Şimdi Ara

Mülteci İşi Ne Oldu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
5.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
100 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hatırı sayılır miktarda mülteci Yunan bariyerini aşıp Avrupa'ya geçemediği için sınırdan dönme ve Türkiye'de kalma eğilimi gösterdi daha önce Türkiye'ye gelmiş olanların burada kalması gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackGhost12

Gidemiyorlar. Sınır yunan tarafında yıkılmadan gidemezler.

Sınıra en az 1 milyon mülteci gitmeli. Anca o zaman dayanmaları boşa çıkar.

Ülkede 8 milyon mülteci, sığınmacı, kaçak, göçmen var. O sınırı ezer geçerler. Sadece birlik olmalılar.
    Aynı düşüncedeyiz birlik ve kalabalık oldularmi sınırı gecebilirler

• quote:

Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

Türkiyeyi beğenmeyenler aralarına karışır diye umuyorum, kimsenin gitmeye niyeti yok demek ki. O kadar devlet alehine Facebook da yazı yazan akrabam vardı hepsine dedim bakın çok beğendiğiniz batı orada, tabanlara kuvvet diye engellediler beni.

Gidenler gidiyor, kalanlar kalıyor kardeş. Sen rahat ol.
    Şu çok beğendiğin ülkeye bi gelemedin.. Alamanya kötü.ögggg Türkiye müthiş süper. Ama alamanyayı bırakıp gelemiyorsun..

• yunanlar bi göçmenin yüzünü kaynar suyla yakmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomv -- 13 Mart 2020; 20:5:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackGhost12

Gidemiyorlar. Sınır yunan tarafında yıkılmadan gidemezler.

Sınıra en az 1 milyon mülteci gitmeli. Anca o zaman dayanmaları boşa çıkar.

Ülkede 8 milyon mülteci, sığınmacı, kaçak, göçmen var. O sınırı ezer geçerler. Sadece birlik olmalılar.
    bir şekilde birlik olabilseler bu dertler başlarına gelmezdi zaten.
    sıkıntıları kendi topraklarında hallederlerdi.

biz mesela kendi milletimizi çok kötüleriz ama aslında zor zamanlar geldiğinde kenetlenmesini,birlikte hareket etmesini iyi beceriyoruz bence.zaten köklü tarihimiz bunların örnekleriyle dolu ve yuvamız,vatanımız var.

evet sınıra milyonlar yığılabilirse bir şekilde karşıya geçebilirler

• quote:

Türkiyeyi beğenmeyenler aralarına karışır diye umuyorum, kimsenin gitmeye niyeti yok demek ki. O kadar devlet alehine Facebook da yazı yazan akrabam vardı hepsine dedim bakın çok beğendiğiniz batı orada, tabanlara kuvvet diye engellediler beni.

Çok beğendiğin Türkiye burada ibo..
    Avrupada sefalet çekme artık..

• Artık ben düşünmekten vazgeçtim ya... Lanet ettim Suriyelilere...
  • Avrupadan iyiyiz şuanda. Gideceklerini sanmıyorum.

• senin kadar arsiz ar damari catlamis bi trol daha görmedim.utanmadan Turkiyeyi begenmeyen cekip gitsin diyorsun ama bunu almanyada tuzun kuru yasiyarak saksakcilik yaparak geciniyorsun.Asil sen ulkeni sevsen geri donersin provakatör den baska bisey degilsin..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İlk günlerde geçen geçti,bu kadar önlemeden sonra sınırdan geçmek hayal

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • türk milletinin şehitlerini unutma süresi ortalama 23dakika olarak hesaplanmış. suriyeliler de peygamber soyu o yüzden ülkede durması lazım ki allah mutlu olsun
  • gidenler gene gidiyor ama geri dönmek isteyenler sınırdan alınmıyor. iki sınır arasında kaldılar.
  • konu neydi hatırlıyamadım

• Kimse gitmez. Sınırda duranlarda muhtemelen göstermeliktir. Adamlar burda senin benim gibi sağlık sisteminden yararlanıyor. GSS ödemiyor. Tercümanla kendi ülkesinden daha iyi sağlık hizmeti alıyor. Ameliyatını oluyor, SGK tarafından ilaçları, cerrahi malzemeleri, yatışları karşılanıyor. Çocukları okula güvenli bir şekilde gidiyor. Kendi ülkelerinden daha iyi şartlarda okuyor. Hem kendi dilini canlı tutuyor hem yeni dil öğreniyor. Gerekli yardımları alıyor. Kendilerine ait yerleşim mahalleler oluşturuyorlar.Tek dezavantajları ucuza çalışmaları oluyor. Bunca artı tarafı olan birşeyi bırakıp yeni maceraya kimse atılmaz. Ancak sınırdan yeni gelenler transit olarak Yunan sınırına gider kaldı ki herseyi açıktan dile getirince şimdi yunan tarafı önlemleri arttırınca sittin sene oradan geçemezler. Herzaman olduğu gibi yine giren bize girdi.
  • quote:

Karistida dovup yolladilar ya haberleri takip edemiyorsun ellamki.

• O İşde diğer hamleler gibi yanlış zamanda yanlış biçimde yapıldı.Tabi karşı tarafda basit şekilde sınıra asker yığarak geçişleri engelledi.Geçen denyolarda zaten karayolundan ilerledikleri için toplamak da zor değil,sonrası malum.

Bu konu havaların sıcak olduğu zamanda milyonlarca kişiyi sınıra yığıp gerekirse orda sürekli olarak gıda ve barınma desteğiyle yapılmalıydı.

Yeni hamleleri geri itme yapılacakmış,adam almadıkdan sonra sabaha kadar itele. :D
  • Virüs nedeniyle kısa bir ara verildi. (Uzun da olabilir emin değilim.) :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radtv213 -- 15 Mart 2020; 10:52:19 >
  • Mültecileri bilmem de şehit olunca herkes görevini yapıyor. Sosyal medya her zamanki gibi kınama mesajlarını atıp hayatlarına gülerek eğlenerek devam ediyor.

Devlet büyükleri kınama yapıyor. Ardından hava saldırısı, kara saldırısı görüntülerini yayınlıyor. İnsanların içini soğutuyor vs.

Ateş aileye düşer. Aile yanar.
  • Gündem corona virüsü mültecilere için değişen bir şey yok
    Allah kimseyi toprağından etmesin.
  • Anlamadigim sey niye Bulgaristan uzerinden gitmeyi denemiyorlar?. Orasi da Avrupa ulkesi degil mi?!

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.