Şimdi Ara

Murat 131 kalörifer radyatör(YORUMLAR)???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
12.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugün sanayiye uğradım ve Murat 131 kalörifer radyatörlerini(Ölçüsü 15x26 olması nedeniyle) araştırdım. Ve elde ettiğim sonuçlar:

Bir tane çok temiz çıkma bakır radyatör buldum fiyatı 25YTL sadece dış demirinde biraz paslanma var.

Ve bu resimdekini(alüminyun) 35YTL'ye buldum.(sıfır)

İkisinide elime aldım. Bakır olanın cidden kalitesini hissettiren bir ağırlığı vardı. Alüminyum ise resmen "kuş gibi" diye tabir edilebilecek cinsten. Ben şu anda bu bakır olanı kafama koydum.

Kurmayı düşündüğüm sistem şu;
    Bakır 131 radyatörü 25 YTL (sanayi)
    2 adet AC AF12025 12cm fan 35YTL http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=L0155
    Zalman ZM-WB3 cpu block 72YTL http://www.editorunsecimi.com/asp/show_stock.asp?product=ZM-WB3
    ATMAN AT 102F(800L/h) pompa 15YTLhttp://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=561307&productid=ptar8690286561832

Sonuç olarak bu 150YTL'ye çok güzel bir şekilde olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 8 Ağustos 2007; 19:23:43 >

• Su haznesi + rekorlar + boruyu unutma, bakarsın ufak şeyler sana düşündüğünden fazla maliyet çıkarır
  • quote:

Orjinalden alıntı: SeVeRaL

Su haznesi + rekorlar + boruyu unutma, bakarsın ufak şeyler sana düşündüğünden fazla maliyet çıkarır

Su haznesi ve hortum önemli değilde rekorlardan şüpheliyim.
  • sıvıları da unutma herzaman için ufak şeyler sana pahalıya patlar bilmiş ol şu kurdugun sistem 200 ytl den aşşağıya gelmez sana haberin ola
  • arkadaşlar şu "editörünseçimi" adlı site güvenli mi ? ben de ordan bişi almayı düşünüyodum.bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: atl5102

sıvıları da unutma herzaman için ufak şeyler sana pahalıya patlar bilmiş ol şu kurdugun sistem 200 ytl den aşşağıya gelmez sana haberin ola

Sıvılar kolay antifiriz zaten var. Ama bir tek rekorlar ek masraf oluşturacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 8 Ağustos 2007; 20:28:01 >
  • Çıkma radyatörden uzak dur derim çünkü temiz gibi görünüyorlar ama içersinde araç üzerinde kullanılırken oluşan korozyonlar olabiliyor senin kullanacağın antifirizli su bu korozyonları çözerek su soğutmanın sıvısına karışmasına ve pompa arızasına (tıkanmasına,aşınmasına) neden olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Serlilo

Çıkma radyatörden uzak dur derim çünkü temiz gibi görünüyorlar ama içersinde araç üzerinde kullanılırken oluşan korozyonlar olabiliyor senin kullanacağın antifirizli su bu korozyonları çözerek su soğutmanın sıvısına karışmasına ve pompa arızasına (tıkanmasına,aşınmasına) neden olabilir.

Sistemi bağlamadan önece içine kireç sökücü, pas sökücü ve antirifiz karışımını birkaç kez verip içini temizlesek olmaz mı?

Birde şu resimdekinin performansı nasıldır? Malum 35YTL ve sıfır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 8 Ağustos 2007; 22:34:07 >
  • Arkadaşım ben bayaa bir gezdim sanayide bu radyatörü alana kadar bakır olanların iç delikleri çok dar ben önce renault 9 radyatörü aldım ama onun bağlantı yerleri hoşuma gitmedi fazla çıkıntı yapıyorlardı sonra bu radyatörde karar kıldım henüz sisteme takmadım ama performans sorunu yaşayacağımı sanmıyorum. İyi bir pompa ile iyi bir water block ve bu radyatörün yeterli olacağını sanıyorum. Ben Big Water'in işlemci bloğu zalman'ın ZM-NWB1 Chipset bloğu ve X850Xt ekran kartı için de Zalman ZM-GWB3 ekran kartı bloğunu pompa olarak Eheim 1250 kullanacağım inşallah bu hafta içi plexsiglas için ısmarladığım kloroform gelir de yapıştırma işine başlayıp rezervuarı bitiririm.

Ayrıca çıkma radyatöre 25 ytl demişsin + 5 ytl de kireç sökücü pas sökücü desek etti 30 ytl 5 daha ver sıfır al. üstelik eski radyatörü kireç pas sökücü ile temizlerken delinme ihtimali de var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serlilo -- 9 Ağustos 2007; 1:23:59 >

• quote:

Orjinalden alıntı: trimaxsahinabi

arkadaşlar şu "editörünseçimi" adlı site güvenli mi ? ben de ordan bişi almayı düşünüyodum.bilgisi olan var mı?

Çok sevdiğim arkadaşımın dükkanıdır orası...Güvenilir bir arkadaştır gönlün rahat olsun..
  • atman su içinde çalışır dio pcyle aynı anda nasıl çalışıcak bu cihazz?????? benimde çok hoşuma gitti
  • quote:

Orjinalden alıntı: vipmail123

quote:

Orjinalden alıntı: atl5102

sıvıları da unutma herzaman için ufak şeyler sana pahalıya patlar bilmiş ol şu kurdugun sistem 200 ytl den aşşağıya gelmez sana haberin ola

Sıvılar kolay antifiriz zaten var. Ama bir tek rekorlar ek masraf oluşturacak.

sadece antifiriz koyma derim pompayı zorlar ve debi düşer saf su ve antifiriz karışımını öneririm
  • Kesin kararım Renault 9 radyatörü

Avantajı 131 radyatörü gibi bir tarafı boşta değil boru kaynattırmak gerekmiyor. Giriş ve çıkış boruları üzerinde mevcut ve kasa içine sığabilecek boyutlarda.

Dezavantajı ise boyutları 131'inki gibi değil, iki tane 12 cm fan olmuyor fakat ben iki tane Titan TTC-SC04 blower takacağım için sorun değil.(http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=TTC-SC04 )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 10 Ağustos 2007; 16:33:06 >

• o blower fan çok sesli ve gereksiz,

gidip doğan kalorifer radyatörü alabilirsin, 30 ytl civarındadır ve bakırdır. boşta olan kısmına da rekor kaynatırsan çok iyi olur, ben kullanmıştım fansız durumda bile performansı yeterince iyi.
    yalnız kullanacağın sıvıda bol miktarda antifriz olmasına dikkat et, korozyon en büyük sorun bu radyatörlerde, nedense çabuk paslanıp çürüyorlar.

bir de sakın ha sakın çıkma radyatör alma
  • Minimum devirdede ses çıkarıyor mu?
  • minimum devirde de çok düşük bir hava akışı var. tavsiyem sessiz bir 120mm fan ve iyi tasarlanmış bir davlumbaz ile soğutman radyatörü, böylece tek fanla da akıllıca soğutabilirsin
  • Ama minimum değerde 53cfm hava akımı görünüyor yani sessiz bir 12'lik fan kadar.

Eğer blowerden vaz geçersem;
    Arctic-Cooling Fan AF12025(http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=L0155 ) alacağım ama bunun da 56cfm hava akımı var. Hemde 24,5Db

Blower 100Cfm'de 28Db çıkarıyor. FM122 bile 107Cfm de 42Db ses çıkarıyor.

Ayrıca Blower'da fan kontrol mekanizmasıda mevcut. Birde şu durum var. Blower alırsam Renault 9 radyatörü alacağım çünkü ikisi sığıyor, Fan alırsam; 2 fan Renault 9 radyatörüne sığmadığı için 131 radyatörü almam gerekecek.

Sanayide 131'in Kale marka bakır olanını buldum 45YTL dedi 40'a alınabilir. Tamamen alüminyum radyatör ise (markasını bilmiyorum) 35YTL idi(Yukarıdaki fotoğraftakinin aynısı). Renault 9 radyatörü tamamen alüminyumdu markasını bilmiyorum 28YTL dedi o da 25'e alınabilir. Onun bakırıda galiba 35'e falan alınabilir.

Şimdi size sorum şu olacak;

2 Fan(35YTL) + 131 bakır radyatör(45YTL) + boru kaynağı(5 diyelim) = 85YTL

2 Blower(38YTL) + Renault 9 bakır radyatör(35YTL) = 72YTL

Hangisi daha performanslı olur? Birde kasa içine sığma durumu var tabi kasam Centurion 534 kasaya sığar mı?

Gerekirse 3.5 yuvalarını sökebilirim.

Pompa konusuna gelirsek; Ben bizim burada bir akvaryumcuda ATMAN AT-201F buldum 800L/saat debili dalgıç pompa. 90cm'ye basabiliyor 90 cm'de akış hızı 200L/saat 14YTL'ye alacağım.

http://www.ekonomikticaret.com/Product.aspx?_pId=2146360&_catId=4754

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 16 Ağustos 2007; 13:07:29 >

• ilk olarak, fanlar açısından konuşmak gerekirse, fm 121 ve o blower ı kullanmış biri olarak söyleyebilirimki, blower en hızlı devrindeyken işe yarıyor sadece, yavaş devirler tam bir hikaye. ayrıca ses olarak da orada yazılanları baz alırsan, çok ah vah edersin fan alırken benden söylemesi.

kesinlikle bakır radyatör al, ileride hem korozyon oluşmaz al-cu uyumsuzluğundan, hem de daha iyi ısı emiş sağlar bakır. dediğim gibi gönül rahatlığıyla alabilirsin bakır 131 radyatörünü.

bir de honda nın kalorifer radyatörü vardı, galiba eski kasa civic lerin, onlarda rekor üstünde geliyordu ve işçiliği-performansı daha iyiydi, 131 le arasında 25 ytl fark vardı. bir araştır eğer ilgilenirsen
  • 25YTL daha versem 70'e çıkıyor 80'e bu var; büyük ihtimal Honda radyatör daha performanlıdır ama sonuçta bu 12'lik fanlara ve su soğutma bileşenlerine tam uyumlu bişey.

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=WA193

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 9 Şubat 2010; 8:36:22 >

• quote:

Orjinalden alıntı: StrangerXT

ilk olarak, fanlar açısından konuşmak gerekirse, fm 121 ve o blower ı kullanmış biri olarak söyleyebilirimki, blower en hızlı devrindeyken işe yarıyor sadece, yavaş devirler tam bir hikaye. ayrıca ses olarak da orada yazılanları baz alırsan, çok ah vah edersin fan alırken benden söylemesi.

kesinlikle bakır radyatör al, ileride hem korozyon oluşmaz al-cu uyumsuzluğundan, hem de daha iyi ısı emiş sağlar bakır. dediğim gibi gönül rahatlığıyla alabilirsin bakır 131 radyatörünü.

bir de honda nın kalorifer radyatörü vardı, galiba eski kasa civic lerin, onlarda rekor üstünde geliyordu ve işçiliği-performansı daha iyiydi, 131 le arasında 25 ytl fark vardı. bir araştır eğer ilgilenirsen

Arkadaşım 25YTL civarı önerebileceğin bir fan var mı?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.