Şimdi Ara

Müthiş Modem Soğutucusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıktada olduğu gibi çok iyi bi modem soğutucusu yaptım.Bazılarına göre iyi olmayabilir ama bana göre çok iyi.Malum sıcaklar yaklaşıyor modemler cayır cayır yanacak.

Araçlar: Tutkal , fırça , gazete ,Ayakkabı Kutusunun Kapağı , 90mm Fan , Devre Anahtarı , 12V Dc 1000mA Adaptör , 12V Kasa Fanı

1-)Ayakkabı Kutusunun Kapağını aşağıdaki gibi çizdiğimiz yerlerden kesiyoruz.Fan yerleştireceğimiz yer ortada olucak o yüzden fanınızın büyüklüğü ne kadarsa 4-5mm kısa kesin çünkü fanı kenarlarından yapıştırılıcak
     Müthiş Modem Soğutucusu

2-)Bunu yaptıktan sonra devre anahtarının girmesi için bi delik açıyoruz.
    3-)Kesme işlemi bittikten sonra geldi kapağı sertleştirmeye. Tutkalın kapağına veya başka bir yere göz kararıyla %60 kadar su %40 kadar tutkal döküp karıştırıyoruz gazete parçalarını küçük küçük parçalara bölüp kapağa tutkal yardımıyla yapıştırıyoruz.Yapıştırdığınız parçanın üstünede tutkal sürün ki kuruyunca iyice sertleşsin.Kuruduktan sonra aynı işlemi tekrarlayın.Kuruduktan sonra bir daha , bir daha.
    4-)Kapak yeterince sertleştikten sonra isterseniz üstünü boyayabilirsiniz görüntüsüde güzel olmuş olur.
    5-)Boyayı bitirdikten sonra.Fanın Arka kısmından kapağa yapıştırın.Devre anahtarınıda kestiğiniz deliğe sokup kenarlarından yapıştırın.
    6-)Fanın Kablosunu ucundan kesin. Kırmızı ve Siyah kablolar hariç başka renkde olan kablolar işimize yaramıycak isterseniz onları kesip uzatma olarak kullanabilirsiniz.Fanın kabloları kısadır zaten.Kırmızı Kabloyu Anahtara bağlarsınız kestiğiniz kablolardan biriylede Anahtardan çıkış yapıcak kabloyu bağlarsınız.
    7-)Adaptörün kablosunun uç kısmını kesin kırmızı-kırmızı ya Siyah-Siyaha olucak şekilde bağlayın.Kablo bandıyla bantlayın.

Not: Fanın altında 2-3mm boşluk olmalı ki fan havayı emebilsin ve Sessiz fan alın yoksa çok baş ağrısı yapıyor.
    Yardımcı Olabilmişimdir İnş.

Müthiş Modem Soğutucusu

Müthiş Modem Soğutucusu

Müthiş Modem Soğutucusu

Müthiş Modem Soğutucusu

Müthiş Modem Soğutucusu

Müthiş Modem Soğutucusu

• Mucit .:..
  • Zerdova kullanıcısına yanıt
    :D seri üretime geçse güzel para kazanırım aslında

• 3-4 gün sonra fanın üstüne bakır tel döşeyip bir ucunu buzlu suya sokucam. Planım bu işi biraz geliştirmeliyim
  • Helal Panpa
  • quote:

Orijinalden alıntı: volki97

Helal Panpa

eyw :D
  • güzel olmuş valla ne zaman ellesem modem cayır cayır sağlam bi modellemeyle para kazanırsın hocam görmedim hiç modem soğutucu yok heralde
  • yousuff kullanıcısına yanıt
    Evet hiç modem soğutucu yok piyasada yapan kendisi yapıyor yarın gidip bakır tel alıyım döşiyim sisteme bakır tel i bide o zaman görün soğutucuyu
  • Modemi. soğutmanın pek bir faydası yok diye biliyorum ama ?? Bu arada proje başarılı helal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetcanom99

:D seri üretime geçse güzel para kazanırım aslında

Sponsor Oluyorum Maliyet söylesin :

• aga 10 tlye laploop soğutucusu aldım pleksiden 3 fanlı.modemi koydum hubu koydum tivibuyu koydom.tivibu gerizekalı alet gene ısınıyo
  • Zerdova kullanıcısına yanıt
  • Phwar kullanıcısına yanıt
    Ben oyundayken pingim düşünce çalıştırıyorum modemi 10-15dk soğuyor modem pingde bi artış oluyo .
  • Evett , 2 metre bakır tel gidip aldım , soyulmuş olarak bulamadım elektrikci sağolsun bakır telin dışındaki plastiği soydu.

Bakır teli @ şeklinde kıvırdım

Müthiş Modem Soğutucusu

Müthiş Modem Soğutucusu

Silikon yardımıyla yaptığım soğutucuya döşedim.

Müthiş Modem Soğutucusu

Tasın içine su doldurup içine buz attım , bakır telin ucunuda tasın içine soktum

Müthiş Modem Soğutucusu

Şu an telin soğumasını bekliyorum bakalım nasıl sonuç alıcam

• Devam et
  • ufak bir fan gerekli aslında..modem ısınır
  • Kardeş ne gerek var böyle şeylere modemi yan yatır buz gibi oluyor. Airtieslerdeki ısınmayı herkes bilir elimi koyamıyordum yan koydum düşmesin diye altına da çift taraflı bantı serdim buz gibi şu an.

Not: Nasıl bir saçmalık bilmiyorum ama ısınan parça alt tarafta galiba yan koyunca ferahladı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.