Şimdi Ara

Musk: Tesla'nın insansı robotları aramızda dolaşacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Musk: Tesla'nın insansı robotları aramızda dolaşacak
    Tesla, 10 Ekim’de Cybercab etkinliğinde Cybercab robotaksi ve Robovan otonomi minibüs modelini tanıttı. Tanıtım esnasında Tesla’nın insansı robotlarını paket taşımak, çiçek sulamak gibi insanların günlük yaptığı işleri yaparken gördük. Tesla CEO’su Elon Musk, espirili bir şekilde Optimus’ların aramızda olacağını ve insanlarla etkileşime gireceğini söyledi.

Ayrıca Bkz.Tesla'nın satışları yeniden yükselişe geçti

İnsansı Tesla Optimus botlar neler yapabilecek?

Musk, Tesla’nın insansı robotlarının hemen her şeyi yapabileceğini söyledi. Köpek gezdirme, çocuk bakımı, çimleri biçme, içecek servisi yapma gibi rutin işler artık robotlara devredilecek gibi görünüyor. Yalnız, bu robotlara sahip olmak biraz maliyetli. Musk, fiyatının 20.000 - 30.000 dolar arasında olacağını açıkladı.

Sunum etkileyici olsa da, sonrasında Tesla Optimus robotların yaptıkları pek etkileyici değildi. İnsanlar, masalarda ve kalabalık içinde Optimus robotlarla etkileşime girmeye çalıştı. Ancak, robotlar Astro Bot tarzında el sallamaktan başka pek bir şey yapmadı. İçerecek masası vardı ancak Optimus botun bir bardak buz tutmaktan fazlasını yaptığı görülmedi.

Musk, Optimus’un 2024 sonuna kadar faydalı görevler yapmaya başlayacağını, gelecek yılın sonunda satışa sunulacağını söyledi.

Kaynak:https://www.theverge.com/2024/10/10/24267225/tesla-robotaxi-optimus-we-robot

• Matbaayı kaçırdık, uzay çağını kaçırdık, internet/iletişim çağını(İstanbul Sultanbeyli'de halen port bekliyorum ve ülkemizdeki internet altyapısının durumu) kaçırdık, nanoteknoloji, AI ve en son robotik endüstriyi de kaçıracağız, sanırım coğrafya kader, kaçırmak da ata sporumuz!
  • Skynet olmaya bir adım daha yaklaştılar.
  • Matbaayı kaçırdık, uzay çağını kaçırdık, internet/iletişim çağını(İstanbul Sultanbeyli'de halen port bekliyorum ve ülkemizdeki internet altyapısının durumu) kaçırdık, nanoteknoloji, AI ve en son robotik endüstriyi de kaçıracağız, sanırım coğrafya kader, kaçırmak da ata sporumuz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarcenk -- 11 Ekim 2024; 11:47:11 >
  • Akınsoft: Hold my tea
  • Bazı iq 50 olanlar alkol bütün kötülüklerin başıdır desin :) adamlar her konuda en az 100 yıl ilerdeler (din dahil)... biz halen montajlamaya devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RichesMen -- 11 Ekim 2024; 12:23:11 >
  • Dün Tom Hanks' in filmi Finks'i izledim, buna benzer bir haber olmuş :)
  • RichesMen kullanıcısına yanıt

Dinde reform yaptıkları için zaten bu konumdalar bizde adına dini değiştirdiler diyoruz Musk: Tesla'nın insansı robotları aramızda dolaşacak 

Buna benzer adamlar bizde olmadığı sürece onları yakalamak zor

Sonrası zaten malum Aydınlanma Rönesans Sanayi Devrimi

Musk: Tesla'nın insansı robotları aramızda dolaşacak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2004 de bu zamanın geleceğini ı m robot filmi ile anlattılar o zaman yıl 2035 di

Şuan aynen o şekilde ilerliyoruz

Ama 2035 değilde 2045 falan olabilir
  • Kokoro rising
  • serdarcenk kullanıcısına yanıt
    ortadoğudasın? sen nasıl bir beklenti içindesin.. ye iç gez tüket... sen bunların olacağına inanıyor musun? ne içtin abim. Türkiye de olman ortadağu da olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor. cahil, ezik, geri kalmış ve sünepe bir topluluk olarak dünya üzerindeki rolümüzü yaşıyoruz. Adı Türkiye olunca bu çoğrafya da bunları görmeyi mi bekliyordun.. Sana ne anlattılar bilmiyorum, kendi ideolojilerini sana nasıl empoze ettiler bilmiyorum ama çocukların hatta torunların bile göremez. Serdar Cenk harikalar diyarında..
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

It should've been ayran indeed.

• Bu tür şeyleri ekrana ekmek banıp izliyor olmamız ne kadar üzüntü verici. Coğrafyanın kader olması değil, kaderimizi bilerek ve isteyerek bu şekilde çizmemiz daha da üzüntü verici.
  • Cahil insanlara bişey anlatamazsın. Çünkü cahil insanlar sadece dedikoduyu yayar ve efsaneleştirir. Ben yazılımcıyım bu aptal robotun tek başına bir halta yaramayacağını size garanti edebilirim. Bu robotu kontrol eden yazılımdır yazılımın akıllı seviye otonomu ise yapay zekâ dır. Yapay zekâ robota Otonom kontrol verir peki yapay zekâ nedir önce bunu öğrenin. Yapay zekâ da kendi içinde gruplara ayrılır. İlkel yapay zekâ dar yapay zekâ belli bir veri seti üzerinde eğitilmiş kısıtlı bir hafızası vardır onun dışına çıkamaz örnek bir veri seti yapalım robot git gel komutu bunun robot sadece gidip gelir. Bu robotun hafızasının chatgpt gibi büyük dil modeli olduğunu milyarlarca parametre ile eğitildiğini düşünmüyorsunuz herhalde :) Bu robota 100 dolar bile verilmez zengin olan eğlence için alır 1 hafta sonra sıkılıp çöpe atar. Çünkü bu robot pazarda satılan oyuncak robot beyni ile aynı kapasitede. Bu robotun bir insan beynine erişebilmesi için en az 100 yıl çalıştırılaması gezmesi okuması lazım. Bu kadar veri seti Elon Mask ta olsaydı kendi büyük dil modeli groku eğitirdi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.