Şimdi Ara

Muses MM20 Pikap Preamfi izlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

http://forum.donanimhaber.com/m_66115727/f_//tm.htm#71152185 adresinde paylaştığım stereo sistemi kullanıyorum.Bir süredir pikapta desibel düşüklüğü ve ses kalitesinde düşüşten yana problem yaşıyordum.İfade etmek gerekirse sanki tüm frekanslar dar bir aralığa sıkışıp kalmış gibiydi ve detay neredeyse yok gibiydi.İlkönce pikaptan şüphelendim,iğne değişimi yapıp bağlantı kablosunu yeniledik,pikabın yerini değiştirdim,farklı amfiler ile denemeler yaptık,tüm bunlar sonunda bir nebze iyileşme yaşanmış olsa da,kafa-amfi phono katı uyumsuzluğu,phono katı arızası vs gibi sorunlarla uğraşmamak için harici bir pikap preamfisi edinmeye karar verdim.

Bu noktada düşündüğüm fiyat aralığı çerçevesinde MUSES MM20 pikap preamfisi üzerinde yoğunlaştım.Cihazın satıcısı Sigma Ses ve Asım Bey gerçekten çok ilgili birisi,telefonda bir kaç kez görüşüp kendisinin değerli fikirleri ve sıkılmadan cihaz hakkında verdiği bilgiler ışığında satın aldım.

Kargo elime bir gün içerisinde hızlı olarak elime geçti.Kendisine ait bir kutusu yok ancak zarar görmemesi için çok güzel bir şekilde paketlenmiş.Ürünün kullanma kılavuzu mevcut ve yeterli bilgiler mevcut.Web sitesinde teknik verilerinde >42 dB kazanç, gürültü düzeyi : -82dB gibi güzel değerler var.Yine aynı şekilde web sitesinde belirtildiğine göre MM ve MC kafalara uygun,ben MM kullandığımdan ve değiştirmeyi düşünmediğimden dolayı çok fazla araştırmadım ancak MC kullanacak arkadaşların üreticiden teyit almasını öneririm.Cihazın harici bir güç kaynağı ve açma-kapama anahtarı yok.Ürünün kasası alüminyum ve üzerinde tasarımcısı Muzaffer Günal imzasını taşıyor.Giriş ve çıkış bağlantı uçları altın kaplama ve genel dış görünüşü çok şık.

Bu ufak preamfi'yi yine kendisi ile amfi arasına bağlamak için satın aldığım TTAF Gold Line 10078 interconnect kablo ile sisteme bağladığımda ilk dikkatimi çeken desibel'deki yükselme oldu.CD-PHONO arasında çok bariz olan,bir nebze olması normal sayılabilen fakat beni aşırı derecede rahatsız eden fark azaldı hatta yok oldu diyebilirim ki sorunlardan birisini daha başlangıçta bertaraf etmiş oldu.Dip ses yok,ayrıca ifade etmekte zorlanıyorum ama sanki sesin üzerinden bir perde kalktı.Basslar yerine oturdu,orta frekanslar ise gerçekten tatmin edici.Yaklaşık bir haftadır dinliyorum ve hem kablonun hem de premfi'nin pişme süresi tamamlandıkça çok daha iyi sonuçlar gelecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuneyt1977 -- 16 Nisan 2013; 12:38:05 >

• Öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullanın. Ben de geçen hafta Tchibo'dan Lenco L3807 pikap satın aldım ve dün elime geçti. Şu anda Elazığ'ın bir ilçesinde asker öğretmenlik yapıyorum, okul bitince asıl görev yerim olan Afyon'a döneceğim. Orada Pioneer PL990 cihazım vardı, ses kalitesi fiyatına oranla çok iyi olmasına karşın hiç bir müdahale şansı yoktu ve plaklardaki hafif bozukluklarda bile çok fazla atlama yapıyordu. Onun dahili preamfisi vardı, Microlab Solo 6 hoparlörle birlikte kullanıyordum. Burada kuracak setim yok, zaten plaklarım da Afyon'da. :D Şimdi bana da bir pikap katı lazım ancak bu sizin aldığınız cihazın fiyatı biraz yüksek kaçıyor benim için. Aynı markanın bir de plastik kasalı bir modeli var, onu mu yoksa bunu mu alsam kararsızım. Siz ne kadar fiyata aldınız, ve tiz performansı nasıl?
  • Bu arada sisteminiz de genel olarak gayet güzel görünüyor, hangi parçalar mevcut sistemde?
  • Muzaffer abinin yaptığı birşeyin kötü olma ihtimali zaten çok düşük. Kendi kriterlerine göre iyi demek aslında bizim çok çok iyi demek oluyor. Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elbruz

Öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullanın. Ben de geçen hafta Tchibo'dan Lenco L3807 pikap satın aldım ve dün elime geçti. Şu anda Elazığ'ın bir ilçesinde asker öğretmenlik yapıyorum, okul bitince asıl görev yerim olan Afyon'a döneceğim. Orada Pioneer PL990 cihazım vardı, ses kalitesi fiyatına oranla çok iyi olmasına karşın hiç bir müdahale şansı yoktu ve plaklardaki hafif bozukluklarda bile çok fazla atlama yapıyordu. Onun dahili preamfisi vardı, Microlab Solo 6 hoparlörle birlikte kullanıyordum. Burada kuracak setim yok, zaten plaklarım da Afyon'da. :D Şimdi bana da bir pikap katı lazım ancak bu sizin aldığınız cihazın fiyatı biraz yüksek kaçıyor benim için. Aynı markanın bir de plastik kasalı bir modeli var, onu mu yoksa bunu mu alsam kararsızım. Siz ne kadar fiyata aldınız, ve tiz performansı nasıl?

Öncelikle görevinizde başarılar ve kolaylıklar diliyorum.MUSES'in diğer cihazı da güzel,bu biraz daha geliştirilmiş versiyonu gibi düşünebiliriz.Giriş seviyesi için bence gayet yeterli bir cihaz olacaktır.Alternatif olarak sahibinden sitesinde arama yaparsanız bazı ürünlerle de karşılaşabilirsiniz.

MM20'yihttp://www.sigmases.com/plist/hifittaks.html adresinde belirtilen fiyattan 263 TL+kdv satın aldım.Sadece tiz değil tüm frekanslar cihaz piştikçe oturuyor.Diğer mesajımda yazdığım gibi sistemin üzerinden bir perde kalktı. Ben genel performansından çok memnunum.

Sistemimde ;

Amfi: Sansui AU-X 701

Hoparlör: Marantz HD88

CD Player: Cambridge Audio Azur 350 c

Network player&wi-fi radio: Grace Audio

Kablolar : CD Player,Pikap interconnect ve Hoparlör kabloları TTAF

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuneyt1977 -- 18 Nisan 2013; 18:18:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mecanica

Muzaffer abinin yaptığı birşeyin kötü olma ihtimali zaten çok düşük. Kendi kriterlerine göre iyi demek aslında bizim çok çok iyi demek oluyor. Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

Gerçektende çok çok iyi bir performans gösteriyor.İyi dilekleriniz için çok teşekkürler sn.Mecanica.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cuneyt1977

quote:

Muzaffer abinin yaptığı birşeyin kötü olma ihtimali zaten çok düşük. Kendi kriterlerine göre iyi demek aslında bizim çok çok iyi demek oluyor. Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

Gerçektende çok çok iyi bir performans gösteriyor.İyi dilekleriniz için çok teşekkürler sn.Mecanica.

sayın cüneyt,

sansui amfinizin phone katı mevcutken niye pikap için niye preamp aldınız anlamadım.amfiniz mc kafaları desteklemiyo olsa anlarım ama phone girişi olan amfi mm kafaları destekler.birde muse preamp aldıktan sonra ses çıkışını amfinin hangi girişine bağladınız ve plakçalarınızın kafasının modeli (cathridge) nedir.

not: amfinizin aynı modelde bende de kasetçaları mevcut sansui t701 amfiniz çok güzel güle güle kullanın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dali Zensor Pico Hi-fi Hoparlör
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: savast

quote:

quote:

sayın cüneyt,

sansui amfinizin phone katı mevcutken niye pikap için niye preamp aldınız anlamadım.amfiniz mc kafaları desteklemiyo olsa anlarım ama phone girişi olan amfi mm kafaları destekler.birde muse preamp aldıktan sonra ses çıkışını amfinin hangi girişine bağladınız ve plakçalarınızın kafasının modeli (cathridge) nedir.

not: amfinizin aynı modelde bende de kasetçaları mevcut sansui t701 amfiniz çok güzel güle güle kullanın.

Merhabalar sayın savast.

Sansui amfimde phono katı dediğiniz gibi mevcut,lakin Sansui pikaptan Technics ile iyi bir sonuç alırken değişimden sonra bir tat alamadım.Kazanç kaybı,frekansların genelinde bir kayıp vs derken bende Sansui amfinin phono katıyla bir uyumsuzluk ya da arıza olabileceği fikri uyandırdı.Çünkü Sanyo pikabı farklı bir amfi ile denediğimde nispeten daha iyi bir performans aldık,ancak yaşadığım şehirde zaten az insanın anladığı hi-fi'ci arkadaşım sayısı 2-3 olup farklı bir pikap bulamayınca MUSES almaya karar verdim.MUSES-Sansui amfi-Sanyo TP-30 üçlüsü bana tatmin edici bir performans sundu ancak 3 gün kadar önce pikabımı yeniledim.Yeni aldığım Sony PS-4300 serisi pikabımı sadece ağırlık ayarlarını yapıp Sansui'ye bağladığımda ise inanılmaz bir değişim yaşadım.Sansui'nin phono katı ile yaşadığım tüm olumsuzluklar bir anda bitti sanki ve ince ayar yapılmamış haliyle dahi bir saat kadar dinledim.Bugün ise birkaç gündür araştırdığım Protractor ayarlarını yapmaya çalışacağım,ayrıca ağırlık ayarlarını tekrar gözden geçireceğim,Sansui Phono Katı-MUSES preamfi(pikap-muses arası acoustic research interconnect-muses amfi arası Dh labs white lighting interconnect) karşılaştırmalı dinleyip,Muses'i satacağım ya da kullanmaya devam edeceğim.
    Biraz uzun oldu ancak yaşadığım karmaşık durum bundan ibaret:)
    Muses'in ses çıkışını amfinin Line ya da Tuner girişlerine bağlayabiliyorsunuz.Sattığım pikapta Audio Technica iğne-kafa vardı.Yeni aldığım Sony PS-4300'de Shure M75ED Type2 var.

Sistemin eski ve yeni halindeki fotoğraflarına ;

http://forum.donanimhaber.com/m_66115727/tm.htm adresinden ulaşabilirsiniz.

Saygılarımla.

• quote:

quote:

quote:

quote:

sayın cüneyt,

Merhabalar sayın savast.

Sansui amfimde phono katı dediğiniz gibi mevcut,lakin Sansui pikaptan Technics ile iyi bir sonuç alırken değişimden sonra bir tat alamadım.Kazanç kaybı,frekansların genelinde bir kayıp vs derken bende Sansui amfinin phono katıyla bir uyumsuzluk ya da arıza olabileceği fikri uyandırdı.Çünkü Sanyo pikabı farklı bir amfi ile denediğimde nispeten daha iyi bir performans aldık,ancak yaşadığım şehirde zaten az insanın anladığı hi-fi'ci arkadaşım sayısı 2-3 olup farklı bir pikap bulamayınca MUSES almaya karar verdim.MUSES-Sansui amfi-Sanyo TP-30 üçlüsü bana tatmin edici bir performans sundu ancak 3 gün kadar önce pikabımı yeniledim.Yeni aldığım Sony PS-4300 serisi pikabımı sadece ağırlık ayarlarını yapıp Sansui'ye bağladığımda ise inanılmaz bir değişim yaşadım.Sansui'nin phono katı ile yaşadığım tüm olumsuzluklar bir anda bitti sanki ve ince ayar yapılmamış haliyle dahi bir saat kadar dinledim.Bugün ise birkaç gündür araştırdığım Protractor ayarlarını yapmaya çalışacağım,ayrıca ağırlık ayarlarını tekrar gözden geçireceğim,Sansui Phono Katı-MUSES preamfi(pikap-muses arası acoustic research interconnect-muses amfi arası Dh labs white lighting interconnect) karşılaştırmalı dinleyip,Muses'i satacağım ya da kullanmaya devam edeceğim.
    Muses'in ses çıkışını amfinin Line ya da Tuner girişlerine bağlayabiliyorsunuz.Sattığım pikapta Audio Technica iğne-kafa vardı.Yeni aldığım Sony PS-4300'de Shure M75ED Type2 var.

Saygılarımla.

bence de sasui amfinin pre katı güzel veya yakın olmalı muses den.keşke eski pikabını satmadan ve muses almadan pikabın iğnesini veya kartuşunu değiştirseydin sonuçta iğne 50 tl kartuş 100 tl civarı.benimde dual 1225 pikabım var ve audio technica AT95E kartuş takıcam ama üzerindekinden de memnunum belki biraz performans artışı olsun diye değiştiriyorum birde elimde iki kartuş kalacak hangisinin sesini istersem onu takarım.bu pikabı dual cv 1400 amfi ile kullanıyorum amfininde phono bağlantısını kullanıyorum.plak dinlemeye yeni başladım ve insanı saran güzel bir sesi mevcut.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sayın cüneyt,

Merhabalar sayın savast.

Saygılarımla.

bence de sasui amfinin pre katı güzel veya yakın olmalı muses den.keşke eski pikabını satmadan ve muses almadan pikabın iğnesini veya kartuşunu değiştirseydin sonuçta iğne 50 tl kartuş 100 tl civarı.benimde dual 1225 pikabım var ve audio technica AT95E kartuş takıcam ama üzerindekinden de memnunum belki biraz performans artışı olsun diye değiştiriyorum birde elimde iki kartuş kalacak hangisinin sesini istersem onu takarım.bu pikabı dual cv 1400 amfi ile kullanıyorum amfininde phono bağlantısını kullanıyorum.plak dinlemeye yeni başladım ve insanı saran güzel bir sesi mevcut.

Pikabın iğnesini ve kartuşunu değiştirdiğimi yazmayı unutmuşum:)İlk önce üzerinde Sansui iğne-kartuş mevcuttu,sonra Audio Technica yapıp yine olmayınca Muses almıştım.İnterconnecti bir arkadaşım değiştirmişti sağolsun,sorunu nedir bulamadan Sony'i aldım ama açıkçası çok daha iyi bir pikap.

• peki üzerindeki kartuş ve değiştirdiğiniz kartuş audio tecnica nın hangi kartuşlarıydı merak ettim sonuçta sizin herhalde pikap sorunlu idi.şu an amfi ile pikap dan ses nasıl dinliyorsunuz dinleti hakkında yorumlarınız neler ...
  • savast S kullanıcısına yanıt
    Üzerindeki ilk kartuş-iğne Sansui idi..O zamanlar hangi model diye araştırmamıştım.Audio Technica ise ATN 3600L modeliydi.
    Sony ile güzel bir ayar yapıp dinletiye haftasonu rahatça zaman ayırmayı ve Muses'i test etmeyi düşünüyorum.Dediğim gibi bir saat civarı kısa bir deneme yaptım,Alphaville-Forever Young albümüydü.Genelde pop-rock dinliyorum,plaklarımda ağırlıklı olarak bu yönde.Bu kısacık denemedeki farklar ve yorumlar ;

1.Eskisine göre db artışı kazandım.CD player-Pikap arasındaki ses seviye farkı çok azaldı.Önceden nispeten yüksek volümlere çıkmam gerekiyordu.

2.Sistemin üzerinden bir kat perde kalkmış gibi oldu.Tizler canlandı,basslar ise yerine geldi diyebilirim.Tone kontrol kullanıp bass'ı arttırma ihtiyacı oluyordu ancak bu kısa sürede o ihtiyacı hissetmedim.

3.Pikap şu an terazide değil.İğne ağırlık ayarını tekrar gözden geçireceğim.Bugün internetten bulduğum Protractor çıktısı ile ayarları kontrol edeceğim.Bunlardan sonra sesin daha da değişeceğini düşünüyorum.

• en kısa zamanda yorumlarınızı bekliyoruz.
  • sevgili arkadaşlar bende lenco pikap aldım ama preamfilere baktım neredeyse pikap fiyatının yarısı kadar vallahi günah.pikabı aldığıma pişman oldum 80 tl yede var 300 tl yede var.hepsi preanfi alttarafı260 tl bir preanfiye verilirmi

artık ne yapalım alacağız ama kazık yemeden bana tavsiye edebileceğiniz preanfi varmı ama fiyatı ekonomik olsun
  • AŞAĞIDAKİ CİHAZI İNCELERMİSİNİZ ARKADAŞLAR

http://www.proav.com.tr/PHONO-BOX,PR-457.html
  • quote:

en kısa zamanda yorumlarınızı bekliyoruz.

Tekrar merhaba..Malum ramazan rehavetiyle ve telaşıyla biraz geç yazmak zorunda kaldim; kusura bakmayin.Sansui dahili pre katı ile Muses arasında bugun karşılaştırma fırsatım oldu.Sansui pre fena değil ancak Muses ile devam edeceğim çünkü bariz bir şekilde db farkı var ve biraz daha açık çalıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

en kısa zamanda yorumlarınızı bekliyoruz.

Tekrar merhaba..Malum ramazan rehavetiyle ve telaşıyla biraz geç yazmak zorunda kaldim; kusura bakmayin.Sansui dahili pre katı ile Muses arasında bugun karşılaştırma fırsatım oldu.Sansui pre fena değil ancak Muses ile devam edeceğim çünkü bariz bir şekilde db farkı var ve biraz daha açık çalıyor.

geç yazdım kusura bakmayın.tahmin ettiğim gibi sasui phono katı muses ile yakın zaten genelde bu fiyat sıkalası içinde sonuçlar yakın çıkıyor.kullanıcının zevkine kalmış bazen ses de ufak değişikliklere bile iyi para harcayanlar var ki muses mm20 kullanılacak ürünlerden.

• quote:

Orijinalden alıntı: acanl

AŞAĞIDAKİ CİHAZI İNCELERMİSİNİZ ARKADAŞLAR

http://www.proav.com.tr/PHONO-BOX,PR-457.html

bir arkadaşta var gayet memnun ben tavsiye ederim.project ürünler f/p oranı iyi alternatif olarak cambridge azur540p veya muses 20mm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.