Şimdi Ara

Mutasyonel Falsetto (Puberfoni) konusunda uzman KBB'ci doktor arıyorum? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
15
Favori
26.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bi ses kaydi aticam.yorumlarinizi bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bnece gayet iyi spiker ses tonu var :)
  • Biraz boguk hissesiyorum ben ya
    Yani kendimi kasarak konusuyorum boyle ani tepkilerde filan daha duzgun daha net bi ses var kas gevsetici filan alicam bakalim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi style546 -- 26 Eylül 2015; 20:41:48 >
  • style546 S kullanıcısına yanıt
    kulağına boğuk yada başta bir tonda gelmesi normal çünkü bana gayem hanım insan kendi sesini farklı duyar onun için sesini kaydet dinle demişti. sende sesini kaydet dinle ama youtubtaki video gayet iyi. konuşurken zorlanma felan varsa onun hakkında yorum yapamam ama yaklaşık ilk 2hafta biraz zorlar sürekli sesli kitap okuman önemli. sesli kitap okursan hem sen alışırsın hemde beyin olarak alışırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: style546

Bi ses kaydi aticam.yorumlarinizi bekliyorum

Es.a style ;ses kaydın çok iyi . bir sorun yok gibi. hayırlı olsun düzeldiğine sevindim . boğukluk olması normal benim sesimde 2- 3 ay kadar boğukluk sürmüştü . sesin oturması için belli bir süre öyle olacak. ama sesinde kesinlikle hiç falsettoluk bir durum kalmamış . hatta benim sesimde 2-3 ay boyunca arada bir bir kaç saniye süren kaymalar olurdu ; sen de o da yok .çok iyi ...
  • Konuyu tesadüfen gördüm hastalığın adını bilmiyordum
    Daha önce KBB uzmanına gittim bana ses terapisi yapan yerlere gitmem gerektiğini söyledi

6 hafta devam etmek gerekir 1200 lirada fiyatı demişlerdi fırsatım olmamıştı

Gayem hanımdan randevu aldım umarım dediğiniz gibi kısa sürede çözülür problemim

• inş düzelir. sesini şimdi kaydet birde tedavi olduktan sonra kaydet aradaki farkı net görürsün. ne zamana randevu aldın.
  • Yarına aldım akşam yazarım durumları

Edit: gittim bendeki problemin falsetto olmadığını söylediler hem gayem hanım hemde yan odasında ki Kürşat bey baktı
    3 tane egzersiz verdi senin terapilik durumun yok dedi çene yapısı ve nefes ile ilgili problemin var dedi

Sonuç olarak değişen birşey olmadı bende keşke falsetto olsaydım en azından çözümü var hastalığınızın değerini bilin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragoont -- 29 Eylül 2015; 18:06:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragoont

Yarına aldım akşam yazarım durumları

Edit: gittim bendeki problemin falsetto olmadığını söylediler hem gayem hanım hemde yan odasında ki Kürşat bey baktı
    3 tane egzersiz verdi senin terapilik durumun yok dedi çene yapısı ve nefes ile ilgili problemin var dedi

Sonuç olarak değişen birşey olmadı bende keşke falsetto olsaydım en azından çözümü var hastalığınızın değerini bilin

falsetto olmamana ragmen umarım düzelir. arkadaşlara bu yüzden her zaman özel mesaj da soruyorum ;teşhis kondu mu diye . çünkü falsetto değilseniz boşuna vakit kaybı olur egzersizler. en sağlıklısı çok iyi bir kbb ci de teşhis kondurmak. aslında çoğu zaman falsettoyu bilen benim gibi sıradan biri sesinizi duydugunda falsetto olup olmadıgınız anlar. çünkü falsettonun kendine özgü bir ses tonu var. bu yüzden falsetto olup olmadıgından emin olmayanlardan bazen ses kaydı istiyorum...

• Ben hala sesimi duzeltemedim .falsetto olduguma dair tehsis de konuldu :((. Bu yil liseye gectim ve yurtta kaliyorum her isimi kendim halletmem gerekiyor ve bunun icim sesim cok onemli

• quote:

Orijinalden alıntı: Semihbg

Ben hala sesimi duzeltemedim .falsetto olduguma dair tehsis de konuldu :((. Bu yil liseye gectim ve yurtta kaliyorum her isimi kendim halletmem gerekiyor ve bunun icim sesim cok onemli

teşhis koymak çok zor değil. Türkiye de zor olan bu işi çözebilecek ses terapistinin nerdeyse olmaması -bir kaç kişi dışında- türkiyede şu an 200 -300 arası ses terapisti var .Bunların çoğu ise gerçek anlamda bir ses terapisti değil. öyle olsaydı ben yıllarca gittiğim hacettepe ; balcalı , ege tıp fakültesinden ayrıca istanbulda gittiğim bazı ünlü ses terapistlerinden sonuç alırdım . o yüzden çok söylüyorum ; söylediğim kişilere gidin diye . kriterler şunlar ; 1.Avrupa veya Amerikada en az 2 yıl eğitim görmüş bir ses terapisti olacak 2. Üniversite mezuniyeti ; saçma sapan alakasız bölümler olmayacak ; fizik tedavi veya psikoloji olacak... zaten yurtdısında eğitim görmüş olan 4-5 kişi var . diğerlerine gidersen benim gibi 4 milyar paranı çöpe atarsın . doğru yere gidersen ; maksimum 500 tl ile kurtulursun ...

• Ben zaten falsetto olduguma eminim .ses tellerimin ust tarafini kullandigimin da farkindayim.

• Ama bir turlu olmasi gereken sesi bulamiyorum .kinusurken zorlaniyorum ve cogunlukla sesim kisik cikiyor.

• Es.a arkadaşlar ; bu egzersiz videolarının boyutu çok büyük ; bunların boyutunu küçültmenin yolunu biliyor musunuz ?

semih senin durum bana çok benziyor. İstanbulda olduguna göre şanslısın . bence hiç vakit kaybetmeden Gayem hanıma git . yakın olsaydın ben de müdahele etsem belki düzelirdi ama ( ben bizzat müdahele ederek 4 arkadasın sesini düzelmesine vesile oldum) mesafe uzak.. zaten profesyonel tedavi görürsen daha iyi olur. 1-2 saatte düzelecek bir şeyi erteleme boşuna derim. sonuçta sesimizi her yerde kullanıyoruz ve bizim için çok zor oluyor bu durum.
  • Ben de isterim gitmeyi ama ben denizlide oturuyorum-karistirdin galiba-bir sey sorabilir miyim . Mesela ben senin karsinda olsaydim bana ne uygulardin .diger 4 arkadasa ne yaptin da gecti.ben cok denedim ve bi ses tonu yakaladim ama ses cik titrek ve boguk cikiyor

• videolardaki egzersizleri ama karşımda olmanın verdiği avantaj eger yaptıgın bir hata olursa mudahele etme imkanım olur. örnek vereyim ; bir arkadaşın sesini ortaya çıkmıştı ;ama arkadaş ısrarla ince sesi tekrar kulllanıyordu . bir kaç saat uğraştım onu psikolojik olarak ikna ettim. bunun dısında kalın sesin ortaya çıktıgını duydugum an bu sesi tut falan diyorum . çok farketmiyor aslında . yani eger dogru uygularsan çok farketmiyor. ama bazı arkadaşlar videolardaki ayrıntıları yanlış anlayabiliyor. onları düzeltiyorum . sadece videoları izeleyerek -bunun dısında hiç yardım etmediğim - düzelten arkadaşlar var. sorun yaşarsan telefondan da görüşebiliriz.
  • Olabilir

• Herkese cok tesekkur ederim. Artık sesim daha iyi.

• Özellikle Muhammed abi(maksimilyanus). Yardım ettiğiniz için teşekkurler

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.