Şimdi Ara

Müslümanlıktan çıkana katli vacip

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hepinize merhaba uzun süredir kafamı kurcalayan bir soru var islam hoşgörü dini eyvallah en azından öyle deniyor ama bazı kaynaklarda müslüman olan kimsenin müslümanlıktan çıkıp ateist deist vb. şeylere dönmesi katlinin vacip olduğu yani öldürmesi gerektiği manasına geliyormuş madem bu din hoşgörü dini neden dinden çıkanın öldürülmesi emri veriliyor lütfen açıklayın bana.

• quote:

Dinde zorlama yoktur. (Bakara 256)

''Sizden kim, dininden döner ve kâfir olarak ölürSE, onların yaptıkları işler dünyada da ahirette de boşa gider. Onlar cehennemliktirler ve orada devamlı kalırlar.'' (Bakara suresi 217)

Mürted var ise Allah neden dinden çıkana tekrar iman ederek ölme imkanı vermiş ? Kafir olarak ölmesi gerekir o hadise göre.

İnandıktan sonra kâfir olan bir toplumu, Allah hiç yola getirir mi? Üstelik onlar o Elçi'nin doğru olduğuna şahit olmuşlar ve kendilerine açık belgeler de gelmiştir. Allah zalimler topluluğunu yola getirmez. İşte onların CEZASI, Allah'ın, meleklerin ve bütün insanlığın lânetine uğramalarıdır. (Ali imran 86-87)

'İman edip sonra inkâr edenleri, sonra yine iman edip tekrar inkâr edenleri, sonra da inkârlarını arttıranları Allah ne bağışlayacak, ne de onları doğru yola iletecektir.'' (nisa 137)

''Eğer Rabbin dileseydi, yeryüzündekilerin hepsi elbette iman ederlerdi. O halde sen, inanmaları için insanları zorlayacak mısın?'' (yunus suresi 99)

Görüldüğü gibi herkes tercihinde özgürdür.

Peygamberimizin ''kim dinden dönerse onu öldürün'' dediğine dair bir rivayet mevcut. Bu iddiaların kaynağı bu rivayettir. Fakat ilginç bir durum var. Peygamberimizin bir tane dinden dönen sahabeyi öldürmediğine dair açık bir rivayette vardır. Hem öldürmediğine birçok kişi şahit olmuştur çünkü bu hadise birçok kişinin gözü önünde fetih günü gerçekleşiyor. Abdullah İbnu Saad diye bir sahabe dinden dönüyor ve öldürülmüyor.

(bkz: [Ebu Dâvud Hudud 1, (4358); Nesâî, Tahrimu'd-Dem 15, (7, 107)

Kuran ile ve başka bir hadis ile çelişen hadis, doğru değildir.

Aynı düşünceye sahip olduğum bir alıntıyı paylaştım. Dinden döneni öldürmek söz konusu değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hümiyettin -- 17 Mart 2016; 0:12:44 >

• Cevabın için teşekkür ederim ama sağlam kaynaklarda dinini deiştireni öldürünün bir hadis olduğu ve buharide geçtiği söyleniyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: broher1994

Cevabın için teşekkür ederim ama sağlam kaynaklarda dinini deiştireni öldürünün bir hadis olduğu ve buharide geçtiği söyleniyor

Önemli değil. Orada yazanları Kuran'a göre değerlendirmeliyiz. İslam'ın en sağlam kaynağı Kuran olduğuna göre ona zıt olan diğer kaynakları kabul etmek zorunda değilsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hümiyettin -- 17 Mart 2016; 0:26:51 >
  • Üstteki arkadaş her şeyi açıklamış.Söylenecek söz bırakmamış

Mürtedlik meselesi feodal paradigmanın hakim olduğu dönemlerde çıkan isyanlara itilaflara karşı tüzel kişiliği sürdürebilidiğini sağlamak adına çıkardığı lokal nitelikteki bir çözüm önerisinin dine yamanmasından ibarettir

Düşün adam 100 km öteden çekmiş kılıcı isyan ediyor itikadına muhalafet.Eee irade etmen gereken devletin falan var uzlaşmak falan zor zaten adam köylü avam anlayacağı ne malum.Direk kafir ilan et öldür bize ihanet etti diye şakşakçılarına günah keçisi kıl.Oh ne ala

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 17 Mart 2016; 0:50:43 >
  • Benim en sevdiğim ayetlerden biri Tevbe-29.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kara Ay

Benim en sevdiğim ayetlerden biri Tevbe-29.

Hep aynı senaryo

Biri gidiyor diğeri geliyor. Bahsettiği ayetten önce şu ayetler vahyolundu:

ANKEBUT-46

BAKARA-190

TEVBE-13

HACC-39

En sevdiğim iftira savar ayetlerdir. Enterasan, bu adamlar savaş açanlara ve zulmedenlere ne yapmaları gerekiyorsa engin bilginiz ile aydınlatın bizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebellion -- 17 Mart 2016; 4:09:07 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Benim favorim Ahzab - 50.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rebellion

quote:

Hep aynı senaryo

Biri gidiyor diğeri geliyor. Bahsettiği ayetten önce şu ayetler vahyolundu:

ANKEBUT-46

BAKARA-190

TEVBE-13

HACC-39

En sevdiğim iftira savar ayetlerdir. Enterasan, bu adamlar savaş açanlara ve zulmedenlere ne yapmaları gerekiyorsa engin bilginiz ile aydınlatın bizi.

Parantez içine yazılan cümle ve kelimeleri de çok seviyorum.

• MUMTEHİNE 8-9

Kitabı kısım kısım anlamaya çalışınca söylenmek istenenler oluyor. Sizde maşallah ekşiden filan görüp buraya yetiştiriyorsunuz heralde Burada hiçbir şekilde ölümleri meşrulaştıramazsınız. Kapı gibi ayetler var kapanır o kapı. Ne sizin sözleriniz önemli ne de benim. İnsanlar bu araştırmacı ruhunu tek yönlü yapmadan ele alsın. Parça parça ayetler ile çıkışı olmaz bu işin. Yanarımda bilmeyenleri saptırıyorsunuz ona yanarım

Çıkardığınız anlamlar ile demek siz müslüman olsanız ( belkide öylesiniz ya da değil bilemem) vay haline bu insanların :)

GÂŞİYE-21-24:
    Artık sen öğüt ver! Sen ancak bir öğüt vericisin.
    Sen, onlar üzerinde bir zorba değilsin.
    Ancak, kim yüz çevirir, inkâr ederse, Allah onu en büyük azaba uğratır.

Hayırlı geceler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebellion -- 17 Mart 2016; 4:45:19 >

• rebellion kullanıcısına yanıt
    ''O kimseler ki Kur'an'ı parça parça kıldılar.'' (Hicr 91)

Ayrıca Hristiyanlara benzememek için sarık giydiğini söyleyenler aşağıdaki ayetin sadece Hristiyanlara, Yahudilere hitap ettiğini sanır:

''Dinlerini parça parça edip gruplara ayrılanlarla senin hiçbir ilişkin yoktur. Onların işi Allah'a kalmıştır. Sonra Allah, onlara yaptıklarını haber verecektir.'' (Enam 159)

.

(
    )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hümiyettin -- 17 Mart 2016; 9:18:19 >

• O kadar tezatlar ki buraya metiyeler dizilir.
    Mezhebin bu şekilde islamda yeri yok. Ebu Hanif mezheb kurmadı insanlar zamanla kutsallaştırdılar, biraz mezhebler tarihini araştırmaya davet ediyorum insanları. Kuran'ı okusalar zaten böyle bir anlayışta olmazlar.

Geçen bir video izledim bu tarikatın. Gencecik çocuk resimdeki kişiye dizeler okuyor. Kulaklarıma inanamadım, işte başkalarına aşırı sevgi duymak insanı saptiriyor. İnsan üstü muamele gösteriyorlar. Videoyu pmden atıyorum size.

Birileri bunlara putların taştan, heykelden olmadığını canlılarda kullanılan zamirlerle işaret edildiğini, şirkin ne demek olduğunu anlatması lazım. Nitekim günümüzde ülkede belli bir kesim var. Milleti yıllarca uyuttular.

Diyanet

7/A'RÂF-28:
    Çirkin bir iş işledikleri vakit, “Biz atalarımızı bunun üzerinde bulduk, Allah da bize bunu emretti” derler. De ki: “Şüphesiz, Allah çirkin işleri emretmez. Siz bilmediğiniz şeyleri Allah’ın üzerine mi atıyorsunuz?

Çok hassas konular. İnsanların artık kendi kendine bakması lazım. Dinini iyi anlamak için ALLAH'ın zikri olan Kurana sımsıkı kavrayıp iyicene okuyup anlamaya çalışması lazım o vakit birşeyler oturuyor. Ayetlerin içi boş değil hepsinde bir ibret var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• MAİDE-33 Cemal Külünkoğlu(5/MÂİDE-33: Allah'a ve Resulü'ne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk/anarşi çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi yahut o yerden (yurtlarından) sürülmeleridir. Bu (cezalar) dünyada onlar için bir rezilliktir. Ahirette de onlara büyük bir azap vardır.) / Kadri Çelik(5/MÂİDE-33: Allah ve peygamberiyle savaşanların ve yeryüzünde bozgunculuğa çaba harcayanların cezası öldürülmek veya asılmak yahut çapraz olarak el ve ayakları kesilmek ya da bulundukları yerden sürülmektir. Bu onlara dünyada bir rezilliktir. Onlar için ahirette de büyük azap vardır.)

bir yaratıcı hem kendi yaratıyor, hem kaderi belirliyor, sonra da bana savaş açanı çaprazlama kuşbaşı yapın diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1BF783EF -- 17 Mart 2016; 15:37:22 >

Buraya sayfalarca yazılsa da Haşr suresinin 7. ayetinden bir bölüm kırpılarak muhalefet yapılma ihtimali var.

''Mezhep kelimesi sözlükte "görüş, tutum, fikir, takip edilen ve gidilen yol" anlamında kullanılır.''

Dolayısıyla mezhepsiz insan Müslüman olamaz. Müslümanın mezhebi İslam olmalıdır. Kuran'a göre mezheplere bölünmek kesinlikle yasaklanmıştır.

.

(
    )

Bunlar gibi daha çok hezeyanlar var. Allah hidayet versin.

• quote:

Orijinalden alıntı: geleceği olmayan adam

MAİDE-33 Cemal Külünkoğlu(5/MÂİDE-33: Allah'a ve Resulü'ne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk/anarşi çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi yahut o yerden (yurtlarından) sürülmeleridir. Bu (cezalar) dünyada onlar için bir rezilliktir. Ahirette de onlara büyük bir azap vardır.) / Kadri Çelik(5/MÂİDE-33: Allah ve peygamberiyle savaşanların ve yeryüzünde bozgunculuğa çaba harcayanların cezası öldürülmek veya asılmak yahut çapraz olarak el ve ayakları kesilmek ya da bulundukları yerden sürülmektir. Bu onlara dünyada bir rezilliktir. Onlar için ahirette de büyük azap vardır.)

bir yaratıcı hem kendi yaratıyor, hem kaderi belirliyor, sonra da bana savaş açanı çaprazlama kuşbaşı yapın diyor.

Kader kelimesinin sözlük anlamı ''ölçü'' demektir. Kuran'da da bu şekilde birçok yerde kullanılmıştır. Allah'ın geleceği bildiği yada geleceğin gerçekleşmediği halde var olabilen bir şey olduğu belli değildir. Eğer gelecek şu an var olan bir şey değilse, Allah'ın var olmayan bir şeyi bilmemesi noksanlık değildir.

O ayette Allah'a savaş açmaktan kastedilen onun gönderdiği ayetlere, dine, dinin mensuplarına savaş açmaktır. Orada dört tane seçenekten bahsedilmiş. Sadece ellerini ve ayaklarını kesmekten değil. Müslümanlar sadece nefsi müdafaa halinde karşıdakini öldürebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: geleceği olmayan adam

MAİDE-33 Cemal Külünkoğlu(5/MÂİDE-33: Allah'a ve Resulü'ne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk/anarşi çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi yahut o yerden (yurtlarından) sürülmeleridir. Bu (cezalar) dünyada onlar için bir rezilliktir. Ahirette de onlara büyük bir azap vardır.) / Kadri Çelik(5/MÂİDE-33: Allah ve peygamberiyle savaşanların ve yeryüzünde bozgunculuğa çaba harcayanların cezası öldürülmek veya asılmak yahut çapraz olarak el ve ayakları kesilmek ya da bulundukları yerden sürülmektir. Bu onlara dünyada bir rezilliktir. Onlar için ahirette de büyük azap vardır.)

@Hümiyettin

Rabıta ALLAH ile kulu arasında olmalıdır sadece. Mekkeli müşrikler için atfedilen şu ayet;

39/ZUMER-3:
    İyi bilin ki, halis din yalnız Allah’ındır. O’nu bırakıp da başka dostlar edinenler, “Biz onlara sadece, bizi Allah’a daha çok yaklaştırsınlar diye ibadet ediyoruz” diyorlar. Şüphesiz Allah, ayrılığa düştükleri şeyler konusunda aralarında hüküm verecektir. Şüphesiz Allah, yalancı ve nankör olanları doğru yola iletmez.

Gayet net . Onlar yani putlar, hum zamiri ;

mâ na'budu-hum : onlara tapmıyoruz, kulluk etmiyoruz.

Müslümanların kendisine gelmesi gerekiyor. O putlar taştan sopadan ibaret değil. Biz bu velilere tapmıyoruz diyorlar lakin ''mâ na'budu-hum'' diyenlerde mekkeli müşriklerdi.

Bu ayetlerin kendilerini ilgilendirmediğini düşünüyorlar. Hatta bu ayetleri okumadıkları için varlığından haberdar bile değiller.

O müşrikler Allah'ı inkar etmiyordu. Samimi bir niyetle ama cahilce bir davranışla hareket ettikleri için sapıtmışlar.

.

(
    )

• istediğiniz kadar video paylaşın, hadis paylaşın, beyin fırtınası yapın...

düşmanın el ve ayaklarını kesmek sözleri bir yaratıcıya ait olamaz.

olsa olsa malubiyete uğramış ve o an çok kızgın olan ortalama cahiliye devri bir arap insanına ait olabilir.

----------

evrenlerin yaratıcısı işi gücü yok dünya kurulduktan 4,5 milyar sonra doğan ebu bilmemnenin ellerini kesmek işi ile mi uğraşacak? geçiniz bunları.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.