Şimdi Ara

Mürekkep sistemi başarısız Hata 0xc18a0107 Hp c6280

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
19.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HP c6280 yazıcımın ekranındaki hata şöyle; Sorun nedir, sizce?

Mürekkep sistemi başarısız. Yazdırılamıyor.
    Yazıcının belgelerine bakın.
    Hata:0xc18a0001
    Makineyi kapatın ve yeniden açın.

Mürekkep sistemi başarısız Hata 0xc18a0107 Hp c5180

Şimdi 3 tane bitik kartuşu yenisiyle değiştirdim, taktım.. Sürekli şu aşağıdaki hatayı veriyor, ne yaparsam yapayım yazmıyor, yazıcının LCD ekranında aşağıdaki hatayı veriyor..

Mürekkep sistemi başarısız.
    Yazdırılamıyor.Yazıcının belgelerine bakın.
    Hata: 0xc18a0107
    Makineyi kapatın ve yeniden açın.

Yazıcım "Dolan kartuş(doldurulabilir kartuş)" ları farketti, kendini tamamen kilitledi mi acaba?

Umarım düzeltebilirim, bu aralar gerçekten çok lazımdı yazıcı bana..
    Çözümlerinizi ve bu konuda bildikleriniz varsa bekliyorum. Teşekkürler..

Hp nin sitesindeki işe yaramayan çözümler var, adamlar hem cihazı kendini kilitlemesi için programlıyorlar hemde siteye her zaman işe yaramayan çözüm ekliyorlar..

HP Photosmart and HP Photosmart All-in-One Printers - An 'Ink System' Error Code Displays on the Front panel
    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c00551397&lc=en&cc=ca&product=1153481&dlc=en
    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/documentIndex?lc=en&cc=us&dlc=en&product=1153481&printable=no&encodeUrl=true&
    Content starts here

Issue
    An 0xc18xxxxx or 0xc19xxxxx ink system error code displays on the front panel. The printer cannot copy, receive faxes, or print.
    Solution

1.
    Press the On button to turn the printer off.
    2.
    Unplug the power cord from the back of the printer.
    3.
    Remove all the ink cartridges.
    4.
    Wait two minutes.
    5.
    Plug the power cord into the back of the printer.
    6.
    Press the On button to turn the printer on.
    7.
    Install the ink cartridges when prompted.

If the error code does not display, the issue is resolved.
    If the 0xc18xxxxx or 0xc19xxxxx ink system error code displays on the front panel, service the printer.

Mürekkep sistemi başarısız Hata 0xc18a0107 Hp c6280

C6200 All-in-One Series - 'Ink System Failure - Error: 0xc19a003f' Message Displays on the Control Panel Display
    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/genericDocument?docname=c01149986&cc=us&dlc=en&lc=en&jumpid=reg_R1002_USEN

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/genericDocument?docname=c01133408&cc=us&dlc=en&lc=en&jumpid=reg_R1002_USEN

Nette bununla ilgili şu siteleri buldum;
    http://www.hardwarecult.com/index.php?option=com_smf&Itemid=99999999&topic=6989.msg88457
    www.fixyourownprinter.com
    HP C5188 Ink System Failure problem | FixYourOwnPrinter
    http://www.fixyourownprinter.com/forums/printer/54155

www.fixyourownprinter.com
    Hp 3110 ink system failure | FixYourOwnPrinter
    http://www.fixyourownprinter.com/forums/printer/39471

http://www.tek-tips.com/viewthread.cfm?qid=1469179&page=1
    yahoo | mail, weather, search, politics, news, finance, sports & videos
    Yahoo | Mail, Weather, Search, Politics, News, Finance, Sports & Videos
    http://mx.answers.yahoo.com/question/index?qid=20071116200431AAWTx4z

yahoo | mail, weather, search, politics, news, finance, sports & videos
    Yahoo | Mail, Weather, Search, Politics, News, Finance, Sports & Videos
    http://es.answers.yahoo.com/question/index?qid=20071116200431AAWTx4z

forum.ixbt.com
    Обсуждение статьи iXBT.com: "HP Photosmart D7363" [2] - Конференция iXBT.com
    http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=13:36649-2

http://ruhelp.com/forum/index.php?mforum=RDMTechnology&s=2191928b38bf91bf1165e22992ab9a8e&act=Post&CODE=06&f=2&t=531&p=4277

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 17 Nisan 2016; 0:48:37 >

• Birol hocam, bende de aynı hata mesajını vermişti. Mürekkep sistemin hava yapmış. Yazıcıyı resetlediğin de sorun düzelmiyorsa teknik servise gitmesi gerekiyor. Benim yazıcıyı garanti kapsamında 6280 ile değiştirdiler.

Bu hatayı yazıcı mürekkepler bittiğinde kullanmaya devam ettiğinizde veriyor. Benim orjinal sarı kartuş bittiğinde vermişti. Biten kartuşu açtım içinde 2 ml civarı mürekkep vardı. 363 serisi kartuş kullanan yazıcılarda mürekkep seviyelerini iyi kontrol etmek gerekiyor. Ben kolay doldurulabilen kartuşlar seffaf olduğundan yarıya geldiğinde hemen mürekkep takviyesi yapıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: joe_black

Birol hocam, bende de aynı hata mesajını vermişti. Mürekkep sistemin hava yapmış. Yazıcıyı resetlediğin de sorun düzelmiyorsa teknik servise gitmesi gerekiyor. Benim yazıcıyı garanti kapsamında 6280 ile değiştirdiler.

Bu hatayı yazıcı mürekkepler bittiğinde kullanmaya devam ettiğinizde veriyor. Benim orjinal sarı kartuş bittiğinde vermişti. Biten kartuşu açtım içinde 2 ml civarı mürekkep vardı. 363 serisi kartuş kullanan yazıcılarda mürekkep seviyelerini iyi kontrol etmek gerekiyor. Ben kolay doldurulabilen kartuşlar seffaf olduğundan yarıya geldiğinde hemen mürekkep takviyesi yapıyorum.

"Mürekkep sistemin hava yapmış." dedinya, ondan dolayı sanırım. Teşekkürler... Servise göndercem bende.
  • EVET BEYLER RESETE GEREK YOK DOOĞRU ONARIM MERKEZI 29 GUN TUTARLAR SAĞLAM YAICIYI BOZARLAR AMA 3 DEFA AYNI NEDENDEN TOPLAMDA 5 DEFA YADA 30 IŞ GUNU KURALLARINI AŞARLARSA YENI CIHAZ ISMEYIDE UNUTMAYIN YENI CIHAZDANDA ÇOK SEYLER BEKLEMEYIN ONDA DA MUTLAKA BAŞKA PROBLEMLER ÇIKACAKTIR SIZI TEMIN EDERIM

"HP BU OLABILIR"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luxtor -- 7 Ocak 2009; 15:18:03 >
  • @luxtor hocam, yazıcıyı evden aldılar 8 gün sonra elime yeni yazıcı ulaştı. Mardin İstanbul arası kargo 2 günde gidiyor, 2 de geliş 4 gün. 2 de hafta sonu, yani 2 günde kontrol yeni yazıcı onayı bence çok iyi bir süre. 5180 yerine 6280 8 günde elime ulaştı. 6280 arıza yaptığında yerine 6380 7 günde elime ulaştı. Bence 4 gün kargoda geçtiğine göre bu süreler bir teknik servis için oldukça iyi.

Hp teknik servisi için iyi şeyler duymamıştım ama 2 kez teknik servis ile işim oldu çok iyi ilgilendiler. Sadece telefonda bekletme süreleri oldukça fazla.
  • quote:

@luxtor hocam, yazıcıyı evden aldılar 8 gün sonra elime yeni yazıcı ulaştı. Mardin İstanbul arası kargo 2 günde gidiyor, 2 de geliş 4 gün. 2 de hafta sonu, yani 2 günde kontrol yeni yazıcı onayı bence çok iyi bir süre. 5180 yerine 6280 8 günde elime ulaştı. 6280 arıza yaptığında yerine 6380 7 günde elime ulaştı. Bence 4 gün kargoda geçtiğine göre bu süreler bir teknik servis için oldukça iyi.

Hp teknik servisi için iyi şeyler duymamıştım ama 2 kez teknik servis ile işim oldu çok iyi ilgilendiler. Sadece telefonda bekletme süreleri oldukça fazla.

hocam bu mürekkep hatasına sizin kullandığınız dolankartuşlar sebeb olmasın çünkü birolayd arkadaşımızında önce c5180 sonrada c6280 yazıcı mürekkep
    sistemi hatası vermiş hatta sizde hatanın nedenini kartuş boş iken yazıcı içine çektiğinde hava yapıyor gibilerinden bir cümle kurmuştunuz
    allah göstermesin bu yazıcıda aynı şekilde bozulursa sizi kara listeye almazlarmı tam 3 tane yazıcı aynı nedenden bozulmuş
    galiba dolankartuşlar hp lerde sorun çıkartıyor ama okadar büyük firma ki müşteriyiy hiçbir şekilde mağdur etmeyip bide bir üst model yazıcı veriyorlar
    insanın her şerde bir hayır var deyisi geliyor

• hp gercekten destek konusunda en iyi sirketlerden biri.

bence chipsiz tonerli veya kartuslu bi yazici almak en iyisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetyilmaz77 -- 8 Ocak 2009; 9:56:02 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: erkannhl

quote:

@luxtor hocam, yazıcıyı evden aldılar 8 gün sonra elime yeni yazıcı ulaştı. Mardin İstanbul arası kargo 2 günde gidiyor, 2 de geliş 4 gün. 2 de hafta sonu, yani 2 günde kontrol yeni yazıcı onayı bence çok iyi bir süre. 5180 yerine 6280 8 günde elime ulaştı. 6280 arıza yaptığında yerine 6380 7 günde elime ulaştı. Bence 4 gün kargoda geçtiğine göre bu süreler bir teknik servis için oldukça iyi.

hocam bu mürekkep hatasına sizin kullandığınız dolankartuşlar sebeb olmasın çünkü birolayd arkadaşımızında önce c5180 sonrada c6280 yazıcı mürekkep
    sistemi hatası vermiş hatta sizde hatanın nedenini kartuş boş iken yazıcı içine çektiğinde hava yapıyor gibilerinden bir cümle kurmuştunuz
    allah göstermesin bu yazıcıda aynı şekilde bozulursa sizi kara listeye almazlarmı tam 3 tane yazıcı aynı nedenden bozulmuş
    galiba dolankartuşlar hp lerde sorun çıkartıyor ama okadar büyük firma ki müşteriyiy hiçbir şekilde mağdur etmeyip bide bir üst model yazıcı veriyorlar
    insanın her şerde bir hayır var deyisi geliyor

@erkannhl hocam, benim 5180 orjinal kartuşlar takılı iken arıza yaptı. Yerine gelen 6280 de çıktı aldıktan sonra yazıcı bakımı yapıyor diye ekranda yazı varken fotoğrafları rahat alayım diye üst kapağı açtığımda hata verdi. Dolan kartuşlardan kaynaklandığını düşünmüyorum. Nette araştırdığım kadarıyla 363 serisi kartuş kullanan yazıcılarda yazıcının yerini değiştirdiği zaman bile bu hatayla karşılaşan olmuş. Sanırım 363 serisi yazıcı kullanan yazıcılarda genel bir sorun var. O yüzden 364 serisi kartuşlu yazıcıları piyasaya sürdüler. 6280 yerine de 6380 gönderdiler. 6380 364 serisi kartuş kullanıyor.

Yazıcım serviste iken Canon 610 aldım. 6380 i kutusunı hiç açmadım. 6380 almayı düşünen varsa piyasanın çok altında bir fiyata satılık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIG.NINE -- 8 Ocak 2009; 22:50:29 >

• Aynı sorun benim yazıcımda da meydana geldi. Benden kartuşlarımdan bazılarının bittiğini raporlayan bir ekran geldi (yellow, dark magenta) Kartuşları değiştirmeden yazdırma işleminin yapılamayacağı ekranda yazıyordu. Gidip bu kartuşların orijinallerini aldım ve taktım. sonra mürekkep sistemi hatası verdi. Ne yaptıysam gitmedi. Servise verdim. 3 gün içinde cihazım ile ilgili mail aldım, Mail'de cihazın yeni bir cihaz ile değiştirileceği ve bu cihazın C6380 olacağı yazıyordu. Eğer bu değişime itiraz edeceksem 2 gün içinde geri dönüş yapmam gerektiği de yazılmış. Cihaz özelliklerini karşılaştırdım. C6380 birçok özellikten daha iyi görünüyor (hız,baskı-tarama kalitesi, wireless network printing). fakat desteklenen medya konusunda C5180'e göre pek doyurucu değil. Cihazın değişimi için onay verdim fakat diğer cihaza yapmış olduğum kartuş masrafları için yeni gelecek cihaz içine demo kartuş yerine tam dolu kartuşlar istedim. Şu an onay bekliyorum. Bakalım ne cevap verecekler. Bu arada HP'nin teknik destek konusunda bu hızı bence gayet doyurucu ama yeni verilen cihazında bu nedenle arızalanıp arızalanmayacağı bende baya bir merak konusu oldu. Kullanan var mı bu cihazı?

• bu yazıcılarda dolum kartuuş kullanıldıgında bu hatayı verir dolum olmıyan bi urundur yazıcınızı gonderin hp yenısını yada bi ust modelini gonderiyor
  • arkadaşlar bendede bu arıza oldu ama sorunu çözemedim servise gitmesi gerek ama garanti yok o yüzden araştırdım birşeyler buldum galiba ama buldugumu bir arkadaşım cevirisini iyi bir şekilde yaparsa bir çok arkadaşımıza yardımcı olaçagına inanıyorum.aşagıya veriyorum çözümü ama mutlaka çeviri şart.
    ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
    Reset stampante HP multifunzione C6180 / C7180 AIO / C7280
    Altri modelli di stampante HP che possono essere resettati con queste semplici istruzioni in caso di messaggio di errore "0xc18a0107" e conseguente blocco della stampante.

Reset stampante HP C6180 errore "0xc18a0107"
    La pompa di aspirazione dell'inchiostro entra in "Stato di protezione" per evitare danni alla stampante. Per togliere l'errore, seguire la procedura di seguito spiegata:

Premere contemporaneamente il tasto “*” e “#” e tenerli premuti. La stampante deve essere accesa con le cartucce originali installate;
    Rilasciare i due pulsanti. Sul display compare la scritta “Enter Special Key Combo”;
    Premere in sequenza i bottoni “1”, “2” e “3”;
    Premere “OK”;
    Sul Display compare la scritta “support R0631”, questo conferma che si è entrati nel menu di servizio;
    Premere la freccia direzionale a destra finchè sul display non compare la scritta “System Configuration Menù”;
    Premere il tasto “OK”;
    Sul display compare la scritta “Hardware Failure Status”. Se non compare, spostarsi nel Menù con le frecce direzionali;
    Premere il tasto “OK”;
    Sul display compare la scritta “Hardware failure status: Clear. Press OK to clear”;
    Premere il tasto “OK”. Sul Display compare la scritta “Hardware failure status Cleared. Press Cancel to continue”. Premere pertanto il tasto Annulla Stampa (rosso) per continuare, premerlo tante volte finchè non ritorna nel menu principale;
    NON STAMPARE NULLA. Spegnere la stampante usando il Tasto ON/OFF e lasciare spenta la stampante almeno 30 secondi;
    Riaccenderla successivamente con le cartucce originali installate, lei avvierà automaticamente il processo di inizializzazione del sistema inchiostro, al termine del quale la stampante è resettata e pronta per la stampa.

Se la procedura appena spiegata non viene avviata alla prima operazione, eseguire la procedura spiegata di seguito per preparare la stampante:

Togliere il cavo della corrente dalla stampante e attendere 30 secondi;
    Ricollegare il cavo di alimentazione e premere e tenere premuti contemporaneamente il tasto “OK” e “Cancel” (tasto di Annulla Stampa rosso) e tenerli premuti fino a quando non si preme il tasto di accensione (ON);
    Quando la stampante è pronta, si dovrebbe visualizzare a display il messaggio di errore, quindi procedere alla procedura di Reset sopra spiegata.

Per qualunque dubbio o chiarimento su questo articolo, potete contattarci all'indirizzo refilltech@refill.it.
    Vi raccomandiamo di utilizzare tale indirizzo solo per le comunicazioni riguardanti l'area RefillTech, per ogni altro dubbio, potete utilizzare i nostri contatti

• arkadaşlar google de ceviri yapıyor ama saglıklı degil yinede bilen biri mutlaka çevirisini yapsın ben yine google nin cevirisini koyuyorum.
    Sıfırla Yazıcı HP C6180 Çok / AIO C7180 / C7280
    Pompa "devlet güvenliği" ve yazıcının zarar görmesini önlemek için emme dışarı alır. : , Bu adımları izleyin hata kaldırmak için aşağıda açıklanmıştır
    Tuşuna basınız "*" ve "#" tutun.Yazıcı, orijinal kartuş yüklü açık olmalıdır
    Her iki tuşa bırakın. Ekranda metin "girin Özel Anahtar Combo" gösterir
    Dizisi olan "1 Basın düğmeleri", "2" ve "3";
    Premere “OK”; Basında "Tamam
    Sözcüğü "destek R0631 bu o servis menü girdi doğruladı göster
    Basın sağ tarafındaki yönlü ok kadar ekranda kelime "Sistem Yapılandırma Menü değil
    Tuşuna basınız "Tamam
    Ekranda bir deyişle "Donanım Hatası Durumu gösterir." , Ok tuşları ile menü gitmek Değilse
    Tuşuna basınız "Tamam
    Ekranda bir deyişle "Donanım başarısızlık durumu: sifresiz gösterir. Press OK to clear”; Tamam tuşuna basın "temizlemek için
    Tuşuna basınız "Tamam". . Ekranda bir deyişle "Donanım hata durumu silinir gösterir. Press Cancel to continue”. Basın İptal "devam
    edin. ; Bu nedenle, (), basın birçok kere kadar ana menüye geri dönün devam etmek için kırmızı; butonuna basın İptal Yazdır
    Yazdırılamıyor do anything. ; On / OFF kullanarak kapatın Yazıcı ve Yazıcı en az 30 saniye bırakınca

Sonra yazıcı sıfırlamak ve basılmaya hazır daha sonra Kartuşların orijinal kurulu ile, otomatik olarak mürekkep sistemi başlatma süreci başlar.
    Eğer işlem sadece ilk işlemi başlamazsa, bu adımları izleyin aşağıda açıklanmıştır Yazıcı hazırlamak açıklanmıştır
    Yazıcı güç kablosunu çıkarın ve 30 saniye bekleyin
    Güç kablosunu basın ve kırmızı için Ctrl tuşunu "Tamam" ve "İptal" (Basın İptal tuşuna basın yeniden tutun kadar (on) güç düğmesine basın;
    Bir yazıcı, bir ekran görmeniz gerekir hazır hata mesajı, ardından prosedür ile yeniden yukarıda açıklandığı devam edin
    Herhangi bir soru veya açıklama bu makaleyi için bize başvurun refilltech@refill.it . .
    . Sizin iletişim alanında RefillTech başka sorularınız için ilgili sadece, lütfen rehber kullanmak bu adresi kullanmanızı öneririz
    adresi veriyorum :http://www.refill.it/RefillTech/Articoli/Reset-stampante-multifunzione-A281P0.htm

• Hp den nefret ediyorum laptopdan sonra ama ilginç yazıcalarda problemler, umarım çözersin kısa zamanda
  • c6280için yapılacaklrı veriim belki işine yarar bende oldu alıntıdır .bende çok aramışımdır umarım işine yarar

HPRepDude : Follow the below steps on the front panel of the All-in-One printer:

HPRepDude : A. - Press and Hold the “Print Photos” & “Red Eye Removal” buttons. Release both buttons. Display should say “Enter Special Key Combo”
    B. - Press and release in sequence “Red Eye Removal”, “Print Photos”, “Red Eye Removal”

HPRepDude : Let me know the result.
    Customer : display says "enter special key combo"
    HPRepDude : Press and release in sequence “Red Eye Removal”, “Print Photos”, “Red Eye Removal”

Customer : support COxxFN0723BR
    HPRepDude : May I know the exact message that you got?
    Customer : uiaux
    Support
    COxxFN0723BR
    HPRepDude : Okay.
    HPRepDude : Please perform the below steps:
    HPRepDude : 2. Press and release the right arrow button until the display says “System Configuration Menu”. (on C8100 use Touch Screen)
    3. Press and release the “OK” button.
    4. Display should say “Hardware failure status”. If not there already, Arrow Key over to “Hardware failure status

HPRepDude : 5. Press and release the “OK” button
    HPRepDude : 6. Display should say “Hardware failure status: Clear. Press OK to clear”.
    7. Press and release the “OK” Button. Message changes to “Hardware failure status Cleared. Press Cancel to continue”.
    8. Press and release the “CANCEL” button as many times as necessary, so that, either the “Welcome to Photosmart Express” screen appears, or, the “Ink System Failure” screen appears. PLEASE DO NOT TRY TO PRINT AT THIS STAGE.
    9. Using the Power Button, turn the unit OFF and unplug the power cable from back of the printer and wall outlet.

HPRepDude : Make sure that you perform steps from 2-9 and let me know the result.
    Customer : Ok. It all went like the steps said and it is now powered down and unplugged.
    HPRepDude : 10. Wait 30 seconds for the power to get discharged and then plug the power cable into the wall outlet first and then into the back of the printer
    11. Turn the unit on. The printer may display message “USE POWER BUTTON TO SHUTDOWN THE PRINTER” followed by “PRESS OK TO CONTINUE”. Press OK.
    12. If the printer has already initialized, then go to the next step. If not, the printer will start the “ONE TIME INK INITIALIZATION PROCESS”. Allow this process to complete and do not interrupt. Once the initialization process is complete, the printer will print out a Diagnostic Page.
    13. To verify printer functionality print a SELF TEST PAGE

• s.a.
    arkadaşım

yazıcının kagıt takjtıgın tarafı sana dönükken sag kapagı söküceksiniz yanlız yıldız tornavida lazı m .

film şeriti
    söküp takın problem gecici olarak çözülüyor fakat bu hatayı kısa bi süre sonra tekrar yapmaya başlayacak cihaz .

bu kart arızası

sitelerde sallamasyon bişeyler yazıo yabacı arkadaşlar fakat bunun kesin çözümü kart değişimi.

bu arızanın yapma nedenide yazıcıyı çok aşırı kullanmanız
  • bilindigi gibi bu yazınıcın yanına harcii bir ünite takılıyor ve deli çıktılar alıyorsunuz .

maliyet diplerde çok güzel para kazandırıyor.

bunun sonucunda cihaza aşırı yüklenmeden bu arızayı veriyor.

3 adet geldi bu arızadancihaz elime 2 si tekrarlamadı fakat 1 tanesi devamlı tekrarlıyor

yani ŞANS TALİH KADER meselesi bu işler.

• Bende de aynı hatayı veriyor servise göndermek gerekli demekki ama kartuşlarım oto resetli acaba onlarla mı ilgili?
  • Ne yani, benim HP 3320'im de gitti? Halbuki uzun vadeli kullanmayı düşünüyordum. Nedir bu çektiğim mürekekkep püsktürtmeli yazıcılar. İşyerindeki yazıcılarda da çeşitli sorunlar oluyor, laserlerde senelerdir tık yok.

Aslında dolan kartuşlarımı aldım alalı çok fazla çıktı alamadım. 100'ü çıktıyi bile geçmemişken şimdi bu sorun çıktı başıma. Orjinal kartuşları takıp HP ye göndersem dolan kartuş kullandığımı anlayabilirler mi?

Bu sorunu teknik servise göndermeden ya da yazıcıyı değiştirmeden çözen var mı?
  • arkadaşlar aynısorunu bende yaşadım. çözümü yazıcıya reset atmak.
    yazıcı kapalı iken ok + iptal + kopyalamadaki siyah + renkli tuşlarına basılı tutun ve elinizi tuşlardan çekmeden açma tuşuna basın bi süre sonra yazıcı reset atıyor ve sorun düzeliyor.
  • Aynı sorun c7280 yazıcı için bende de oldu. Bende hata sürekli değildi, yazıcıyı açınca cihaz sorunsuz çalışıyor (baskı vs. yapıyor) ancak bir süre açık tutunca (faks alımı için sürekli açık kalması gerekiyor), kendi kendine hataya geçiyor ve tekrar kapatıp açmak gerekiyordu.

Web sayfalarındaki çözümleri, telefon destek hattının çözümlerini ve bu sayfadaki çözümleri denedim, hiçbiri işe yaramadı. Servise verince anakart değişmesi lazım dediler ve 230-TL+KDV fiyat çıkardılar. Ben de yeni yazıcı aldım.

Not: Yazıcım 2 yıl, 2 aylıktı, herzaman orjinal kartuşlarla ve çok temiz kullanılmıştı. Yani dolumla vs. ilgisi yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.