Şimdi Ara

Müzik seti tavsiyesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
7.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ilk öncelikle hepinize merhabalar.
    Ben müzik seti almak istiyorum iki adet müzik seti var aklımda bu ikisinden hangisini önerirsiniz veya başka bi model önerirmisiniz?
    PHILIPS MCD135/58 DVD MİKRO MÜZİK SETİ, 50W, USB bunun fiyatı 300 lira
    PHILIPS DCM3020 120W RMS ÇIKIŞ GÜCÜ, USB, DOCK STATION 450 lira

• Yokmu kimsenin tavsiyesi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: keysın

Yokmu kimsenin tavsiyesi?

PHILIPS DCM3020 'yi Electroworld'de denemiştim, işçilik ve ses olarak beğenmemiştim, diğer Philips modeli hakkında fikrim yok ama benim naçizane tavsiyem Philips'lerden öte Pioneer ya da Sony bakabilirsiniz.

Sony MX500i ya da Pioneer X-HM10 dinleme şansınız varsa aynı fiyatlarda güzel ürünlerdir.

Bu arada klasik, jazz vb. gibi bol enstrümanlı, kaliteli kayıt arayan ve dinleyen biri iseniz bu tarz ürünlerle giriş yapabilirsiniz, ancak trance, techno vb. bol baslı/gümbürtülü müzikler dinlemek istiyorsanız Sony'nin MHC EX-600 ya da 700 modellerine ya da diğer markaların muadili Mini Hi-Fi sistemlerine göz atın derim.
  • arkadaşım ürünü aldım çok teşekkür ederim verdiğin youm için
    PHILIPS DCM3020 120W RMS ÇIKIŞ GÜCÜ, USB, DOCK STATION olanını aldım 337 liraya vatanda kampanya vardı ürün hosuma gitti bir sürü özelliği var 2 tanede extra kolon bagladım çokta tatlı ses vermeye başladı bu fiyata bu rün gerçekten iyi teşekkürler.
  • Güle güle kullanın
  • @Klimt
    @keysın

Benim de bu müzik setleri konusunda öneriye ihtiyacım var. Micro müzik setlerinde özellikle "MP3 Link" ve "USB Direct" desteklemesi Radyo-CD Çalarının olması benim için önemliydi. Böylece cep telefonu ve PC'de olan müziklerimi (hem mini usb kabloyla ya da müzik setlerinin yanında gelen 3,5mm mp3 link kablosuyla) dinleme şansım olacak.

Bu müzik setlerinin ses gücü 5+5 10W olması acaba yeterlimidir yoksa az mı gelir bilemedim. Gerçi ev içi kullanımda sesi sona dayamasam da, yani en azından odayı saran doyurucu temiz ses-bass vermesi tercih sebebimdi.

Kendime göre şu modelleri buldum:

http://www.philips.com.tr/c/ses-sistemleri/10w-mcm1110_12/prd/
    PHILIPS MCM 1110/12 - 5+5 10W RMS - 3"inc Woofer

http://www.philips.com.tr/c/ses-sistemleri/50w-mcd135_58/prd/;jsessionid=12F1C3669F8EEB1AB43A94E7221F3771.app120-drp1
    PHILIPS MCD 135/58 - 25+25 50W RMS - 4"inc Woofer
    (yalnız bunda Bass Refleks Speaker System demişler. Üsteki MCM1110/12'de bunu belirtmemişler).

http://www.sony.com.tr/product/micro-sistemleri/cmt-s20
    SONY CMT-S20 - 5+5 10W

SONY CMT-V9B Micro Hi-Fi - 10W
    (İkisi de 10W ama nedense V9B olan daha pahalı satılıyor)

Üste yazan bir arkadaş PHILIPS tercih etmeyin demiş, SONY ve PIONNER önermiş: SONY MX550i ve PIONNER X-HM10. Bunlara bakmadım ama 250TL üstünde bir fiyat da bana çok gelir malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 7 Eylül 2013; 21:51:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yok mu hiç önerisi olan? Bari şu haftasonu indrimlerinde almak istiyordum keşke bir bilgi alabilseydim.

Micro müzik setlerinde PHILIPS mi daha iyidir SONY mi bari bunu bilseydim. Fiyatları birbirine çok yakın olduğundan üste yazdığım modeller de çok kararsız kaldım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Multimedya Önerisi ve Tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ravenholm

Yok mu hiç önerisi olan? Bari şu haftasonu indrimlerinde almak istiyordum keşke bir bilgi alabilseydim.

Micro müzik setlerinde PHILIPS mi daha iyidir SONY mi bari bunu bilseydim. Fiyatları birbirine çok yakın olduğundan üste yazdığım modeller de çok kararsız kaldım.

Merhaba. Mesajınızı yeni görüyorum. Gördüğüm anda da elimden geleni yapmaya çalışayım dedim. 250 tl bütçe ile 10watt lık bir sistem değil de 2.el güzel bir sistem alabilirsiniz belki. Birazcık araştırın acele etmeyin. Sony müzik setleri iyidir. Panasonic de iyidir. Yanlış bilmiyorsam panasonic bu işleri eskiden technics ile yapıyordu. Bazen forumda da denk geliyorum panasonic müzik setlerini çok beğenenlere. 10w çok az bence ama 50w gibi olanlarla aralarında uçurum yoktur bence. siz 2.ellere bakın dediğim gibi. bende sürekli bakıyorum. istediğim tarz ana gövdesi alçak ve krem renk olanlar. aynı zamanda kalite ve temizlikte istiyorum. bu sebeple bulamıyorum. asıl gözüme kestirdiğim sony g1ip diye bir modeli. bass tiz kontrolü var ayrıca hoparlörler de kevlar sürücülü ve piyano kaplama. ama fiyatı çok fazla geliyor bana. kararsızlık içindeyim bende. umarım siz istediğiniz gibi bir ürüne sahip olursunuz.

• @Aryel

Valla hocam hiçbirisine ihtiyacım kalmadı üste yazdığım modellerden farklı bir müzik seti buldum yarıyarıya ucuzlatmışlar onu aldım: 60W PHILIPS DMC 3100/12. Bunun yanında MCM 2150/12 vardı valla aklım bunda kaldı, dış kasası daha şık duruyordu ve 70W.

DMC3100/12 nedense PHILIPS'in Türkiye sitesinde gözüküyor fakat yurtdışı ana sitesinde bu model yok, yurtdışı site de MCM 3020/12 var.

3100/12 hiç beklemediğim kadar kaliteli çıktı, ses bass gücü netliği harika. USB'den ve Radyo üzerinden müzikler gerçekten güzel ses doyurucu. MP3 LINK kablosuyla (iki ucu 3,5mm ses kablosuyla) denemedim. Kutusundan kablo çıkıyor fakat ucu gümüş olan kalitesizlerden, kaliteli olanlar altın uçlu sarı renk olur diye biliyorum.

CD audio olan orjinal CD müzik albümlerini denedim, memnun kalmadım. Bazı müzik parçalarında CD okumakta zorlanıyor çok ses yapıyor açmıyor, bazılarında müziğin yarısından sonra okumakta zorlanıyor çalmayı kesiyor. CD'ler 8-9 yıllık eski ama yüzeyleri temiz, neden böyle anlamadım sanırım DMC3100/12 orjinal müzik CD'lerinde sorunlu. Kaliteli CD'lere (örn: Verbatim) kayıtlı MP3'leri kusursuz dinleyebiliyorum bu CD'lerim de 8-9 yıllık vardır yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 13 Eylül 2013; 16:41:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ravenholm

@Aryel

Valla hocam hiçbirisine ihtiyacım kalmadı üste yazdığım modellerden farklı bir müzik seti buldum yarıyarıya ucuzlatmışlar onu aldım: 60W PHILIPS DMC 3100/12. Bunun yanında MCM 2150/12 vardı valla aklım bunda kaldı, dış kasası daha şık duruyordu ve 70W.

DMC3100/12 nedense PHILIPS'in Türkiye sitesinde gözüküyor fakat yurtdışı ana sitesinde bu model yok, yurtdışı site de MCM 3020/12 var.

3100/12 hiç beklemediğim kadar kaliteli çıktı, ses bass gücü netliği harika. USB'den ve Radyo üzerinden müzikler gerçekten güzel ses doyurucu. MP3 LINK kablosuyla (iki ucu 3,5mm ses kablosuyla) denemedim. Kutusundan kablo çıkıyor fakat ucu gümüş olan kalitesizlerden, kaliteli olanlar altın uçlu sarı renk olur diye biliyorum.

CD audio olan orjinal CD müzik albümlerini denedim, memnun kalmadım. Bazı müzik parçalarında CD okumakta zorlanıyor çok ses yapıyor açmıyor, bazılarında müziğin yarısından sonra okumakta zorlanıyor çalmayı kesiyor. CD'ler 8-9 yıllık eski ama yüzeyleri temiz, neden böyle anlamadım sanırım DMC3100/12 orjinal müzik CD'lerinde sorunlu. Kaliteli CD'lere (örn: Verbatim) kayıtlı MP3'leri kusursuz dinleyebiliyorum bu CD'lerim de 8-9 yıllık vardır yani.

Öncelikle hayırlı olsun. Çok teknik bilgi sahibi olmadığımı belirterek o eski cd lerin audio olduğunu varsayıyorum. Audio cd lerde doğal olarak sürekli okunuyor. Mp3 ler ön belleğe alınıp çalınıyosa ondan mp3 lerde sorun olmuyordur. Şöyle düşünün arabada audio cd ler çok kaliteli olmayan cd çalarlarda bazen kesilir. ama bir flash bellek taksanız ? 15 tl lik çakmak yuvası apartlarından bile hiç kesintisiz müzik dinleniyor. ben böyledir diye düşünüyorum. yine ayrıntılı bilgi için tecrübeli arkadaşlara sormalı

• Benim de gözüme çarpan modeller MCM1110/12 ve MCM233 ..
    Aman aman bir şey bakmıyorum.250 civarı veririm en fazla.MCM233 bir ara 150-160 civarı satılmış.Keşke baksaydım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aryel

Öncelikle hayırlı olsun. Çok teknik bilgi sahibi olmadığımı belirterek o eski cd lerin audio olduğunu varsayıyorum. Audio cd lerde doğal olarak sürekli okunuyor. Mp3 ler ön belleğe alınıp çalınıyosa ondan mp3 lerde sorun olmuyordur. Şöyle düşünün arabada audio cd ler çok kaliteli olmayan cd çalarlarda bazen kesilir. ama bir flash bellek taksanız ? 15 tl lik çakmak yuvası apartlarından bile hiç kesintisiz müzik dinleniyor. ben böyledir diye düşünüyorum. yine ayrıntılı bilgi için tecrübeli arkadaşlara sormalı

@Aryel
    Sağolun, siz de işallah istediğiniz tarzda bir müzik seti sahibi olursunuz. Ben de daha tam anlamıyla deneyemedim umarım pişman olmam.

Üstde de dediğim gibi bu aldığım 60W DCM3100/12 hiç aklımda yoktu haberim bile yoktu. fiyatı 450TL Philips'in sitesinde belki bu yüzden görmezden gelmişimdir aklıma koymamışımdır :D mağazada görüverince işte ben yarıyarıya ucuza aldım o yüzden mutluyum. Yalnız aklımda MCM2150 modeli kaldı, keşke bunu mu alsaydım dedim hep.

Bu DCM3100/12 neden sadece Philips Türkiye sitesinde gözüküyor da, neden Philips'in ana sitesinde yurtdışında gözükmüyor anlamadım.

(orjinal "cd audio" olan) müzik CD'lerinde sorunlu çalması/çalmaması vs vs, işallah dediğiniz gibi sadece o CD'den veya önbellekleme yüzünden böyledir. Birde CD'ler 8-9 yıllık eski bayağı (CD yüzeyleri tertemiz çiziksiz olmasına rağmen) bilemiyorum acaba bundan mı sorun oluyor. Umarım müzik setinin CD sürücüsü sağlamdır, arızalıysa esas bu beni üzer. Verbatim CD'lere kayıtlı yine 5-10 yıllık mp3'ler gayet sorunsuzdu buna şükür.

--------------------------
    @eyoruk
    MCM1110/12 zaten benim ilk baktığım ve hoşuma giden müzik setiydi, işte 10W olması biraz kafamı karıştırdı. Ucuza bulmuşken bu 60W olanı kaçırmayayım dedim. Üste dediğiniz MCM233 hangisi bilmiyorum da böyle W takıntınız yoksa size de 1110/12, 3100/12 veya 2150 modellerini önerebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 26 Eylül 2013; 13:32:06 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.