Şimdi Ara

Müjdeler olsun! Honda 1,6lt dizel motor üretecek (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
350
Cevap
2
Favori
34.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar hondada dizel motor yeni değil eski accordlarda bir dönem dizel motor çıkmıştı ama ne olduysa arkası gelmedi sır gibi kayboldu geçen hafta topkapıda bir enjektör ustasına gittim orda lafı geçti bu konunun da bağzı markalar mazotlarına güvenmedikleri ülkelere dizel araç vermiyomuş bende olsam bende vermem çünkü aracımın deposundan alınan numune mazot denlendikten sonra 3 renk hale geldi kırmızı yeşil ve en üste kalın bir yağ tabakası ve adammın elinde 50 yakın mazot numunesi vardı hepside rengarenk
  • Honda uzun zamandır dizel üretmedi, sebeplerini bilmiyorum.

Şimdi ne oldu da dizel üretimi tekrar başladı onuda bilmiyorum.

Tek bildiğim şu, Honda yaparsa o motor hem uzun ömürlü hemde en çok tutulan dizel motor olacaktır. Ses yalıtımı çözülmeyecek problem değil.
  • son iki mesaja cevap olsun:

honda dizel motor üretimini hiç kesmedi.
    2,2lt motor hala üretiliyor ama 16mpı'ın söylediği gibi TR'deki kötü yakıt kalitesinden dolayı artık getirmiyorlar.

@pog:
    şu andaki proje sadece 1,6lt.
    iki güç çıkış versiyonu olacak ve Civic-Accord ve CR-V'lere takılacak.
  • Off 1.6 dizel otomatik Cr-v satışlarını düşünemiyorum. 1.6 ile Honda Civic-Accord-CrV üçgeninde sınıfındaki çoğu aracı öper.

Ahanda yazıyorum buraya tarih herşey kayıtlı , Allah kısmet eder o günleri görürsem güncel çekicem :)
  • mevcut otomatik şanzıman
    artı 1,6 lt dizel.
    benden mevcut civic artı 10 kaat çalışır.
  • 48-50 ye kadar yolu var benim gözümde :)
  • yine bi 6 ay bekleriz, nolur nolmaz...
    beki ikinci eli denk gelir :D
  • Ortalama çıkış tarihi 2012 sonu gibi mi hocam hiç içeriden bilgi yok mu ? :)
  • ben sadece motordan sorumluyum.
    araç ne zaman çıkar, TR'ye gelir mi bilmem..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hozturan

ben sadece motordan sorumluyum.
    araç ne zaman çıkar, TR'ye gelir mi bilmem..

Dizel motor çıkarsa Türkiyeye büyük ihtimalle gelir düye düşünüyorum, fakat araç fiyatları konusunda ümitli değilim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: racer007

Dizel araç Alman olursa alınır. diğer ülkelerin dizelleri ortada

Mercedes.Audi.vw.bmw dizel motor bunların işi honda ilk önce dağılan kaportasını yaptırsın . Kapı kulpu bile kırılıyo :):):)

Arkadaşım pek övdüğün Alman dizel araçlarının en popüleri ile ilgili bir yazı.

Hem de yurtdışında yaşayan Passat kullanıcısı bir forumdaşımızın Renault mu yoksa VW mi sorunsuz üzerine yazdığı yazı:
    quote:

Orijinalden alıntı: denizkubi

VW Passat nickli arkadaş senin almancan iyidir.

Bak bakalım en fanatik alman dergisi autobilde göre passat kaçıncı yeni laguna kaçıncı eski laguna kaçıncı

B6 Passatın eski lagunanın bile gerisinde olduğu söyleniyor bir de senin görmen gerekmez mi ?

http://www.autobild.de/artikel/update-das-dauertest-ranking-1014682.html

quote:

Orijinalden alıntı: VW Passat

Senin verdigin 100 Bin Km Testi Volkswagen Touran icin yapilmistir. Bu ilk nesil Volkswagen Touran´di ve malesef en cok hatali olan aracti.

Passat Testine´de bakin, sadece Motor´dan yana sikayetciler. 2005 - 2008 Yilina Kadar üretilen 2.0 TDI 170HP PumpeDüse Motorlari zaten sorunluydu, tabiki birde 170HP DSG Sanziman Kombinasyonu ile DSG sanzimanda zarar görüyordu. Bundan kacinmaya gerek yok kacinmamda ! 2008 Mart ayi sonrasi 2.0 TDI 170HP Motorlar PumpeDüse´den CommonRail Teknolojisine gecince bu sorun ortadan kalkti. Malesef ilk Yeni Seri üretimlerde bir cok sorun olabiliyor (ilk alanlar Beta Sürücü oluyorlar).
    ...
    Saygilar

Hani "Biz en iyisini yapana kadar en iyisi bu"ydu ?

Hani "Bir VW ye tercih edilecek en iyi araç yine bir VW" idi?

Hani VW nin kendisinin geliştirip yıllarca kendi araçlarında kullandığı "pumpe düse" teknolojisi en iyisiydi?

Koskaca bir aracın tüm ilk nesli sorunluymuş.

4 yıl boyunca üretilen bir motorun hepsi sorunluymuş.

O motorla birlikte kullanılan şanzuman da.

Bu yüzden o zamanlar tu kaka dedikleri (diğer ülkelerden biri olan Fiatın geliştirdiği) common rail teknolojisini kurtarıcı olarak görüp o teknolojiye geçmiş.

Bu özelliklere sahip araçları ilk alanlar BETA sürücülermiş.

Üstelik, VW kendi araçlarını geliştirmek için üzerine bir de bavul dolusu para alıyor BETA sürücülerden.

Artık Beta yerine kullanılabilecek eşanlamlı sözcükleri siz düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluk 23 -- 16 Şubat 2011; 18:56:33 >

• "pumpe düse motorların hepsi sorunluydu" demek yanlış bir ifade olur.

Common rail çıkana kadar piyasanın en iyisiydi, unit injector.
    Diğer motor üreticileri o dönemde UI teknolojisine sahip olmak için servet ödeyebilirlerdi.

VW'nin CR sisteme geçmesinin tek nedeni maliyettir.
  • hozturan hocam,
    Honda dizel konusunda ses kesildi.
    Herhalde piyasadaki en sessiz dizel olacak da ondan:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: müco77
    hozturan hocam,
    Honda dizel konusunda ses kesildi.
    Herhalde piyasadaki en sessiz dizel olacak da ondan:)

Arkadaşlar calisiyo, rapor hazirliycaklar :D
  • valla efsane gerçek oluyor herhalde ben bundan 3-4 sene önce accord dizelin tr de satıldıgını hatırlıyorum
  • min: 2 sene
  • Bizim kasaya bu dizel motoru takabilecek müyük
  • why not?
  • ağustosta satılmaya başlanması beklenen yeni kasanın motor seçeneği hakkında bilginiz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr_suphiba
    ağustosta satılmaya başlanması beklenen yeni kasanın motor seçeneği hakkında bilginiz var mı?

Sadece yeni hibrit motor olacagini biliyorum. Benzinli mevcut secenek devam eder herhalde.
    Yeni bir benzinli motor geliyor.
    40 mpg yazmışlar sadece.
    yani 5,9 lt/100 km sarfiyatı olacakmış.
    muhtemelen düz vites için ortalama değerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hozturan -- 12 Mart 2011; 11:12:49 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.