|
Müthiş iddia: Leonardo da Vinci, yerçekimini Newton'dan 150 yıl önce keşfetti
-
-
böylesine basit bir şeyin leo’nun gözünden kaçma imkanı zaten yoktu.
Newton otursun elma kemirsin.
Leo ❤️
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Araştırma yapılırsa da Vinci öncesi de bu konudan bahseden olduğu ortaya çıkar.
Önemli olan teorisini sunmaktır.
Yoksa vizontele filmindeki yılmaz Erdoğan gibi "vallahi benim aklıma geldiydi" demekten ileri gitmez.
Da Vinci deney yapmış ama sonucu yo. Da Vinci zaten milyon farklı konuda deney yapıyordu.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sadece isim verildi. MÖ de yerçeki yokmuydu?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kardeşim "keşfetti" diyor zaten, icat etti demiyor. Önceden var olan bir şey keşfedilir.
Dünya yaratılalı milyonlarca sene geçmiş çoğu insan zaten bütün işlerinde bunları kullanmış sadece yazıya dökmemişler çoğu eski yunan yapıları olsun piramitler in buğün ayakta durması tesadüfmü
-
O kadar da basit değil heralde 😄 yerçekimi dediği kütle çekimi. Yani güneşin ve gezegenlerin hareketlerini de hesaplayıp açıklayabiliyor.
sanırım dhde uzun süre sonra gördüğüm en ilgi çekici haber. bana bunlarla gelin işte.
-
Yerçekimi üzerinde daha önce de düşünenler olmuştur mutlaka. Ama Newton'a maledilmiş gitmiş. Çünkü güç odaklarının hizmetindeydi diye Newton ile anılıyor muhtemelen.
-
Bu işler silsiledir zaten. Birikir birikir son noktayı koymak birine nasip olur genelde. Bazen de tabi bulanın ismi duyulmaz kaıtlı veya kasıtsız olarak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Galileo zaten yerçekimi ile ilgili bir sürü deney yapıyor. Yanlış hatırlamıyorsam bir deneyin de pisa kulesinden bir şeyler atıyordu. Farkında durumun zaten ama sistemin nasıl çalıştığı yani formüle edilmesi newton tarafından yapılıyor.
Kopernik, Galileo ve sonrasında gelenler gezegenlerin güneş etrafında döndüğünü buluyor ama sistemin nasıl çalıştığını bulamıyorlar. Halley (kuyruklu yıldızın belli süreler ile tekrar göründüğünü bulup kuyruklu yıldıza ismini veren) bunu bulsa bulsa newton bulur diyerek adamın kapısını çalıyor.
Newton ise zaten yasayı buldum diyor ama not aldığı kağıtları bulamıyor. Tekrar hesaplayarak halleye veriyor.
Adam bunları bulurken türev integrali de keşfediyor.
İkiside büyük bilim adamları.
Mesela galileo teleskopu buldu. Newton mercek yerine aynalar kullanarak teleskopun daha küçük olmasına rağmen daha iyi görüntü almasını sağladı.
bazıları onun bilim adamı olmadığını ressamlığınında kötü olduğunu iddia ediyor...
-
2. Bayezid bu adamı Osmanlı’ya getirmeyerek çok büyük bir salaklık yapmış.
Konuyu okuyunca aklıma geldi, kimse de bahsetmemiş. Resmi tarihimizde yer çekiminden dünyada ilk kez Biruni bahsetti diyor. Adam ne demiş, kanıt sunmuş mu hiç araştırmadım. Biz hakikaten okumayı araştırmayı sevmeyen bir milletiz. Bu arada işletme mezunu olarak bana bir ayıpsa, mühendislere beş ayıp.
-
Ya şöyle konular açmayın bu ülkede,hemen kutaplaşıp da vincicilerle newtoncılar diye bölünmüşüz 🤦🏻♂️
yaw yok artık daha neler
amma abarttınız!!!
-
Düşen nesneye olan mesafenin, zamanın (t) karesi yerine t'nin 2 kuvvetiyle orantılı olduğunu hesapladı.
Leonardo da çok büyük ayıp etmiş. Tüm matematikçilerden özür dilemeli.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Şu adamlar işgüzarlık yapmasaydı şuan rahat rahat uçabiliyorduk.
Günümüz standartlarına göre yargılamamak lazım. Deney eşittir gözlem ve gözlem var ise mutlaka bir çıktı/sonuç vardır.
Araştırma yapılırsa da Vinci öncesi de bu konudan bahseden olduğu ortaya çıkar.
Önemli olan teorisini sunmaktır. Yoksa vizontele filmindeki yılmaz Erdoğan gibi "vallahi benim aklıma geldiydi" demekten ileri gitmez. Da Vinci deney yapmış ama sonucu yo. Da Vinci zaten milyon farklı konuda deney yapıyordu. |
sanırım dhde uzun süre sonra gördüğüm en ilgi çekici haber. bana bunlarla gelin işte. |
Kardeşim "keşfetti" diyor zaten, icat etti demiyor. Önceden var olan bir şey keşfedilir.
|
Bu işler silsiledir zaten. Birikir birikir son noktayı koymak birine nasip olur genelde. Bazen de tabi bulanın ismi duyulmaz kaıtlı veya kasıtsız olarak.
|
Benzer içerikler
- konumsal ses nedir
- instagram hesabım çalındı
- instagram abonelere özel görme
- x ücretli mi
- whatsapp numara gizleme var mi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X