Şimdi Ara

Müziklerdeki kbps olayı nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
22.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    64 Kbps
    128 Kbps
    32 kbps

mesela 32 kbps ile müzikler cansız cıkıyor ama 64 kbps ile 128 , 160 ,320 kbps arasında pek fark duyamıyorum ??

• Yapay Zekanın Yanıtı

Müzikte kbps Nedir?

Dijital müzik dosyalarının kalitesi, kbps (kilobit/saniye) ölçütüyle belirlenir. 1 kbps, bir saniyede iletilen veri miktarını temsil eder. Daha yüksek kbps değeri, daha yüksek kaliteli ses anlamına gelir.

MP3 kbps Nedir?

MP3 formatı, sıkıştırılmış bir dijital ses formatıdır. MP3 dosyalarının kbps'si, dosyanın sıkıştırma düzeyini ve dolayısıyla ses kalitesini belirler.

kbps Nedir MP3?

MP3 dosyalarının kbps değerleri, ses kalitesinin farklılıklarını yansıtır. Daha yaygın olarak kullanılan kbps değerleri şunlardır:

• 70 kbps: Düşük kaliteli, genel kullanım için uygundur.
    • 128 kbps: Standart kaliteli, çoğunlukla çevrimiçi müzik akışı için kullanılır.
    • 160 kbps: Orta kaliteli, CD kalitesine yakın ses sağlar.

128 kbps Nedir?

128 kbps, MP3 dosyaları için yaygın olarak kullanılan bir kbps değeridir. CD kalitesinden biraz daha düşük olsa da, çoğu kişi için kabul edilebilir bir ses kalitesi sunar.

MP3 128k vs 160k Nedir?

160 kbps, 128 kbps'den daha yüksek bir kbps değeridir. Bu, 160 kbps'lik MP3 dosyalarının daha yüksek ses kalitesine sahip olduğu, ancak aynı zamanda daha büyük dosya boyutuna sahip olduğu anlamına gelir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yuh 128 ile 320 arasinda ki farki duyamiyormusun? kulagini 1 liraya mi aldin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onurel

yuh 128 ile 320 arasinda ki farki duyamiyormusun? kulagini 1 liraya mi aldin

hayır 30 tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: oksuruk

quote:

Orijinalden alıntı: Onurel

yuh 128 ile 320 arasinda ki farki duyamiyormusun? kulagini 1 liraya mi aldin

hayır 30 tl

Alıntıları Göster
    up
  • quote:

up

Alıntıları Göster
    Kilobits per second bir saniyede işlenen veri miktarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Technics

Kilobits per second bir saniyede işlenen veri miktarı

Alıntıları Göster
    Yani kalite miktarı

192-320 arasıdnaki farkı anlamak çok zor olmasada iyi bir sistemin yoksa normaldir
  • Kaliteli kulaklıklarda daglar kadar fark oluyor. 320 kbps indiriyorum genellikle
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SMS olayı nedir
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ogzhn_

Yani kalite miktarı

192-320 arasıdnaki farkı anlamak çok zor olmasada iyi bir sistemin yoksa normaldir

Alıntıları Göster
    flac dinleyerek farkı anlarsın. yaklaşık 900-1000kbps oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: KIZLARIN KORKULU RÜYASI

Kaliteli kulaklıklarda daglar kadar fark oluyor. 320 kbps indiriyorum genellikle
    kalite isteyenler 320yi bırakın flac dinleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technics -- 14 Mayıs 2011; 23:17:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Victiz

Alıntıları Göster
    Ben EP630 kulaklık kullanıyorum şahsen Flac ile 320 kbps arasındaki seslerin çokta fala bir farklı yok.

Ama 192 ile 320 arasında dağlar kadar fark var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Disturbed

Ben EP630 kulaklık kullanıyorum şahsen Flac ile 320 kbps arasındaki seslerin çokta fala bir farklı yok.

Alıntıları Göster
    320 lik ve 128 kbps muzik koyabilirmisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Disturbed

Alıntıları Göster
    5.1 ses sistemi flan varsa mutlaka flac veya wav ile mps arasındaki farkı hissedersin
  • quote:

320 lik ve 128 kbps muzik koyabilirmisiniz

Alıntıları Göster
    Bir de olay ne dinlediğine göre değişir yani müziğin kaydı, çok sesliliği de önemli
  • quote:

Orijinalden alıntı: netell

Bir de olay ne dinlediğine göre değişir yani müziğin kaydı, çok sesliliği de önemli

Alıntıları Göster
    [simg]http://i1105.hizliresim.com/2011/5/14/13399.jpg[/simg]
  • En basitinden şöyle söyleyeyim,128lik parçada telefonda son seste bozulmalar oluyor ama 1000likte bozulma yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: netell

Alıntıları Göster
    flac nedir cidden soruyorum
    ve bu sesleri hangi kulaklıkta düzgün dinleriz?
    telefon bb9800

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bardan Adam -- 14 Mayıs 2011; 23:10:58 >
  • ep630 bunun için yeterli bir kulaklık değil
    quote:

Orijinalden alıntı: darklord111

• quote:

Orijinalden alıntı: dizyy

flac nedir cidden soruyorum

ham yani sıkıştırılmamış ses formatı
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Marlon-

Flac olarak sadece yabancı rock gruplarının canlı performanslarını bulabiliyorum. Canlı performans olmayan flacleri bulabileceğim site biliyorsan PM.

Dipnot: iPod Nano 4.nesil + Sennheiser HD 407 ikilisini kullanıyorum. Bu 2sinde flacle tam performans alabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.N -- 14 Mayıs 2011; 23:13:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: D.N

quote:

Orijinalden alıntı: -Marlon-

Flac olarak sadece yabancı rock gruplarının canlı performanslarını bulabiliyorum. Canlı performans olmayan flacleri bulabileceğim site biliyorsan PM.

Dipnot: iPod Nano 4.nesil + Sennheiser HD 407 ikilisini kullanıyorum. Bu 2sinde flacle tam performans alabilir miyim?

Alıntıları Göster
    torrentten hemen buldum ben eminemim albümlerini suan dinliyorum 320 ile pek farkı yok hatta hiç yok gibi

philips shp1900 dada değişiklik yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bardan Adam -- 14 Mayıs 2011; 23:17:40 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.