Her keze merhabalar .Yeni bir sistem toplatım sistem özeliklerim şöyle intel core dou 2 e7200 asus p5kpl anakart samsung 250 GB har disk feorce gt8400 ekran kartı 2 adet 1 gb kinston 800 mhz ram 2 .işletim sistemi xp sp3 Makina güzel çalışıyor sorun yok .Yani performansı iyi ama sürekli belllek hatası veriyor .Mavi ekran verip 30 saniye içinde kendişne restat ediyor olay günlüğünde gösterdiği hata şu şekil
Microsoft (R) Windows (R) 5.01. 2600 Service Pack 3 Multiprocessor Free.
VErdiği bellek hatasıda şu şekilde
No error report in the blue screen with a number like: 0x0000000XX (0X00000000; 0X0000000.....) ?
Herhangi bir fikri olan yok galiba :)
sanırım RAM'inle ilgili bir problemin var. Başka bir makinede dene istersen RAM'ini. Birde sen toplamadırsan makineni yani toplattıysan hızlı format atılmış olabilir. Bir daha yavaş bir şekilde formatla. Kolay gelsin...
ramleri test ettim çalışıyorlar .Ramlarden problem yok :Başka bir makinayada taktım.Orda sorunsuz çalışltı (Ram) Yeniden format attım sil başatan yani .Yine ayunı sorun devam ediyor anlamadım gitti
Sorunu çzödüm arkadaşlar.HEr hangi bir doanımsal sorun deyildi sorun.İlk başta ramdan şüphelenmiştim .RAmler sağlam çıktı ekran kartı,anakart işlemci hepsinitest ettim sorun çıkmadı.Sorun nvidanın 8600gt nin drivrın bsplayer çakışması çıktı.Çümkür driverı kaldırdığımda hiç problem yaşanmadı driver yükledikten sonra mavi ekran hatıs verip pc restatrt ediyordu kendini.