Şimdi Ara

Müzik kulağım ne kadar iyi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Müzik konusunda bir arkadaşımla 4 tane kulaklığı ayrı ayrı taktık ve kendisi arada hiçbir fark yokken bana var gibi geldi .. Bunu en iyi nasıl anlarım yani müzik kulağım olup olmadığını ? Bu alanda yetenekli olup olmadığımı ?

• bilmiyorum testler var ama ne kadar dogrular bilmiyorum, konservatuar egitimi almayı düsünüyormusun , düsünmüyorsan bile birine gözükebilrisin :D
  • muzik kulağı farklı kulak hassasiyeti farklı muzik kulagını anlaman ıcın herhangı bır enstruman veya muzıkle ılgılenmen gerekıyor yoksa anlayamassın varmı yokmu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jubaxx

muzik kulağı farklı kulak hassasiyeti farklı muzik kulagını anlaman ıcın herhangı bır enstruman veya muzıkle ılgılenmen gerekıyor yoksa anlayamassın varmı yokmu.

+1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

muzik kulağı farklı kulak hassasiyeti farklı muzik kulagını anlaman ıcın herhangı bır enstruman veya muzıkle ılgılenmen gerekıyor yoksa anlayamassın varmı yokmu.

Müzik kulağıyla .. kulak hassasiyeti arasında ki fark nedir ? aslında ikiside tam olarak nedir ? Yanlış anlama gerçekten bilmiyorum ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kagoca

quote:

Müzik kulağıyla .. kulak hassasiyeti arasında ki fark nedir ? aslında ikiside tam olarak nedir ? Yanlış anlama gerçekten bilmiyorum ..

kulak hassasiyeti muzikteki sesleri iyi ayırt edebilme yeteneği müzik kulağı daha farklı yani zihnindeki sesleri kullanarak birşeyler üretmek müzik kulağı budur. müzik kulağı çalıştıkça beynini kurçaladıkça çok müzik dinleyerek gelişir ama kulak hassasiyeti allah vergisi. 2sinin arasındaki en büyük fark biri fiziksel yetenek biri ise zihinsel.

• Müzik dinlerken her enstrümanın sesini ayrı ayrı duyuyorsan müzik kulağın vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İnsan Çakması -- 15 Aralık 2013; 20:52:14 >
  • jubaxx kullanıcısına yanıt
    Sağol ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Standart Olmayan Adam

Müzik dinlerken her enstrümanın sesini ayrı ayrı duyuyorsan müzik kulağın vardır.

Yani aynı anda duyamıyorum .. Konsantre olduğum zaman birine odaklanabiliyorum ama sayılır mı ?

Edit yani Birini duymak istediğimde onun ritmini duyabiliyorum .. Sonra başka bir enstrumana geçiyorum falan .. ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kagoca -- 15 Aralık 2013; 21:01:30 >
  • quote:

quote:

Müzik dinlerken her enstrümanın sesini ayrı ayrı duyuyorsan müzik kulağın vardır.

Yani aynı anda duyamıyorum .. Konsantre olduğum zaman birine odaklanabiliyorum ama sayılır mı ?

Edit yani Birini duymak istediğimde onun ritmini duyabiliyorum .. Sonra başka bir enstrumana geçiyorum falan .. ?

Günde ortalama kaç müzik dinliyorsun ve ne tür dinliyorsun?
  • MÜZİK KULAĞININ bununla pek alakası yoktur beethoven 9. senfoniyi hazırlarken sağırdı nerdeyse duyamıyodu adam ama zihnindekileri müziğine yansıttı.
  • Dinlediğim belirli bir tür yok metalden pop rap hepsini dinliyorum ama sevdiklerimi ..?
  • quote:

Dinlediğim belirli bir tür yok metalden pop rap hepsini dinliyorum ama sevdiklerimi ..?

Bence gelişmeye müsait bir müzik kulağın vardır. Daha fazla gelişebilir.
  • İlk defa duyuyorum bu olayı Beğendiğim müziği dinlemekten birşey alıkoyamaz beni.Beğenmediklerimi zaten dinlemem.Tek türde dinlemem.Her türde müziği dinlerim.Tek gereken güzel ve anlamlı sözler, iyi bir müzik ve ritim.Ama rock ve metal daha çok benlik gibi.
  • quote:

quote:

Dinlediğim belirli bir tür yok metalden pop rap hepsini dinliyorum ama sevdiklerimi ..?

Bence arkadaşın müzik kulağı yok. Çünkü daha ne tarz müzik dinlediğini bilmiyor.

Ama geliştirebilirsin tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YamukPena -- 16 Aralık 2013; 15:16:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YamukPena

quote:

quote:

Bence arkadaşın müzik kulağı yok. Çünkü daha ne tarz müzik dinlediğini bilmiyor.

Müzik kulağının tarz ile bir alakası yok. Elinle masaya vurduğun sesi dinlesen bile bir ritim duygun oluşur.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YamukPena

quote:

quote:

Müzik kulağının tarz ile bir alakası yok. Elinle masaya vurduğun sesi dinlesen bile bir ritim duygun oluşur.

O senin dediğinin de bir tarzı var. Ya kısacası hayat başı başına bir tarz. Herkesin bir tarzı olmalı. Bu hayattaki ikilemler gibidir. Ritime gelince ritmi herkes yapar ama arkadaş bir müzik kulağı olmasını istiyorsa bir tarz bulmalı ve o tarzda kendini geliştirerek müzik kulağınıda geliştirir. Sonra isterse başka tarzda seçebilir.

• quote:

Yok müzik kulağın falan boşuna uğraşma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meurglys

quote:

Yok müzik kulağın falan boşuna uğraşma

Arkadaş kahin çıktı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.