inşaat işinden zerre anlamam.Kaynım aradı erzurum'da bir arsa bulduk güzel yerde 60 bin tl almayı düşünüyoruz. arsa imarlı 400m2.
Bu arsaya yapmak istediğim 1 Bodrum ve 1 kat Ev ortalama 150m2 oturumu olsun istiyorum. Malum istanbulda kuş kafesi gibi 80-90m2 evlerde canımız çıktı.
Tapuda 400 m2 yazıyor bunda belediye imarda felan kesermi yol payı park payı komşu payı vs gibi şeyler varmı. Adanada ki evimiz imarsızdı 196m2 di imar girdi 110m2 yanlış değilsem yeni tapu verdiler. erzurumdaki imarlı 400m2 herangi bir kesinti olmaz heralde ama emin olmak isterim.
Daha sonra nasip olur ise 2ve 3 kat yapmak istiyorum. 2 çocuk var ellerinizden öperler çocuklar için 1 er kat.
Şimdi diyelim arsaya 60 bin tl verdim. bu arsanın inşaatına başlamam için ilk ne yapmam gerekir nereye baş vuracam belediyemi mütahit mi başka bir yermi ?.
Belediye gideri varmış dediler imar ruhsat harç felan filan adam akıllı soracak birini bulamadım die emlakçı mütahit felanda aramak istemedim buraya konu açmayı düşündüm.
imara ruhsata mütahite ve bunlardan başka birine görüşmem gerekirmi bunlara nekadar para gidier.
Diyelim resmi işler bitti giderini öğrendik.
Peki inşaat işine ne gider. Kaba inşaat ve sıvası alçı sıvası bu masra nekadar olur.
Kapı pencere fayans banyo duşekabin Vestiyeri mutfak dolabı çeşmeleri elektirik mazemeleri vs bunları ben seçerek almak istiyorum onun için bunun hesabı belli sonuçta.
Tüm harçlar ve inşaat ortalama fiyat derseniz sevinirim. Nereye nekadar gider belirtin lütfen.
Bana dediğim gibi resmi işler ve inş işlerine nekadar masrafım olur ve ne işlemler yapmam gerekir sıralama nasıl gider böyle bi düşüncem var sizlerin tacrübelerine ve değerli yorumlarınıza ihtiyacım var.
İlgi alakanızdan dolayı şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme