Şimdi Ara

Müslümanların Sahip Olduğu Cariyelerle İlişkiye Girmesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tepkim bir kişiye veya konuya değil. Konuyu açan arkadaş da üzerine alındı ancak ben bunu yapan herkese söylüyorum tekil bir duruma tepki söz konusu değil. Aslında bölümün yüzde 90ı falan dediğim şeyi üzerlerine alabilirler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LePortaBim kullanıcısına yanıt
    islama hakaret edilmese aslında hiç yazmayacağım ama hakaret karşısında susmayı da kendime yediremiyorum. cevap verilmeyince kafası karışık birisi de bak cevap bile veremiyorlar diyor ve dinden çıkıyor yazık değil mi
  • Canım sıkıldığı için yazıyorum yoksa Dia maddesini bile açsan cevabını bulursun.

-Cariyelerle ilişkiye girilebilir. Bu bir tarihe kadar Çin'den Avrupa'ya kadar her yerde böyle.
    -İslam'ın güya köleliği bitirdiği İslamcı yalanıdır. Modern bir fikri 7. yüzyıla mal ederek İslam ne kadar yüce bir din demeye getiriyorlar kendi çaplarında. İslam yüce bir dindir şeksiz ama bunu ispat için İslamcılar gibi yalan atmaya gerek yok.
    -İslam köleliğe standart getirmiştir. Ortalama kölelik süresi 7 yıl olarak TAVSİYE EDİLİR. Nitekim Şeriyye Sicillerini açarsan köle alım satımı kadar ıtıkname de görürsün.
    -1800'lerde tüm dünyada kölelik yasaklanma trendine girdi sanayi geliştiği için zira sanayide ücretli işçi çalıştırmak köle çalıştırmaktan daha masrafsız, bugün de görüyorsunuz zaten.
    -Kuran kölelerinizle ilişkiye girebilirsiniz diyor, GİDİN KÖLE ALIN ESİR EDİN demiyor. Dolayısıyla 21. yüzyılda bunu yapmak zorunda değilsin yapamazsın da zaten zira ahkam değişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E-Nazmi -- 9 Ekim 2018; 18:24:30 >

• The Hero Boy kullanıcısına yanıt
    Cinsel ilişkiyede giriliyor.Onlar savaş ganimetidir.Osmanlı padişahları bunun en büyük örneğidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oğuz730

Cinsel ilişkiyede giriliyor.Onlar savaş ganimetidir.Osmanlı padişahları bunun en büyük örneğidir.

Oh ne güzelmiş eski devirde yaşamak varmış bizde bir kişiye talimiz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

hayır ayet tüm zamanları kapsıyor
    ama islamda köle elde etme yolu savaştır. günümüzde islam şeriatını uygulayan devlet olmadığı için köle edinilemez demek istedim

https://forum.donanimhaber.com/islamda-kolelik-neden-yasaklanmadi--131843993

burada açıklama var
    Hocam öncelikle attığınız konuyu okudum. Köleliğin birden bitirilmesi durumunda çeşitli sıkıntıların meydana gelebileceği (savaşlarda esir alınan müslümanların köle yapılması bu durumda müslümanlarında esir aldıklarını köle yapmazsa sayı olarak azalabilecekleri) konusunda doğru söylüyorsunuz. Peki, mecbur kalınsada kölelik Allah katında ve hz.Muhammed'e göre dolayısıyla tüm müslümanlara göre yanlış ve olmaması gereken bir olaydır ve Allah'ın müslümanları zor durumda bırakmak istememesinden dolayı köleliği tamamen yok etmek yerine onu köleler için kolaylaştırarak insanlara ayetleriyle sunmuştur. Benim aklıma yatmayan şey ise Allah, sonsuz kudreti ve aklı ile müslümanların islamı yayarken ne kadar zorluk çekseler bile (ki o zamanki müslümanların ilk islamı yayarken ne zorluklar çektiğini en azından bize anlatılar eşliğinde biliyoruz) islam'ın doğasına aykırı bir hareketi (köle edinme) yapmalarını gerektirmeyecek bir dünya yaratabilirdi ve böylece diğer insanlar kuranda insanların özgürlüklerine ve birbirleriyle olan eşitliklerini vurgulayan ayetlerin , islamın yayılırken uyguladığı yöntemle tutarsızlaşmasını görmez ve dolayısıyla islama bir adım daha akıl ve mantıkla inanmaya yaklaşabilirlerdi.

Birde linkini attığınız konudaki yazılarınızda köleliğin bitirilmeme sebebi olarak savaşta esir verilen müslüman askerlerin karşı tarafa köle olarak gideceği ve dolayısıyla sizde çalışan kişi azalmış olacağından sizi büyük bir zarara uğratacağını söylemişsiniz. Bu konuda mantık olarak haklısınız fakat ben kadın kölelerle(cariyelerin) ilişkiye girme ayetinin amacını hala anlamış değilim buna neden gerek duyuldu.

• Asus gl702 kullanıcısına yanıt
    bence başka konuları değil de Allah insanı niye yarattı düşüncesini tam anlayamamışsın.
    insanın ne olduğunu anlamak gerekiyor demiştim sana büyük ihtimalle sana attığım ilk mesaj olması lazım

Allah dünyayı insan için yaratmıştır. koyduğu kanunları da insanları terbiye amaçlı koymuştur. terbiye kelimesindeki hedef ise ahlaken yüceltme demektir. insan yaratılışından dolayı her şeyi öğrenerek yapar. irade bunu gerektirir. iradesini kullanacak öğrenecek ve yüce ahlaka erişecek bu da insan için zaman alacak bir meseledir. işte insanın yaratılışıyla başlayan islam dini merhale merhale yüce ahlakı fert ve toplum bazında oluşturacak şekilde geliyordu.

köleliğe de bu gözle bak. erkek veya kadın farketmez. köleliğin bitmesi veya uygulanamaz hale gelmesi bir merhale meselesiydi. toplum şartları buna hazır değildi. bugün aşama tamamlandı denebilir gözüküyor. açıkçası ben o kadar emin değilim.

şöyle yapsaydı daha iyi olurdu demek meseleye kendi açımızdan bakmak olur. her ne şekilde olursa olsun itiraz eden olacaktı onun için ben her ne yapmışsa en güzelini yapmış diyor ve her ne olursa olsun elhamdülillah diyorum

• mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Ama tam olarak cevaplamamışsınızki sorumu, her şeyin zamanla düzeleceğini ve yerine oturacağını söylemişsiniz. Allah'ın eski müslümanlara bu kadar çok hak tanıması ve şuanda bulunduğumuz devirde (ki siz zina gibi kavramların artık oturduğunu yani yapmamamız gerektiğini anladığımızı söylüyorsunuz) hiçbir erkeğe bu kadar hak ve müsama gösterilmiyor. Üstelik en kötü çağlardan birindeyiz tv'lerde, sosyal medyada çeşitli yerlerde sürekli islamın ahlakına aşırı ters şeyler empoze ediliyor ve biz bunlarla büyüyoruz Allah bizim içinde eski insanlar gibi belli kolaylıklar sağlasın. Mesela eskiden kölenle cinsel ilişkiye girip kendini rahatlatabiliyordun şimdi bırak birisiyle evlenmeden ilişkiye girmeyi, onu köle olarak satın almayı veya esir almayı onlarla evlenmek bile çok zoe bir hale geldi ve evlenme yaşlarıda çok uzadı. Üstelik eski insanlardan kat be kat daha fazla cinsel uyarıya maruz kalıyoruz veya diğer haram işlere.

Yani ben eski zamanların imtihanının daha zor olduğuna inanmıyorum ve onlara verilen çoğu hakkın bize verilmemesini ve bunları kuranda gözümüze sokup ama bize izin vermemesini kendime yediremiyorum. Peygamberimizin çağındaki erkekler azıyordu da şimdiki erkeklerin kuşu ötmüyor mu, bize niye en ufak bir müsama gösterilmemiş üstelik dalga geçer gibi eski insanlara gösterilen ve bizi ilgilendirmeyen müsamalar mekan ve zaman olarak evrensel olan bir kitapta yazılmış.

Ayrıca hala köle kadınlarla ilişkiye girilmesine cevao vermediniz onu bekliyorum mutlaka, hadi köle yapılmalarını anladık neden kız çocukların diri diri gömülmesini yasakladığı gibi, içkiyi bir günde yasakladığı gibi Allah (eşleri olduğu halde birde) cariyelerle ilişkiye girmeyi bir anda bitirmedi ve bunun çok ahlaksız bir davranış olduğunu söyleyip lafını geçirmedi müslümanlara ? Yoksa kendisine iman etmeyeceklerinden mi korktu ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Attı kafamın tası

O an çektim makası

Gelin ayvayı yedi

Kökten budadım hansı

Sorunlar var tabi de çözüm için de cesaret lazım.

Sizi çok cesaretsiz gördüm canım.

Baktın mız mız ediyor acımıycan kerataya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 9 Ekim 2018; 20:14:18 >
  • https://youtu.be/6b-kHc2SdkE

• quote:

Orijinalden alıntı: kugutex

https://youtu.be/6b-kHc2SdkE
    Konuşan adam daha kendiyle çelişiyor ayrıca resmen ayeti eksik söylüyor işine gelmeyen kısımları atıyor.

Diyorki savaş esirlerine yapılacaklar belli ya belli bir fidye karşılığı salacaksınız yada bedavadan karşılıksız bir şekilde salacaksınız sadece bu kısmını söylüyor ayetin ve sanki savaşta esir olarak alınan kişiler köle olarak kullanılmıyormuş gibi algı yapıyor.

Birde sonlarına doğru ben kuranın buna müsait olduğu kanatinde değilim diyor (cariyelerle evlenmeden birlikte olmayı). Fakat mearic 29. ve 30.ayette; Onlar ırzlarını koruyandır, eşleri ve cariyeleri müstesna çünkü onlar kınanmazlar yazıyor. Madem cariyelerle birlikte olmak için evlenmek gerekiyor, kuranı kerimde ozaman neden cariye ve eş diye ayrı ayrı yazıyor ? Kendisi söylüyor cariyelerle evlenince o kişinin cariyelikten çıkıp özgür bir birey olduğunu, ozaman ne diye cariye de eşin yanına eklenmiş ayette. O kısmı Allah biraz daha açıp "Cariyelerle ilişki serbesttir ancak onlarla evlenmek şartıyla" yazamamış mı ?

Ayrıca benim düşünceme gelirsek kimse kocasını öldürüp yaşadığı köyleri basarak kendilerini esir alan kişilerle kendi isteğiyle evlenmez zinada da bulunmaz.

Hz Ömer zamanında bir olay oluyor. Halid bin velid ( O zamanın genelkurmay başkanı gibi bir şey. ) Suriye taraflarında bir savaş sırasında karşı tarafın başkanı ölüyor. Halid bin velid de bu adamın dul kalan karısına nikah kıyıyor. Esir değil kendine eş olarak alıyor. Ancak bunu duyan hz Ömer derhal halid bin velid i görevden alarak sıradan bir adam konumuna indiriyor. Dikkat edin bu halid bin velid. Gerek hz muhammed zamanında gerek daha sonrasında sayısız zaferler elde etmiş bir komutan üstelik genelkurmay seviyesinde. Ve kadinı ne cariye nede esir olarak değil eş olarak alıyor. Tüm bunlara rağmen buna merkezden müsaade edilmiyor. Demekki o zamanlar öyle sizlerin dediği gibi bu tür olaylar o kadarda hoş karsilanmıyormuş.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kugutex kullanıcısına yanıt
    Peki bunu nereden duydunuz ben kaynağını bilmediğim olaylara göremi sorular soracağım yoksa değiştirilmemiş ve Allah tarafından indirilen kitaba göre mi ?

Ayrıca kuranı kerimde esirlerin cariye olarak kullanılmasını Allah serbest bırakmışken hz.Ömer'in bu konu hakkında Allahla farklı düşünmesi beni ilgilendirmiyor.

Birde hz.ömer'in veya onun gibi kişilerin yaptığı bu davranışlarla islamı değil en fazla o kişilerin şahsiyetini savunursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus gl702 -- 9 Ekim 2018; 22:43:26 >
  • kugutex kullanıcısına yanıt
    Evet cariye olarak alsa sıkıntı olmayacakmış

Kötü örnek olmasın diye Hz Ömer doğruyu yapmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WILDBOYS -- 9 Ekim 2018; 22:59:39 >
  • WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    Zaten kim nederse desin boş. Sonuçta herkes kafasındaki zihniyeti körü körüne kafasina koymuş. Kimse buraya fikir edinmek için yazmıyor zaten. Herkes için geçerli bu. O yüzden kimse iki yüzlülük yapıp dümenden öğrenmek istiyorum falan diye yalan konuşmasın bence. Boşuna vakit katletmeninde bir anlamı yok zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: kugutex

Zaten kim nederse desin boş. Sonuçta herkes kafasındaki zihniyeti körü körüne kafasina koymuş. Kimse buraya fikir edinmek için yazmıyor zaten. Herkes için geçerli bu. O yüzden kimse iki yüzlülük yapıp dümenden öğrenmek istiyorum falan diye yalan konuşmasın bence. Boşuna vakit katletmeninde bir anlamı yok zaten.
    Doğru söylüyorsunuz hocam size ayeti açık ve net göstermemize rağmen hala kabul etmeyerek kafanıza koyduğunuz zihniyetinize körü körüne bağlı kalarak ortada açık ve net şekilde yazılmış şeyi bile görmemezlikten geliyorsunuz. Ne güzel söylediniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus gl702 -- 10 Ekim 2018; 0:6:54 >
    bi de müslümanlara eğip bükme yapmayın derler
    yazdıklarımı anlamamak için özel bir gayret seziyorum. olanı yazınca da suçlu yine biz oluruzama neyse

ben köle edinme yolunun kapandığını söyledim. geçmişte cariyeleriyle ilişki girenlerin zina yaptığını mı söyledim. eğern cariye islamın belirtildiği şekilde elde edilirse tüm zamanlarda ilişkiye girilir.

zirveye çıkan ne yapar. inişe geçer. bir insanın en olgun yaşı 33 derler. fiziken en ileri olduğu yaş sunra güçten düşmeye başlar. insanlık tarihi en yüksek ahlakı son peygamber ve ashabında gördü. öncesi 33 ün öncesi, sonrası ise 33 ten sonrası. zirve o devir idi. ahlaken çöküşün sonlarındayız gibime geliyor. islam gelmeden önce diri diri gömülen kız çocukları vardı. şimdi kendi kızlarına tecavüz eden ........ baba müsveddeleri. bu gidişin kirini de ancak kıyamet tezler gibime geliyor.

geçmişte insanlara verilen ile günümüz insanına verilen bir mi istenilen de bir olmayacak haliyle. imanı korumanın elde kor tutmayla anlatıldığı devirde imtihan kolay değil tabi ki. ama hesabın da verilene göre olacağını unutmamak gerekiyor. mesela hayatında hiç bir deri parçasını ısıtıp yemek zorunda kaldın mı geçmişle günümüzü karşılaştırırken bunu da düşün

içki tek seferde mi yasaklanmış iyi araştır. cariyeyle ilişkiye zina dediğimi düşünüyorsun onu yukarıda düzelttim tekrar hatırlatayım. islamın şartlarını kafana göre değil kuran ve sünnete göre anlayacaksın buna göre cariye edinebildiğin takdirde istediğini yaparsın.

Mesela deri parçası örneğini vermişsiniz (sanki o zamanki tüm müslümanlar deri parçası ısıtıp yiyordu) yani o da mesela o zamanki insanların sınavı olsun, neden normalde haram olan bir şeyi sırf zorluklar yaşadılar diye (ki burası tartışılır) onlara özel helal kılınıyor. Günümüzde afrika gibi fakir ülkelerde yemek bile yiyemeyen toplumlar var onlara mesela neden bazı farzlardan veya haram olan şeylerden taviz verilmemiş ?

şeytan ayrıntıda gizlidir sözü günümüz için söylenmiş galiba

ana caddenin rezalet haline bakmadan kuş uçmaz kervan geçmez patikaları imara çalışıyoruz.

imam şafiinin asr suresini değerlendirmesini hiç duydun mu

kuranda sadece asr suresi gelseydi bu bile yeterdi diyor.

1 - Yemin ederim zamana:

2 - İnsanlar hüsranda.

3 - Ancak şunlar müstesna: İman edip makbul ve güzel işler yapanlar, Bir de birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye edenler. İmam Şafii (r.a) şöyle demiştir: "Kur'anda başka hiçbir sûre nazil olmasaydı şu pek kısa sûre bile, insanların dünya ve ahiret mutluluğunu te'mine yeterdi. Bu sûre Kur'anın bütün öğrettiklerini kucaklıyor." Onun içindir ki Ashabdan iki kişi birbirine kavuşunca, bir diğerine Asr sûresini okumadan, sonra da selam vermeden ayrılmazlardı.
    Kapandı mı

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.