Şimdi Ara

++mutasyon (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
291
Cevap
1
Favori
24.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaratılış başlığı altındaki yazılarımı silip buraya taşıyorum. çünkü asıl yeri burasıdır..

Evrim:
    -Gelecek tıpına ışık tutar
    -Biyolojinin altyapısını oluşturur
    -Doğabilimi ve palentoloji gibi bilim dalları , kaynagını evrimden alır
    -Evrim bunların dışında kimi zaman psikolojiye ve dil bilimine bile ilham olmaktadır
    örn: Freud, Kişilik kuramlarını hazırlarken evrimden etkilenmiştir.
    "Language and Evolution"(evrim ve dil) kitabında Robin Allott ve Neisser evrimi kaynak almışlardır

Bence, evrimin kabul edilmemesi ülkemizde asırlar önceki Matbaa olayı gibi kötü sonuçlar doğurabilir...
    Evrim inançlarınla bana göre asla ters düşmez.
    korkun bu ise bence yersiz..

Eğer illede haklıyım dersen:

1.Teklifim.
    hazırladığın bu yazıları bir makale yap ve saygın bilim dergilerine gönder..
    bakalım bilgilerini rasyonel bulacaklar mı ??

2.Teklifim.

evrimin çürüdüğüne dair bir kitap hazırlayın
    İnan bana 10 yıl boyunca nobel ödüllerini sen alırsın.
    Eğer haklı isen tabi..

Son olarak:
    Bilim dünyası Evrimi kabul ederken ,
    Normal vatandaşın evrim konusunda ısrarcı olmasını
    ise richard dawkinsin şu sözleri açıklıyor gibi...

"Evrim anlaşılmıştır aslında , Anlaşıldıgı için Reddedilmiştir"

saygılar..zero

• Relativity: Einsteinın ünlü göreceliği bir TEORİDİR
    Earth orbits: Copernicus , Güneş ve Dünya ile ilgili Orbital fikirleri bilim tarafından kullanılır . TEORİDİR
    Continental drift: Kıtaların hareketi bir TEORİDİR
    Dynamics of atoms: Atomların dinamiği bir TEORİDİR
    Electricity: Şaşırtıcı ama elektirik ve elektronlar halen TEORİDİR
    Daha saymama lüzüm yok sanırım.....
    ve kısaca
    Evolution: Evrim de bir TEORİDİR.

evrim bilimsel değildir demek bence hiçte adil değil.

Evet,
    kanun olabilmesi için evrimin tekrarlanabilir, gözlemsel ve deneysel olması gerek..

Sence Evrim gibi milyarlarca yıllık bir süreç nasıl tekrarlanabilir. ????
    En azından şuanki ilkel teknoloji buna elverebilirmi ???
    (Yeniden bir evren,Bigbang, Entoropi yasaları , Açık sistem , aynı konuma sahip bir dünya ve bilinmeyen birçok konu ... vsvs)
    Bilim şuan hangisini oluşturup test edebilir ???
    Veya evrimin tüm sebebplerini keşfedebildik mi ki ???

Einstein derki
    "Günümüzde ulaşabildiğimiz bilim, Bir çocuk oyuncagı kadar basit ve azdır.. Ama elimizdeki tek gerçekte budur"

Ayrıca, evrim şu an ilk çıktıgı hali gibi değil.. 2 asırdır neler değişmedi
    Mendelin kalıtımından tut, evrim geni teorisine kadar ....
    yuzlerce daha şık eklendi... yüzlerce daha fosil
    yüzlerce daha fikir, kütüphaneler dolusu bilgi .

Evet , senin mutasyona ilişkin yazılarında gösteriyorki , evrimde cevap bekleyen bir çok soru var.
    Ama bunlar asla evrimi çökertmez , aksine onu geliştirir ve sağlamlaştırır.

• kuruklu insan neden yok sorusunada net cvp

++mutasyon

++mutasyon

milyonda birde olsa insanlar kuyruklu doğar.. bunu bir doğum doktoruna sorarakta öğrenebilirsin..
    sebebi primatlardan kalma kalıtımsal bir özelliğin günümüze gelen bir parçası değilde nedir??

saygılar.zero01

• quote:

Yahu arkadaşım, ben diyorum ki MUTASYON'u DOĞAL SEÇİLİM ve Çaprazlamadan bağımsız bir şekilde açıklayamazsın. O yüzden gidip sadece Mutasyon'u tartışmak, gidip sadece Doğal Seçilim i tartışmak yanlış. Hepsini birleştirip tartışıp anlaman lazım.

tamam arkadaşım. evrimciler mutasyonu birincil faktör olarak gördükleri için mutsayonu irdeledik. Sen de farkettinki tek başına mutasyon ile işin içinden çıkamayacağız. Gel gelelim doğal seleksiyona.

Lamarck der ki zürafanın boynu yüksek yerden bitki yemek için uzamıştır.

bu görüş doğrumudur?

eğer doğru ise milyonlarca yıldır kuş peşinde koşan kediler neden kanatlanmadılar?

kanunun bütün şartlarda aynı netice vermesi gerekir.
    mesela evrim zürafaya boynunu uzatmada yardımcı olduda kediye kanat takamadı mı?

• Deep hala soru sorup duruyorsun ama benim yukaridaki üç sorumun cevabını vermedin. Cevapları verememekten mi korkuyorsun?

Senin soruna gelince Lamarckçı evrimle günümüzün evrim teorisi arasında hiç bir ilgi yoktur. Lamarkcı teori yanlıştır, günümüzün evrim teorisinde de yeri yoktur.
  • quote:

1 - Problemler sadece deterministik yöntemler ile mi çözülür (Yani hiç olasılık kullanmadan)

tabii ki olasılık kullanırsın fakat bu olasılık olma ihtimali yüksek olasılıklar olmalı.

quote:

2 - Sadece deterministik kullanılarak çözülemeyen ama olasılık + deterministik kullanılarak çözülebilen problemler var mıdır?

tabii ki vardır. ama dediğim gibi olma ihtimali yüksek olacak durumlarda.

quote:

3 - Bir problemin arama uzayı çok büyükse (10 üzeri 1000 mesela) bu problem günümüz teknolojisi ile çözülür mü? Çözülürse neden, nasıl; çözülemezse neden?

bu durumda kesin neticeye varılma ihtimali düşüktür.

madem lamark yanılmış diyorsun o zaman bana evrimin ana kriterlerini söyleyebilir misin?

• iki taraf ta birbirini anlamamakta diretiyor maalesef.bu yüzden bu tartışma hiç bitmez...

Deep,sen evrim diye bir şey yoktur diye tutturuyorsun.arkadaşım evrim vardır.olmayan şey sadece darwinist evrimdir.yeryüzü yaratıldığından beri sadece insan ırkına baksan,insanların bile bir çok özelliklrinin yaşadığı çağa göre değişi gösterdiğini görürsün.aynı şekilde diğer canlıların..işte bunun adı evrimdir.

doğru olmayan şey evrim ile yeryüzündeki biyokütlenin oluşmadığıdır.her şeyi Allah yaratmıştır.yaratılan türler ise Allah'ın kontrolünde bir evrim geçirmektedirler.

eğer darwinin dediği gibi rastgele evrim geçirselerdi saçma sapan yapılar ortaya çıkardı.

buradan bile düzeni kontrol eden bir mekanizmanın olduğunu anlıyoruz.Yani Allah'ın varlığını anlıyoruz..

lütfen aksini idda etme senin dedğin şey evrim değil diye artık komik olmaya başladı çünkü.

hiç olmazsa evrimi yanlış bilenler de aydınlansın orta yol bulunsun..

• Soruların cevapları
    1 - Hayır. Bazı problemlerde mutlaka zar atman gerekir.
    2 - Evet.
    İki soruda da bahsettiğin olasılığın yüksek olması gerekmez.

3- bu durumda kesin neticeye varılma ihtimali düşüktür demişsin ve işte yaptığın en büyük hata bu. Sorun kesinliğin tanımıyla ilgili. Mesela şöyle bir problem düşün.

Dünyanın bütün şehirlerini uçakla gezmeyi planlıyorsun. Örneğin 1000 şehri. Problem şu, herhangi bir şehirden başlayarak bütün şehirleri gezeceksin, ama bir uğradığına bir daha uğramayacaksın. (İlk şehir hariç) Turun ,başladığın şehre geri döndüğünde bitecek.
    Soru en kısa tur hangisidir.

Şimdi şöyle düşün. Toplam 1000! tane tur var. Manyak büyük bir rakam. Klasik yöntem nedir. Her turun uzunluğunu tek tek hesaplarsın. En kısası cevaptır değil mi? Böyle denersen uzay yok olur ama sen hala cevabı bulamazsın çünkü çok zaman gerekir hesaplamaların için.

Şimdi şöyle bir yöntem dene.
    A) Rastgele bir permutasyon alarak başla. Mesala 1-->5--->2--->3-->4 Basit örnek Beş şehir için.
    B) Her adımda iki tane şehir seç, rastgele. Onların yerlerini değiştir. (MUTASYON!!!) Turun uzunluğunu hesapla. Eğer çözüm daha iyiyse yeni çözüm budur de. (DOĞAL SEÇİLİM!!!)
    B Adımını sürekli tekrarla.

Göreceksin ki problemi tam olarak çözmesekte elimizde gayet iyi bir çözüm yapma yöntemi var. Mesela en kısa tur 1000 şehir için 125000 km ise biz 130000 km bulabiliyorsak ne mutlu bize. Hemde milyarlarca yılda değil bir kaç saat içinde çözebilirsin, şu anki makineyle. olasılık uzayı 1000! ama optimale yakın bir şekilde çözdük.

İşte evrim de böyledir. Adım adım, asla birden değil
    Çok geniş bir populasyonla başla olaya, onlara çök küçük mutasyonlar uygula (DNA replikasyonunda özellikle) eğer zararlıysa canlı zaten ölecektir ve çaprazlama ile geri kalan bireylere zarar veremeden yokolacaktır. Yani diğer canlıları etkilemeyecektir. Ama yararlıysa canlı yaşayacaktır, ve çaprazlamayla yarattığı geni diğer canlılara geçirme imkanı bulacaktır. Yani yararlı mutasyona uğrayan canlı kendi genlerini diğerlerinden çok daha fazla şekilde çoğaltacaktır populasyonda. Biraz matematiksel düşünürsen populasyonda sadece yararlı mutasyona uğrayabilen canlıların yaşayacağını görürsün. Çünkü hasar gören sadece kendini yok eder yanında başkasını da ölüme götürmez, ama güçlenen diğerlerini de güçlendirir.

Bütün Mutasyonların %99'nun zararlı olması evrimi engellemez. Çünkü evrimden sorumlu olan mutasyonlar %99 zararlı değildir.

Kısaca evrim gen frekansındaki değişimdir diyebiliriz, kanun istiyorsan bu madde neredeyse kanun olma yonunda şu an.

Çok kabaca anlattım, ince hatalar olabilir, ama mantık bu.

• quote:

bu nokta mutasyonlar ile yeni bir türün oluşumu mümkün olabilir mi acaba?
    mesela ilk sinek olsun. ve nokta mutasyon geçirsin. ne olur belki sineğin rengi veya boyu gibi birkaç özelliği değişebiir ama sinek yine sinektir değil mi?

acaba bu mötr mutasyonlar ile bir BAL ARISININ olması mümkün müdür?
    işte bu soruya evet demek içiin sinek ve arının DNA yapısına bakmak gerekir.

DNA larında 1 milyon adet baz bulunduğunu ve bunlardan da yüzde 97 sinin farklı olduğunu düşünelim. o zaman bizim bir karasineğin 30 000 adet nokta mutasyonu geçirmesi gerekmez mi?

bu nokta mutasyonları ile arı balı gibi şifa kaynağı olan gıdayı temin etmek sıfıra yakın bir ihtimal olmaz mı?

Acaba arıyla sinegin atası aynımı. Eger öyleyse sinekten arı mı olusturdu evrim acaba?
    Sıfıra yakın ihtimali olmazmı demişsin. Bir ihtimali oldugunu kabul etmen bile evrimi kabul etmen demektir dikkatini çekerim.

quote:

bu kromozom sayısı değiştiğinde hiç daha iyi bir insan değil hep özürlüler çıkmış.

Neden insanda odaklıyorsun kendini ?? Biz insandanmı bahsettik. Bitkiler yaratılmıs bu yolla. Kromozom değişimiyle katır olusuyor. Bunları idrak edemiyormusun ??

Morötesi ışınlar bilinen mutasyona yol açan en etkili faktörlerden biridir.

quote:

burada da çok büyük bir mantık hatası var. Okyanusların dibinde binlerce tür var. Onlar nasıl mutaswyon geçirmiş acaba???

düşünsenize bir mürekkep balığı olabilmek için bir canlının milyon defa nokta mutasyona maruz kalması gerekmez mi???

Dikkat edersen tek yoludur dememiş.

O maddeleri tek tek incelemişsin. Bir bütün olarak bakarsan zaten ne demek istediğini anlarsın. Tek tek yazmadım onları dikkat edersen. Onlar maddeler halinde yazılı. Ve nedense atlaya atlaya gidiliyor. İngilteredeki kelebekler için olan yararlı mutasyon görmezden gelinmiş. Balinaların evrimiyle ilgili iskelet kanıtlarına simulasyon deyip geçmişsiniz. Bu bulunan ilkel insansı maymun fosillerine sacmalık diyorsunuz. İşinize gelmeyen fiziksel kanıtlar sacmalık oluyor. Ama bir baskasının yazdıgı makalelere dort kolla sarılıyorsunuz çürüttük evrimi diye. Bende yayınladım bir makale. Her tarafındada buram buram evrim kokuyor.

Al sana %100 bilim.

yarım milenyum önce insanların karada ses hızını aşacaklarını söyleseler olurmu öyle sacma şey derlerdi. Olasılıgı sıfıra yakın derlerdi. İnsanların ucacabileceklerini söylesen cadısın der cayır cayır yakarlardı be. Senin neye inanıp neye inanmamanla alakalı degilki, bu mutasyon nasıl yapabilir bu canlıyı, nasıl yararlı mutasyon olabilir, nasıl kalıcı olabilir akıl mantık alıyormu diye sorularla savunuyorsun tezini. Birde bilimsel olalım diyorsun.

• quote:

Deep,sen evrim diye bir şey yoktur diye tutturuyorsun.arkadaşım evrim vardır.olmayan şey sadece darwinist evrimdir.yeryüzü yaratıldığından beri sadece insan ırkına baksan,insanların bile bir çok özelliklrinin yaşadığı çağa göre değişi gösterdiğini görürsün.aynı şekilde diğer canlıların..işte bunun adı evrimdir.

türlerin içerisindeki çeşitlenmelere ve bulunduğu ortama göre şekillenmelerine itirazım yok.

mesela coğrafyasına göre bazı insanlar bazı insanlardan farklı olabilir , bazı hayvanlar bazı hayvanlara göre farklı olabilir. buna da evrim denmez.

benim itiraz ettiğim durum ise şudur ki bu konuda seninle hemfikiriz.
    canlıların tek bir canlıdan evrim geçirerek şimdiki konumlarına gelmeleri....

bu konuda hemfikiriz galiba nofrost....

• quote:

İşte evrim de böyledir. Adım adım, asla birden değil
    Çok geniş bir populasyonla başla olaya, onlara çök küçük mutasyonlar uygula (DNA replikasyonunda özellikle) eğer zararlıysa canlı zaten ölecektir ve çaprazlama ile geri kalan bireylere zarar veremeden yokolacaktır. Yani diğer canlıları etkilemeyecektir. Ama yararlıysa canlı yaşayacaktır, ve çaprazlamayla yarattığı geni diğer canlılara geçirme imkanı bulacaktır. Yani yararlı mutasyona uğrayan canlı kendi genlerini diğerlerinden çok daha fazla şekilde çoğaltacaktır populasyonda. Biraz matematiksel düşünürsen populasyonda sadece yararlı mutasyona uğrayabilen canlıların yaşayacağını görürsün. Çünkü hasar gören sadece kendini yok eder yanında başkasını da ölüme götürmez, ama güçlenen diğerlerini de güçlendirir.

Bütün Mutasyonların %99'nun zararlı olması evrimi engellemez. Çünkü evrimden sorumlu olan mutasyonlar %99 zararlı değildir.

yüzde 99 u zararlı olması engellemez diyorsun hadi bakalım matematik kahramanı....

bir mutasyona tabi olunan ortamda bütün canlılar mutasyon geçirir değil mii

bir ailenin 100 bireyi olsun....

ilk mutasyon ortamında 1 birey ya kalır ya da kalmaz.....

aynı şekilde 1000 birey olsun....

bu sefer 10 birey kalır dersek bile

ikinci mutasyon dalgasında o on birey de ölür gider....

bana deme şimdi 1 milyon üye var diye...

bu hesaba göre hiçbir canlı o kadar çok çoğalamaz....

• Zararli demek öldürür demek değildir.
    Yukarıda da yazdık herhalde.
    EVRIMDEN SORUMLU OLAN MUTASYONLAR %99 ZARARLI DEĞİLDİR!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: evrimci

Zararli demek öldürür demek değildir.
    Yukarıda da yazdık herhalde.
    EVRIMDEN SORUMLU OLAN MUTASYONLAR %99 ZARARLI DEĞİLDİR!!!

ben de daha önce mutasyonun yüzde 99 undan fazlasının zararlı olduğunu bilimsel kaynaklara dayanarak yazmıştım.

quote:

Mutations are the raw materials of evolution.

Evolution absolutely depends on mutations because this is the only way that new alleles are created.
    But this seems paradoxical because

* most mutations that we observe are
    o harmful (e.g., many missense mutations) or, at best,
    o neutral, for example:
    + "silent" mutations encoding the same amino acid
    + mutations in noncoding DNA (e.g. "junk" DNA).
    * most mutations affect a single protein product (or a small set of related proteins produced by alternative splicing of a single gene transcript) while much evolutionary change involves a myriad of structural and functional changes in the phenotype.

So how can the small changes in genes caused by mutations, especially single-base substitutions ("point mutations"), lead to the large changes that distinguish one species from another?

burada çoğu mutasyonların zararlı, nötr ya da DNA yı etkilemeyen veya diğer nesile aktarılmayacak şekilde olduğundan bahsediyor.

buradan da anlaşılacağı gibi mutasyonların yüksek miktarı zararlı olmuş ve mutasyona uğrayan bireyler ya hemen ölmüş ya da hastalanarak zaman içerisinde ölmüşlerdir.

işte gördüğün gibi ;

mutasyonun olabilmesi için 6 merhaleden geçmesi ;(daha önce yazmıştım, ) buna rağmen olan mutasyonların ise yüzde 99 undan fazlasının zararlı olduğu, mutasyona uğrayan canlıların hastalandığı, kısırlaştığı ve hemen öldüğü yazıyor.

bilim konuşuyor burada... hikaye değil ....

böyle bilimsel gerçekler varken ben nasıl evrimin var olduğunu inanabilirim...

peki sen o kadar sorgulayan evrimci arkadaş nasıl evrimin var olduğuna inanabiliyorsun....

gördüğün gibi mutasyon olabilmesi için 6 merhale gerekli. ondan sonra da mutasyonun yüzde 99 undan fazlası zararlı çıkıyor... mutasyona uğrayan canlılar da ya hemen ölüyor ya da kısırlaşıyorlar.

az miktardaki mutasyon 6 merhaleden geçemeyeceği için genetik yapıyı değiştiremiyor.

çok miktardaki ise (bknz japonya) sakatlıklara sebep oluyor.

gel de evrime inan şimdi....

hadi bu zeminde bana evrimin olduğunu ispatla da görelim....

• quote:

yüzde 99 u zararlı olması engellemez diyorsun hadi bakalım matematik kahramanı....

Bu nasıl bir mantıktır anlayamadım. Yani sen şimdi diyorsunki bir populasyonda aynı anda bütün bireylermi mutasyon gecirir ? Bana öyle diyormussun gibi geldi..
  • Yararlı mutasyonlara örnek bir olay aşağıda verilmiştir.

İngiltere’de 1850’lerde Manchester’da bir yörede ağaçlar açık renkliydi, dolayısıyla bu ağaçlar üzerinde yaşayan açık renkli kelebekler bu kelebeklerce beslenene kuşlara kolay yem olmuyorlardı. Ancak sanayileşmenin etkisiyle ağaçların kabukları grileşti. Dolayısıyla beyaz renkli kelebekler kolay görünebilir hale gelecekti ama aynı sıralarda meydana gelen rasgele bir mutasyondan ötürü kelebeklerin kanatları da koyulaştı, dolayısıyla yine ağaçlar üzerinde görünmemeye başladılar ve kolay yem olmadılar, bu da türlerini devam ettirmelerini sağladı. Gördüğünüz gibi bu mutasyon daha önce gerçekleşmiş olsaydı, kesinlikle zararlı bir etkisi olacaktı ve bu kelebeğin soyu tükenecekti ama çevre de zaten değişmiş olduğundan bu mutasyon yararlı bir etki gösterdi. Yani normalde zararlı etkisi olabilecek bir mutasyon yararlı olarak da etki yapabiliyor.

Bunu yazmıstım ama görmezden gelmişsiniz. Bir mutasyon gecirmiş bireylerden birisi. Sonra o birey ve ondan sonra gelen bireyler hayatta kalıp acik renkli kelebekler yem oldugu icin mutasyon geciren genin frekansı cok cabuk %100 e ulaşmış. İşte evrim budur. Baq ne güzel söylemişler. Eger bu mutasyon daha önce gerceklesse o kelebek ve onun bireyleri yem olacaklardı devamlı. Olayın sadece mutasyon kısmı şansa dayalı. Her yerde her zaman mutasyon oluyor ve sen kalkıp diyemezsin yararlı mutasyonlar olmuyor diye. %0,1 bile olsa cok büyük bir oran bu. Şans doğanın seçiciliği noktasonda bitiyor. Eger bu mutasyon geciren kelebek yada kelebekler tam etrafındaki doğaya uygun gecirmemis olsalardı eleniceklerdi. Bu mutasyonda zararlı bir mutasyon olacaktı.

quote:

Örneğin çok tipik olan orak hücreli anemide S geni, bir taraftan oksijen bağlanmasını kısıtlarken, diğer yandan sıtmaya karşı dayanıklılık sağlar. Sıtmanın yaygın olduğu ortamda, doğal seçilim bu ikisinin cebirsel toplamına göre yönlendirilir. 100 bireyin 60'ı sıtmadan; bu gen olduğu zaman da 50'si oksijensizlikten ölüyorsa, o zaman % 10'luk bir kesim avantajlı olduğundan, bu gen o populasyonda korunur. Ortamdan sıtma mikrobu yok edilirse (ya da tersine yaygınlaşırsa) frekans değişir. Bu genin frekansı sıtmalı bölgelerden sağlam bölgelere gidildikçe azalır. Doğal seçilimin etkisinin artırılması, populasyondaki gen çeşitliliğini de artırır. Dolayısıyla parça değişimi, mutasyon her ne kadar populasyon kararlığını karıştırırsa da, doğal seçilim için uygun bir zemin oluşturması nedeniyle evrimsel çeşitlenmede lokomotif görevi yapar. Mutasyonların ve rekombinasyonların fazla oluşması, populasyonun kararlılığını bozacağı için negatif etki yapar.

Burdada zararlı bir mutasyonun ortama göre yararlı olabileceğini göstermiş. Evrim bu mutasyon zararlı olmasına rağmen onu kabulleniyor çünkü ortam buna çok uygun. Ama sıtma mikrobu ortadan kalkarsa bu gene sahip olmayanlar avantajlı olacaklar. Yani herşey şans değil.

• quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact

quote:

türlerin içerisindeki çeşitlenmelere ve bulunduğu ortama göre şekillenmelerine itirazım yok.

mesela coğrafyasına göre bazı insanlar bazı insanlardan farklı olabilir , bazı hayvanlar bazı hayvanlara göre farklı olabilir. buna da evrim denmez.

benim itiraz ettiğim durum ise şudur ki bu konuda seninle hemfikiriz.
    canlıların tek bir canlıdan evrim geçirerek şimdiki konumlarına gelmeleri....

bu konuda hemfikiriz galiba nofrost....

Bu insan farklılıklarını mutasyonu dışarda bırakarak nasıl acıklıyorsun. Baştamı böyle yaratılmıslardı yoksa daha sonra dna larında değişiklik olup bu noktayamı gelmişlerdi. O ortama ayak uydurmuslar deyip geciyorsun ama nasıl ayak uydurmuslar söylemiyorsun.

Birebir discovery channeldan alıntı :
    Köpekleri ele alalım. Köpekler aslında kurtlardır. İlk ufak insan toplulukları göcebe bir hayat yasamayı yeni yeni bırakmaya basliyorlardı. 4-5 evlik bir köyleri olurmus genellikle. Avladıkları hayvanların kemiklerinide köyün 20-25 m dısına koyarlarmıs. Ama o kadar cok avlanırlarmıski dag gibi kemik birikirmis. Bu kemikte kurtları cekermis fakat kurtlar insanlardan korktukları icin yaklasamazlarmıs. Zamanla kurtlar beleş yiyecek icin insanlara alışmaya baslamıs. İkili ilişki olusmaya baslamış. Kurtlar bu minik köyleri kendi arazileri gibi görüp baska vahşi hayvanları sokmamaya baslamıslar insanlarda kurtlara kemikleri vermis. Zamanla kurtlar evcillesmisler. Bircok ihtiyacları ortadan kalktıgı icin evrim gecirmisler. Bugünki cesitlilik. Farklı bölgelerdeki insan topluluklarında farklı sekilde evrim gecirdikleri icin köpeklerin alt türü ortaya cıkmıs. Bunlarda zamanla kendi aralarında çiftleşerek, bu çiftleşenlerde evrim geçirerek daha fazla tür ortaya çıkmış. Bunlar nereden biliniyor. Dünyanın her tarafında ilk yerleşim birimlerinin kazılarındaki bulgulardan. Zamanda ne kadar ileri gelinirse o kadar cok kurt fosili bulunmus koylerde.

Birde neredeyse her insan - hayvan döllenmeden bir kac hafta ( ne kadar zaman oldugunu bilmiyorum bilen arkadas bilgilendirebilir) tıpatıp birbirlerine bezerler. İcindeki genetik materyali önemsemezseniz dıştan tıpatıp aynıyızdır. Kurbağa- insan - maymun - kokarca - çita - aslan - zürafa. Buda hepimizin atasının bir olduğunun kanıtıdır. Ve unutmayalım yukarda bir arkadas üstüne basa basa bahsetmişti. Evrim kabul gördü zaten. Kabul gördüğü icin evrimin bilgilerini depolayabilecegi, gelecek nesile aktarabileceği bir se arandı ve öyle genetik metaryaller bulundu. Siz bir anda kalkıp genetik bilimini çöpe atamazsınız.

Yine bir örnek daha veriyorum , kilise dünyanın düz oldugunu iddia ederken dünyanın yuvarlak oldugunu iddia edenlere aptal, kaçık gözüyle bakılıyordu. Bugün 6-7 yaşındaki bir cocuk bile dünyanın yuvarlak oldugunu biliyor. Ve ben hala burada evrime şiddetle karşı cıkanların evrim hakkında cok az şey bildiğini düşünüyorum çünkü konusurken evrimin öngördüğü bazı seyleri atlayarak, hesaba katmayarak tek tek maddelerini çürütmeye calısılınıyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: MuratOzsay

quote:

Bu nasıl bir mantıktır anlayamadım. Yani sen şimdi diyorsunki bir populasyonda aynı anda bütün bireylermi mutasyon gecirir ? Bana öyle diyormussun gibi geldi..

bu durum en iyi ihtimal ile öyle olur...sevgili murat....

bir mutasyonun olma ihtimali 6 merhaleden geçmeli.

ondan sonra olan mutasyonların yüzde 99 u zararlı

bu konuda hemfikiriz çünkü bilim bunu söylüyor.

100 adet populasyondan bir adedi mutasyona uğrasa bu şu demek olur.
    o birey yüzde 99 dan fazla ihtimal ölür. (yanlışmıyım: bu teze japonya ve meyvesinekleri örnek verilebilir)

ben en iyi ihtimali gözönünde bulundurarak bütün bireylerin ihtimallerini söylüyorum.

hal böyle olunca 70 milyon türü mutasyona bağlamak (ingilizce kaynağa bakarsan evrimin temel kuralı olarak mutasyonu söyler) pek mantıklı gelmiyor.

bana bu konuyu açıklaya bilir misin?

• Yahu kardeşim, hep çarpıttın, çarpıtmaya da devam ediyorsun.
    Tekrar söylüyorum.

A Kümesi : Her tipteki mutasyon
    B Kümesi : Evrim mekanızmasında kullanılan mutasyon tipleri

B A'nın alt kümesidir.

A kümesinin %99 zararlı olması B kümesinin %99 zararlı olduğu anlamına gelmez. DEGIL DE ZATEN!!!

Sen hep dışarıdan mutasyona uğramış canlıları ortaya getiriyorsun. DNA replikasyonundakileri hep es geçiyorsun.

Al sana bazı canlılardaki mutasyon oranları

"Rates of Spontaneous Mutation", by JW Drake et al, Genetics 148:1667-1686 (April, 1998):

Organism ||| Effective genome size (Ge) ||| Mutations per genome per replication

bacteriophage M13 ||| 6.4 × 10^3 ||| 0.0046

bacteriophage lambda ||| 4.9 × 10^4 ||| 0.0038

bacteriophages T2 & T4 ||| 1.7 × 10^5 ||| 0.0040

E. coli ||| 4.6 × 10^6 ||| 0.0025

Saccharomyces cerevisiae ||| 1.2 × 10^7 ||| 0.0027

Neurospora crassa ||| 4.2 × 10^7 ||| 0.0030

C. elegans ||| 1.8 × 10^7 ||| 0.004

Drosophila ||| 1.6 × 10^7 ||| 0.005

Mouse ||| 8.0 × 10^7 ||| 0.014

Human ||| 8.0 × 10^7 ||| 0.004

Bana açıkla bakalım buradaki mutasyonlar %99 zararlıysa nasıl oluyor da bu canlılar yaşıyor???

Not:Daha düzgün bir tablo için
    http://www.talkorigins.org/faqs/mutations.html

• quote:

Bu insan farklılıklarını mutasyonu dışarda bırakarak nasıl acıklıyorsun. Baştamı böyle yaratılmıslardı yoksa daha sonra dna larında değişiklik olup bu noktayamı gelmişlerdi. O ortama ayak uydurmuslar deyip geciyorsun ama nasıl ayak uydurmuslar söylemiyorsun.

şimdi ilk insandan günümüze 2 milyon yıl geçtiğini kabul edersek, evrime bağlı olarak çeşitli insan türleri ortaya çıkması gerekmez mi idi?

canlılar ortama adapte olur fakat bu yeni bir tür oluşmasına izin vermez.
    mesela ormanda yaşayan geyikler hayvanat bahçesindekine göre daha hızlı olur. ama iki geyik milyon yıl geçsede başka türe dönüşmez.

insanlarda öyledir. biri kutupda biri ekvatorda yaşamasına rağmen fiziksel farklılıklar (deri rengi, dayanıklılık) olmuş fakat yapısal farklılıklar olmamış ve yeni bir tür oluşmamıştır.

şartlar o kadar zıt iken neden farklı tür oluşmamıştır. mesela kutupdakiler neden kıllı veya postlu olmamış, deniz kenarındakilerin midesi neden tuzlu suya adapte olamamıştır.

işte bu konuları düşününce evrime inanasım gelmiyor.

tekrar ediyorum bütün canlılar ortama adapte olur adapte olamayanlar ölür mesela kutup ayısını ekvatora getirirseniz ölür boz ayıda kutupda ölür . fakat bu adaptasyon tür içinde kalır. bir geyik hızlı koşar diğeri yavaş....ama birinden koyun diğerinden keçi olmaz....

ben böyle düşünüyorum...

• quote:

Yararlı mutasyonlara örnek bir olay aşağıda verilmiştir.

İngiltere’de 1850’lerde Manchester’da bir yörede ağaçlar açık renkliydi, dolayısıyla bu ağaçlar üzerinde yaşayan açık renkli kelebekler bu kelebeklerce beslenene kuşlara kolay yem olmuyorlardı. Ancak sanayileşmenin etkisiyle ağaçların kabukları grileşti. Dolayısıyla beyaz renkli kelebekler kolay görünebilir hale gelecekti ama aynı sıralarda meydana gelen rasgele bir mutasyondan ötürü kelebeklerin kanatları da koyulaştı, dolayısıyla yine ağaçlar üzerinde görünmemeye başladılar ve kolay yem olmadılar, bu da türlerini devam ettirmelerini sağladı. Gördüğünüz gibi bu mutasyon daha önce gerçekleşmiş olsaydı, kesinlikle zararlı bir etkisi olacaktı ve bu kelebeğin soyu tükenecekti ama çevre de zaten değişmiş olduğundan bu mutasyon yararlı bir etki gösterdi. Yani normalde zararlı etkisi olabilecek bir mutasyon yararlı olarak da etki yapabiliyor.

bu olayda iki tür kelebek vardır. tıpkı verdiğim boz ayı hikayesi gibi.
    bildiğimiz gibi yüzlerce kelebek türü vardır. kimi koyu renkli kimi açık renkli....
    bu durumda açık renkli kelebeklerin nesli azalmış koyu renklilerin populasyonu artmıştır.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.