Şimdi Ara

Müjdeler olsun! Honda 1,6lt dizel motor üretecek (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
350
Cevap
2
Favori
34.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Hayal Modu Devrede

Eğer Lancer, Mazda 3, Corolla, Civic 4'lüsüne 1600 cc 120 bg'lik dizel bir motor getirilseydi etraf Japon'dan geçilmezdi, hatta Fransızlar sinek avlardı.

Hayal Modu Devre Dışı

Mazda 3 için dediğiniz güce yakın bir dizel motor zaten var...
    Ama Cıvıc için Dizel motor un sadece bizim ülkemiz için 1.6 hacminde üretileceğine ihtimal vermiyorum.. Zaten mevcutta 2.2 CDTI motorları cıvıclerde kullanıyorlar , ama ülkemizdeki Mtv sistemi neticesinde bu araçların ülkeye gelmesi imkansız..

Türkiye den başka bir ülkede 1600 cc dizel araca bizim kadar talep olmayacağı için , bu durumda sadece bizim ülke için motor üretmezler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIXI MAN -- 26 Mayıs 2011; 22:09:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Hayal Modu Devrede

Eğer Lancer, Mazda 3, Corolla, Civic 4'lüsüne 1600 cc 120 bg'lik dizel bir motor getirilseydi etraf Japon'dan geçilmezdi, hatta Fransızlar sinek avlardı.

Hayal Modu Devre Dışı

Hayal moduna otomatik vites te eklersen Almanlar da sinek avlardı Görkemcim :)
  • küçük ve basit donanımları da eklerse honda vazgeçilmez olacak ancak küçük ayrıntılardan kaçtıkça gözümüzde değer kaybediyor.

sustalı anahtarlıktan tutun, far sensörüne, kaportayı açınca yukarıda tutan pistondan aracın camlarının kapanmasına yarayan cam modulüne kadar ufak ufak derken çok şeyden ödün vermiş bir marka.

dizelini de getirirlerse fiyatından ötürü honda almak çoğu için hayal oolur bence.
    sanırım civic in sahip olacağı fiyata bir üst segment benzinli alır lpg taktırırdım

bu da benim görüşüm :)))
  • Honda gibi markaya lazımdı zaten 1.6D.Umuyorum verimli,dayanıklı bir motorla beraber Honda hakettiği ilgiyi görecektir..
  • honda benzin yakmiyormuş dizel tiraktör olur diyorlardı
    honda uçak motoru üretir jet üretir.
    birakın dizelide sattığı arabaya parça üretsin kopuk honda
    KOPUK HONDA
  • Ne içtin la sen newerdais
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABABA2307

Ne içtin la sen newerdais

araba serviste 1aydır parça gelmedi
    teneke honda
  • hozturan kesin bursa daki bosch un fabrikasında calisiyor :)
  • Houston:" dizel için geri sayım başladı Asimo, 99:99:99:999"
  • Hacim 1.6 değil, 1.5 olabilir diyorlar...
  • 1.4 dizel hatta ben yakından takip ediyorum İlk önce Jazz (FIT) için gelecek.
  • Acaba dizel motorlarda da vtec olacak mı bilginiz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeandan

Hacim 1.6 değil, 1.5 olabilir diyorlar...

1.5 yerine 1.6 olmasını isterdim.

Bu hacimlerde bu fark bile fark ettiriyor.

1.5 Fluence 110 luk 1.6 90 lıklar kadar gidiyordu benim testlerde.

Bu arada Candancım Coşkuna Civic sedan elegance A/T yakışmaz mı ?
  • Jumartesi zabah 07:36'da meşaj...
  • Gece 10 da yatıp sabah 5 buçukta 2 saatliğine balığa gitmek için kalkınca öyle oluyor.

Yaşasın tatil. :)
  • geldimi motor?
    honda dizel motorla uğraşmaz hyundaiden alır
    zaten türkiyede honda servisi rez,l bir durumda
    honda türkiyede kapattı kapatacak.
  • Oooo Yeeeeeeeee! Bunlar boyundan büyük laflar olmasın adamım
  • 1400cc den büyük olursa toyotaya ayıp olur
    honda 2200cc den küçük dizel yapamiyor makine öyle çikariyormuş
    dizelde otomatikte olmazmış. sohichiro öyle demişti
    ababa bilir.
  • Motorlarini tartişmam ama otomobillerinin kasa yapisi falan malesef fissss bi marka..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 12 Temmuz 2011; 16:56:30 >
  • Dizel motor felan üretmezler , zaten hali hazırda kullandıkları dizel motor seçenekleri kendilerine yetiyor. Mevcutta en çok kullandıkları motor bir zamanlar bizim ülkemize de ithal edilen 2.2 İ-CDTI motorların daha güncel versiyonu olan ve daha yeni bir teknolojiye sahip olarak üretilen Euro 5 normlarına da uygun olan i-DTEC motorlardır. Bu motorlarda selefi gibi 2.2 Litre hacmine sahip ve Yeni Accord modellerinde kullanılıyor.

Hee derseniz ki sadece bizim ülke için 1.6 litre veya daha küçük hacimli dizel motor üretirler mi ?? Bunun için çok büyük bir pazar araştırmaları yapmaları lazım ve bu yatırımın onlara kazanç sağlayacağını bilmeleri lazım.. Koskoca Honda bizim için motor üretmez diye kestirip atmamak lazım , çünkü o koskoca Honda Brezilya ve Güney amerika için Ethanol ile çalışan Cıvıc üretiyor ona bakarsanız...

2.2 i-cdti motor Cıvıc i 0-100 akselerasyonda 8.6 sn gibi iddalı rakamlara ulaştırıyor. ancak ülkemize bu aracı getirdiğinde 1.6 Litre nin üzerindeki motor hacmi nedeniyle ÖTV si lüks sınıfa girecek etiket fiyatı alıp başını gidecek... Bunun yanında MTV oranları da hala ülkemizde motor hacmine göre alındığı için yıllık Mtv tutarı 2.897,00 TL gibi bir rakam olacak...

Bu vesile ile benim düşüncem Honda nın 1.6 veya daha düşük dizel motor üretmeyeceğidir. Çünkü buna gerek yok... Benzin fiyatları tavan yapan ülke olarak bizim gibi durumda olan başka ülke yok. Benzin fiyatı bize yakın olan olsa bile Vergi sistemi bizdeki gibi değil o yüzden yüksek motor hacmine sahip dizel araçları sorunsuzca alıp kullanarak ekonomi yapabiliyorlar.... Elalem bizim gibi kıvranmıyor ki...

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.