Şimdi Ara

mutfak tezgahını aydınlatmak için, mutfak dolabı raflarının altına led şeritleri yerleştirme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
3
Favori
73.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: timomas

güzel olmuş.hayırlı olsun

PM
  • quote:

Orijinalden alıntı: cebor

Elinize sağlık güzel olmuş, Bugün Karaköyde fiyatlarını araştırdım. Tek çip metresi 3 TL, 3 çip ise 6 TL adaptörde 20-45 arası değişiyor. İnternet fiyatları daha uygun gözüküyor.

hocam siz aldınız mı ?

PM atıyorum bakabilir misiniz ?
  • westernblew kullanıcısına yanıt
    Pm le cevapladim bu da benim mutfak
     mutfak tezgahını aydınlatmak için, mutfak dolabı raflarının altına led şeritleri yerleştirme
    3 cip 5 metre orta kisimda küçük bir bolumu kesmeden 3 sira döndürdüm. Toplam maliyet 50 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cebor -- 18 Mart 2014; 9:15:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cebor

Pm le cevapladim bu da benim mutfak
     mutfak tezgahını aydınlatmak için, mutfak dolabı raflarının altına led şeritleri yerleştirme
    3 cip 5 metre orta kisimda küçük bir bolumu kesmeden 3 sira döndürdüm. Toplam maliyet 50 tl

çok güzel olmuş dostum. Peki bilen arkadaşlara soralım, bu resimdeki bir sistem günde 4-5 saat açık kalsa ne kadar enerji harcar yada ne kadar TL elektrik tüketir ?

• Güç: amper x volt formüluyle seridin 1 metresi:0,6 amper 5 metresi 3 amper x 12 volt : 36 watt yani 27 saatte 1 kw elektrik harcar. karşılaştırma açısından: evimdeki 20 watlik tasarruflu ampul 5 metrenin verdigi ışığın yarisini dahi veremiyor. Syg

• küçük bir tuyoda benden olsun hadi eğer benim gibi akşam açık kalmasını dert etmiyorsanız ve 24 saat yanmasını da mantıksız bulup fişle de uğraşmak istemiyorsanız öncelikle ledleri isteğinize göre döşeyin kablolamayı görünmeyecek şekilde dolapların üzerine çıkarın 12 volt adaptöre fotosel bağlayın akşam olunca fotosel elektriğin geçmesini sağlayacağından otomatik olarak açılır adaptörü isteğe bağlı buatta faz nötr bağlayabilirsiniz yada fazı komutatör anahtarınıza girerek istemediğinizde tamamen devre dışı bırakabilirsiniz açık kalması zaten düşük güç tüketeceğinden 1 ayda tüketeceği elektrik bilggisaayrınızın 1 günde harcadığı elektrikten çok çok az olacağı için faturanızda şişme yapmaz zaten saygılar
  • Merhaba arkadaşlar,

Eşim ve ben görme engelli bir çiftiz. Eşim, mutafakta mutfakta iş yaparken daha kolay hareket edebilsin diye yaklaşık 40cm uzunluğunda prize takılabilen bir florasan lamba alıp mutfak dolabının altına taktık; ama bu forumu görünce işim için daha iyi bir şeyler yapılabileceğine kanaat getirdim.

Ne var ki ben de görme engelli olduğum için elektrik işlerinden hiç mi hiç anlamam.

Mutfak dolabı bangonun bir ucundan başlayıp diğer ucunda son buluyor. Eğer ki bir veya iki şeritlik bir let lambayı dolapların altından geçirebilirsem çok güzel olur diye düşünüyorum. dolapların alt kısmında aşağı doğru inen bir çıkıntı da var, bu çıkıntı lambaların göze vurup, gözü yonmasını da engelleyecektir.

Prize takılabilen ve bir düğmeyle açılıp kapatılabilen bir sistem öneriniz var mı?

Hatta, aramızda elektrikçi arkadaşlar varsa benim için bir şey tasarlarlarsa onlardan satın almayı da isterim. :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• http://urun.gittigidiyor.com/ofis-kirtasiye/silikonlu-serit-led-5-mt-tak-calistir-kople-set-109397577

Aradığınız ürün budur sanırım. Ben de alacağım kısmetse.
  • http://i.imgur.com/rwVNr7O.jpg

yukarıdaki resimde görüldüğü gibi bağlantı yapınca kısa devre yapıyor ve sigorta atıyor. yanlış olan kısım neresi? bu bağlantıyı yapan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?
  • sadece şu açtığım konu bile tek başına 20 bin üzeri ziyaret sağlamış :)
    donanım haber :) bize de para kazandırı ver :D
  • FT5 F kullanıcısına yanıt
    kahverengi+beyaz negatif uca bagla.mavi orada fazlalık.beyası sadece pozitife bağla .hoppa oldu bitti...

yada:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drokan -- 21 Temmuz 2014; 4:19:38 >
  • bu gün silikon kaplamalı 3 çipli led 5 metre + 5 amperlik adaptörü ile birlikte 55 TL ye
    karaköyde iett binasının yanındaki elektronikçiler hanında aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 21 Temmuz 2014; 15:21:00 >
  • Mutfak dolabı ve Vestiyer için Led Aydınlatma uygulaması yaptığımız örneklere bu sayfada gözatabilirsiniz.
    Gece karanlıkta daha belli oluyor resimler gündüz çekilmiştir.

Uygulamamız ve resimler için buraya tıklayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guncelist -- 26 Temmuz 2014; 12:35:49 >

• Arkadaşlar internette gezerken bu siteye raastladım. Kenar bantları kapaklar falan beğendim ben. fiyatalarına bakıp yardımcı olur musunuz. Piyasasını bilmiyorum iyi mi kötü mü?

http://www.tedarikcimden.com/MEMBRANE-KAPAK,LA_111-2.html#labels=111-2
  • hocam bak ilk mesajın bu
    eğer esnafsan malını satmak isteyen esnafsan açık açık yaz ki samimiyet insana puan kazandırır !

benim burada bir menfaatim yok insanlar doğru bilgiye ulaşsın diye yazdık forumu okuyan sayısı çoşmuş yani :D
  • arkadaşlar yazılanların çoğunu okudum herkes bir fiyat belirtmiş. .ben genelde bir şey lagzım olduğu zaman olmazsa olmazım ist karaköyde bankalar caddesinin sonuna doğru şişhaneye çıkarken solda menevşe han var .ben elektronik veya mekanik olrak ne ararsam burada bulabiliyorum .yok yok.alt katında mervesan diye bir firma var orada led adaptörleri 15-20 tl .watına göre fiyat değişiyor.ayrıca ledde satıyorlar .eger pahalımı geldi hanın arka kapısından çıktığınızda pek çok led satan dükkan var fiyatlar metresi 3 tl den başlıyor.bilginize.
  • serkany2 S kullanıcısına yanıt
    Çok güzel olmuş. Resimde ışık beyaz gibi duruyor ama gerçekte beyaz mı yoksa sarı ışık mı taktığınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkany2

arkadaşlar buda benim dün akşam yaptığım led olayı

mutfak tezgahını aydınlatmak için, mutfak dolabı raflarının altına led şeritleri yerleştirme mutfak tezgahını aydınlatmak için, mutfak dolabı raflarının altına led şeritleri yerleştirme

Çok güzel olmuş. Resimde ışık beyaz gibi duruyor ama gerçekte beyaz mı yoksa sarı ışık mı taktığınız?

• Merhaba beyaz ışık kullandım

• Merhaba, uzun süredir ben de mutfak dolabı altına sizin yaptığınız gibi bir aydınlatma düşünüyorum. Bu yüzden dolapları yaptırırken oraya kablo çektirdim, boşta bekliyor. Birkaç sorum var, yanıtlarsanız memnun olurum:

1- 2 metrelik bir şerit kullanmak istiyorum, doğrudan dolabın altına yapıştırmak istiyorum. Tehlike yaratır mı? (Isınma vs.)
    2- İç mekan şerit ledlerden mi kullanmalıyım yoksa silikonlu olanlar var. Lavabo yakınında olacağı için sorun çıkarır mı?
    3- Soğutucu kanal diye bir şey gördüm gittigidiyor'da. Sanırım şeridi bunun içine koyuyoruz. Gerekli midir?
    4- Ortalıkta fiş, kablo vs görünmesin diye elektriği prizden alsın istemiyorum, kablo ile arasına anahtar koyacağım. Aç-Kapa şeklinde olmasını istiyorum.
    5- RGB led kumandası diye bir şey var, bu kumandadaki farklı renkleri alabilmek için led şeridinin de aynı şekilde renkli mi olması gerekiyor?
    6- Trafo kullanmamız şart mıdır? Yani RGB kumanda alsak, güç kablosu, led ve anahtarı bu kumanda modülüne bağlasak yeterli mi yoksa yine de trafo kullanmalı mıyız?
    7- Trafo boyutu fotoğraflarda net belli olmuyor, ne kadar büyüklükte? Dolap altında taç var, buradan görünecek kadar büyük mü acaba?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anadolu -- 26 Ekim 2015; 10:42:04 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.