Şimdi Ara

muzik kalitesi... (320 kbps) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
17.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Stainless..

quote:

Orijinalden alıntı: Winter Is Coming

Yıl olmuş 2013 hala 320 kbps mp3 dinleyen var

Napaydık??

Mp3den ziyade ses dosyasını kayıpsız çeviren Flac ve Ape(MonkeyAudio) var. Flac ve Ape formatlı ses dosyaları 320kbps mp3ün yanı sıra 700+kbps sunduğu için daha kaliteli ses deneyimi yaşarsınız. Tabi kaliteli sesi 50 liralık kulaklıkla ve Mp3ü Flac, Ape'ye dönüştürerek de alamazsınız. Bunların yanısıra birde flac'a benzeyen Alac formatı var o Apple cihazlara özgü bir format.

• quote:

Orijinalden alıntı: Winter Is Coming
    Tabi kaliteli sesi 50 liralık kulaklıkla ve Mp3ü Flac, Ape'ye dönüştürerek de alamazsınız.

Flac'ı ben de biliyorum, cahil değiliz. Sorun alıntıladığım yerde. Benim elimdeki kulaklıkla ben farkı hissetmeyeceksem niye boyutu büyük olan flac'ı tercih edeyi m ki? Ne anlamı var hamallık yapmanın. Benim şu an bir kulaklığa verecek çok param yok, öyle bir imkanım olsaydı zaten olabildiğince flac arşiv yaparım. Kanal içi kulaklık da kullanamıyorum. Ve kulaklığımdan memnunum her ne kadar size kötü gelse de. Üslubunuza da dikkat edin derim, herkesin kendi tercihi değil mi sonuçta...
  • 128 kpbs dinliyorum. nokia kulaklıkla ne farkeder ki :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bitturkte flac formatında albümler var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent_Northeaster -- 28 Eylül 2013; 16:49:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Illuminn

quote:

Orijinalden alıntı: lavetera

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: s.raydemir

kulaklik icin diyorum ya kulaklik iyi ama muzik kalitesi kotu olunca bi ise yaramiyor 320 iyi olur yinede. telefinda dinlemek icin diyorum

işte hocam ben de diyorum ki kulaklıkla dinleyeceksen en az bi 600-700 kbps olsun

Ben flac ile 320lik arasında öyle aham şaham bir fark göremiyorum. 600-700leri nereden bulacaz ki

internetteki flacler zaten genelde 700 kbps falandır hocam, adam gibi kulaklıkla dinlersen de çok fark vardır

Abartma sende , 320 lik ile FLAC'lar arasında fazla bir fark yok.50'ye yakın FLAC şarkım var.Dikkatini vererek dinlemediğin sürece aradaki farkı anlayamazsın , hangisi 320 lik hangisi FLAC karıştırırsın.İsterse dünyadaki en iyi kulaklık sende olsun 320 lik mp3 yeterli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lavetera

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: s.raydemir

kulaklik icin diyorum ya kulaklik iyi ama muzik kalitesi kotu olunca bi ise yaramiyor 320 iyi olur yinede. telefinda dinlemek icin diyorum

işte hocam ben de diyorum ki kulaklıkla dinleyeceksen en az bi 600-700 kbps olsun

Ben flac ile 320lik arasında öyle aham şaham bir fark göremiyorum. 600-700leri nereden bulacaz ki

internetteki flacler zaten genelde 700 kbps falandır hocam, adam gibi kulaklıkla dinlersen de çok fark vardır

Abartma sende , 320 lik ile FLAC'lar arasında fazla bir fark yok.50'ye yakın FLAC şarkım var.Dikkatini vererek dinlemediğin sürece aradaki farkı anlayamazsın , hangisi 320 lik hangisi FLAC karıştırırsın.İsterse dünyadaki en iyi kulaklık sende olsun 320 lik mp3 yeterli.

ben algılıyorum hocam seni bilemem

• 100 lira altı headphone kulaklıklarla flac dinleyeceğinizi sanmayın

Bir kere iyi ses kartı olan bir müzik çalar(telefon değil yani), tizleri de baslarıda iyi verebilen tahmini en az 250 liralık headphone veya kanal içi kulaklık ve orjinal alınmış albüm(sıkıştırmasız yani) lazım. Samsung telefonlarınızdan 20 liralık seinheisser kulaklıkla muhtemelen mp3'ten çevrilmiş flac müzikleri dinleyip triplere girmenin manası yok.

Fakirlikten 320 kbps'ye devam

• quote:

320 kbps kaliteli olmuyor hocam bildiğin çöp oluyor, imkanın varsa 1000kbps CD veya ~3000 kbps vinyl ripleri dene derim

(1000 ile 3000 arasında çok fark bulamazsın ama plağın ayrı bir havası vardır)

800 ve 5500 kbps arasındaki farkı ayırabilmek için bile çok sağlam kulaklık lazım. 400 megabaytlık şarkı dinlemiştim, ve şişirilmiş değildi kbps'si. Sanki havada uçuşan tozun sesini kayda almışlardı, o derece orada hissediyordunuz.
  • Açıkçası ben müzik cd lerinden kaliteli ses alabilmek için farklı bir yolla convert ediyorum. OGG Drop yazılımı kullanıyorum. Ama tabiki şu çok önemli üstte siteci adlı üye "muhtemelen mp3'ten çevrilmiş flac müzikleri dinleyip triplere girmenin manası yok. " demiş. Bu çok doğru internetten indirilen ses dosyalarının mp3 den mi yada neyden ne şekilde çevrildiğini bilemeyiz.

Örneğin 40 MB lık bir ses dosyasını OGG Drop en iyi kalitede ortalama saniyede 500 Kbps lık oranda convert edebiliyor yani ses dosyasını 500 kbps ile OGG ye dönüştürebilyor ve 40 MB lık dosya boyutu da 10-15 MB lara kadar düşüyor. Bu boyut günümüz bilgisayarında kullandığımız HDD ler için parça başına pekde fazla bir alan sayılmaz. Bir albümde ortalama 100-150 MB eder kabaca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *siteci*

100 lira altı headphone kulaklıklarla flac dinleyeceğinizi sanmayın

Bir kere iyi ses kartı olan bir müzik çalar(telefon değil yani), tizleri de baslarıda iyi verebilen tahmini en az 250 liralık headphone veya kanal içi kulaklık ve orjinal alınmış albüm(sıkıştırmasız yani) lazım. Samsung telefonlarınızdan 20 liralık seinheisser kulaklıkla muhtemelen mp3'ten çevrilmiş flac müzikleri dinleyip triplere girmenin manası yok.

Fakirlikten 320 kbps'ye devam

Hort olacak ama sony nwz-e463 ve sennheiser cx-300-II var.Yeterli mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

10 sene önce bilgisayarımda 192 lik ve 320 lik sarkıları nasıl olsa 128 likle aynı sesi veriyor diye 128 lige convert etmiştim

Napalım o zamanlar 10 liralık hoparlör vardı

İyiydi valla

• quote:

Orijinalden alıntı: Xabir

quote:

10 sene önce bilgisayarımda 192 lik ve 320 lik sarkıları nasıl olsa 128 likle aynı sesi veriyor diye 128 lige convert etmiştim

İyiydi valla

100'lerce eski parçayı elden geçiriyorum. Eskileri silip 320 liklerini ediniyorum. Hepsinin tag bilgilerini kapak resimlerini falan düzenlemek işkence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 27 Eylül 2014; 16:42:05 >

• quote:

quote:

quote:

İyiydi valla

100'lerce eski parçayı elden geçiriyorum. Eskileri silip 320 liklerini ediniyorum. Hepsinin tag bilgilerini kapak resimlerini falan düzenlemek işkence.

Aynen abi. Bir de takıntı var albüm kapağı, albüm yılı falan olmazsa o şarkıyı dinleyemiyorum. Zaten şarkıların ses anlamında kaliteli olanlarını bulmak zor bu daha da zorlaştırıyor işi. Ama zevkli be abi

• quote:

quote:

quote:

quote:

İyiydi valla

Aynen abi. Bir de takıntı var albüm kapağı, albüm yılı falan olmazsa o şarkıyı dinleyemiyorum. Zaten şarkıların ses anlamında kaliteli olanlarını bulmak zor bu daha da zorlaştırıyor işi. Ama zevkli be abi

Ya aslında zevkli ama bir yerden sonra..

Yapıcaz başka çare yok

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İyiydi valla

Ya aslında zevkli ama bir yerden sonra..

Yapıcaz başka çare yok

Aynen abi.

• Mobilden flac indiren bir site var mı?

• Encard çıkart bir tane, ayda 5 TL ver ve Spotify üyesi ol, daha da arkana bakmazsın zaten.
  • 320 de olsa mp3 günümüzde düşük kalite ;) aiff flac formatında filan ara ac3 de var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digitalix -- 14 Ocak 2015; 4:57:53 >
  • konu indirme yapılacak uygulama veya site üzerine açılmış, herkes o kadar muhabbet yapmış, bi iki kişi işe yaramayan birkaç site vermiş.

sennheiser hd407 kulaklığım var. hangi kalite ideal? ve bu kalitede sesi hangi siteden/uygulamadan indirebilirim?

edit: paylaşmak yasakmış. pm ile bildirirseniz memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isengardlı -- 17 Ocak 2015; 0:22:12 >
  • 320 likten sonrasını pek farkedemezsin ayrıca mp3 indirme sitesi paylaşmak yasak

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.