Şimdi Ara

Müjdeler olsun! Honda 1,6lt dizel motor üretecek (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
350
Cevap
2
Favori
34.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1) yeni kasa sedanın boyutları ile güncel kasanın boyutları arasında karşılaştırma yapabilir misiniz?
    2) avrupada ve bizde satılacak aracın şekli hakkında bilginiz var mı ?
    3) ağustosta satışa başlama konusuna ne diyorsunuz?

honda civic alma arefesindeyim sizi biraz bunaltacağım,
    teşekkürler.
  • Kasa Farkı USA ve diğer ülkeler arasında var bildiğim kadarı ile. Sebebi de ACURA adı ile satılıyor olması lazım. Avrupa-Asya kasalar aynı olur hep....
  • Hemen hemen her dönemde her modelde JDM, USDM ve EDM arasında fark oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr_suphiba

sayın hozturan,
    1) yeni kasa sedanın boyutları ile güncel kasanın boyutları arasında karşılaştırma yapabilir misiniz?
    2) avrupada ve bizde satılacak aracın şekli hakkında bilginiz var mı ?
    3) ağustosta satışa başlama konusuna ne diyorsunuz?

honda civic alma arefesindeyim sizi biraz bunaltacağım,
    teşekkürler.

1) yeni kasa sedanın boyutları henüz açıklanmadı.
    şu anda resmi bilgi sadece amerikan honda sitesinde var:
    http://automobiles.honda.com/2012-civic/

resimlerden yorum yapmak yanıltabilir.
    2) avrupa'da satılacak araçlar bizimkilerle genelde aynı şekilde oluyor.
    ABD'de görünüm farkı oluyor. Ancak donanımlar her ülkede farklı.

3) Ağustos'ta satışa kesin gözüyle bakıyorum.
    Şu anda ben olsam sıfır eski kasa almazdım.

selamlar..

• Gelişme var mı hocam?
  • Gelisiyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hozturan

Gelisiyor :)

Çok açıklayıcı

Belli bir çıkış tarihi falan var mı hocam , vallahi araç almıyoruz elimizdeki 2005 model duruyor 1.6 dizeli bekliyoruz
  • Onceki mesajlardaki bilgiler gecerli. 2012 sonuna kadar motor seriye gecer ama vatanimiza gelir mi bilmiyorum.
    Bu arada bu Agustos'ta cikacak yeni kasa civic'te ortalamasi 5,8 lt. olacak bir yeni benzinli motor ve bir de yeni hibrit motor geliyor.
  • Hibrid bize uymaz hocam zaten satışları da kötü. Ayrıca dün internet sitesine baktım Hybrid kaldırılmış satıştan. Zaten servislerin ilgisizliği ve yüksek fiyat yararlı olmuyor Hybrid'e

1.6 Dizel bize gelmezse Honda Türkiye harakiri yapmış olur , sorunsuz otomatik şanzıman +1.6 dizel uçurur. Hele ki Honda Çift kavrama yaparsa bide şöyle 7 ileri falan tadından yenmez.
  • Hibrit yeni bir motor, bekleyelim gorelim.

Şanzimanla ilgili de bilgim yok. Belki duz vites olur yine sadece ve ölü doğar.

Kim bilir, Honda bu :S
  • Düz olsa bile alınır , merakla bekliyoruz
  • internette yabancı civic forumlarını takip ettiğim için biliyorumki honda tarafından açıklanan bilgilere göre

1-suankine göre daha düşük hacimli bir dizel motor (suankı 2.2 olduğu için 2.0 dizelde çıkabilir 1.6 da çıkabilir belli değil yani)

2-1.6 turbo beslemeli motor tahmini olarak 150hp yazılmış fakat honda sadece turbolu 1.6 olarak belirtmiş herhangi bi güç belirtmemiş yani

3-type-r avrupada yasaklandığı için turbo beslemeli bir type-r ama hacim belirtilmemiş fakat cr-z üstünde çalısıldıgı gibi çıkarsa 1.6 litre 200hp civarı

4-dogalgaz ile çalışan civic modeli (motor hacmi belli değil)

5-cift kavramalı otomatik vites

6-start stop standart olacakmıs

bunlar honda tarafından açıklanan bilgiler 1.6 dizel diye bir bilgi hiçbiyerde yok yani anlıcağınız ayrıca honda amerika pazarını daha çok düşündüğü için pek sanmıyorum avrupa için 1.6 dizel yapacaklarını

• Hozturan arkadaşımız bizzat motoru geliştiren ekipten hocam. Yabancı forumları geçin yani en sağlam kaynak burda
  • dogru diyosunda honda cift kavrama diyo burda normal otomatik deniyo falan çelişkiler olunca hangisi dogrudur inanamıyorum açıkcası umarım 1.6 dizel çıkar dicemde :) şuan düsününce şuanki civicler baya değer kaybedecektir umarım çıkmaz iğrenç bi motor çıkarırlar umarım :)

şaka bi yana vw jetta mesela kalite yerlerde geziyo aracın içini inanılmaz kalitesiz yapmıslar marka fanatikliğim yoktur benim dizel bi araç almayı düşünüyorum şuanki aracımı satarsam ve umarım civicler jetta gibi olmaz ya da astra gibi ezik bi motoru olmaz seçenek artar yeni araç alıcaklar için

bide avrupa ile aynı kasa kullandığımız amerıka versiyonu kullanmadıgımız belirtilmişte avrupada hb dısında hybird var sedan olarak, suan kullanılan kasalar japonyada kullanılan kasalardan değilmi ve honda japonyada civic satmıcagını duyurmustu bize gelcek kasanın neye benzeyecegide belli degil yani yanlışmı düşünüyorum japonya pazarından civici cekince bize asyaya giden civiclerden gelme ihtimali baya yuksek(sadece ön panjur değişik amerikan versiyona göre)

mesajım yanlış anlaşılmasın merak ettiğim için soruyorum

• Dizeli bilmem ama Honda bu yıl BTCC de 2.0 litre turbo benzinli motorla yarışıyor.

Bu motorun 1.6 versiyonunun, belki de 1.4 versiyonunun da geleceğini düşünüyorum.

Emisyonu da atmosferik 1.6 ya göre daha düşük olacaktır herhalde.

Haluk
  • 23süz Halûk
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABABA2307

23süz Halûk

2307 siz ABABA
  • edit for tittle;
    before: Müjdeler olsun! Honda 1,6lt dizel motor üretecek
    after: Yazıklar olsun! Honda 1.6lt dizel motoru hâlen üretmedi
  • kırmızı kar yağınca honda tr de satılabilir dizel üretecekmiş. hani honda arge sini elektirik ve hybrid araçlara yatırıyordu? hani dizel çevreci değildi? 2.2 dizeli üretirken bunları düşünmeyen honda. hybrid fiyatlarını aşağı çekmeyerek. çevreyi hiç düşünmediğini göstermiştir.
  • 2009 veya 2010'da kırmızıya yakın, koyu pembe kar yağmıştı memleketimize...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.