Şimdi Ara

Müjdeler olsun! Honda 1,6lt dizel motor üretecek (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
350
Cevap
2
Favori
34.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şu siteyi buldum:http://speedencounter.com/2011/11/22/honda-civic-1-6-diesel-less-in-co2-emissions/

1.6 Dizel Civic HB tanıtılıyor ve çeşitli fotoğrafları verilmiş... Aşağıdaki resim de var:

Müjdeler olsun! Honda 1,6lt dizel motor üretecek

Fotoğrafın dosya adı da honda-civic-diesel-steer-666x444.jpg. Yani yeni dizel aracın fotoğrafı olduğu izlenimi doğuyor bu siteye ve fotoğrafın dosya adına bakınca. Fakat diğer bir forum sayfasındaki bir arkadaş uyardı, dedi ki "devir saati 8000 rpm, bu nedenle benzinli aracın fotoğrafı bu". Vites gördüğünüz üzere otomatik... Fakat ne i-shift, ne de şu andaki Civic Sedan'da bulunan tam otomatikten. Bana CVT gibi göründü. Yukarıdaki fotoğrafın benzinli Civic'e ait olduğu varsayımı altında, 1.6 benzinli Civic HB kesinlikle CVT şanzıman opsiyonuyla gelecek. Aynı şanzımanın dizel Civic için de olmasını umut ediyorum (ki Hozturan yukarıda bunun gerçekleşeceğini söylemiş zaten). Bu yıl sonu satışa sunulacağını okudum. Eğer bu gerçekleşirse sedanı falan beklemeden direk alırım!!! Acaip gaza geldim.

EuroNCAP güvenlik puanlarında da HB modeli, 2012 testinde sürücü ve yanındaki yolcu için 94, arkadaki çocuk için 83 puan almış, bu da çok büyük bir iyileşme... 5 yıldız çok genel bir sınıflandırma, mesela (79-72) olan da 5 yıldız alıyor; hemen hemen tüm markaların yeni modelleri 5 yıldız; asıl mesele 2009 yılı ve sonrası değerlendirmelerdeki yüzde değerlere bakmak.... (94-83) çok çok iyi bir ortalama. Artık kimse Alman arabaları daha sağlam diyemez bundan sonra.

• bu foto muhtemelen mevcut Euro 4 ve 2,2 lt dizel takılmış yeni Civic HB.
    şanzıman CVT de olabilir, tork konvertörlü full otm. de..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hozturan

Her Honda'cının rüyası, rakiplerin korkusu gerçek oluyor.

Honda 2 versiyon 1,6 lt. dizel motor üretiyor.

Motor geliştirmesi tamamlandı.
    Düşük güce sahip bir versiyon ve twin turbocharger'lı ikinci bir versiyon olacak.

Motor; Civic, Accord ve CR-V'ye takılacak.

Yakıt sistemini BOSCH temin ediyor.
    En yeni jenerasyonla yüksek verimlilik ve Euro 6 standartlarına uyum sağlanıyor.

Motor 2012 ortası - 2013 başı piyasaya çıkabilir.

İlk ağızdan duyun istedim.

ÇOK PAHALI OLACAKTIR. 1.3 LERE VE 1.6 TDI LARA KAFA TUTAMAYACAKTIR, SERVİSİ DE ÇOK PAHALI OLACAKTIR. AYRICA HONDA DİZELLERİNİ BİLDİĞİM KADARIYLA KENDİSİ ÜRETMİYOR.YANİ KOLAYINI SEÇTİ HEP BAKALIM BU DEFA NASIL OLACAK.JAPON ARAÇLARINI SEVMEYEN BİRİ OLARAK BEN YİNE DE ALMAN ARABALARINA BİNMEYE DEVAM ETMEKTEN YANAYIM. SAYGILAR. SEVENLERE BEĞENENLERE SAYGIM SONSUZ AMA ESKİ KASA COROLLACILAR HARİÇ ÇÜNKÜ O ARABALAR 5 PARA ETMEMESİ GEREKİRKEN HALA PAHALI. KEDİ GİBİ ÇEKİYORMUŞ. BENDE 800 KG LIK ARABAYA 110 BEYGİRLİK MOTOR KOYSAM VE ARABAYI YERE YAPIŞMIŞ GİBİ YASSILAŞTIRSAM O DA KAPLAN GİBİ ÇEKER. KİMSE DEMİYO AGA BU ARABANIN FRENLERİ NEDEN BÖYLE DİYE. 180-200-240 YAPIYORMUŞ İSTERSE 300 YAPSIN BANA GÖRE DEĞİL. NEYSE HONDA SEVERLERLE COROLLACILAR ÇOK FARKLI KARAKTERLERDİR ZATEN.

• quote:

Orijinalden alıntı: WarriorSoul

Arkadaşlar şu siteyi buldum:http://speedencounter.com/2011/11/22/honda-civic-1-6-diesel-less-in-co2-emissions/

1.6 Dizel Civic HB tanıtılıyor ve çeşitli fotoğrafları verilmiş... Aşağıdaki resim de var:

Müjdeler olsun! Honda 1,6lt dizel motor üretecek

Fotoğrafın dosya adı da honda-civic-diesel-steer-666x444.jpg. Yani yeni dizel aracın fotoğrafı olduğu izlenimi doğuyor bu siteye ve fotoğrafın dosya adına bakınca. Fakat diğer bir forum sayfasındaki bir arkadaş uyardı, dedi ki "devir saati 8000 rpm, bu nedenle benzinli aracın fotoğrafı bu". Vites gördüğünüz üzere otomatik... Fakat ne i-shift, ne de şu andaki Civic Sedan'da bulunan tam otomatikten. Bana CVT gibi göründü. Yukarıdaki fotoğrafın benzinli Civic'e ait olduğu varsayımı altında, 1.6 benzinli Civic HB kesinlikle CVT şanzıman opsiyonuyla gelecek. Aynı şanzımanın dizel Civic için de olmasını umut ediyorum (ki Hozturan yukarıda bunun gerçekleşeceğini söylemiş zaten). Bu yıl sonu satışa sunulacağını okudum. Eğer bu gerçekleşirse sedanı falan beklemeden direk alırım!!! Acaip gaza geldim.

EuroNCAP güvenlik puanlarında da HB modeli, 2012 testinde sürücü ve yanındaki yolcu için 94, arkadaki çocuk için 83 puan almış, bu da çok büyük bir iyileşme... 5 yıldız çok genel bir sınıflandırma, mesela (79-72) olan da 5 yıldız alıyor; hemen hemen tüm markaların yeni modelleri 5 yıldız; asıl mesele 2009 yılı ve sonrası değerlendirmelerdeki yüzde değerlere bakmak.... (94-83) çok çok iyi bir ortalama. Artık kimse Alman arabaları daha sağlam diyemez bundan sonra.

BEN DERİM, ALMAN ARABALARI DAHA SAĞLAM VE JAPONLARLA KIYASLANMASI DA ZOR.

• quote:

Orijinalden alıntı: captain58

quote:

Her Honda'cının rüyası, rakiplerin korkusu gerçek oluyor.

Honda 2 versiyon 1,6 lt. dizel motor üretiyor.

Motor geliştirmesi tamamlandı.
    Düşük güce sahip bir versiyon ve twin turbocharger'lı ikinci bir versiyon olacak.

Motor; Civic, Accord ve CR-V'ye takılacak.

Yakıt sistemini BOSCH temin ediyor.
    En yeni jenerasyonla yüksek verimlilik ve Euro 6 standartlarına uyum sağlanıyor.

Motor 2012 ortası - 2013 başı piyasaya çıkabilir.

İlk ağızdan duyun istedim.

ÇOK PAHALI OLACAKTIR. 1.3 LERE VE 1.6 TDI LARA KAFA TUTAMAYACAKTIR, SERVİSİ DE ÇOK PAHALI OLACAKTIR. AYRICA HONDA DİZELLERİNİ BİLDİĞİM KADARIYLA KENDİSİ ÜRETMİYOR.YANİ KOLAYINI SEÇTİ HEP BAKALIM BU DEFA NASIL OLACAK.JAPON ARAÇLARINI SEVMEYEN BİRİ OLARAK BEN YİNE DE ALMAN ARABALARINA BİNMEYE DEVAM ETMEKTEN YANAYIM. SAYGILAR. SEVENLERE BEĞENENLERE SAYGIM SONSUZ AMA ESKİ KASA COROLLACILAR HARİÇ ÇÜNKÜ O ARABALAR 5 PARA ETMEMESİ GEREKİRKEN HALA PAHALI. KEDİ GİBİ ÇEKİYORMUŞ. BENDE 800 KG LIK ARABAYA 110 BEYGİRLİK MOTOR KOYSAM VE ARABAYI YERE YAPIŞMIŞ GİBİ YASSILAŞTIRSAM O DA KAPLAN GİBİ ÇEKER. KİMSE DEMİYO AGA BU ARABANIN FRENLERİ NEDEN BÖYLE DİYE. 180-200-240 YAPIYORMUŞ İSTERSE 300 YAPSIN BANA GÖRE DEĞİL. NEYSE HONDA SEVERLERLE COROLLACILAR ÇOK FARKLI KARAKTERLERDİR ZATEN.

Honda kendi motorunu kendi gelistiriyor. Sizin dediginiz cok onceydi. Guncel 2.2 dizel ve yeni gelistirilen 1.6 dizel motor honda uretimi. Su an dunyada ortaklikla motor gelistirmeyen tek marka. Honda gibi bi firmanin buyuklugunu siz tartamazsiniz. Basarisiz araclar madem suan abd'de en cok satan sedan arac neden civic acaba ?

Kafa tutamayacak dediginiz motor 120 hp guc uretiyor , emisyon ve yakit degerleri suan guncel tum motorlardan daha basarili. Bluemotion dizeller dahil. Acin interneti biraz bilgi edinip oyle yazin.

• Belli ki captain58 arkadaşımız fanatizm gözlüğüyle bakmış mevzuya.
    İlaveten verdiği tüm bilgiler de yanlış.

Bi tarafa bırakıyorum ve yeni bir bilgi paylaşıyorum.

1,6 dizel 2012 sonunda Civic HB'lerde TR'ye geliyor!
  • accord 1.6 dızel otomatık olacak mı yoksa rüya mı?...
  • çok fazla istenirse rüyalar gerçek olurmuş :)
  • ekonomik için dizel iyidir.
    dip gaz gidilince dizel benzinli aynıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: newerdais

ekonomik için dizel iyidir.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: newerdais

ekonomik için dizel iyidir.

Anlayamadım dip gaz gidince dizel benzinli aynıdır derken, tüketim anlamındamı? öyle ise, kullandığım araçlarda dip gazda dizel hep az yaktı.
  • İkisi de "dip gaz" ya, o yüzden aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABABA2307

İkisi de "dip gaz" ya, o yüzden aynı.

• umarım dizel ve tam otomatik olur, otomatikleştirilmiş manuel viteslerden çok çektik çünkü. Zaten piyasada tam otomatik ve dizel araç üreten marka fazla yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qujaga

umarım dizel ve tam otomatik olur, otomatikleştirilmiş manuel viteslerden çok çektik çünkü. Zaten piyasada tam otomatik ve dizel araç üreten marka fazla yok.

yarı otomatik yaris kullaniyorum 100.000bin km oldu
    hiç sıkıntı yok. otomatik olsun fark etmez. büyük rahatlık
  • YENİ BİLGİ:
    - Dizel motor otomatik ve manuel şanzıman seçeneğiyle birlikte gelecek.
    - Start/Stop özelliği olacak.

Şu anda Civic Sedan'a uygulama plan yok!
  • quote:

YENİ BİLGİ:
    - Dizel motor otomatik ve manuel şanzıman seçeneğiyle birlikte gelecek.
    - Start/Stop özelliği olacak.

Şu anda Civic Sedan'a uygulama plan yok!

Hb sene sonu geliyordu degil mi hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Honda - UK 2012 sonu dizel HB'leri salacak.
    Bursa bayisi de sene sonu HB-dizel gelecek dedi.
  • Otomatigi ne olacak acaba. Dizel honda ve otomatik piyasayi alt ust edecek ama bizim ulkemizde pek etkili olacagini sanmiyorum. Sedana gelmemesi kotu oldu.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.