Şimdi Ara

Müjdeler olsun! Honda 1,6lt dizel motor üretecek (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
350
Cevap
2
Favori
34.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Güzel bir otomatik şanzımanla beraber, kesinlikle 2-3 sene sonrası seçeneklerimden biri olurdu
  • otomatik vites denilince akla gelen isimlerden birisi olan Honda'nın 1.6 motorda düz vites seçeneğini sunması sadece kendi kendini baltalaması anlamına gelir
  • Ilerde otomatigini de çıkartırlar.pazarlama stratejisi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lider75

Ilerde otomatigini de çıkartırlar.pazarlama stratejisi

bizde bulduğumuz otomatiği alırız. Tüketici stratejisi
  • Kesinlikle haklısınız

• Şu anda otomatik dizellerde iki marka ön plana çıkıyor:
    VW ve Renault.

Çift kavramalı AMT şanzımanlarla hem hafif, hem az yakan hem de performanslı+konforlu şanzımanları DSG ve EDC ile bulabilirsiniz.

Malesef Honda bu konuda çooook geri kaldı.

Toyota bile hala tek kavramalı Multi Mode'a alternatif bulabilmiş değil.
    Her vites değiştirmesinde bütün aracı sarsan MM çağdışı.

Tüketici olarak benim tercihim önce VW sonra Renault olurdu.
    Renault'nun 130 beygir, 320 Nm torklu R9M motoru (1,6 dci) de sadece düz vites seçeneği ile geliyor. Buna EDC eklenirse, wooow!
    Not: Passat'taki 2,0 TDI bile ancak 350 Nm üretebiliyor.
  • Bence de harika bir motor. Yalnız Megane sportourer e takmış ve fiyatı 60000 üzerinde

• Adamların Dizel yapması bile bir lütuf....
    Honda nın Dizel + otomatik şanzımana karşı bir alerjisi var büyük ihtimal..

Bi aralar 2.2 İCDTİ Accord getiriyorlardı onlarda manuel şanzıman gelirdi hatırlarsanız...
  • honda dizel gelenekadar lpg ile idare edecek

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakıt sisteminide bosch dan almasın honda. Tamamen kendi kendi yapsında, görelim üstün japon dizelini.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiçbir motor/araç üreticisi yakıt sistemini kendisi yapmaz.
  • sanırım efsanemiz civic sedan da dizel motor olmayacak, hatchback ile başlayıp sonrada sedan civic lerde disel olacak deniyor ama bilmem nerde yapılan basın toplantısında bu motorun sedan karoserde yer almayacağını söylemişler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

yakıt sisteminide bosch dan almasın honda. Tamamen kendi kendi yapsında, görelim üstün japon dizelini.

Dğer firmalar kendi yapıyor heralde ! Honda ile ne alıp veremediğin var bilmiyorum ama dizel motor yapamaz dediğiniz firma şu an senin altında bulunan aracın motorundan çok daha iyi bi motor geliştirmiş olması zorunuza gidiyor biliyorum.

Yakıt sistemini neden kendi yapsın ? Bugün neden bütün firmalar fiat'ın geliştirdiği Cr sistemi kullanıyor dizelde ?

Hatta o muhteşem markanız vw PD dizel sisteminden vazgeçip niye bu sisteme döndü ?

Hayır başka markaların motorlarına ihtiyaç duyup ortaklık kurmaya çalışan markalara b.k atmak yerine , gelmişsin burada kendi dizel kotorunu geliştiren markaya b.k atıyorsun.

Defalarca sana laf anlattım , belgeler sunarak kapağı adresine yolladım ve bunlardan dolayıda bu markaya hırslısın biliyorum.

Ama vazgeç , boşa kürek çekiyorsun. Sen istesende istemesende bu marka dünya'nın en büyük motor geliştiricisi ve üreticisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondAta -- 19 Ekim 2012; 12:39:29 >

• quote:

yakıt sisteminide bosch dan almasın honda. Tamamen kendi kendi yapsında, görelim üstün japon dizelini.

Güldürdün beni Oğuzcum. :)
  • Honda dizel yaptı, yapıyor, yapmaya da devam edecek. Açıkçası bir çok firmayla kıyaslayınca(psa-ford-bmw, reno-nissan-merso) "kendi başına yapanlardan biri" sayılır.
    Yakıt sistemini de teknik olarak yapacak seviyede ancak ticari değil. Çünkü yan sanayilerin büyük yatırımları var ve daha ucuza üretiyorlar.

• Honda motoru kesin kendisi yapıyor değil mi? (Yakıt pompasını, enjektör sistemini Bosch, Delphi vs'den almasından bahsetmiyorum. Gerçekten kendi başına araç imal etmek diye birşey yok artık, bir otomobil üretilirken yüzlerce yansanayi ile "co-design" geliştirilir.)

Isuzu'ya yaptırmıyor değil mi?Toyota'nın bazı dizel motorlarını tamamen Isuzu üretiyor misal. Bir zamanlar Isuzu tam sayfa ilan vermişti gazetelere. "Isuzu yılda 1 milyon dizel motor üretiyor." diye

Bu Japonlar'ın ne yaptığı belli olmaz. Sony müziksetini açarsın tüm amfi entegreleri Sanyo'dur. Nintendo'nun CD okuyucusu Sony'dir (Bak şimdi bu Sony'nin Playstation'ı piyasaya sürme sebebi, Nintendo sipariş etmiş almamış, Sony de elde kalan CD okuyucular için kendi oyun platformunu geliştirmiş. Kendi kendimi çürüttüm )

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Güldürdün beni Oğuzcum. :)

sende beni güldürürsün ödeşiriz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: hozturan

hiçbir motor/araç üreticisi yakıt sistemini kendisi yapmaz.

benim demek istediğim, Hondanın çekik göz menşeili parçalar ve sistemler kullanılarak dizel motor yapması. Diğer taraftaki alman menşeili veya italyan menşeili firmaların motorlarıyla kıyaslamak daha sağlıklı ve net olurdu.

bu açıklama üzerinden cevaplayabilirsiniz

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.