Bir de şanzıman meselesi var. Dizel, otomatik şanzımanla gelmezse benim için anlami yok! AMT bile olsa otomatik şanzıman şart.
quote:
Orijinalden alıntı: müco77
Bilirim de, daha test bile edilmemiş bir motorun dizel (ya da turbo) oluşu nedeniyle sorun çıkartacağından ve Honda'nın sorunsuzluğunun ortadan kalkacağından bu kadar emin olamam. En azından daha ihtiyatlı konuşurdum; "Bu motor sorun çıkartabilir", "Honda'nın sorunsuzluğu ortadan kalkabilir" gibi.
Evet sorun olabilr Yeni motoru cok iyi test edip piyasaya sürmesi gerek AKSİ halde sorun oldugu zaman aracları geri cagırmak zorunda kalırlar buda herşeyi ele yüze bulaştırmak olur. Ve rezil olurlar...Fiyat konusundada sunları söylim Müşteriyi cekmek için güzel bi fiyatlandırma şart
Mesela civiclerin en dolu modelini 40 45 bin civarında yapmaları en baz modelinide 28 30 bin TL gibi fiyatla sürerlerse piyasaya güzel olur..
Wishful thinking :D
Honda küçük hacimli dizel motor üretti ama iki sorun var: 1. Fazla küçük hacimli: 400 cc 2. Motosikletler için
"düz vitesli Honda" diye bir şey yoktur zaten. Onlara toyota falan diyebilirsiniz.
Millete inme inecek sonunda Honda şu dizel motoru yapsa da kurtulsa herkes
quote:
Orijinalden alıntı: hozturan
quote:
Orijinalden alıntı: haluk 23
quote:
2012 Baharda seri üretim başlıyooor!
Otomatik vitesli olsuuuun. :)
"düz vitesli Honda" diye bir şey yoktur zaten. Onlara toyota falan diyebilirsiniz.
Nasıl yani, benim makinaya Honda değildir dedin, duymasın alınır valla :D
quote:
Orijinalden alıntı: *President*
quote:
quote:
quote:
en azından benim için
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: *President*
quote:
quote:
quote:
en azından benim için
Yaw Prelude alıp otomatik şanzımanı söküp yurt dışından manuel şanzıman getirtip swap yapıyoruz yapma gözünü seveyim
Bana sorarsan da kesiciye girmeyen honda honda değildir hadi bakalım
Neyse konuyu amacı dışına taşımayalım, amacım tartışmak değil zevk meselesi tabi, kolay gelsin
Düz Honda'da olabilir illa ki de, otomatik Honda candır.
Bu bağlamda dizel Honda otomatik olmazsa benim için hiçbir anlamı olmayacağını tekrar ifade edeyim. Hatta AMT'ye de soğuk bakıyorum. Ya CVT, ya tork konvertörlü!
quote:
Düz Honda'da olabilir illa ki de, otomatik Honda candır.
Bu bağlamda dizel Honda otomatik olmazsa benim için hiçbir anlamı olmayacağını tekrar ifade edeyim. Hatta AMT'ye de soğuk bakıyorum. Ya CVT, ya tork konvertörlü!
Spor modeller ve VTI olanlar hariç manuel Honda kalmadı artık. Yeni NSX bile otomatik spor bir şanzımanla çıkacak. Yani manuel devri geçti, bu yüzden senin istediğin gibi dizel Honda larda otomatik CVT olarak çıkacaktır diye tahmin ediyorum
Her kafadan bi ses cıkmış kimisi otomatik olsun kimisi olmasın demiş Ya bi durun bakalım üretcekler mi nsıl olcak
OLursada otomatik manuel secenegi olur zaten.Mazda cıkardı 1.6 dizel cokda güzel oldu suan favori araclarımdan biridir mazda 3 dizel
quote:
Orijinalden alıntı: __GeneraL__
Her kafadan bi ses cıkmış kimisi otomatik olsun kimisi olmasın demiş Ya bi durun bakalım üretcekler mi nsıl olcak
OLursada otomatik manuel secenegi olur zaten.Mazda cıkardı 1.6 dizel cokda güzel oldu suan favori araclarımdan biridir mazda 3 dizel
Ama Mazda dizelde otomatik yok. :)
Bu yüzden sadece iç geçiriyoruz.
Satın alamıyoruz.
quote:
quote:
Ama Mazda dizelde otomatik yok. :)
Bu yüzden sadece iç geçiriyoruz.
Satın alamıyoruz.
Hocam otomatik o kadarda iyi bişey degilki bizdede ceed vardı 1.6 dizel otomatik araba 70.000 kmden sonra aşırı yakmaya başladı şehir içi...Ortalama 7 litreyi buldu suan önceden daha azdı hatta 8e gidiyor ne yapsam düşmüyo Dizel otomatik araba belli kilometreden sonra yakmaya başlıyor Bitanede c5 var bizde ceedle karşılaştırcak olursam c5 mazot dostudur diyebilirm
quote:
Hocam otomatik o kadarda iyi bişey degilki ...
Seçenekleri yazıyorum :)
1. Evli değilsin. 2. Evlisin ama eşin araç kullanmıyor. 3. Evin anne, teyze, hala gibi diğer bayanları da araç kullanmıyor.
Eşimin Focus 1 aracında yılda ya da 10 binde bir baskı balata değiştirtiyorduk.
Parası ve çekici olayı sıkıntıydı.
Yolda kaldığı da cabası.
- Halukçuum, araba çalışıyor, vites sakız gibi olmuş ama geçiyor yine ama araba gitmiyor.
- Neredesin?
- Sağımda bir ağaç, solumda bir ev var!!!
- Tamam geliyorum
Biz de keyfimizden otomatik demiyoruz arkadaşım
tabii bir de Honda'nın otomatiklerini (i-shift hariç) Kia ya da Citroen'inkilerle kıyaslamamak lazım..
Bu arada Honda bayilerine de "küçük hacimli dizel geleceği" bilgisi verilmiş. Ama gariplerim mevzuyu sizin kadar bilmiyorlar. 1,6 olacağını söyledim de sevindiler :)
Biz de TR'ye getirileceğini öğrenmiş olduk. 2012 olmasa da 2013'te gelir bence ;)
quote:
Bu arada Honda bayilerine de "küçük hacimli dizel geleceği" bilgisi verilmiş. Ama gariplerim mevzuyu sizin kadar bilmiyorlar. 1,6 olacağını söyledim de sevindiler :)
Biz de TR'ye getirileceğini öğrenmiş olduk. 2012 olmasa da 2013'te gelir bence ;)
2 hafta önce gittiğim bayii de 2016'ya kadar dizel gelmeyeceğinin kendilerine söylendiğini söyledi bir satış temsilcisi.
Mevzuyu bizim kadar bilmediklerine iyice kanaat getirdim.