Şimdi Ara

MUTLULUK- PARA- AYRILIK

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hayatta mutlaka sevdiğimiz bir şeylerden ayrılacağımız fikri benim hayattan keyif almamı engelliyor. Şimdi memleketteyim 5 gün sonra üniversiteye gidecem ailemden ayrılacağım düşüncesi ailemle bir şey yaparken keyif almamı engelliyor. Bu hayatta yaşadığımız her an için bir gün mutlaka öleceğimiz olgusu da hayatta yaşanılan hiçbir şeyden keyif almamamı sağlıyor. Acaba diye düşünmeden edemiyorum altında son model arabası villası olan adamlar ; hayatta maddi anlamda sıkıntısı olmayan biri mutlu mu ? Sonra bakıyorum cevabı hayır onlarda mutsuz. köyde 3-5 ineği olan biraz tarlası olan adamlar daha mutlu çünkü ben iki tip ortamda da bulundum orda insan daha huzurlu hissediyor. Yani paraya sahip olmak mutuluk sebebi değil. İnsanlar neden kendilerini mutlu etmeyen bir şeyi günümüzde bu kadar yüceltmişler? bir gün mutlaka ayrılmayacaklar mı ? son olarak mesela çıkıyorum kızılay meydanına herkes belirli seçimler yaparak kıyafetlerini giymiş parfümünü sıkmış ayakkabısını giymiş dolaşıyor. Mutlular mı acaba huzurlularmı mutluluk orda mı ? Sahi nerede mutluluk ?

• İnsan bazen aşık oluyor. Seviyor, seviliyor. Sonra ayrılık geliyor acı çekiyor canı yanıyor, yaşamaktan keyif alamıyor. Kime güvenelim biz ? Neye güvenipte yaşayalım ? Birini çok sevelim, bir gün kaybedecegini bile bile hemde çok sevelim. Canımız yansın, acı çekelim. Ulan hayat ne kadar acımasızsın be.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alintiyla cevaplayacagim,
    "Albert Camus'ye göre, ölümden kaçamayız, ona karşı durmak saçmadır. Bu bağlamda intihar, aslında yapılacak en mantıklı harekettir.
    Fakat, yaşamın anlamsız olduğuna karar vermek ile yaşanılmaya değmez olduğuna karar vermek arasında fark vardır. 
    Yaşam anlamsızdır; ama yaşamaya değerdir. 

Sizin intihar etmiyor olmanız, yaşamı seçtiğinizi gösterir ve böyle yaparak yaşamın bir değeri olduğunu ortaya koymuş olursunuz. 
    Ve insanın saçmadan kurtulmasının tek yolu, yaşamın anlamsızlığının bilincinde olmasıdır. 
    Saçma düşüncesi bizi sarsmamalıdır. İnsan bunu kabul ederse saçmalık duygusundan kurtulur."
    Kısacası eğer yaşamın anlamsızlığının bilincinde olup bu konuyu açtıysan, en azından bir şeylerin farkında olduğun için düşündüğün kadar anlamsız yaşamıyorsun demektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mary stuart

Alintiyla cevaplayacagim,
    "Albert Camus'ye göre, ölümden kaçamayız, ona karşı durmak saçmadır. Bu bağlamda intihar, aslında yapılacak en mantıklı harekettir.
    Fakat, yaşamın anlamsız olduğuna karar vermek ile yaşanılmaya değmez olduğuna karar vermek arasında fark vardır. 
    Yaşam anlamsızdır; ama yaşamaya değerdir. 

Sizin intihar etmiyor olmanız, yaşamı seçtiğinizi gösterir ve böyle yaparak yaşamın bir değeri olduğunu ortaya koymuş olursunuz. 
    Ve insanın saçmadan kurtulmasının tek yolu, yaşamın anlamsızlığının bilincinde olmasıdır. 
    Saçma düşüncesi bizi sarsmamalıdır. İnsan bunu kabul ederse saçmalık duygusundan kurtulur."
    Kısacası eğer yaşamın anlamsızlığının bilincinde olup bu konuyu açtıysan, en azından bir şeylerin farkında olduğun için düşündüğün kadar anlamsız yaşamıyorsun demektir.

Cuk oturmuş. Ders çıkarılması gereken bir alıntı yaptınız.

• Ahirete inanın kardeşim. İnanın artık! inanın! ...
    Sence bütün bunlar, bu hayat bir şaka yahut korkunç bir tesadüf mü? Hiç bir anlamı olmayan bir şeyler mi?
    Hayır! Kesinlikle burada büyük bir anlam var. Amaç var.
    Dünya hayatı tecrübeleri, o kadar yaşanmışlıklar boşuna olur eğer sonunda yokluk olacak ise...
    Ahiret gerçektir. Hakikattir.
  • Mutluluk, huzur kendi içimizde bulacağımız bir şey. Ama oraya varmamız için çevrenin etkisi büyük rol alıyor bu oyunda. Keşke bakmasak başkalarına, keşke bu kadar anlam kazandırmasak gereksiz bazı şeylere... Mutluluk öyle bir anda gelip bulsun ki bizi bir daha gitmesi mümkün olmasın.. İyi geceler
  • Hayata olumlu bir şekilde bakmamız gerekiyor. Eğer olumsuz şekilde bakarsak zaten yaşayamayız.

Çoğu insan mutlu değildir. Veya mutlu taklidi yapıyor olabilir. İnsanlar mutlu olmayı kolay bir şey sanıyor. Ama aslında para kazanmaktan bile önemli olan şeylerden biri mutlu olmak. Zaten mutlu olmadan para kazansan ne olacak ki ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    aşk acısı[çare]
    18 yıl önce açıldı
    Yaşlanmak ve Ölüm korkusu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.