Şimdi Ara

Mutasyonel Falsetto (Puberfoni) konusunda uzman KBB'ci doktor arıyorum? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
15
Favori
26.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar banada yardımcı olun lütfen ,bana da egzersizleri verirseniz sevinirim .@maksimilyanus@yardimetmekicin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi v_for_v_bjk_9878 -- 12 Ağustos 2015; 9:12:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arklar bu rahatsızlıgın tedavisi gercekten cok basit.Ertelemeyin kesinlik,ben yaklasık 1 ay oldu tedavi olalı.Yeniden dogmus gibiyim,daha once gercekten bosuna ertelimişim,gidin tedavi olun..
  • Es.a arkadaşlar.kaç gündür foruma girmemişim.o yüzden mesajlarınızı görmemişim. Mersinde olan arkadaş ;mersinde yaşadıgım için direk yardımcı olabilirim. Arda arkadasım ;istanbulda olmanız çok iyi bir avantaj. maddi durumunuz ne kadar kötü bilmiyorum.ama bir şekilde bir yerden bulabilrseniz bence çok iyi olacaktır. tahminim maksimum 500 tl falan gider.yine de emin olmak için Gayem hanımın çalıştıgı yeri arayın. videoları düzgün uygulasan da düzelir ...ama tabi direk yardım almak daha iyi olabilir.

Söylemek istediğim bir kaç şey var ; Öncelikle teşhis önemli .sesiniz ince ise büyük ihtimal mutasyoneldir. ama az da olsa farklı durumlar olabilir . mesele beni şimdiye kadar bir çok arakadaş aradı .sanırım 20 nun üzerinde .bunlardan 2-3 tanesi falsetto değil gibiydi . ama ne oldugunu tabi uzman olmadıgım için anlamadım. yani 10 kişiden 1 kişi de olsa ; falsetto olmayabilrsiniz. o yüzden teşhis önemli . tabi burda şunu özellikle belirtiyorum ; bir çok kbb ci uzman falsettoyu bilmiyor . buna şaşırabilirsiniz ama öyle. benim yeni doktor olan bir arkadasımın hocası bile 40 yaşlarına gelmiş cildiye uzmanı ama adam falsetto oldugunu bilmiyormuş. hiçbir kbb ci arkadaşı dememiş yahu sen falsettosun .durum böyle artık siz düşünün. o yüzden çok iyi bir kbb ciye gidip teşhis koyun . ben bir ara bir kbb ci ye gitmiştim . mutasyonel falsettonun ismini bile dogru düzgün bilmiyordu.bunun çözümü doktorun geçmişine bakın ; hacettepe çapa gibi üniversitelerden mezunlar önceliğiniz olsun. bunun dışında bulundugunuz şehirde özellikle büyük şehirde kbb alanında isim yapmış birine gidin derim .bir ara internette bir Profesör yazmıştı ;ben bile yeterince bilgili değilim ...çünkü bu hastalık spesifik ..

İkincisi eğer falsettoysanız ;egzersizleri dogru uygulasanız düzelir.ben daima söylüyorum . Gayem hanıma gittiğimde ;ilk terapiyi yaptık . ben hocamda kaç terapi gerektiğini sormuştum . bu kadar demişti başka yok . yani size öğretilecek 4-5 tane egzersiz var .başka yok . falsetto terapisi kekemelik gibi uzun süreçli değildir. 1-2 saatte düzelir .yani günler süren terapi yoktur.bunu gayem hanım söylediği gibi ; izmir de gittiğim çok iyi bir Profesör olan Fatih Öğüt hocada sölemişti.yani 4-5 tane egzersiz var 1 saatte dogru uygularsan düzelir. 2. bir terapi ve farklı şeyler yok. evet ben bu ilk terapiden sonra 10-15 gün kendim İstanbulda evde çalıştım düzelmedi . düzelmemesinin sebebi egzersizleri gerçekten kendimi yeterince zorlayıp ; büyük bir çaba GÖSTERMEDEN yapmamdı. yani bommm seslerini yeterince yüksek çıkarmayıp ;ardından gelen heceleri kendimi zorlamadan ve pek de önemsemeden yapmamdı.oysa ikinci sefer hocanın yanına gidip bana kendimi zorlamam gerektiğini ve çabalamam gerektiğini söyleyince ; çok büyük bir gayret sarfettim ve oldu.eger ben bu çabayı sarfetmeseydim ;bugun sesim belki hala ince olacaktı ve Gayem haınma gititm olmadı diyecektim ....ama oysa işin yüzde ellisi doğru doktorsa yüzde ellisi de sizin gerçekten isteyerek yapmanız.bu yüzden egzersizleri videodan izlerken böyle bir risk söz konusu .yani eger iyi şekilde yapmazsanız ;düzelmeyecektir. bundan ötürü genelde telefonda konusup iyice anlatmaya çalışıyorum . isterseniz telefondan da konusabliriz...

• öncelikle herkese geçmiş olsun. şunu untmayın her falsetto aynı tedavi yöntemi ile çözülmüyor yani falsetto sesin oluşum nedeni farklı olabilir. bunun için doğru tedavide çözüme ulaşmak çok kolay bnde 3-4 doktora tane gittim ama bir faydası olmadı. maksimilyanus kardeşim sayesinde gayem hocaya gittim ve çok kısa bir surede sesin bozuk olmasının sebebini anladı ve orjinal sesimi yakaladı. bende egzersiz felan uygulamadan benim orjinal sesimi yakaladı gayem hoca. bunun için eğer boyle bir sorunu olanlar kesinlikle ertelemeden gayem hocaya gidin. kendisi özsezikli ve anatomica'da çalışıyor. bence anatomica hastanesinde randevu alıp gidin.
  • Ne zamn gitmistiniz siz?

• ben 1 hafta önce gittim , gayem hanım 1 seansta problemin neden kaynaklandığını anladı ve tedavi etti .
  • sa arkadaşlar benimde hikayem sizinkilere benzer zor geçen yıllar kaçan fırsatlar falan derken 21 yaşıma geldim. bu derde düşüpte kurtulan birilerigörmek beni gerçekten mutlu etti. artık bende kurtulmak istiyorum bu beladan:( ben lise son sınıfta gayem köprücüye gitmiştim. çapada kbb beni yönlendirmişti . bana birkaç egzersiz vermişti . ben bunları yapamamıştım daha doğrusu yapacak ortam bulamamıştım zaten sesten dolayı insan utanıyor . gerçekten artık hayat çekilmez bir duruma gelmiş durumda benim için artık hayatımı degiştirmek istiyorum susmak istemiyorum .bir kaç bişey sormak istiyorum maksimilyanus ve digerlerine sanırım gayem köprücü artık çapada degil Bosphorus Anatomica da buranın fiyatı nedir bi bilgin varmı birde videolarını banada atarmısın
    +
  • Hocam hasta olmasak da sesimizi kalınlaştırmak için yapsak işe yarar mı, illa bir hastalık meydanamı gelmesi lazım, ayrıca videoları banada atarmısnız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: style546

sa arkadaşlar benimde hikayem sizinkilere benzer zor geçen yıllar kaçan fırsatlar falan derken 21 yaşıma geldim. bu derde düşüpte kurtulan birilerigörmek beni gerçekten mutlu etti. artık bende kurtulmak istiyorum bu beladan:( ben lise son sınıfta gayem köprücüye gitmiştim. çapada kbb beni yönlendirmişti . bana birkaç egzersiz vermişti . ben bunları yapamamıştım daha doğrusu yapacak ortam bulamamıştım zaten sesten dolayı insan utanıyor . gerçekten artık hayat çekilmez bir duruma gelmiş durumda benim için artık hayatımı degiştirmek istiyorum susmak istemiyorum .bir kaç bişey sormak istiyorum maksimilyanus ve digerlerine sanırım gayem köprücü artık çapada degil Bosphorus Anatomica da buranın fiyatı nedir bi bilgin varmı birde videolarını banada atarmısın
    +

200 tl.Cekinilcek hic bir sey yok.Asil cekinmen gereken su an kullandigin sesin.Millet bunu yadirgar digerini degil.Ayrica bende tedavi gordum daha 1.5 ay falan oldu,sesime cok etkileyici,Selcuk yontem vs gbi diyenler oldu,baya kalin ve derinden geliyormus,ben bile cekinmeden konuaabiliyorsam sende konusursun.

• Okullar acilmadan gitmeyi cok istiyorum. Daha once gittigimde sayi sayma. Boom sesli kitap okuma sanirim bunlari vermisti bana ben tabi ortam bulamadigimdan bunlari yapamamistim. Sanada bu egzersizlerimi verdi birde bunlari hastanedemi yoksa evdemi yaptin. 200 tl hic bir sey degil (sana toplam maliyeti bumu oldu?).

• Artik benimde sesim uzayda yankilansin
    Bu beladan kurtulursam sayet is hayatimin ilk maasiyla kurban kesecegim. :O

• Bikac videoya baktimda sonuc gercekten muhtesem ..Allahim cok heyecanliyim

• 200 tl + yol paran. bnce hemen git 1-2 seansta düzelir sesin gayem hanım gerçekten bu işten anlayan tek insan derim ben Türkiye de. bom egzersizleri vermişse daha önceden buyuk ihtimal ses tellerin çok gergin yada ses çıkarken birleşmiyodur. vakit kaybetmeden git . geçmiş olsun, biz kurtulduk darısı sizlerin başına.
  • only hack ; ses uzmanı olmadıgım için kesin bir şey söyleyemem. ama ses kalınlaştırmak için işe yarayamayacağını yüzde 99 söyleyebilirim. yani sesin normal ama biraz ince tür erkek sesiyle bunun düzeleceğini sanmıyorum ; çünkü zaten sesin düzgündür bu sesinin karakteridir.ama kasteettiğin falsetto dısında bir ses sorunuysa ; hocaya muayen olmalısın mutlaka...

style : evet daha önce söylediğim gibi ;ben Gayem hanıma gittiğimde ilk seanstan sonraki 7-10 gün düzelmedi .egzersizleri çok iyi istiyerek ve zorlayarak yapmazsanız olmuyor. ben o gün vazgeçsesydim muhtemelen sesim bugün hala ince olacaktı ve Gayem hanıma gittim ama düzelmedi diyecektim . çözümün yüzde 30 su doğru doktorsa ;yüzde 70 i de egzersizleri ciddi şekilde ve isteyerek uygulamak .zaten 1-2 gün uyguladıgınız halde düzelmiyorsa demek ki egzersizleri yeterince iyi uygulamıyorsunuzdur. çünKÜ daha önce dediğim gibi doğru uygulamayla 1-2 saatte düzeliyor

• Gayem hanım hangi hastahanede şuan görev yapmakta, muayhane ücreti nedir acaba, herhangi bir cihaz veya alet ile boğazımıza bakıyormu muayene nasıl olur. Teşekkürler.
  • devlet hastenesinde çalışıyormu bilmiyorum ama özel olarak anatomica ve özsezikli de çalışıyor. özseziklide boğazına bakacak veya herhangi bir tektik uygulayacağı ekipman yok bunun için anatomicadan randevu alıp git. muayene ücreti 200 tl. gayem hanım zaten sen konuşmaya başladığın zaman problemin neden kaynaklandığını anlıyor. bende egzersiz felan uygulamadan 1dk içerisinde orjinal sesimi yakaladı belki seninki daha kolay çözülür.
  • Bana da bi yardimci olsaniz .napmam gerekiyor

• Su videolari bana da yollasaniz.

• Arkadaslar hepinize cok tesekkur ederim.gercek sesimi yakaladim suan oturtmaya calisiyorum . toplum onunde hala biraz cekingen konusuyorum acaba eskiye donermi diye . gercek sesimi duymak beni inanilmaz mutlu etti .artik ölsemde gam yemem.
    Hepinize cok tesekkur ediyorum.
    Maksimilyanus abi ozelliklede sana

• style546 S kullanıcısına yanıt
    ne guzel çok sevindim. 1-2 hafta biraz korku oluyu ama dahas sonra normal konuşur gibi konuşuysn. bozuk sesine zor dönersin 1-2 hafta orjinal sesinle konuşursan bol bol sesli kitap oku ve arada sesini kaydedip dinle :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.