icin diyorlar ve de pesinden giden milyonlar ortaya cikiyor

• Nedense nisana kadar. yoksa evet demek için mi ?
    hemen kandım ben. evet desem bile artık ötvler geri gelmeyecek holeyyy.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fortune1905

quote:

Elektrikli ev aletlerinde (tv haric) otv sifirlamasi 30 nisana kadar mobilyalarda ise %8e dusurmusler.

Bence yok. Ulkenin sorunu bu.zenginden daha fazla vergi alacaklarina fakirden ve orta gelir grubundan daha fazla aliyorlar.

Sonra da meydanlara cikip hersey millet icin diyorlar ve de pesinden giden milyonlar ortaya cikiyor

Hani Ahmet Kaya şarkısında diyor ya," nerden baksan tutarsızlık nerdsn baksan ahmakça"

• oh gelsin gemicikler
  • Teknelere yatlara vergiyi düşük tutmaya mecburlar. Başka çareleri yok. Tekne bu. Ülkeye bağlı olmak zorunda değil. Vergiyi arttırırsan çeker yabancı bayrağı, sana hiç vergi ödemez. O yüzden devlet baba yakaladığını öper. Teknede adamı yakalamak mümkün değil. Ne yapacaksın? "Yabancı bayraklı tekne ülkeye giremez" mi diyeceksin? Türkiye'ye gelen en zengin turisti mi kovacaksın? Göceğe gelen tekne turistinin ülkeye bıraktığı para komple Bodrum, Marmaris'e gelen amelelerin bıraktığından fazla. Bayrağı Türk olmayana uzun kalma izni vermesen, bu sefer de tekne ile 2 saat mesafede dolu dizgin Yunan adası var... Tekneler gene çeker yabancı bayrağı, Yunanda kışlar. Yazın tekneni almaya Yunan'a gidersin.

Dolayısı ile tekneye yüksek vergi konamaz. Tekneye düşük vergi alınmasına kızacağınıza, devlet neden yakaladığını öpme politikası güdüyor, bunu bir irdeleyin derim.

Eskiden bir tekne üreticiliği girişimi olmuş bir ailenin, özal'ın ithalat yasasının çıkması ile ürettiğimiz teknenin elimizde kalması sonucu, 12 metrelik fiber bir yelkeni tekne üzerinde büyümüş bir çocuğu olarak söyleyeceklerim bu kadardır. Ev almadan önce tekne alabilirim. Veya kendim de yapabilirim bilmiyorum. Veya alıp toplayabilirim. Ancak tekne araba gibi değil. Vergiyi coştururlarsa bayrağı değiştirirsin, devlet avucunu yalar. Çok net bir durumdur.

------------------------

Lüks motoryatlar, lüks tekneler, büyük ve şık guletler falan aklınıza geliyor ve tekne ile zenginliği özdeşleştiriyorsunuz; ancak pek de doğru değildir. Türkiye'de tekneciliğe merak son derece az olmasına rağmen, türk marinalarına bağlı teknelerin çoğu orta sınıf teknelerdir. Yazlık almaktan ciddi ucuzdur. Yürütmesi ise yazlıktan biraz pahalıdır. Kütür kütür yazlık alan orta-üst sınıf aynı şekilde tekne de alabilir. Hatta, bir arabaya 80.000TL veren babayiğit orta sınıf, isterse 30.000'lik bir arabaya binip, 50.000'e biraz eski ve küçük bir tekne alabilir. Ancak almaz. Vizyon dardır Türkiye'de. Gider Mersin'de apartman dairesi/yazlık alır. İyi ki de öyle yapar. Yoksa sahiller bize yetmezdi. Nüfus fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 3 Şubat 2017; 12:13:37 >

• İtalya, ispanya gibi bayrakları çekmek daha bir turist havası verirken neden türk bayrağı çeksin millet,,

Biri gelir, abi türk bayraklı yat buna manita gelmez derse,,

• Otomobilde ötv nin sıfırlandığını hayal bile edemiyorum.
    Sanırım tüm dünya araç talebimize yetişemez.
    Ve trafik yoğunluğunun geleceği hal ile evimize sanırım 3-4 saatte ulaşırız veya hiç gerek kalmaz zaten park yeri bulunmadığı gibi bu durumda şehir dışına filan park ederiz.
    Tabi millette para yok, sürünüyoruz o başka.
  • Arkadaşlar en az yakan hangisi o yatı alayım diyorum.

• En az yakan yat ekektirikli ve yelkenli rüzgar olandır,, Yani bu ikisi hibrit olacak,, deyme keyfe,, var ancak üretemiyorlar, üretseler bile pahalı satacaklar, bi bk bulduk diye,, ben kendim yapacağım ama,, freee doom sea,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekne alabilsem ÖTV yı kim takar lann

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hemen siparişi geçtim teşekkürler

Müjde ÖTV sıfırlandı!
  • Kardeş sen hastamısın, yoksa kafan mı güzel??
    Adamlar ötv yi kaldırmış beyaz eşyadan iyi olmuş diyorum ''Her yaptiklarini sorgusuz sualsiz itaat ve kabul ediyorsunuz'' diyorsun, kaldırmasalarmış keşke mi diyeydim?
  • Sanırsam tek eksiğiniz motoryattı.

• godamanların yat ihtiyacı artmış anlaşılan
  • quote:

Orijinalden alıntı: mithrandir24

Kardeş sen hastamısın, yoksa kafan mı güzel??
    Adamlar ötv yi kaldırmış beyaz eşyadan iyi olmuş diyorum ''Her yaptiklarini sorgusuz sualsiz itaat ve kabul ediyorsunuz'' diyorsun, kaldırmasalarmış keşke mi diyeydim?

Benim kafam guzel degil ama sizin 7/24 guzel sanirim.

Yatlara otv kaldirirken araya da beyaz esyayi sikistiralim da millete ayip olmasin derdindeler.

Yoksa milleti dusunseler di beyaz eşya gibi zaruri ihtiyac olan şeylere otv almazlardi...

Ama nerde yine millet odesin

• quote:

Orijinalden alıntı: fortune1905

quote:

Yalan mı yani. Herşey millet için tabi. Kazıklar, zamlar, vergiler. Herşey millet için. Fakir olana millet denir. Zengin olana aristokrat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 3 Şubat 2017; 17:31:54 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.