Matematiğin şiarları arkadaşlar nerede bilgisi olan var kı bu eğitim seti hakkında tavsyie eder mi ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Mustafa Yağcı my matem
-
-
Kitaplardan mı söz ediyorsun ? My mat kitapları ? -
:) Video serisi çıkmış hocanın . O yüzden . -
Matematiği akademik düzey tarzında ispatlı şekilde gerçek anlamda öğrenmek istersen olur . Ama bu 4 kitabı bitirmek diğer dersleri de düşününce herhalde 2 seneni alır . Yani nerden baksan 1,5 sene sürer .
Üstüne de çok fazla sayıda yeni nesil soru çözmen lazım.
Matematiği öğrenmek için en iyi kitap ama sınava hazırlanmak için değil.
Şu an 9. Sınıf olsan kesin çöz derdim ama sınava hazırlanıyorsan tüm vaktini alacak .
Sınava hazırlık için girilecek iş değil. İçinde uzun işlem gerektiren bir çok soru var. Ama sınav için değil matematik öğrenmek için lazım dersen alabileceğin en iyi kitap . -
Bilmiyorum . Ben yazarım , alışmışız bir kere : :) )) -
Hocam ben sınava önümüzdeki sene giricem ve eadan hazırlanıyorum yani matematikle yatıp kalkabilirim diyebilirim eğer bu süre içinde yetişir diyorsanız eğitim setiyle beraber kitapları alıcam zor olduğunu biliyorum ama en azından bitirdikten sonra bu aklımdaki ya bunun sebebi ne bunun izahı ne gibi soru işaretleri kalkacak ? Eğitim setleri petru hocanın dediği gibi videolarla entegre mi peki haberiniz var mı ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kusura bakmayın bilmiyorum yazmışsnız zaten..
Hocam cevap yazacaktım kusura bakma .
Bana sorarsan bu kitaplar biraz akademik . Yani içinde her türlü soru var . Ama mesele şu : klasik bir sürü problem türünü çözmek size ne kazandıracak ?.
Karekökle ilgili , çarpanlara ayırma ile ilgili çok zor sorular var ama bunlar sınavda çıkmıyor .
Bence hiç mantıklı değil. Eğer deseydiniz ki ben üniversite de matematik okuyacağım ve günde saatlerce sıkılmadan matematik çalışırım deseniz olabilirdi ama sonuçta diğer derslere de çalışman lazım. Ayırıca matematikte bu kitapları bitirmen sınavda size full yaptırmayacak. Üstüne baya sınav tarzı soru çözmen lazım. Çok çok uzun sürer.
Bence mantıksız ve zaten 1-2 ay çalışırsan ne demek istediğimi anlayacaksın ve bırakacaksın . Ha 9-10 . Sınıfta olsan ve aşırı bir matematik ilgin olsa , çalış derdim. Sen şimdi bunları çözüp çok büyük emek vereceksin ama sınavda çıkacak soru tipleri sana farklı gelecek ve çözemeyeceksin. Onun yerine Mikail hocadan falan git üstüne denemelerle gidersin.
Mikail hoca bile uzun sürüyorken , Mustafa Hocanın 7 tane kitabını çözmek pek akıl karı değil. (Geo ile beraber 7 kitap ediyor )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayetulkubra -- 18 Aralık 2020; 18:10:26 >
-
Evet my sınav için gereksiz ama köklü,üslü sayı, mutlak değer, fonksiyonlar, çarpanlara ayırma gibi konulardan zorlar çözülmeli. Biliyorum sınavda çıkmıyor ama sağlam temel için lazım. Adam a^3-b^3 açınımı bilmiyor, özdeşlik bilmiyor, grafik çizemiyor... bu yüzden lazım ama diğer konularda klasiğin divine vurmaya gerek yok.
-
Sağ olun hocam yorumunuz için dediğiniz gibi yapayım o halde. Ama adam akıllım bi hoca bulabilmek var bi kavramı bi teoremi anlatırken “bunu böyle yapacaksın tamam mı evet şimdi bu böyledir” gibi ya da “artııı artıı eksii eksii bu artı burdan geldi” şeklinde konuşmayan (demeye çalıştığım artının eksinin nerden geldiğini biliyorum sen bana onların nerden geldiğini değil teoremin ispatını yap) bir hoca bulsam onunla ilerlicem birisi sakın dediklerimin dışına çıkma bak bunları biliyorsundur bi şey yok bunda zaten der geçer birisi bunu böyle yapacaksın bak bu böyledir artıı artıı eksi eksi der geçer şaştım kaldım valla
Sınav için ise hiç gerek yok dostlar. Üniversiteye geçince alır canınız sıkıldıkça çözersiniz içinizde kalırsa, ama onun dışında gereksiz kompleks yani
Çok ispat hastasıysanız, eğer İngilizceniz ya da farklı bir lisan bilginiz varsa çok güzel ispat yapan matematik anlatan yabancı eğitmenler var onlara da bakabilirsiniz. Ha bence Youtube'taki içerik hala YKS için yeter de artar
-
İspat Dünyası ve Bora Arslantürk kanallarındaki ispat oynatma listelerine konuyu herhangi bir kanaldan bitirdikten sonra bak. Konuyu dinlerken bakarsan vakit kaybediyormuş hissine kapılıyorsun her ne kadar faydalı bir işe zaman harcıyor olsan da. O yüzden konu anlatımı bitince ispat izlemen daha iyi olabilir. Konu anlatım olarak da para talep edenler dışında herkes olabilir. Meb matematik kitapları muazzam bu arada bilgin olsun.
-
Teşekkürler hocam dediklerinizi kesinlikle değerlendiricem
Dediğim gibi konuları teorik olarak çok iyi anlatandan ziyade sınava iyi hazırlayanı seçmek lazım.
Bir ara birini gördüm. Çok ileri bir matematik ilgisi veya zekası varmış . Daha lisedeyken Eulerin teorileri üzerinde çalışmış , olimpiyatlarda derece almış . Sonra sosyal medya profiline baktım. Tyt-ayt sonucunu paylaşmış. Yalan olmasın ama ayt de 30 un altında neti vardı . Baya yanlışı vardı . Çok iyi bir üniversitenin matematiğini yazmıştı . Olimpiyattan derece aldığı için ek puan mı almış , öyle bir şey sanırım. Belki olimpiyat başarısı olmasa oraya yerleşemeyecekti . Matematik bölümü seçtiği için ek puan almış sanırım.Ama adam yüksek matematik üzerinde çalıştığı halde sınavda matematiği kötü yapmış. Sen mesela dairenin alanı neden pi r karedir .? Bunun ispatı ile ilgili bir sürü ispat var. Sen bunu bilirsen matematik bilimi için iyi ama sınavda çıkan daire sorularını yine yapamayacaksın. Bu ispatları bilmen soruları çözmeni sağlamıyor . Soru çözme becerisi ayrı bir kulvar . Bol soru çözmekle oluyor. Zaten ispatlarla çok uğraşırsan soru çözecek vaktin hiç kalmaz . Ben derece yapmış bir çok arkadaşın da
MY Matematiği çözdüğünü sanmıyorum.
Derece yapan iki arkadaşımıza da soralım. Görürlerse cevaplarlar.
-
Cozmedim my matematik, etrafimda da cozen gordugum kisi sayisi birdi.
Kitap hakkinda konusucak olursam yanilmiyorsam ispat filan vermeye calisiyor ki bir sinav öğrencisinin buna ihtiyaci kesinlikle yok, klasik sb lari bence daha faydali olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 19 Aralık 2020; 18:27:57 >
Teşekkürler .
Benzer içerikler
- ortodontist maaşı
- tyt biyoloji kaç günde biter
- dus kitapları pdf telegram
- 6 ayda tıp kazanılır mı
- unutumuvermiş nasıl yazılır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X