Şimdi Ara

MUTEAHHİT VE İNŞAAT MUHENDİSLİĞİNİN FARKLARİ NELERDİR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
2
Favori
4.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dexter333

quote:

Orijinalden alıntı: Fatkork

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mr Xzibit

müteahit patron mühendis ameledir.

Hocam ciddi mısın ya?O zaman kimse üniversite okumasın herkes müteahhit olsun

Müteahhit olmak para ister.Binayı ne ile yapmayı planlıyorsunuz ?

Peki inşaat mühendisi olunca o binayı nasil yapıcan.Yine parayla degilmi

Şimdi sen müteahhit olucaksın ben mühendis tamam mı?

Senin 1.000.000 TL paran var bu paranın 300.000 lirasına arsayı aldın diyelim bunları kısa geçicem,sen bu arsaya kafanda canlandırdığın bina şeklini gelir benim çalıştığım inşaat şirketine söylersin parada anlaşır işe başlarsınız,devreye mimarlar mühendisler girer önce projeyi çizerler,daha sonra saha işi başlar orda kontrol bende oluyo para sende,ben işçilere ne yapmaları neyi nasıl yapmaları gerektiğini söylerim(genelde işçi mühendisten iyi bilir)sonra iş biter ben maaş şeklinde iş yapılana kadar paramı alırım sende dairelerden kazandığın paranı alırsın olay bu

• İnşaat mühendisi adayı olarak parası olan müteahhit olur olmayan mühendis. Ama müteahhit olmak için mühendislik veya başka bir bölüm okumaya gerek yok.
  • Müteahhit paradır mühendis beyin.
    Ve malesef her zaman müteahhit kazanır.
    Suratına tükürülmeyecek ne müteahhitler var kendimi şantiyeden aşağı atasım geliyor görünce.
  • Bende hem insaat muh. Hemde muteahhit olacagim insallah az sermayeyle baslayip buyuk isler yapmayi dusunuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Farkları nelerdir.Hangisini olmak daha mantiklidir?

Paran varsa mütahit aralarındaki fark inşaat mühendisi ışçilere işler verir ne yapıyo denetler programlar yapar temel atma beton dökümü mütahit ise inşaatın sahibi

• Cevap verilmişmi bilmiyorum ama bilmeyenler için açıklayayım.

İnşaat mühendisiliği bir bilim dalıdır.

4 yıllık bir eğitim sürecinde yapıların cevresel faktörler başta olmak üzere bina hakkında tüm hesaplamaları yapar.

Kendi içinde farklı dallara ayrılır... kimi statikle ilgilenir kimi cephe kaplamayla kimi alt yapısını işler kimi üst yapısını...

Müteahit dediğin adam tüccardır...

Önce arsa bulur. Sonra boş arasda proje yokken buraya 20 ev dikeceğim der 10 tane müşteriyi baştan yakalar.
    Paralarını alır. Sonra gider bu paranın bir kısmını mimara bir kısmını inşaat müh. verir. proje geliştirilir. Sonra gider bir taşeron bulur veya kendi ekibini çalıştırarak binayı tamamlar.
    Yaklaşık 30-40 bin liraya binayı mal eder. Toprak sahibine yaptığı dairelerin neredeyse yarısını vermek zorunda kaldığı için maliyet 60-70 bin liraya çıkar. Sonra evin tanesini 150-200 arası göme bildiğine gömer..

Sermayesiz başladığı işten 1 senede 500-600 bin lira kar ile çıkar.

-----------

Birde şu yöntem var inşaat mühendisi kontrolünde yapılan binalar her türlü deprem vs ye karşı güvenliklidir. Çünkü kolon kriş döşeme kalınlığı cephe yönü vs gibi tüm faktörler kontrollü olarak yapılır.

Ama müteahittin kontrolünde yapılan binalar cepheye en geniş nasıl yayılabilecekse o eşkilde oturtulur. Kolon ve kiş kalınlıkları binayı ayakta tutmaya yetecek min. kalınlıkta yapılır. Rüzgarda sallanır fırtınada duvarları çatlar depremde ise yıkılır.

----------

İnşaat mühendisi 12'lik demirle kolon çizdiyse şantiyede kontrollerini bunun üzerinden yapar...

Müteahit ise inşaat mühendisine çizdirip onaylattığı projedeki 12 lik demirlerin hepsini imalat kısmında 8 lik olarak kullanır... Fazla çimento yemesin diye kolon demirlerinin içerisine boş çimento paketlerini sıkıştırır....

• Boylede sacma bir soru olamaz

• Ben insaat muhendisiyim abi muteahhit olmak icin 1 milyondan fazla temiz para lazim kolaymi saniyosun sermayen yoksa afedersin nah muteahhit olursun muhendis ol para biriktir sonra muteahhitlikle muhendislik alakasi yok biri bildigin banka biri isi koordine eden ceo
    got it ?

• quote:

Orijinalden alıntı: mrsavas02

Ben insaat muhendisiyim abi muteahhit olmak icin 1 milyondan fazla temiz para lazim kolaymi saniyosun sermayen yoksa afedersin nah muteahhit olursun muhendis ol para biriktir sonra muteahhitlikle muhendislik alakasi yok biri bildigin banka biri isi koordine eden ceo
    got it ?

Hocam bende inşaat mühendisi olmak istiyorum ama dersler filan çok ağır diyorlar sence herkes inşaat mühendisliği okuyabilir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dexter333 -- 14 Eylül 2013; 14:16:50 >
  • Ha bu arada muteahhit dunyanin en pinti adamidir tabi isi kaliteli yapip yuksek fiyatla satan haric mesela bu yazin stajda gordugum muteahhit bizim sefe 5.kattan sonra kolonlari kucult diyor hani uzerine binen yukler azaliyorya statikce bi sikinti olmuyor kurtariyorsa azaltilabilir ama bizim santiye sefi maaliyete max 500 -1500 tl kurtarir bu kadar pintilik olmaz diyordu
    Ama sunu da unutmayin
    Muhendis elindeki isi 3e kuralina gore uyarlar ilk olarak emniyet sonra ekonomi
    Emniyeti sagladiktan sonra ekonomiyi en uygun s3kilde ayarlamak parayi sacarsan gereksiz yere fazla demir cimento kullanirsan isi bilen muteahhit kapi onune koyar seni :)

• quote:

quote:

Ben insaat muhendisiyim abi muteahhit olmak icin 1 milyondan fazla temiz para lazim kolaymi saniyosun sermayen yoksa afedersin nah muteahhit olursun muhendis ol para biriktir sonra muteahhitlikle muhendislik alakasi yok biri bildigin banka biri isi koordine eden ceo
    got it ?

Hocam bende inşaat mühendisi olmak istiyorum ama dersler filan çok ağır diyorlar sence herkes inşaat mühendisliği okuyabilir mi

Derslere agir demek hafif kalir hele bizimki gibi dersler hem agir hemde ingilizce ise :s anamiz agliyor cok zor bulasmak istemezsin :/ 4 yilda bitiren 8 -15 kisi max genelde 6 yil ortalamayla biter okul 2 yil uzatma payi vardir ki bence muhendislik 3 yil teori 3 yilda pratik santiyede gecmeli tip gibi gidip dogudaki insaat fakultelerinde okuyacagina hic okuma

• Hocam bende inşaat mühendisi olmak istiyodumda şimdi butun isteğim yok olduHocam sen inşaat muhendisi mısın yoksa daha okuyomusun?

• quote:

quote:

quote:

got it ?

Derslere agir demek hafif kalir hele bizimki gibi dersler hem agir hemde ingilizce ise :s anamiz agliyor cok zor bulasmak istemezsin :/ 4 yilda bitiren 8 -15 kisi max genelde 6 yil ortalamayla biter okul 2 yil uzatma payi vardir ki bence muhendislik 3 yil teori 3 yilda pratik santiyede gecmeli tip gibi gidip dogudaki insaat fakultelerinde okuyacagina hic okuma

Hocam bende inşaat mühendisi olmak istiyodumda şimdi butun isteğim yok oldu Hocam sen inşaat muhendisi mısın yoksa daha okuyomusun?

• Insaat mühendisi olursan mimar tribi de cekeceksin

• Muteahhit iş verendir, yapılan inşaatı yaptırandır. Mimara mühendise işçiye, her türlü teknik donanıma parasını verip işi yaptırır. Yani aslında muteahhit olmak için sermaye gerekli. Ben muteahhitim diyip apartman dikemezsin, kat karşılığı arsa alabilir, yada arsayı direk satın alabilir, belediyeden gerekli izinle ve ruhsatla apartmanı yaptırırsın ve daireleri satarsın. Mimara projeyi çizdirir, mühendise hesaplatır imzasını attırır onaylatırsın, denetimlerinide yaptırman lazım artık, işçileride bulup binayı yaparsın. muteahhit olmak için bir belge bir mzuniyet ihtiyacı yok.

Yani köyde 1 katlı ev yapan adamda muteahhit olur , istanbulda apartman diken adamda muteahhit olur. Olay yapıyı yaptırman ve yapının sahibi olman.

Eskisi kadar uçuk karlar yok. Neden yok ? Eskiden bu izinler için okadar fazla uğraşılmıyordu, denetime mühendise bu kadar fazla para dökülmüyordu. Mimar çizer, imza mühendisinede imzalatırdın. Apartmanı ustalar bildikleri şekilde yapardı. Artık biraz daha sıkılaştı işler, denetimler.

• Abicim ben 3. Sinifa gectim okuyorum daha ama ben duzenli calistim alttan dersim hic olmadi cok sukur calisacagina inaniyosan git oku sonucta bukadar kisi okuyo bi fazlasi yok senden calisan adam her zorlugu geciyor matematik ve fizigi seviyosan oku unuyma matematik o lise 4 teki diferansiyele kat kat binerek yuksek matematik 1 -2 adli derslerle devam edicek laplace lar felan 1 sorunun cozumu 4 sayfa kucucuk bi soru hemde ve max 3 soru fizik derslerinde mat de de 5 max klasik ve ingilizce :) gulermisin aglarmisin ama calisinca oluyor ;)

• * lise 4 teki integrale :)
    Diferansiyel univde

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fatkork

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mr Xzibit

müteahit patron mühendis ameledir.

Hocam ciddi mısın ya?O zaman kimse üniversite okumasın herkes müteahhit olsun

Müteahhit olmak para ister.Binayı ne ile yapmayı planlıyorsunuz ?

Peki inşaat mühendisi olunca o binayı nasil yapıcan.Yine parayla degilmi

İnşaat mühendisi gidip bina yapmaz zaten.Parası varsa inşaat mühendisliğinin yanında müteahhitlik de yapıyordur.İnşaat mühendisinin görevi bir inşaatın standartlara uygun olup olmadığın denetlemek vs. vs. gibi teknik işler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rölativite

quote:

Orijinalden alıntı: Fuat!

Müteahhit Karadenizli, İnşaat Mühendisi İstanbul beyefendisi olur. Evet tek fark bu!

ya karadenizli biri mühendis olursa?

Bug olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Engineer !

quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

konuya çağırmayaydın iyiydi. bu ne lan böyle saçma konu mu olur? konuyu açan dalga geçiyor herhalde ya da biri keklemiş "git müteahhitlik oku" diye.

Hemşehirlimsin diye belki kıyak geçersin sanmıştımdı

müteahhitlik oku mu diyeyim çocuğa. hemşerim bilmez mi müteahhitlik genlerden gelen bir şeydir, karadenizli olman gerek.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.