Şimdi Ara

Musluk suyunu arıtmak için uygun fiyatlı çözüm: Brita Filtreli Sürahi (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
322
Cevap
9
Favori
39.705
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şimdi hocam kimseye kullanmayın diyemem. Çünkü herkesin maddi durumu belli. Bir çok insanın gidip dogal kaynak suyuna verecek parası yok. Ekmegin bile hesabını yapmak zorunda. Adam musluga bardağı koyup direkmen içiyor. Neden? Çünkü çaresizlikten..
    Ama o adam için bu sürahi bir nimet. Çünkü az da olsa filtrelendirip kısmi olarak daha içilebilir hala getiriyor. Ama bu saglıklı oldugu anlamına gelmez. Yani kötünün iyisi.
    Şimdi siz suyunuzun acı oldugunu söylüyorsunuz. Bunun sebebi suyunuzun normalin üzerinde tuz içermesi.
    Teknik olarak acı su, litre başına suda 0,5 ila 30 gram arasında tuz bulunmasıdır. Ve sudan tuzu arıtmak maliyetli bir iştir.

Bu derdinize az bir miktarda faydalı olur. O tuz miktarının fazlalığı filtrenizi daha kısa sürede kullanılmaz duruma getirir. Bunu da hesaba katmak lazım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • muxo kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam, işyerinde arkadaşlarla ortak içiyoruz çayı ve görevli demliyor. Şimdi gidip de kaynak suyu alamayız zaten çayı zor alıyoruz. Çeşmeden gelen su ise kuyu suyu, yani öyle barajdan falan gelmiyor. Tam emin olamadım o yüzden alsam işe yarar mı bi de boşa almış olur muyum o acılık gitmez ise. Arada kaldım yani.

Benim britaya öyle güvediğim yok zaten. Az buçuk arıtıyor damacanadan ucuza geliyor diye biraz kendimizi avutuyoruz. Başta niyetim kendi çeşmesi vs olan düzgün arıtma cihazı almaktı ama onun için de tam rakamı aklımda değil ama atıyorum 50 litre su arıtıyorsa 25'i çöpe gidiyor vs dediler. Oturup hesabını yapmadım da kullandığım suyun yarısı çöpe gidecekse hem masraf hem de ciddi israf. Saldım brita aldım.

Şu arıtma işini de yalan olmasın hiç doğru dürüst araştırmadım. Belki aslı astarı yoktur. Sadece duyunca tadım kaçtı oturup araştırmaya da üşendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thrashbringer -- 8 Aralık 2021; 0:16:19 >
  • İki gündür kullanıyorum gayet memnunum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim gibi işten geç çıkanlar bilir damacana büyük çile. Burda getir yok oradan söyleyemiyorum. Akşam 11de sucuyu arıyorum sipariş vericem. açmıyorlar. bazen açıyorlar, tamam getiricem diyorlar. getirmiyorlar. Adam ertesi gün öğlen arıyor abi dükkanı kapatmıştık şimdi getireyim mi diyor. İşteyim kardeşim nasıl getireceksin Musluk suyunu arıtmak için uygun fiyatlı çözüm: Brita Filtreli Sürahi Musluk suyunu arıtmak için uygun fiyatlı çözüm: Brita Filtreli Sürahi 

Kirada oturuyorum. Arıtıcı taksam seneye taşındığımda sıkıntı olacak. Britada böyle dertler yok. İster gece ister sabahın köründe musluktan sürahiye suyu doldur. Bardağa dök. Afiyet olsun

• Ankara için ters ozmoz arıtma cihazlarına ait ilk üç filtre ve sonuna takılacak tatlandırıcı filtre ile brita'nın büyük hali yapılabilir.

Böylece filtre ömürleri kadar 4000lt su arıtılabilir. Ankara özelinde musluk suyunun içimini zorlaştıran en büyük sıkıntı klor kokusu ve tadı.

1.Aşama: 5 mikron sediment (spun) filtre Sudaki çözülmemiş partiküller, kir, tortu, kum ve benzeri parçaların 5 mikron mertebesinde arıtımını sağlar.

2.Aşama: Granül aktif karbon (gac) filtresi (udf) Suda renk, tat ve kokuya neden olan organik ve kimyasal maddeleri tutar.

3.Aşama: Blok aktif karbon filtre (cto) Ilk aşamadaki filtreden geçmiş klor, renk, tat ve koku veren eriyik gazlar, artıklar ve organik maddelerin arıtımını sağlar.

4.Aşama: Post (son) aktif karbon filtre (tatlandırıcı) Membran filtrede arıtılan su, saflığa yakın derecede olduğundan içim olarak ham gelecektir. Bu yüzden tadı daha çok beğenilecek hale getirmek için post karbon filtre kullanılır.

Musluk suyunu arıtmak için uygun fiyatlı çözüm: Brita Filtreli Sürahi

• Aklımda almak hiç yoktu ama, Getir Büyük’teki indirimli fiyatı görünce 1 Aralık’ta satın aldım.

Musluk suyunu arıtmak için uygun fiyatlı çözüm: Brita Filtreli Sürahi

Yaklaşık 10 gündür aktif olarak kullanıyoruz evde. Ben bu kadar iyi çıkacağını tahmin etmiyordum. Gerçekten çok memnunuz. Eşimle sürekli DALGA marka su içerdik. Şebeke suyu çok kireçli ve klorlu, o yüzden kullanamıyorduk. Biz de durum böyle olunca, Badempınarı gibi, bize göre içilince en doyurucu sulardan birisi olduğu için Dalga tercih ediyorduk. Kayseri’de Dalga damacana olmadığı için 5 litrelik bidonlar taşırdık eve. Baktık olmuyor, en olmadık zamanda su bitiyor, Brita’ya geçtik. Dalga su ile aynı doyuruculuğu, bunda da bulduk. Memnunuz. Denemekte fayda var. 😊

Düzenleme : Bizim aldığımız sürahi, Marella XL model.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eric Cartman. -- 11 Aralık 2021; 15:12:13 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

İskiden çıkan su iyi ama eve gelene kadar o borularda ne hale geliyor içinde ne kadar bakteri mikrop var Allah bilir.

İski en temiz suyu veren işletmelerden biri diye biliyorum buna rağmen kademeli filtrelerdeki on 3 lu bı kac ayda leş gibi oluyor. Aritmanin güzelliği membranin neredeyse su hariç hiçbirsey gecirmemesi yani kirlilik kalmıyor ama su da neredeyse saf su haline geliyor ayrıca ph çok düşüyor.

Bu arada 2 tane dev gibi karbon filtresi var ağır metal geçer mi bundan bilmiyorum.

Sudaki safligi ve düşük ph i duzeltmek için de biocera gibi kendini kanıtlamış bir filtre gerekiyor ki bu filtre de tek başına 300 TL civarı.

Ben olsam o filtreleri görmüş biri olarak britayi yemek ve çay haricinde kullanmam.

• jaguar19 kullanıcısına yanıt
    Ben sadece yemekte ve çayda kullanıyorum. O da maddi sebepler yüzüne . Yoksa onda bile kullanılmaz. İnsanlar direk içme suyu olarak kullanıyor. O da garibanlıktan. Bu sebeple ülkede çok satıyor. Başka açıklaması yok.

• Ben getirden aldım iade etmek istiyorum. 1 ay icjnde memnun kalmassak iade edebiliyordum sanirim bilgisi olan varmı

• merhaba arkadaşlar. ben 1 yıla yakın süredir kullanıyorum sürahi ve filtreyi. amazonda sürahi + 2li filtreli almıştım en başta ucuzdu, üstüne bu zamana kadarda 2. 6lı filtre bitecek sonuncuyu taktım yani 14 filtre kullanmışım aldığımdan beri. tüm filtreleri amazondan aldım şimdiye kadar. antepteyim suları aşırı kireçli. direkt musluktan çay vs yaparsanız anında kireç doluyor bulanık oluyor. sıkıntı şöyle ki bu filtreler nedense hepsi aynı kalitede çıkmıyor. bir tutarlılığı yok. bazen 1 hafta sonunda suda kireç olmaya başlıyor, bazen de 2 3 hafta arası gidiyor sonrasında kireç başlıyor. evde sadece hanımla ben varız, içtiğimiz su ve çay yediğimiz yemek belli. iki kişiye bile 1 ay gitmesi imkansız bir filtrenin. genel olarak 3 hafta sonu atıyorum. çok kireç olursa daha da erken attığım oldu. çok ta memnun değilim aslında. daha öncesinde marketten 5er litre taşıyordum o da ayrı eziyet. damacanaya da güvenmiyorum nasıl doldurdukları belli değil. düzgün markalar da uçuk fiyatları.

baktım da 6lı filtreleri de ilkini 160, ikincisini 164e almışım. şu an 210tl diyor almadım. indirime girerse bakarım yoksa girene kadar 5er litre idare edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elmasevmem -- 12 Aralık 2021; 2:33:36 >

• 3 filtreli Marella XL alacağım. sahte olmayan en uygun hangi site var acaba.

185e amazondan aldım +3 filtre mavi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstfmd -- 12 Aralık 2021; 20:55:59 >
  • elmasevmem kullanıcısına yanıt

fazla kireç li su ise durum normal zaten son seviyeye geldiğinde filtre özelliği azalıyor suyun tadı çeşme suyundan farksız oluyor damacana ve 5lt pet e göre ginede avantaj!

• samuel_winchester S kullanıcısına yanıt

1 yıldır su arıtma cihazı kullanıyorum.Geçtiğimiz günlerde temizlendi ve filtreler kırmızı renge dönmüş ayrıca söylediğiniz gibi çaydanlık kireçlenmiyor.Kullanmadığımızda ne kaybedeceğimiz artık ortadadır

• gokhans19 kullanıcısına yanıt

Tabi o zaman kendini kandırıyorsun..

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.