Şimdi Ara

Müjdeler olsun! Honda 1,6lt dizel motor üretecek (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
350
Cevap
2
Favori
34.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

CVT olursa ne alâ.

i-shift ihtimalini düşünmek istemiyorum!!!
  • Ben cvt ihtimali guclu goruyorum. Cift kavrama bu sene sonuna gelmez diye tahmin ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondAta -- 23 Mayıs 2012; 10:32:10 >
  • HB olunca benim hevesim kaçtı.
    Artık kısmet, 1,6 dizel Accord gelirse mecbur alırız..
    ;)
  • Hb sedana gore daha kaliteli. Avrupa piyasasi icin uretilen bi arac olmasi buna etken. Bide ben sedana gore hb'i daha cok begendim.

Honda da olsa dizel arac alacagimi zannetmiyorum. Ama hondanin artik avrupa piyasasina onem veriyor olmasi guzel bisey.
  • HB'in sedana göre daha kaliteli olduğunu sanmıyorum.

HB ingiltere'de üretiliyor. Sedan TR'de.
    Eminim TR fabrikası daha iyidir kalite açısından.

Estetik açıdan HB daha iyi, ona katılıyorum.
  • Bi önceki kasa , yani benim araç ve HB versiyon arasında iç mekan kalitesi , yalıtım olarak fark vardı. BU farklar yine olacaktır diye tahmin ediyorum.
  • Valla ben beklemedeyim , gelsin bakalım HB bi görelim karar veremiyoruz onun yüzünden
  • çok süperdi üstad :))
  • pazarda domatesin iyisi olduğunu biliyorum, en azından 15-20 alternatifim var. evimde pazara çok yakın,iyi domatese ihtiyacım var.güzel yemek güzel malzeme ile yapılır. ancak ben böyle kolayı bırakıyorum gidyorum arabamla en uzak avm deki en kazıkçı süpermarketten 2 çeşit domatesten birisi pahalı diğeri daha da pahalı olduğu halde iyidir diyerek pahalının da pahalısını alıyorum.
    siz piyasada mükemmel dizel motorlu, bilinen güvenilir marka ve firmalar varken, sırf honda üretiyor diyerek dizel motorlu araç ihtiyacınızı honda gibi alternatif motorlar üretmekten aciz bir markadan karşılamak istiyorsanız uzak avm den marka adı altında çürük domates alırsınız diyorum. ama kimseyle iddialaşmak niyetinde değilim, para sizin, keyif sizin dilediğiniz gibi tasarruf edebilirsiniz. ancak ben hondanın performans vermek düşüncesinde olursa bu motorlarının bu performansı veremeyeceğini ya da illakim performansı elde ederlerse bu sefer de ekonomik olamayacağını iddia ediyorum.
    olayın özü şu ki honda dizel motoru ya da motorun teknolojisini kendisi yapmayacaktır, daha önce de accordlarda 2.2 i-ctd gibi saçma sapan isimle almanlardan aldığı commonrail bir motoru modifiye ettiğini zannederek piyasaya sürmüştü ve en maliyetli motorlardan biri olduğu için beklendiği gibi pek tutmamıştı. sözümün özü şu ki, illa almayı kafaya koyduysanız zaten alırsınız, ama mantıklı yol almayı sevenler lütfen diğer firmaların yakın fiyatlara satılan dizel araçları ile kıyas yapmadan yeni çıkacak bir dizele çok güvenmesinler. saygılar.
    not: ben honda düşmanı değilim, honda severlere de sözüm yok herkese saygım var, ancak ben japon otomobillerinde ki olmazsa olmaz tutarsızlıklardan hoşlanmadığım için genel anlamdajapon otomobillere soğuk biriyim. saygı bekliyorum bu konuda.

bir örnek vereyim, insanların hala sıfır donanımlı 93 corollalara 15 bin tl nakit ödediği bir ülkedeyiz. neymiş bir motoru varmış öyle böyle değilmiş... peki arkadaşım yanılmıorsam 115 beygirlik olan o motorun hükmettiği araç kaç kg ağırlığında? rüzgar sürtünme katsayısı kaç? peki neden araçta fren kabiliyeti yokkkkkkkkkkkk????? diye kimse sormuyor arkadaş...

• quote:

Orijinalden alıntı: aanil

quote:

Orijinalden alıntı: captain58

quote:

Orijinalden alıntı: hozturan

Her Honda'cının rüyası, rakiplerin korkusu gerçek oluyor.

Honda 2 versiyon 1,6 lt. dizel motor üretiyor.

Motor geliştirmesi tamamlandı.
    Düşük güce sahip bir versiyon ve twin turbocharger'lı ikinci bir versiyon olacak.

Motor; Civic, Accord ve CR-V'ye takılacak.

Yakıt sistemini BOSCH temin ediyor.
    En yeni jenerasyonla yüksek verimlilik ve Euro 6 standartlarına uyum sağlanıyor.

Motor 2012 ortası - 2013 başı piyasaya çıkabilir.

İlk ağızdan duyun istedim.

ÇOK PAHALI OLACAKTIR. 1.3 LERE VE 1.6 TDI LARA KAFA TUTAMAYACAKTIR, SERVİSİ DE ÇOK PAHALI OLACAKTIR. AYRICA HONDA DİZELLERİNİ BİLDİĞİM KADARIYLA KENDİSİ ÜRETMİYOR.YANİ KOLAYINI SEÇTİ HEP BAKALIM BU DEFA NASIL OLACAK.JAPON ARAÇLARINI SEVMEYEN BİRİ OLARAK BEN YİNE DE ALMAN ARABALARINA BİNMEYE DEVAM ETMEKTEN YANAYIM. SAYGILAR. SEVENLERE BEĞENENLERE SAYGIM SONSUZ AMA ESKİ KASA COROLLACILAR HARİÇ ÇÜNKÜ O ARABALAR 5 PARA ETMEMESİ GEREKİRKEN HALA PAHALI. KEDİ GİBİ ÇEKİYORMUŞ. BENDE 800 KG LIK ARABAYA 110 BEYGİRLİK MOTOR KOYSAM VE ARABAYI YERE YAPIŞMIŞ GİBİ YASSILAŞTIRSAM O DA KAPLAN GİBİ ÇEKER. KİMSE DEMİYO AGA BU ARABANIN FRENLERİ NEDEN BÖYLE DİYE. 180-200-240 YAPIYORMUŞ İSTERSE 300 YAPSIN BANA GÖRE DEĞİL. NEYSE HONDA SEVERLERLE COROLLACILAR ÇOK FARKLI KARAKTERLERDİR ZATEN.

Honda kendi motorunu kendi gelistiriyor. Sizin dediginiz cok onceydi. Guncel 2.2 dizel ve yeni gelistirilen 1.6 dizel motor honda uretimi. Su an dunyada ortaklikla motor gelistirmeyen tek marka. Honda gibi bi firmanin buyuklugunu siz tartamazsiniz. Basarisiz araclar madem suan abd'de en cok satan sedan arac neden civic acaba ?

Kafa tutamayacak dediginiz motor 120 hp guc uretiyor , emisyon ve yakit degerleri suan guncel tum motorlardan daha basarili. Bluemotion dizeller dahil. Acin interneti biraz bilgi edinip oyle yazin.

evet iddialaşmayı düşünmediğim halde iddialaşmak zorundayım yine. sayın arkadaşım şöyle bir ifadeyi ben ilk sizden duyuyorum "Su an dunyada ortaklikla motor gelistirmeyen tek marka" bu ifadenize cahillik mi desem, bilgisizlik mi? o halde soruyorum vw motorlarını kiminle ortak üretiyor? bmw kiminle ortak? mercedes kiminle ortak? toyota kiminle ortak? sadece hondanın kendi motorlarını kendisi ürettiğinden emin misiniz? amerikada en çok satan araç bir zamanlar opel omega idi, bir zamanlar hyundai coupe idi, bir zamanlar toyota camry idi yani sürekli değişen bir durum bize neyi ifade etmeli anlamadım? hyundai elantra da orada avrupada bol satış yapıyor, accent serisi de yaptı ne yani hyundai mükemmel bir araba mı? ya da boşverelim bunları, esas sorum şu, honda deyince ne anlıyorsunuz siz? nedir honda dünyanın en iyi otomobil üreticisi ya da en iyi motor üreticisi midir? bana bir tane honda araç söyleyin motor özellikleriyle birlikte ben size aynı kategoride ondan daha iyi en az 3 farklı araç sıralayım belki 3 ten de fazla, lütfen bunu bir deneyin, hatta dizel honda çıktıktan sonra sürprizleri seven cesur arkadaşlarımız o dizellerden aldıktan sonra yeniden kıyas yapalım ekonomisine.
    benim yakın bir arkadaşım honda civic 1.6 biniyor konya merkezde, neden lpg taktırmıyorsun diyorum çok yakmıyor diyor, ne kadar yakıyor diyorum işte 9-10 lt falan diyor. kendi kategorisinin ekonomik benzinlisi eğer buysa lütfen hondayı kimse tutmasın dizellere de el atsın dizel ekonomisini de görelim, sonra bir taraflarımızla güleriz, aceleye gerek yok.

• Sen bi tarafinla gulmeye devam et.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim anlamadığım bu arkadaş neden 1.6 dizele kafayı taktı. Gelip gidip bişeyler yazıyor buraya. Beğenmezsen almazsın kardeşim , ben C4 ü beğenmiyorum diye onun forum konusuna gidip abuk subuk şeyler yazıyor muyum?
  • acaba astra h sedan 1.3 cdti bu arabaların hepsinden iyidir desek, arkadaşı da alkışlarla uğurlasak gider mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr_suphiba

acaba astra h sedan 1.3 cdti bu arabaların hepsinden iyidir desek, arkadaşı da alkışlarla uğurlasak gider mi ?

iyi de o motor aslında m.jet değil miydi ?
  • 1.6 dizel+otm. accord ve cr-v gerçekten heyecan verici. şimdiden ağzımın suları akmaya başladı. :)

sedan da şu anlık kullanılmasıyla ilgili bir haber olmaması beni pek etkilemedi. hb leri hep daha çok beğendim ama almak nasip olmadı (i-shift ve süspansiyonlarının da etkisi büyük). umarım yeni hb de bu motor seçeneğini sunmaya başlarlar.

tek korkum i-shift in kullanılması.

bekleyip göreceğiz artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S0KRATES

1.6 dizel+otm. accord ve cr-v gerçekten heyecan verici. şimdiden ağzımın suları akmaya başladı. :)

sedan da şu anlık kullanılmasıyla ilgili bir haber olmaması beni pek etkilemedi. hb leri hep daha çok beğendim ama almak nasip olmadı (i-shift ve süspansiyonlarının da etkisi büyük). umarım yeni hb de bu motor seçeneğini sunmaya başlarlar.

tek korkum i-shift in kullanılması.

bekleyip göreceğiz artık.

accord yok malesef. iptal oldu.
    sadece civic hb ve cr-v.
    yıl sonunda çıkacak. umarım tr'ye gecikmez.

Uzman dizelciniz olarak şanzımanı araştırıyorum ancak henüz net bir cevap yok.

Bir sonraki postumda honda'dan aldığım son bilgileri görebilirsiniz ;)
  • Linkte Honda'dan aldığım bilgiyi screenshot olarak görebilirsiniz.
    http://ogrendiklerim.wordpress.com/upload/

Burada yıl sonuna doğru 1,6 lt dizel motorun başlayacağı ancak diğer özelliklerinin bilinmediği söyleniyor. Özellikle otomatik şanzımanı sordum, cevap yok.

Tam bu postu hazırlarken:
    Mesaj bıraktığım Honda yetkili bayiiden aradılar ve durumu onlara sordum.
    DİKKAT!
    Civic HB dizel, Türkiye'ye 2013'ün ilk çeyreğinde geliyor.
    Araç 2013 model olabilmesi için(?!) gelişi ertelenmiş.

KÖTÜ HABER
    Sadece düz vites geliyor. Otomatik gelip gelmeyeceğini bilmiyorlar.

This is Honda :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hozturan -- 27 Ağustos 2012; 18:46:20 >

• Konu açılalı iki yıla yakın zaman geçmiş. Ortada somut bir gelişme yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismail hoca

Konu açılalı iki yıla yakın zaman geçmiş. Ortada somut bir gelişme yok.

ben size tüm gelişmelerin bilgisini gönderiyorum.

bu bilgilerin çoğu kimsede yok.

Konuda gelişmeyen şeyler Honda'nın kıtıpiyozluğudur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hozturan

quote:

Orijinalden alıntı: ismail hoca

Konu açılalı iki yıla yakın zaman geçmiş. Ortada somut bir gelişme yok.

ben size tüm gelişmelerin bilgisini gönderiyorum.

bu bilgilerin çoğu kimsede yok.

Konuda gelişmeyen şeyler Honda'nın kıtıpiyozluğudur..

Bu konu başlığı altındamı bilgi gönderiyorsunuz yani paylaşıyorsunuz? Yoksa pm den gönderdiniz?
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.