Şimdi Ara

Musluk suyu içtim ölür müyüm?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yer İstanbul. Musluk suyu olduğunu bilmiyordum. Sonradan klor kokusundan anladım. Kloru uçmadan içtim bir de. Midem biraz değişik şimdi. Çay için kullanıyoruz bunu ama kaynatıp da kullanıyoruz. Başka suyumuz da yok bu saatte. Şimdi mecburen kaynatıp biraz su dolaba koydum musluktan. Sizce ölür müyüm?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Musluk Suyu İçmek Tehlikeli midir?

Yanlışlıkla musluk suyu içmek, çoğu durumda zararlı değildir. Ancak, bazı bölgelerde musluk suyu kontamine olabilir ve hastalıklara neden olabilir.

Musluk Suyu İçmenin Riskleri

Musluk suyu, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli mikroorganizmalar içerebilir:

• Bakteriler (örneğin E. coli)
    • Virüsler (örneğin norovirüs)
    • Parazitler (örneğin Giardia)

Kontamine musluk suyu tüketmek, ishal, kusma, mide bulantısı ve karın ağrısı gibi gastrointestinal sorunlara neden olabilir. Ayrıca, kontamine musluk suyu tifo, dizanteri ve hepatit A gibi daha ciddi hastalıklara da yol açabilir.

Musluk Suyunun Güvenli Olduğunu Nasıl Anlarsın?

Musluk suyunun güvenli olup olmadığını belirlemek için aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısın:

• Bölgesel Su Kalitesi: Sağlık Bakanlığı, düzenli olarak su kaynaklarını test eder ve su kalitesi standartlarını karşıladıklarından emin olur. Bölgendeki su kalitesi hakkında bilgi almak için yerel su idarenizle iletişime geçebilirsin.
    • Evdeki Tesisat: Eski tesisat, musluk suyuna kurşun ve diğer zararlı maddeler sızdırabilir. Tesisatının düzenli olarak kontrol edilmesi ve gerekirse onarılması önemlidir.
    • Suyun Görünümü, Kokusu ve Tadı: Kontamine musluk suyu bulanık görünebilir, kötü kokabilir veya acı bir tada sahip olabilir. Musluk suyunun bu özelliklerden herhangi birine sahip olduğunu fark edersen, içmemelisin.

Musluk Suyu İçtikten Sonra Belirtiler Yaşarsan

Yanlışlıkla musluk suyu içtikten sonra gastrointestinal sorunlar yaşarsan, aşağıdaki adımları izlemelisin:

• Bol sıvı tüket
    • Hafif, kolay sindirilebilir yiyecekler ye
    • Dinlen
    • Belirtiler devam ederse veya şiddetliyse tıbbi yardım al

Sonuç

Çoğu durumda, yanlışlıkla musluk suyu içmek zararlı değildir. Bununla birlikte, kontamine musluk suyu tüketmek hastalıklara neden olabilir. Musluk suyunun güvenli olup olmadığını anlamak ve herhangi bir belirti yaşarsan ne yapacağını bilmek önemlidir. Bölgendeki su kalitesi hakkında soruların varsa yerel su idarenizle iletişime geçmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ölmezsin ama sürünürsün

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fıstıklı olsun
  • bizim bir arkadaşta musluk suyu içmişti, ertesi gün helvasını yedik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoRTaLSouL

Fıstıklı olsun

Helvayi bu sefer irmikten yapsalar keske

• Başlattırmayın saçma helva esprilerinize ama. Komik değil zaten. Söyleyin ulan
  • Su kireçlidir kesin bu kireç vucut dengesini bozacaktir bobrekte taş oluşumu sonra bu taş idrara düşecek ve aci çekeceksin.soluk borusunda kireçli ve kirli su ictiginden bazi rahatsizliklar göreceksin 3 vakte kadar.tabi buna bagli olarak Akcigerin aşıri zarar görecek.nefes alip vermen zorlanacak.anlik nefes kesintileri olacak su kaçaksa..kalpte kulakciklarin yapisi bozulacak.koroner kalbi besleyemeyecek.buna bagli olarak kan akişi yavaslayacak..kalp spazmi geçirebilirsin.karaciger tam bir şok geçirecek.duyduguma göre karacigere ulaşan kireçli su karacigerde safra suyuna karisarak sindirim sistemine zarar verir...en kötusü beyin kıvrımlarin duzlesebilir.kötü rüyalar ve halusinasyon görebilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    merhaba

Eger bozuk su ictiyseniz etkisi latent grafikle ortaya cikar

En etkili cozumu olay aninda basparmagimizi yumusak damagimiza bastırarak mide icerigini bosaltmaktir

Gecmis olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yer Zonguldak.Çocukken hep annanemlerin dışarıda olan musluktan su içerdim şu yaşıma geldim hiç bir sıkıntı olmadı su direk barajdan eve gelen cinsten mis gibi
  • Allah Allah ya musluk suyu garip mi? Ben yazın hep içiyorum, bi sıkıntısını da görmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheRad67

Yer Zonguldak.Çocukken hep annanemlerin dışarıda olan musluktan su içerdim şu yaşıma geldim hiç bir sıkıntı olmadı su direk barajdan eve gelen cinsten mis gibi

Yer Zonguldak. Çocukken ve halen fazla susayınca babaannemlerin dışarıda olan musluğundan su içerdim ve şu yaşıma geldim o sudan içtikten sonra hasta olmadığım tek bir zaman yok. Bir tek bana oluyor bu olay. Psikolojik olabilir diye düşünüyorum.
  • Babamın ofisindeki sekreter bana küçükken musluk suyu içirirdi sonuç konu dışında takılıyorum
  • Bence Konu CSB
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Biz 5 sene önce fakirlikten musluk suyunu kettleda kaynatıp da içerdik bir şey olmadı.

• Ben bildim bileli musluk suyu içiyom. Amma pimpirikli insanlarsınız lan. Kapitalizm için yolunacak kaz, ördeksiniz resmen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara'da Melih gökçek musluktan su içt hala yaşıyor ama İstanbul belediye başkanı daha cesaret edemedi. Onu bekleseydiniz keşke
  • quote:

Orijinalden alıntı: Persom

Babamın ofisindeki sekreter bana küçükken musluk suyu içirirdi sonuç konu dışında takılıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: sebastian2121

Su kireçlidir kesin bu kireç vucut dengesini bozacaktir bobrekte taş oluşumu sonra bu taş idrara düşecek ve aci çekeceksin.soluk borusunda kireçli ve kirli su ictiginden bazi rahatsizliklar göreceksin 3 vakte kadar.tabi buna bagli olarak Akcigerin aşıri zarar görecek.nefes alip vermen zorlanacak.anlik nefes kesintileri olacak su kaçaksa..kalpte kulakciklarin yapisi bozulacak.koroner kalbi besleyemeyecek.buna bagli olarak kan akişi yavaslayacak..kalp spazmi geçirebilirsin.karaciger tam bir şok geçirecek.duyduguma göre karacigere ulaşan kireçli su karacigerde safra suyuna karisarak sindirim sistemine zarar verir...en kötusü beyin kıvrımlarin duzlesebilir.kötü rüyalar ve halusinasyon görebilirsin.

mükemmel bir açıklama olmuş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.