Şimdi Ara

Müjdeler olsun! Honda 1,6lt dizel motor üretecek (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
350
Cevap
2
Favori
34.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuya dönersek, @hozturan gelecek diyorsa gelecektir:)
    1.6 dizel motor sadece Türkiye pazarı değil, Avrupa pazarı için de tercih edilen bir seçenek.
    Bundan birkaç ay önceydi sanırım, Honda Türkiye'nin yeni genel müdürü Yamasaki, 2012'den itibaren küçük hacimli dizel motorları piyasaya süreceklerini açıklamıştı. Bkz: google.
    Ama deprem, tsunami derken gecikme olabilir.
    Honda'nın dizele rağbet etmemesi tamamen şirketin gelecek planlarıyla ilgili bir stratejiydi. İçten yanmalı motordan nihai anlamda hidrojene (Hybrid demiyorum, dikkat) geçişin şart olduğunu düşünüp yatırım ve ar-ge planlamasını buna göre yaptılar. Hatta geçiş sürecini daha kısa öngörerek atmosferik benzinliler ve hibridle idare edeceklerdi, ama geçiş süreci uzayınca, önce 2.2 CDTI motoru piyasaya sürdüler. Şimdi ise benzinli turbo (1.6 l, 160 ve 200 HP) ile küçük hacimli dizel için çalışıyorlar.
    Çift kavramalı şanzımanı ise motosiklette ilk kez çok başarılı şekilde kullandılar; otomobil için de üretmeye çalışıyorlar.
    Tamam, biraz ağırdan alıyor, arada strateji sapması yaşıyor; ama Honda dayanıklılık, verimlilik ve performans konusunda güven veren bir marka olmaya devam ediyor bence.
    Benzinli turbo ya da küçük hacim dizel motor üretse, diğer markaların benzer ürünlerinde tereddüt yaşayan pek çok insan sırf Honda markasına bakıp gözü kapalı alır, diye düşünüyorum.

• Aynı sitede motorun 1.5 lt olacağı da yazıyor.

http://www.rushlane.com/honda-to-launch-diesel-powered-car-in-india-soon-1214383.html

Cumartesi günü Honda Efe'de bir satış danışmanından 1.5 lt hacim bilgisini aldım ben de.
  • 1,5 sadece uzakdoğu pazarı için.
    Avrupa'ya 1,6 yapılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hozturan

1,5 sadece uzakdoğu pazarı için.
    Avrupa'ya 1,6 yapılıyor.

Bunca yıl beklet beklet sonra hem 1.5, hem de 1.6 yap aynı anda.

Yakında 1.4 ve 1.3 te çıkar :)

Teşekkürler arkadaşım.
  • 1,5lt dizel tr/avrupa'ya gelmeyecek.
    Ozelligi yakit kalitesi dusuk pazarlar icin bir motor olmasi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: müco77

Konuya dönersek, @hozturan gelecek diyorsa gelecektir:)
    1.6 dizel motor sadece Türkiye pazarı değil, Avrupa pazarı için de tercih edilen bir seçenek.
    Bundan birkaç ay önceydi sanırım, Honda Türkiye'nin yeni genel müdürü Yamasaki, 2012'den itibaren küçük hacimli dizel motorları piyasaya süreceklerini açıklamıştı. Bkz: google.
    Ama deprem, tsunami derken gecikme olabilir.
    Honda'nın dizele rağbet etmemesi tamamen şirketin gelecek planlarıyla ilgili bir stratejiydi. İçten yanmalı motordan nihai anlamda hidrojene (Hybrid demiyorum, dikkat) geçişin şart olduğunu düşünüp yatırım ve ar-ge planlamasını buna göre yaptılar. Hatta geçiş sürecini daha kısa öngörerek atmosferik benzinliler ve hibridle idare edeceklerdi, ama geçiş süreci uzayınca, önce 2.2 CDTI motoru piyasaya sürdüler. Şimdi ise benzinli turbo (1.6 l, 160 ve 200 HP) ile küçük hacimli dizel için çalışıyorlar.
    Çift kavramalı şanzımanı ise motosiklette ilk kez çok başarılı şekilde kullandılar; otomobil için de üretmeye çalışıyorlar.
    Tamam, biraz ağırdan alıyor, arada strateji sapması yaşıyor; ama Honda dayanıklılık, verimlilik ve performans konusunda güven veren bir marka olmaya devam ediyor bence.
    Benzinli turbo ya da küçük hacim dizel motor üretse, diğer markaların benzer ürünlerinde tereddüt yaşayan pek çok insan sırf Honda markasına bakıp gözü kapalı alır, diye düşünüyorum.

Benzinli turbolarin cok basarili oldugu soylenemez. Bkz: insignia

• 1.6T 180hp motor mu başarılı değil?
  • Honda 1.6 dizel getirirse güzel olur olmasına ama fiyatlarda yüksek olur...
    Benzinli aracları bile cok pahalı..
    Kaldıki dizel araclarda fırtınalar estirir
    Şimdilik heveslendirdi ama insanlar fiyatları görünce hevesleri kırılır gibime geliyo
  • Sadece ciktiya bakarsan basarili.
  • bide aracın kasasını üretse tam olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

quote:

Orijinalden alıntı: ay61n

125 hplik aracın fiyatı o asıl rc-z rakibi olacak 200hplik 1.5 mugen cr-z 29bin poundki trye gelirse zor satar bence.

Honda nın satma gibi bir kaygısı yok ki... Eğer ki satış kaygıları olsa adam gibi bir fiyat politikası yapar, doğru düzgün donanımlar ile Cıvıc i adam ederlerdi.. Honda nın amiral gemisi diyebileceğiniz aracı CIVIC ti bundan 2-3 sene öncesine kadar ama fiyat politikasındaki belirsizlik ve donanım yönünden fakir kalışı insanları yeni teknoloji kullanan , fonksiyonel donanıma sahip muadil araçlara itti..

C sınıfında 2011 yılı satış rakamlarına baktığınızda ;

1- Fiat Linea
    2-Renault Fluence
    3-Opel Astra HB
    4-Ford Focus 2 Sedan
    5-Ford Focus 2 HB

olarak bir sıralama görebiliriz. Ancak bu sıralama da CIVIC ın olmamasına sebep sıralamada buluınan araçların motor seçenekleri arasında Dizel motorların olması ve satış rakamlarında bu dizel motorlarında çokça bulunmasıdır.

Nasıl ki şan olsun diye Prius u getirip 80 K ya yakın fiyatlara satıyorlarsa , aynı şekilde CR-Z yi de getirip şan olsun diye 70-80 K fiyatlara satmaya kalkarlar.. Type-R ı bile fiyat listesinden kaldırdılar artık getirmiyorlar Şu anda ellerinde satan model olarak bir tek Jazz var , gerisi sinek avlıyor...

Bunların adı Honda... Her şey beklenir bunlardan...

dostum o satış rakamları neye göre yazılıyor bilmiyorum ama honda showroomları sahiplerininde açıkcası satamama gibi bir kaygıları yok. bugun servisten alırken sordum elegance beyaz civic için ekim ayına sıra verdi ve showroomda hazır sahiplerini bekleyen birçok civic var bu araç benzinli olduğu halde çok sattı ve fazlasıylada tuttu. Donanım derken ne eksik mesela civic elegance otomatık kullanıcısıyım aracımın bana maliyeti deri koltuk cam filmi şu bu 45.500 e gelmişti geçen sene ve o zaman bu fiyata bu donanımda başka araç yoktu piyasayı iyice araştır derim.2009 da makyajlandıktan sonra vsa hepsinde standart oldu.

• Civic turkiyede uretildigi icin iyi satti, bizde premium 2010 modelini 38.500 tl ye aldik, fiyatina gore mukkemmel bir kalite, performans ve donanima sahip bence, yakit konusunda bisi diyemicem sikayetcide degilim ama azda yakmio yani... Linea'da turkiye uretimli bir arac dizel olmasi ve ucuz olmasi birinciligi gouslemesini saglamis...

Aractta ne donanimi eksik ben anliyamadim, premium modelinde isime yarayan her sey var, farida otomatik yanmasin arkadas bole zirt donanimlara gerek yok, 6 li cd changer hangi c sinifi aractta standart
    sunuluyor? Otomatik klima, deri dreksyon radyo kontrolu, cruze kontrol hepsi standart,, fiyat politikasida gayet uygun bence avrupada ki civiclerden daha pahaliya satilmiyor hatta daha ucuz turkiyede
    uretilmesinin getirdigi avantajdan dolayi,

Ayrica o 5 arabanin 5 inede binmisligim ve arastirmisligim var ayni fiyatlardaki moddellerini kiyaslayin ve ya en dolu moddellerini, civicin en performansli en konforlu en donanimli en oturakli arac oldugunu gorursunuz, ayrica sahsi fikrim tasarim olarak gerek ic gerek dis cok cok ustun bir arac civic, malzeme kalitesi kumas plastik deri dreksyonu falan yine bu araclara kiyasla cok daha kaliteli, haaa 6 yillik kapi gibi garantiyi saymoyorum bile :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi besttrr -- 6 Ağustos 2011; 20:07:46 >

• Gelsin bir görelim. Kasada iyi olursa satış rekoru kırar.
  • Satis rekoru kiracagindan supheliyim. Honda'nin siparis ettigi adetler cok dusuk :(
    Artik yine nasil bir satis politakasi izleyecekse...
  • quote:

Satis rekoru kiracagindan supheliyim. Honda'nin siparis ettigi adetler cok dusuk :(

Türkiye için sipariş ettiği mi, toplam pazar için mi?
    Anlaşılan her zamanki Honda hastalığıyla karşı karşıyayız: Düşük arz!
  • quote:

Orijinalden alıntı: müco77

quote:

Satis rekoru kiracagindan supheliyim. Honda'nin siparis ettigi adetler cok dusuk :(

Türkiye için sipariş ettiği mi, toplam pazar için mi?
    Anlaşılan her zamanki Honda hastalığıyla karşı karşıyayız: Düşük arz!

Malesef toplam adet. Biz motora calistigimiz icin arac olup da nereye ne kadar dagitilacagini bilmiyoruz.
  • quote:

peki sadece sizinlemi çalışıyorlar yani eğer istenilen sipariş düşükse o zaman sadece türkiye pazarınımı düşünüyorlar. Honda birşey yapıyosun bari eline yüzüne bulaştırmasan
  • Bu motorda sadece bizle calisiyorlar. 1,5 icin fikrim yok. 2,2 de bizim aplikasyonumuz.
    Adetlerin dusuk olmasini anlamak mumkun degil. Muhtemelen 2013-2014'te artacaktir diye umuyorum
  • Motor hazır olunca, herhalde farklı iklimlerde 50-100bin kilometrelik testler yapılır? Bu da nerden baksan 1 yıl sürer. 2013'den önce de dizel satışı olmaz gibi...
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.