Şimdi Ara

mutfak tezgahını aydınlatmak için, mutfak dolabı raflarının altına led şeritleri yerleştirme (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
3
Favori
73.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • merhaba bende dolap altına led düşünüyorum. aslında bu fikir geçen hafta ikeaya gittiğim de aklıma geldi. dolap altı çokguzel hazır armatürler var ancak çok pahalı. bu nedenle kendi başıma led yapmayı planlıyorum. tv ünitesine de led i kendim yaptığımdan az çok tecrübem var. esas benim sorum şu. ben istiyorum ki mutfak lambasını açtığımda ledlerde devreye girsin. bunu nasıl yapmalıyım. buatlardan mı bağlantı yapmam gerek? ortada kablo gözüksün istemiyorum. tşk
  • Anadolu A kullanıcısına yanıt
    Merhaba

1- yapıştırabilirsiniz sıkıntı olmaz. hatta şerit ledin kendi yapışkanı tutmazsa veya zamanla sarkar ise soğuk silikon ile yapıştırın.
    2- iç mekan olur. silikonlular zamanla silikonun yani şerit ledin ısınmasından dolayı sararmaktadır. bu da ışık kaybını artırıyor.
    3- soğutucu bence gerekli değil. Eğer ızgara şeklinde adaptör alırsanız üzerinde switch gibi birşey var adaptörün voltajını 12,8 ile 11,5 arasında değiştiriyor. ledler yanık iken buradan azaltarak 12,0 ve aşağısına indirirseniz sağlıklı olur.
    4- anahtar koyabilirsiniz ancak kablonun görünmemesi için kablo kanalları yapıştırıp kabloları içine saklayabilirsiniz.
    5- aynen dediğiniz gibi. öyle olması gerekli.
    6- trafo dediğiniz adaptör yani. tabiki şart. trafo çıkışından rgb modülüne bağlamalı oradan da şerit led in ucuna bağlamalısınız.
    7- şöyle söyleyelim iç mekan şerit led için 5 mt ye 2amper yeterli. bundan almanız yeterli hatta aynen laptop şarjları gibi olanları var. bir avucun içine sığacak kadar.

saygılar

• Mutfakta düşünmedim hiç ama güzel olur diye tahmin ediyorum.Biz tv arkasına yaptık güzel oldu mutfaktada deneyebilirim.
  • Şerit ledler mutfak dolabının altında belli süre sonra ısınınca yapışkanı kalkıyor silikonda sonuçta ısınınca kalkar sanırım şerit led için yapıştırmada hangi ürünü kullanmalıyız ısınınca kalkmaması için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cyta07 kullanıcısına yanıt
    merhaba

ben sikaflex kullanıyorum.
    tekne deniz malzemeleri satan işyerlerinde bulunur. fiyatıda iyidir yalnız :)

sikaflex bırakın ısınmayı oksijen kaynağı tutsanız kolay kolay bırakmaz :) :) :)

saygılar
  • Çok teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.