Şimdi Ara

multicopter için programlama öğrenmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Gerçekleştirmek istediğim bir projem var, öncelikle bundan bahsedeyim. Bir tane multicopter tasarlayıp sonrasında buna lazer tarama sistemi bağlamayı düşünüyorum bunun sayesinde yersel ölçümler gerçekleştirmek istiyorum. Multicopterimi raspberry pi 3 ile kontrol etmek amacım, ancak bütün programlamaları kendim yapmak istiyorum auto-pilot dışında hazır birşey kullanamayacağım. lazer saneyede 300-400-500 atım yapabilir. Her bir lazer atımı bana xyz demek. Ancak o saniye içinde 300 atıma x y z değeri verebilmek için anlık olarak bağlı olduğu gps den bir o kadar veri gelmesi lazım ve gelen veriyide bir o kadar hızlı işleyip en doğru sonuca ulaşmam gerekiyor. Programlama mantığına sahibim ancak dil olarak sadece matlab biliyorum şuan python c veya c++ öğrenmek derdindeyim ancak c++ ile raspberryde birşey yapabilceğimi düşünmüyorum bu yüzden python yada c düşünüyodum ancak aralarında müthiş bir hız farkı var bu yüzden c öğrenmek istiyorum. Ancak bununda anladığım kadarıyla birkaç tane derleyicisi var bunların arasında bir hız farkı olurmu hangisini seçmeliyim önerebileceğiniz algoritma kitapları yada c eğitim kitapları varmı. Algoritmam iyidir ancak mesleki programları için o şekilde chip programlamada en hızlı algoritmaya ulaşabilmem için yol gösterecek kitaplarda arıyorum.

• c++ ile birşey yapamayacağınızı neden düşündünüz anlamadım açıkçası

Esas sorunuza gelirsek, yüksek hızlarda örnekleme yapacağınız için en mantıklısı C gibi duruyor. Python öğrenmesi çok kolay olan bir dil ancak saf Python ile işlem yapmak istediğinizde hız açısından C'nin ardında kalacaktır. GPIO kütüphanesi olarak wiringPi kullanmanızı tavsiye ederim. C ile yazılan kütüphaneye hem C hem Python üzerinden erişim sağlayabiliyorsunuz. Pinlere erişmenin altın standardı olarak kabul edilmektedir. Lazer sistemi hazırsa pinleri bağlayıp birkaç hız denemesi yapabilirsiniz. Python ve C ile iki ayrı program yazıp istediğiniz hıza erişebiliyor mu diye bakabilirsiniz.

RaspberryPi'yi bir mikroişlemciden ziyade bir bilgisayar olarak görmekte fayda var. Linux çekirdeği sayesinde çoklu görevleri kolayca yapabilirsin farklı işler için farklı programlar çalıştırabilirsin. Her ne kadar multithread konusunda başarılı olsa da görüntü ile işiniz olmayacağı için Raspbian Lite sürümünü tavsiye ederim. Hem daha az yer kaplar hem de daha az kaynak tüketir. Eğer yeterli bilgin varsa Bare Metal programlama da yapabilirsin. İşlemciden alacağın performans artacaktır.

• Ekonomik ve ogrenimi diger mikroislemcilere daha rahat oldugu icin Arduino tavsiye ederim.C dilini temelden ogrenirseniz cok faydasini gorursunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okcoolpeache kullanıcısına yanıt
    gcc piyasasa çok kullanılıyo netbeans,eclipse,devc++ vs bunlarda arka planda gcc kullanıyor, bence netbeans vs kullanmadan önce komut satırından derleyip çalıştırmayı öğren şahsen ben öyle yaptım, sonrasında netbeans kullanmanı öneririm java ile yazıldıgı için java yüklü tüm işletim sistemlerinde çalışabiliyor ve üç işletim sistemindede aynı performansla çalışıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rtk özellikli gps kit im raspberry uyumlu bu yuzden kullanmam lazım. c++ istememin sebebi hem hız hemde linux dan dolayı
  • Hız olarak bilemem ama C++ linux ta da kullanılabiliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.