Şimdi Ara

mutfak tezgahını aydınlatmak için, mutfak dolabı raflarının altına led şeritleri yerleştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66
Cevap
3
Favori
73.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mutfak tezgahını aydınlatmak için, mutfak dolabı raflarının altına led şeritleri yerleştirme

bu konuda deneyim ve tecrübe kazanmış arkadaşların yorumlarını okumak isteriz :)

mutfak tezgahını aydınlatmak için, mutfak dolabı raflarının altına led şeritleri yerleştirme

• Ben yaptım, hem mutfak dolabının altına yapıştırdım ve tezgah aydınlatması yaptım, hem de mutfak dolabının üst ön bölgesine 2 sıra yapıştırdım,böylece genel aydınlatmayı sağladı (artık tepedeki lambayı kullanmıyoruz).İkisine de birbirinden bağımsız ipli anahtar taktım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bobita

Ben yaptım, hem mutfak dolabının altına yapıştırdım ve tezgah aydınlatması yaptım, hem de mutfak dolabının üst ön bölgesine 2 sıra yapıştırdım,böylece genel aydınlatmayı sağladı (artık tepedeki lambayı kullanmıyoruz).İkisine de birbirinden bağımsız ipli anahtar taktım.

kullanılan malzemenin özellikler
    ve maliyetleri hakkında bilgi verebilirmisin !?

bi de zahmet olmazsa yaptığınız aydınlatmayı gösteren 1-2 foto eklerseniz güzel olur :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 30 Ocak 2012; 18:29:13 >
  • Aslında benimde hoşuma gidiyo bunlar , ama şu dolaplar bir değişsinde evde , bende düşünüyorum.
  • 2 Adet 5 metrelik iç mekan "warm white" led şerit aldım (fotoğraflarda ışık beyaz gibi görünüyor ama aslında akkor lamba ışığı gibi sıcak beyaz), 2 adet biri 1.5 amper, diğeri 3 amper 12v. adaptör, 2 adet ipli anahtar, 2 adet tekli seyyar priz ve birkaç metre kablo ile işi çözdüm. Ancak şerite bağlantılar için bir havyanızın olması gerekiyor (ya da bir elektrikçiye götürüp yaptırabilirsiniz).İpli anahtarları 220v. tarafına bağladığım için adaptörler sadece ışıklar açıkken enerji tüketiyor. Tüm kabloları,adaptörleri ve benzeri ıvır zıvırı da dolabın üstüne koydum,dolayısıyla görüntü kirliliğinden kaçmış oldum.Aylardır kullanıyoruz ve mutfak doğal olarak nemli ortam ama yapıştırmalarda hiç kalkma falan olmadı.Hatta ilk tezgah altını yapmıştım önce çok kenara yapıştırdığımı farkettim (tezgah üstünde gölgeli alan oluşuyordu) ertesi gün söküp orta kısma tekrar yapıştırdım ve sadece uçlarına çift taraflı bant ekledim,onda bile hiç atma yok.Şerit ledleri gittigidiyorda bir satıcıdan S-Line marka aldım (metrede 60 tane olan çeşit) ve gayet iyi çıktı.
    Maliyete gelince, tüm bunlar yaklaşık 100 TL. civarında tutuyor ama elinizde hiçbir şey yok varsayarsanız.Bir adaptör,seyyar prizler,kablolar,ipli anahtarlar elimde zaten vardı,dolayısıyla bana maliyeti daha düşük oldu.
    İlk resim tezgah altına yapıştırdığım ledlere ait, ikincisi hepsi yanarken, üçüncüsü de sadece tepe yanarken.
    Resimleri ceple çektiğim için çok aslına uygun olmamış, daha önce de yazdığım gibi ışıklar öyle çiğ beyaz değil,ampul ışığı renginde, ve de burada ortam karanlık gibi görünüyor ama tüm mutfak gayet güzel aydınlanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobita -- 7 Mart 2012; 10:59:55 >

• İyi fikir bende yakın zamanda yapmayı planlıyorum
  • mükemmel olmuş bende aynı yerler için araştırma yaparken gördüm seninkini ellerine sağlık
    sen 1 tane 1,5 bir tane 3 amperlık ıkı adaptor kullanmıssın bırde serıt iç mekan ıcın olanlardan mı ayrıca ısık sıddetı tezgah ıcın yeterlı oluyor mu?
    baska bır konuda sordugum soruyu copy past yapıım o halde bılen de cevaplasın lutfen :)

şimdi bu serıt ledler 12v ile çalışıyor, bunlar ıcın adaptor amper degerı olarak bı arkadas *0,8 demiş. internette 2A ile 5 metreye kadar calısır diyorlar. buna göre 5 metrelık bır serıt led ıcın (metrede 60 adet bulunduranlardan) kac amperlık adaptor gerekır??? hesabın nasıl yapıldıgını ogrenmek fena olmaz...
    ayrıca 2 amper oldugunu kabul edersek; 2*12=24 watt harcamayacak mı bu serıt? bu durumda iki tane 11 watt lık tasarruflu ampul daha ekonomik olmayacak mı? lutfen estetık gorunumu gozardı edin cevaplarken. tamamen meraktan sordum soruyu bırbırıne ikame değiller biliyorum....
    tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orpiii -- 3 Şubat 2012; 16:13:13 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: orpiii

mükemmel olmuş bende aynı yerler için araştırma yaparken gördüm seninkini ellerine sağlık
    sen 1 tane 1,5 bir tane 3 amperlık ıkı adaptor kullanmıssın bırde serıt iç mekan ıcın olanlardan mı ayrıca ısık sıddetı tezgah ıcın yeterlı oluyor mu?
    baska bır konuda sordugum soruyu copy past yapıım o halde bılen de cevaplasın lutfen :)

şimdi bu serıt ledler 12v ile çalışıyor, bunlar ıcın adaptor amper degerı olarak bı arkadas *0,8 demiş. internette 2A ile 5 metreye kadar calısır diyorlar. buna göre 5 metrelık bır serıt led ıcın (metrede 60 adet bulunduranlardan) kac amperlık adaptor gerekır??? hesabın nasıl yapıldıgını ogrenmek fena olmaz...
    ayrıca 2 amper oldugunu kabul edersek; 2*12=24 watt harcamayacak mı bu serıt? bu durumda iki tane 11 watt lık tasarruflu ampul daha ekonomik olmayacak mı? lutfen estetık gorunumu gozardı edin cevaplarken. tamamen meraktan sordum soruyu bırbırıne ikame değiller biliyorum....
    tesekkurler

Enerji harcama durumunu diğer konuda cevapladım, benim evde kullandığım adaptör ile 2-2.5 metre şerit led 15 W elktrik harcıyor ve tabiki 15 W lık cfl ya göre daha az aydınlatıyor, ancak sanırım burada kullanılan adaptörün verimi ve kullanılan ledlerde önemli, elimde 4 ledli gece lambası var 0,7 w elektrik harcıyor, ama geçenlerde halis çin işi sese duyarlı şarzlı 28 ledli bir lamba aldım acil durum aydınlatması olarak, o alet hemde şarz durumundayken bile 1 W elktrik harcıyordu çok şaşırdım üstelik o güce göre oldukça iyi aydınlatıyor.

• net'te dollaşırken çekmece tablosu gördüm, konu mutfak olunca ekleyeyim dedim :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 15 Şubat 2012; 10:07:45 >
  • Merhabalar. Bende mutfağımda led aydınlatma kullanacağım. Bazı sorularım olacak.

Tek chiplimi 3 chiplimi kullanmalıyım?
    Slikonlu mu, slikonsuz mu?
    Önerebileceğiniz marka varmıdır? (Link daha iyi olur :D)

Tercihlere görede teknik konulara girerim.

Şimdiden teşekkürler...
  • Gardolap içinde de kullanılabiliyor mu acaba?Bir de bunlar sensörlü yapılıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legolaz61

Merhabalar. Bende mutfağımda led aydınlatma kullanacağım. Bazı sorularım olacak.

Tek chiplimi 3 chiplimi kullanmalıyım?
    Slikonlu mu, slikonsuz mu?
    Önerebileceğiniz marka varmıdır? (Link daha iyi olur :D)

Tercihlere görede teknik konulara girerim.

Şimdiden teşekkürler...

DAHA ÖNCE LED FİRMASINDA ÇALIŞIYORDUM.TEK CHİPLİLER YETERLİDİR.SU GEÇİRMEYECEK BİR YERDEYSE SLİKONLU TERCİH ETMEYİN İLLAKİ Bİ İLAÇ UYGULAMASI OLACAKSA EPOXI OLMALI. ÇÖZÜMLED'E BAKABİLİRSİNİZ DAHA ÇOK PROJE BAZLI ÇALIŞIRLAR,EMİNÖNÜ PİYASASINA GÖRE DAHA YÜKSEKTİR FİYATLARI AMA KALİTELİDİRLER.Bİ SORUN YAŞARSANIZ HEMEN YARDIMCI OLURLAR...ÇALIŞTIRMAK İÇİN TRAFO DA GEREKLİ.
  • ben de yaptırdım,çok memnunum tek çipli aldık(3528) sarı renk aldık göz yormuyormuş.ufak da bir adaptör almamız gerekti.Alırken normal ampullere göre daha pahallıya geliyor ancak sonrası için daha çok enerji tasarrufu sağlıyor.Flexi almıştım ilk yazan arkadaş fotosunu paylaşmış altı çift taraflı bantlı yapıştırıyorsunuz şık ve kullanışlı
  • Aldığınız yerde iki rengi görme imkanınız oluyor mu?Sarı ve beyaz arasında çok fak var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: igav

Aldığınız yerde iki rengi görme imkanınız oluyor mu?Sarı ve beyaz arasında çok fak var mı?

evet tüm renk seçeenekleri görebiliyorsunuz.sarı ve beyaz arasında evet çok fark var..isterseni 1 sarı 1 beyaz olarak da dizdirebilirsiniz renkleri...birisi bildiğiniz 100w ampul renginde diğeri de floresana rengi gibi düşünebilrisiniz.
  • Siz nereden aldınız?İstanbul'daysa eğer öğrenmek isterim.
  • ataşehirde çözümled diye bir firmaydı benimkide gümrüğün karşısıydı sanırım,ama eminönüde de varmış böyle elektrikçilerde filan da bulabiliyosunuz
  • Teşekkürler
  • rica ederim
  • Koçtaşta 5 metresi 99 lira.Bana pahalı geldi.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.