Bildirim
İngilizce öğrenmek için udemy
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Bence ödev yapar uğraşırsan olur. Şunun gibi dershaneye eğitim kalitesinden değil genelde disiplin için para verilir. Ona benziyor. Yoksa aynı çabayı göstereceksen YouTube ile de aynı sonucu alabilirsin bence.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Veya kolay dizi önerisi olan var mı ingilizce altyazılı izlerken sürekli Türkçeye çevirmekten sıkıldım
Hocam gramer ağırlıklı gitmek istemiyorum odevden kastıniz nedir ? YouTube da hangi kanalları önerirsinizquote:
Orijinalden alıntı: hvl00
Bence ödev yapar uğraşırsan olur. Şunun gibi dershaneye eğitim kalitesinden değil genelde disiplin için para verilir. Ona benziyor. Yoksa aynı çabayı göstereceksen YouTube ile de aynı sonucu alabilirsin bence.
Ezberlenecek kelimeleri öğrenmek. Atıyorum günlük ingilizce okuma yapmak. Vs. Yani dil ile ilgilenecegin vakitler.
Tüm kanalları bilmiyorum malesef. Genel konuştum.
Hocam o dediklerinizi yapıyorum ama bir yandan da hızlı ilerleme kaydetmek istiyorumquote:
Orijinalden alıntı: hvl00
Ezberlenecek kelimeleri öğrenmek. Atıyorum günlük ingilizce okuma yapmak. Vs. Yani dil ile ilgilenecegin vakitler.
Tüm kanalları bilmiyorum malesef. Genel konuştum.
Hocam udemy'i bilmiyorum ama bir dili öğrenmenin en iyi yolu bana kalırsa o dile maruz kalmaktır. Eğer belli bir seviyedeyseniz, altyazılı film-dizi izlemek, İngilizce makale veya kitap (fiyatları biraz pahalı) okumak, yabancı dildeki şarkıların açıp da sözlerine bakmak hatta mümkün olduğu kadar dili etkin kullanıp birileriyle iletişim içinde kalmak ilk etapta aklıma gelen yöntemler.
Hocam kesinlikle katılıyorum ben de belli bir seviyeye getirip full ingilizce altyazılı izlemek istiyorum zaten ama daha o kadar iyi değil ingilizcem altyazıları tam anlayamıyorumquote:
Orijinalden alıntı: Serçeparmak
Hocam udemy'i bilmiyorum ama bir dili öğrenmenin en iyi yolu bana kalırsa o dile maruz kalmaktır. Eğer belli bir seviyedeyseniz, altyazılı film-dizi izlemek, İngilizce makale veya kitap (fiyatları biraz pahalı) okumak, yabancı dildeki şarkıların açıp da sözlerine bakmak hatta mümkün olduğu kadar dili etkin kullanıp birileriyle iletişim içinde kalmak ilk etapta aklıma gelen yöntemler.
yazma vs. kısmını değil de konuşmayı öğrenmek istiyorsunuz sanırım hocam? -
YouTube'a Extra BBC yaz onu izle bu iyigilimi de unutma her gece dua et bana
Hocam yazmayı öğrenmek istemiyorum değil de daha o aşamaya gelemedim diyelim aslında konuşulanı anlasam çoğu şey hallolacak gibi . Sonrasında da speaking önem kazanıyor tabi ki .quote:
Orijinalden alıntı: KalkülüslüDiferansiyel
yazma vs. kısmını değil de konuşmayı öğrenmek istiyorsunuz sanırım hocam?
Hocam bu arada size "busuu" isimli uygulamayı öneririm yabancı dil öğrenmek yahut geliştirmek istiyorsanız. Bu sıralar Fransızcaya sardım İngilizcesi nasıldır bilmiyorum ama ben gayet memnunum kendi açımdan. Seviyeniz nedir bilmiyorum ama ister temelden isterse de ortalardan başlayabilirsiniz belki işinize yarar.quote:
Orijinalden alıntı: Street of dreams
Hocam kesinlikle katılıyorum ben de belli bir seviyeye getirip full ingilizce altyazılı izlemek istiyorum zaten ama daha o kadar iyi değil ingilizcem altyazıları tam anlayamıyorum
Alıntıları Göster
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ay yok artık İngilizce içinde mi udemy Bence gerek yok. YouTubeda gerçekten güzel kanallar var. Ayrıca İngilizce haber okumak, listening egzersizleri yapmak, ve gerçekten İngilizce diziler izlemek seni geliştirir. Ben yetişkinler için yapılan animasyonları çok seviyorum. Family guy, bojack horseman. Hem eğlenceli hem öğretici. Hüseyin Demirtaş’ın adını 2. Kez yazacağım reklamını mı yapıyorsun diyecekler ama gerçekten adam çok kaliteli. Hazırlığı onun sayesinde geçmiştim
Teşekkür ederim hocam bakarım mutlaka.quote:
Orijinalden alıntı: Serçeparmak
Hocam bu arada size "busuu" isimli uygulamayı öneririm yabancı dil öğrenmek yahut geliştirmek istiyorsanız. Bu sıralar Fransızcaya sardım İngilizcesi nasıldır bilmiyorum ama ben gayet memnunum kendi açımdan. Seviyeniz nedir bilmiyorum ama ister temelden isterse de ortalardan başlayabilirsiniz belki işinize yarar.
Alıntıları Göster
Udemy kurslarıyla, youtube videolarıyla falan o iş pek yürümez. Neden derseniz:
1) Gerçek anlamda sizin ne yaptığınızla ilgilenen birisi olmayacak. Size en fazla cevabı belli test verirler, sorunun neden yanlış olduğunu bile sizin internetten bulmanız gerekir. Çünkü bire bir sorularınızı danışabileceğiniz birisini bulamayacaksınız. Udemy kurslarındaki hocalara sorsanız belki cevap verebilirler, en iyi ihtimalle günler sonra: bu motivasyonunuzu kırmak dışında bir işe yaramaz. İngilizce öğrenmeniz için makale yazmanız da gerekecek fakat yazdığınız makaledeki yanlışları size gösterecek birini bulmayı geçtim o makaleyi sizden başka okuyacak birisini bile bulamazsınız. Yani direkt olarak yalnızsınız diyebilirim.
2) İngilizce bilmek demek, büyük oranda ingilizce konuşmayı bilmek demektir. Ne udemy ne de youtube videoları size kendinizi ifade etme fırsatı sunar. Anca hocaları dinlersiniz. Udemy'de ingilizce kursu ne alaka anlamadım ki, anca gramer anlatırlar ve asıl önemli kısım olan speaking'i isteseler de kursa dahil edemezler. Youtube'da zaten videolar genelde dağınık olduğundan ve bu videoların sizi "0'dan uzmanlık" derecesine getirme gibi bir kaygısı olmadığından bir yorum yapmayacağım.
3) Udemy'deki kursa veya youtube'daki playliste devam etmezseniz kursa verdiğiniz 25 lira haricinde veya youtube için direkt olarak herhangi bir bedel ödemenize gerek yok. Birazdan değineceğim ama üniversite hazırlıkta mesela, size verilen ödevleri yapmazsanız düşük not alarak belli bir bedel ödersiniz. Ve bilirsiniz ki hazırlıktan geçmek için o notlara belli bir oranda ihtiyacınız olacak. Öğrenme de burada gerçekleşiyor aslında, size gerçek anlamda ödül/ceza sistemi sunulmayan ortamlarda öğrenmenin gerçekleşmesi çok daha zor olur.
Sonuç olarak udemy'den youtube'dan video izleyeceğine aç ingilizce alt yazılı dizi/film izle, daha çok faydasını görürsün.
Büyük ihtimalle üniversiteye başlayacaksınız. Önünüzde ingilizce hazırlık okumak gibi bir daha muhtemelen karşınıza çıkmayacak bir fırsat varken (ingilizce kurslarında falan karşılığını bulamazsınız üniversitedeki hazırlığın net söylüyorum), hazırlık okumamak için tek bir sebep bile yok. İngilizce hazırlık okuma fırsatınız varsa okuyun, net. Sizi denetleyen ve bireysel sorularınıza her daim cevap verecek öğretmenleriniz olacak, hem de asıl önemli kısım olan speaking'i sınıf ortamında fazlasıyla geliştireceksiniz. Yapmanın size kesinlikle bir şeyler katacağı fakat sizi denetleyen bir kurum olmasa büyük ihtimalle yapmaya yanaşmayacağınız ödevleri en azından not kaygısı sebebiyle yapacaksınız. Ayrıca yaşıtlarınız birlikte okuyacağınız için gayet de rahat ve eğlenceli bir yıl geçirmiş olacaksınız.
-
Çoğu devlet üni.sinin hazırlığı berbat bir eğitime sahipmiş. Tercih döneminde Ankara Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi için rahat en az 30 kişiyle konuşmuşumdur ama hiçbirisi hazırlığı önermedi hiçbiri. Hepsi de okurken dil kursuna git çok daha faydalı olur dedi. Hazırlığın kalitesizliğinden dolayı boşa geçen bir yıl dediler. Eğer hazırlığı güzel bir yerde okuyacaksa mantıklı ama hazırlığı kötü olan bir yerde mantıksız gibi duruyor.quote:
Orijinalden alıntı: Brütal
1) Gerçek anlamda sizin ne yaptığınızla ilgilenen birisi olmayacak. Size en fazla cevabı belli test verirler, sorunun neden yanlış olduğunu bile sizin internetten bulmanız gerekir. Çünkü bire bir sorularınızı danışabileceğiniz birisini bulamayacaksınız. Udemy kurslarındaki hocalara sorsanız belki cevap verebilirler, en iyi ihtimalle günler sonra: bu motivasyonunuzu kırmak dışında bir işe yaramaz. İngilizce öğrenmeniz için makale yazmanız da gerekecek fakat yazdığınız makaledeki yanlışları size gösterecek birini bulmayı geçtim o makaleyi sizden başka okuyacak birisini bile bulamazsınız. Yani direkt olarak yalnızsınız diyebilirim.
2) İngilizce bilmek demek, büyük oranda ingilizce konuşmayı bilmek demektir. Ne udemy ne de youtube videoları size kendinizi ifade etme fırsatı sunar. Anca hocaları dinlersiniz. Udemy'de ingilizce kursu ne alaka anlamadım ki, anca gramer anlatırlar ve asıl önemli kısım olan speaking'i isteseler de kursa dahil edemezler. Youtube'da zaten videolar genelde dağınık olduğundan ve bu videoların sizi "0'dan uzmanlık" derecesine getirme gibi bir kaygısı olmadığından bir yorum yapmayacağım.
3) Udemy'deki kursa veya youtube'daki playliste devam etmezseniz kursa verdiğiniz 25 lira haricinde veya youtube için direkt olarak herhangi bir bedel ödemenize gerek yok. Birazdan değineceğim ama üniversite hazırlıkta mesela, size verilen ödevleri yapmazsanız düşük not alarak belli bir bedel ödersiniz. Ve bilirsiniz ki hazırlıktan geçmek için o notlara belli bir oranda ihtiyacınız olacak. Öğrenme de burada gerçekleşiyor aslında, size gerçek anlamda ödül/ceza sistemi sunulmayan ortamlarda öğrenmenin gerçekleşmesi çok daha zor olur.
Sonuç olarak udemy'den youtube'dan video izleyeceğine aç ingilizce alt yazılı dizi/film izle, daha çok faydasını görürsün.
Büyük ihtimalle üniversiteye başlayacaksınız. Önünüzde ingilizce hazırlık okumak gibi bir daha muhtemelen karşınıza çıkmayacak bir fırsat varken (ingilizce kurslarında falan karşılığını bulamazsınız üniversitedeki hazırlığın net söylüyorum), hazırlık okumamak için tek bir sebep bile yok. İngilizce hazırlık okuma fırsatınız varsa okuyun, net. Sizi denetleyen ve bireysel sorularınıza her daim cevap verecek öğretmenleriniz olacak, hem de asıl önemli kısım olan speaking'i sınıf ortamında fazlasıyla geliştireceksiniz. Yapmanın size kesinlikle bir şeyler katacağı fakat sizi denetleyen bir kurum olmasa büyük ihtimalle yapmaya yanaşmayacağınız ödevleri en azından not kaygısı sebebiyle yapacaksınız. Ayrıca yaşıtlarınız birlikte okuyacağınız için gayet de rahat ve eğlenceli bir yıl geçirmiş olacaksınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 22 Ağustos 2020; 13:6:39 >
-
Hazırlık okuyacak olsam bu konuyu açma gereği duymazdım zaten . Her okulda hazırlık bulunmuyor maalesef.quote:
Orijinalden alıntı: Brütal
-
Evet her okulda hazırlık ODTÜ boun kalitesinde değil ne yazık ki.quote:
Orijinalden alıntı: The Bender
Çoğu devlet üni.sinin hazırlığı berbat bir eğitime sahipmiş. Tercih döneminde Ankara Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi için rahat en az 30 kişiyle konuşmuşumdur ama hiçbirisi hazırlığı önermedi hiçbiri. Hepsi de okurken dil kursuna git çok daha faydalı olur dedi. Hazırlığın kalitesizliğinden dolayı boşa geçen bir yıl dediler. Eğer hazırlığı güzel bir yerde okuyacaksa mantıklı ama hazırlığı kötü olan bir yerde mantıksız gibi duruyor.
Alıntıları Göster
-
Gramer binanın temelidir. Üzerine öğreneceğin kelimeleri ona göre kullanırsın. Doğru kelimeyi biliyorsan derdini anlatırsın veya karşındakinin söylediği kelimeyi biliyorsan onun derdini anlarsın. Kelime öğrenmek için ise bir defter tutmanı, kelimenin Türkçe karşılıkları, İngilizce açıklaması ve cümle içinde kullanımını yazmanı öneririm.
Gramer kitabı olarak English Grammar in Use işini fazlasıyla görür.
Benzer içerikler
- sıfırdan tıp kazanmak
- aynı şehirde kyk yurt çıkar mı
- sulinex 75 kullanıcı yorumları
- üniversite okurken yks ye girilir mi
- yks sonuç belgesi hazırlama
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X