Şimdi Ara

Müziklerdeki Kbps olayı hakkında ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi en basit şekilde, Kbps değeri ne kadar yüksekse yüzeysel (yani başka faktörler vardır bilmiyorum) olarak müzik daha kaliteli oluyor. Kafama bir şey takıldı. Nette millet 320 Kbps müzik vs. diye konu açıyor indirme linki veriyor falan. Örneğin elimde 128 Kpbs bir müzik var bunu herhangi bir dönüştürücü ile çok basit bir şekilde 320 Kbps yapabilirim. Hatta online olarak dönüştüren siteler de var programa bile gerek yok. Bu durumda düşük kaliteden yüksek kaliteye dönüştürme yapılan ses dosyasında kalite nasıl olacak ? Kafamda resimlerdeki gibi benzerlik olur diye düşünüyorum ama. Örneğin 400x400 px boyundaki resmi istediğimiz boyuta dönüştürebiliyoruz ama çok fazla bozulma oluyor. Bu tarz indirme sitelerinin böyle bir şey yapmadığı ne malum ? Eğer kalite artıyorsa böyle saklamak daha mantıklı geliyor. Kafama takıldı
    Aydınlatın beni

• Bir dosyayı siz var olan halinden 30 kat küçültüp. MP3 yapıyorsanız daha sonra onu ister sen 320 istersen flac yap sonuc itibari ile gene degisme olmaz

Bahsettiginiz yuksek kps olayı Dosyanın ilk hak halinden yapılıyor. O zaman kıymetli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mkirgiz27 kullanıcısına yanıt
    Resim örneğinde verdiğiniz gibi gerçek değeri 128kbps olan bir müzik,,, tekrardan program ile 320kbps ye dönüştürülüyorsa, bu sanal bir değerdir, içerikdeki kalite hine 128kbps dir.. gerçekten orjinal müzik dosyası 14444kbsn yalnış olabilir, eraycelik80 arkadaşımız daha iyi bilir,,, kalitede değerlerdedir.
    Gördüğünüz gibi çok yüksek,, siz bu orjinali mp3 olarak bozup, 320kbsn ye düşürürseniz,, 320kbsn gerçek değerdir.. fakat 14444kbsn yi, 128kbsn ye çevirip, sonra tekrar 320kbsn yapmak hine anlamsız çünkü ana kalite 128 dir..
    Kısaca, gerçek değer ne ise onun kalitesi üstüne çıkılamaz. Çoğu sitelerde 128 veya 256 dosyaları, 320 olarak sunulur,,, bunu müziğin diğer aynı müziklerin ses kalitesine kıyasla bulabilirsiniz, özellikle ince sesler boğulur ve kırılır, detaylar sanki eziliyormuş gibi ses çıkar. çok anlamam sesten, ama bu şekilde seçerim 10 müzikten en detaylı temiz çalanı alırım.. Tabi hiçbir zaman orjinali gibi olmaz,,, sitelere bakıyorsanız orjinali çok aramayın,, iyi sesi duyunca, müzik ruhun gıdası olduğu için,,, 128kbps bisküvit,, 256kbps döner,, 320kbsn,, normal yemek,, orjinal CD ler veya flac diyorlar yöresel lezzetler olarak bünye tartar.

• Yorumlarınız için teşekkürler, bir bakıma düşündüğüm gibi kalite neyse o kalıyor kbps değeri programlar yükseltilse bile. Bir de şu 14.444 kbsn olayı :D 320 kbps'nin üstünde yerli müzik görmedim hiç, yabancı albümlerde vs. flac bulabiliyoruz ama yerli yok malesef.

Youtube'den .m4a formatında 128 / 256 kbps olarak bulabiliyorum. Laptop ya da iPod için yeterli geliyor.

Tekrar yorumlarınız için teşekkürler, iyi forumlar.
  • mkirgiz27 kullanıcısına yanıt
    14.444kbps neden gormuyoruz,,
    Cunku orjinal album almiyoruz..
    Sanatcilarimizin emek ettigi muzigin karsiligi yuksek kbsn.
    Biz bedavaya dinlemek isteyince, hakkini vermeyince dinleyecegimiz muzik dusukkalite 320kbps oluyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • + bu olayin studyo kayit/produksiyon ekipmanlarina olan yatirimin da dusmesine sebebiyet verdigini dusunuyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yil olmus 2015 spotify var o var bu var hala 320 kps tartismalari..

Zaten kaliteli sesi oyle z5500 le, onboard ses kartlariyla yada multimedia plastik oyuncak gibi sistemlerle duyamazsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ttnet müzik, itunes veya spofity, turkcell müzik vs. tarzı ortamlardan satın alınan müziğin bit değer ne oluyor, 14.444 kbps kalite veriyor mu ? iPod Nano 3. Nesil müzik çalarım var kalite bu cihazlarda belirgin olur mu o kadar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkirgiz27 -- 8 Mayıs 2015; 21:11:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.