Şimdi Ara

Müjdeler olsun! Honda 1,6lt dizel motor üretecek (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
350
Cevap
2
Favori
34.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MaTaDoR

@hozturan;

Enjektörler kaç bar basınçla yakıt enjekte edecek? BMW'nin dizelleriyle kıyaslayacağım için soruyorum, bu doğrudan yanmayı dolayısıyla verimi belirleyen bir unsur çünkü. Teşekkürler.

basınç onlarca parametreden biri sadece.
    BMW'nin dizellerinde de 1300-1600-1800-2000 barda çalışan versiyonlar var.
  • Bozmamalıydı bu sessizliğini. Bence Honda için kötü bir haber.
  • quote:

Orijinalden alıntı: müco77

Hayri hocam, can alıcı soru: Peki Türkiye'ye gelecek mi?
    Yoksa yine mazot kalitesi filan deyip arzı düşük mü tutacaklar?
    Şu anda dizel otomatik accord Avrupa'da satılıyor mesela; ama Türkiye'ye manueli bile gelmiyor.

Nasıl gelsin ki... Gelse kim alacak hocam.. Ülkemde ki MTV oranları egzost salınımına göre değil de motor hacmine göre fiyatlandırılıyor.. Köfte arabası gibi dumanlar çıkarıp, egzosundan zehir saçan 15 yaşındaki 1600 cc hacmindeki bir aracın verdiği Mtv yıllık olarak 215 TL , Ancak motoru katalizörü son teknolojiye göre üretilen Euro normlarına göre egzost salınımı olan senin örnek verdiğin Accord Dizel araç 2.2 Lt motor hacminde olması nedeniyle senelik olarak 2.897 TL vergi ödemek zorunda kalacak...

Ehh hadi sen distirbütör firma yerinde ol da getir bakalım bu aracı , satacak kaç kişi bulacaksın... ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIXI MAN -- 2 Şubat 2011; 17:22:34 >

• jettayı sallandırır gelirse......
  • muhabirimiz Tsimoto Japonya'dan bildiriyor:

"sayın Birand, şu anda Honda'nın Tokyo Ar-Ge bölümündeyiz. dizel motor çıktı sayılır. yeni slogan üzerinde çalışıyorlar. tahminen ""3250'de hayat biter, di-VTEC başlar"" olacak yeni tanıtım sloganı. ayrıca daha motor çıkmadan fanatikleri de yetiştiriliyor, altyapı sağlam yani. ancak Honda testlerde büyük hayal kırıklığı yaşadı... deneme aracı sadece 976.000km yol yapabildi oysa hedef 1 milyon idi. yeni teknolojiyle üretilen bu araç 4 litrelik karma tüketime sahip ama bitmedi... yokuş aşağı giderken kaybolan enerjiden mazot, motor yağı, antifriz vs. üretecek. gelişmeleri aktaracağız."

arkadaşlar kesin bir bilgi var mı yoksa efsane mi bu? gerçekten dizel motor üretilecek mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdfg112

muhabirimiz Tsimoto Japonya'dan bildiriyor:

"sayın Birand, şu anda Honda'nın Tokyo Ar-Ge bölümündeyiz. dizel motor çıktı sayılır. yeni slogan üzerinde çalışıyorlar. tahminen ""3250'de hayat biter, di-VTEC başlar"" olacak yeni tanıtım sloganı. ayrıca daha motor çıkmadan fanatikleri de yetiştiriliyor, altyapı sağlam yani. ancak Honda testlerde büyük hayal kırıklığı yaşadı... deneme aracı sadece 976.000km yol yapabildi oysa hedef 1 milyon idi. yeni teknolojiyle üretilen bu araç 4 litrelik karma tüketime sahip ama bitmedi... yokuş aşağı giderken kaybolan enerjiden mazot, motor yağı, antifriz vs. üretecek. gelişmeleri aktaracağız."

arkadaşlar kesin bir bilgi var mı yoksa efsane mi bu? gerçekten dizel motor üretilecek mi?

hı-hı...

• Hakikaten sizi anlamak zor, 8000, devir 10.000 devir dersiniz, şimdi dizel gelecek diye zil takıp oynacaksınız..
    Hondanın tek savunulacak yanı, ki forumda hep bu minval üzere yürüyor;
    benzinli motorlardaki yüksek devir ve buna bağlı performans (cüzdana verdiği zararı hatırlatmak isterim)
    Şimdide dizel gelecek diye kendinizden geçiyorsunuz :)

Ne var yani, yalıtımımı müthiş bu arabanın, malzemesi Mercedes kalitesinde de biz mi görmedik,
    bi güncel kasada adama benzeyen bi Civic var şekil şemal olarak, nedir yani,
    Malzeme açısındanda, tokluk hissi açısından da Hondaya varana kadar bi dünya marka var..

(Şimdi başlayacaksınız Honda dünyanın en iyi, en sorunsuz motorlarını üretir..hede, hödö)
    Millet Dizeli bıraktı, artık 2012 de seri üretim elektrikli araçlar geliyor, yeni teşrif etti hazretler,
    Anlamak çok güç geçekten sizi...

• quote:

Orijinalden alıntı: hozturan

quote:

Orijinalden alıntı: KYgt

quote:

Orijinalden alıntı: hozturan

yeni kasa civic, dizel otomatik : 55-60 bin lira olur.

Jetta ile fiyatlandırması başa baş olur dediğiniz gibi.

Tabi, o durumda Jetta'nin hic sansi yok!

Ne diyim ben size :)

Evet doğru, Honda Dizel Civiclerin üzerine 30 yaş altı içindir gibi bir kısıtlama ibaresi koyarsa gerçkten Jettanın hiç şansı yok :)
  • Hayirdir siz neden saldirmak için geldiniz bu sayfaya? Ayrica hatırlatırım paşam sizin o 2012 de gelecek dediğiniz elektrikli araçları ilk Honda sürdü Türkiye'de piyasaya. Sanırım geçmişle alakalı sorunlarınız var..
  • quote:

Hayirdir siz neden saldirmak için geldiniz bu sayfaya? Ayrica hatırlatırım paşam sizin o 2012 de gelecek dediğiniz elektrikli araçları ilk Honda sürdü Türkiye'de piyasaya. Sanırım geçmişle alakalı sorunlarınız var..

Hayır bi sıkıntım yok, sadece anlamaya çalışıyorum, sözylediklerimde bi tutarsızlık yok sanırım.
    Honda severler genelde yüksek devirli motor performans nedeniyle severler.
    Dizel motorlarda bu devirlerin yarısını bile görmeniz çok zor,
    bir ikincisi, tek kriter motorsa, Motor kalitesi açısından Multijet,
    performans konusunda ise Renault 130 HP lik yeni gelecek motor,
    makul gözüküyor. Spekülasyon olarak kalmayıp BMW 1.5 150HP dizel
    üretirse tam cümbüş olacak.

hem şu herşeyi Honda üretti modundan bir kurtulun artık,
    düşük hacim yüksek güç diyosunuz fitarihinde honda 1.6 185 BG diyosunuz.
    hani nerde neden bi Tsi kadar yaygın değil, diyoruz fanatiklik diyosunuz.
    Değil..
    tekrar tekrar söylüyorum herkes 3.vitese alıp 8000 devre kadar gaza basmaz böyle bi olay yok,
    yarış yapmak için almıyor millet arabaları. Günlük kullanımda işimi performanslı bi şekilde görsün
    ve kaliteli olsun derdinde herkez.

Dizel konusuna dönersek söylemek istediğim şuydu, yıllarca neden girmedi dizele diye sorulduğunda
    müşterisini seviyor, yakıt kalitesine güvenmiyor, sorunlu araba üretmez baş ağrıtmaz diye komik komik cevaplar geliyordu.

Şimdi bu hazretlere nolduki hem dizel, hem turbo arayışına girdiler.
    Noldu o atmosferiğin dayanılmaz hazzı :)
    bana göre sorun yok tabiki herkes istediği tarzı seçebilir.
    Kimi insan sessiz, sorunsuz kalite olsun der,
    kimi bunlara bakmaz motor sesi duymak ister, bu beni hiç ilgilendirmediği gibi,
    tercihler hakkında yorum yapma hakkımda yok.

Dile getirmek istediğim elma , ile armudun sürekli karıştırılması,
    araçların sadece beygir gücü ve devirleriyle dile getirilmesi,
    ama aslında gizliden gizliye ekonomik kaygılarımızın ne denli içimizi burktuğu.

Hem sözüm size değil genel olarak konuşmuştum.

• quote:

Hayirdir siz neden saldirmak için geldiniz bu sayfaya? Ayrica hatırlatırım paşam sizin o 2012 de gelecek dediğiniz elektrikli araçları ilk Honda sürdü Türkiye'de piyasaya. Sanırım geçmişle alakalı sorunlarınız var..

Yine aynı şeyi yapmışsınız, hani Honda elektrikli arabalar biz mi görmüyoruz.
    Arkadaşım marjinal olarak değerlendirirsek bir dünya kendi çapında ekol olabilecek çözüm,
    teknoloji vs görebiliriz.

Önemli olan bu buluşun, teknolojinin herneyse, marka imajı ile bütünleştirilerek,
    hedef kitlesinin alım gücü ile doğru orantılı bir şekilde kullanıcısına , satış sonrası desteği ile birlikte
    sunulabilmesi.

Ben sadece elektrikle çalışan seri olarak satılan bir elektrikli araç bilmiyorum, siz biliyormusunuz Türkiyede?

• Arkadaş amma hondaya çattın.Sakin ol biraz

• Dizel araç Alman olursa alınır. diğer ülkelerin dizelleri ortada

Mercedes.Audi.vw.bmw dizel motor bunların işi honda ilk önce dağılan kaportasını yaptırsın . Kapı kulpu bile kırılıyo :):):)
  • quote:

Orijinalden alıntı: racer007

Dizel araç Alman olursa alınır. diğer ülkelerin dizelleri ortada

Mercedes.Audi.vw.bmw dizel motor bunların işi honda ilk önce dağılan kaportasını yaptırsın . Kapı kulpu bile kırılıyo :):):)

kimse motoru kendisi yapmıyor.
    bilmeden konuşmamak lazım.
  • @racer007
    7 senedir Honda kullanıyorum hiçbir sıkıntım yok. Elbette bazı sıkıntıları var bende memnun değilim iç kalitesinden falan ama her güzelin bir kusuru vardır , bundan önce Astramız vardı araç yine sıfır km idi. Araç durduk yere stop eder dururdu onlarca kez servise gitti çözemediler ne sorunu olduğunu töbe ettik Honda aldık 2005'den beri yağ-su koyup devam ediyoruz hiçbir sorunumuz yok. Demek ki aracı İNSAN gibi kullanmak lazım aracı , siz ona AT muamelesi yaparsınız illa ki kapı kulbu da kırılır camı da patlar. Aklınızın bi köşesine yazın bunu.

@EnginAKB

Hocam nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ben zibil kadar Hybrid görüyorum , Prius göremiyorum ama ne hikmetse aşırı yüksek fiyatlandırmadan dolayı. Ayrıca bildiğiniz safi elektrikli araç varsa seri üretimde olan onu getirin alalım almazsam adım Yiğit değil..

Konuyu da uzatmaya gerek yok herkesin altında tek tip araba yok koskocaman Honda sana bana mı sorucak üretmek istediğini , bugüne kadar yeterli kalitede görmedi getirmedi veya üretmedi ayrıca bakın bazı! markalar gibi motorlarını ona buna ürettirmiyor kendi üretiyor.

Yakıt kalitesi ile ilgili en iyi örnek Toyota'da mevcut 3-4 sene önceye kadar yoktu dizel aracı şimdi bakın 1.4 dizel çıkardı peynir ekmek muamelesi gördü , Honda'nın 1.6 motor sendromu olan bir ülkede hele ki benzinli araçları bu kadar yüksek satan bir pazarı varken 1.6d geliştirmemesinin hiçbir nedeni yok.

• muhtemelen EnginAKP honda ile ilgili olumsuz bir şeyler yaşamış.
    Bi sürü başlıkta verip veriştiriyor :D
  • quote:

Audi ye vw yapıyor diyemi veya seat da vw motoru var diyemi :) o kadarını herkes biliyo bilmediğim konusunda orası benim bileceğim iş segman atmak haricinde yapamadığım birşey olmadı şu ana kadar. :)

dizel motor üreten ana sanayiler (özellikle dizelde ve yeni nesil benzinli motorlarda) yakıt sistemine ait know-how'ın tamamına sahip değiller.
    bilmediğiniz şey bu.
  • quote:

Audi ye vw yapıyor diyemi veya seat da vw motoru var diyemi :) o kadarını herkes biliyo bilmediğim konusunda orası benim bileceğim iş segman atmak haricinde yapamadığım birşey olmadı şu ana kadar. :)

KYgt
    Arkadaşım işte sıkıntılardan bahs etmişsin aynı sorunlarla bende karşılaştım sonrasında vw passat da aldım golf de şu anda tdi 9n polo var . eski kasalar iyi yağ yerine kireçlı su koy saatlerce yanmaz. :) videolarıda var izle youtube da :) yani diğecegim o ki motorda iyi idi 2004 ee kadar honda sonrası hüsran . vw audi mercedes araba değil fazlası uzun süre kullananlar bilir kalitesini .

2004'den sonra ne oldu Honda'da hüsran oldu. Vw downsize yaptı diye kral mı oldu?

• accord 3.0- 2.0 tdi ler çıkar civilere de 1.4- 1.6 - 2.0 cc lik motorlar çıkar diyorum. Civic için pek fark eden birşey olacağını sanmıyorum. Ama accord'un satışları Türkiye'de patlama yapacağından eminim. Bizim iş adamlarında lüks dizel hastalığı var kapışacaklardır.
  • quote:

Dizel araç Alman olursa alınır. diğer ülkelerin dizelleri ortada

ya polemiğe girmeyi pek sevmem ama sana cevap vermeden edemeyeceğim. Honda nın kaportası mı dağılıyor. Ben Honda kullanıcısı değilim ama Honda'nın ne kadar sağlam bir araba olduğunu çevremdekilerden biliyorum. Honda sağlamlık ve kalite konusunda Mercedes, BMW, Audi, Honda daha sonra VW gelir. Sen hangi hondanın kağı kolunun insanca davranınca kırıldığını gördün.

O zaman mercedes'te 2000 modelden önceki mercedeslerinde yıldızı hemen kırılıyor. Mercedes te sağlam araba değil

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.