Şimdi Ara

MVC Mail Gönderimi Natro

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, mvc de mail gönderimi ile bayağı bi sıkıntı yaşıyorum. Hatayı natro ya soruyorum ezberlediklerini söylüyorlar. İnternette çok araştırdım ama sonuç bulamadım herkes farklı birşey söylemiş hepsini denedim ama olmadı. Aldığım hata :
    'Kullanıcı yerel değil; lütfen başka bir yol deneyin. Sunucu yanıtı şöyleydi: Sender address is not valid for your login. Check your email program settings.'
    Daha önce bu hatayı alan oldu mu hiç yardımcı olur musunuz. Şimdiden teşekkürler.MVC Mail Gönderimi Natro

• @oke39 Mail ayarlarında HOST kısmında IP adresi vardır. O alanı domain olarak değiştirmeniz gerekiyor. Sorun çözülecektir muhtemelen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktifnet -- 25 Ağustos 2017; 11:25:37 >
  • aktifnet kullanıcısına yanıt
    O ilk başta domaindi, ip 'de olabiliyormuş. Her iki türlüde hata değişmiyor.
  • Göndermeden önce aşağıdaki kodu da eklemelisin:

smtp.UseDefaultCredentials = false;
  • bayas B kullanıcısına yanıt
    Bunu yazdığımda da aynı hatayı veriyor.
  •  

string SMTPServer = ConfigurationManager.AppSettings["SMTPServer"].ToString();
    string MailTo = entity.EMail;
    int port = Convert.ToInt32(ConfigurationManager.AppSettings["SMTPServerPort"].ToString());
    string username = ConfigurationManager.AppSettings["SMTPServerUserName"].ToString();
    string password = ConfigurationManager.AppSettings["SMTPServerPassword"].ToString();
    string mailFrom = ConfigurationManager.AppSettings["SMTPServerFrom"].ToString();

MailMessage mail = new MailMessage();
    SmtpClient SmtpServer = new SmtpClient(SMTPServer);

mail.From = new MailAddress(mailFrom);
    mail.To.Add(MailTo);
    mail.Subject = "ELT Turkey Teacher's Hub Account Activation";
    mail.Body = "<a href='http://localhost:56631/Security/EmailVerification?MemberID="+entity.MemberID+"'>Activate your account</a>";
    mail.IsBodyHtml = true;
    SmtpServer.Port = port;
    SmtpServer.Credentials = new System.Net.NetworkCredential(username, password);
    SmtpServer.EnableSsl = true;

SmtpServer.Send(mail);

natro kullanıyorum sıkıntısız çalışıyor.

• Kodları yazdım, config dosyasınıda böyle düzenledim ama hata veriyor nerde yanlış yapıyorum bulamadım bi?
    <add key="SMTPServer" value="smtp.outlook.com"/>
    <add key="MailTo" value="ekrem@ekoguvenlik.com.tr"/>
    <add key="SMTPServerPort" value="587"/>
    <add key="SMTPServerUserName" value="ekrem@ekoguvenlik.com.tr"/>
    <add key="SMTPServerPassword" value="xxxxxxxxxxx"/>
    <add key="SMTPServerFrom" value="ekrem@ekoguvenlik.com.tr"/>
  • quote:

Orijinalden alıntı: oke39

Kodları yazdım, config dosyasınıda böyle düzenledim ama hata veriyor nerde yanlış yapıyorum bulamadım bi?

<system.net>
    <mailSettings>
    <smtp from="admin@deneme.com">
    <network host="smtpout.secureserver.net" password="xxxx" port="3535" userName="admin@deneme.com" targetName="Aspnetturkiye" />
    </smtp>
    </mailSettings>
    </system.net>

gönderilen port 587 olmayabilir natro kekeolarına onaylat

code kısmında ise
    MailMessage mesaj = new MailMessage();
    mesaj.IsBodyHtml = true;
    mesaj.From = new MailAddress("admin@deneme.com");
    mesaj.To.Add(new MailAddress(model.Email, model.Email));

mesaj.Subject = "Yeni Kullanıcı Kaydı..!!!";

mesaj.Body = mesaj.Body.Replace("Kullaniciadi", model.Username);

SmtpClient client = new SmtpClient();
    client.Send(mesaj);

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parola_18 -- 30 Ağustos 2017; 19:53:12 >

• quote:

Kodları yazdım, config dosyasınıda böyle düzenledim ama hata veriyor nerde yanlış yapıyorum bulamadım bi?

Hata nedir ?
  • Hata bunu veriyor:
    'SMTP sunucusu güvenli bir bağlantı gerektiriyor veya istemcinin kimliği doğrulanmadı. Sunucu yanıtı şöyleydi: 5.7.57 SMTP; Client was not authenticated to send anonymous mail during MAIL FROM [HE1PR0102CA0047.eurprd01.prod.exchangelabs.com]'
  • oke39 O kullanıcısına yanıt
    Kendi mail inizin güvenlik seviyesini düşürdüğünüzden emin misiniz? Eğer seviyeyi düşürmediyseniz bağlantıya izin vermeyecektir.

Edit:Yazım hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imammmm -- 5 Eylül 2017; 16:41:31 >
  • quote:

Hata bunu veriyor:
    'SMTP sunucusu güvenli bir bağlantı gerektiriyor veya istemcinin kimliği doğrulanmadı. Sunucu yanıtı şöyleydi: 5.7.57 SMTP; Client was not authenticated to send anonymous mail during MAIL FROM [HE1PR0102CA0047.eurprd01.prod.exchangelabs.com]'

Ben de aynı hatayı aldım, uzun süreden sonra mailin aktifleştirilmediğini farkettik ve hiçbirşey yapmadan çözülmüş oldu. Kontrol edin isterseniz.
  • imammmm İ kullanıcısına yanıt
    Kendi mailimin güvenlik seviyesini nasıl düşürücem?
    Google a gmail daha az güvenli uygulamalar yazın. Orada gmail in sitesini görürsünüz.
  • Konu ile alakası yok fakat kodu asenkron olarak yazarsanız daha performanslı olacaktır. :)
  • Aktifleştirilmediği derken tam anlayamadım mail natro tarafından aktifleştirilmediğini mi kastediyorsunuz?
    Hocam mail in güvenlik seviyesini düşürmek işe yaramadı mı?
  • imammmm İ kullanıcısına yanıt
    Yok maalesef aynı hatayı veriyor.
  • quote:

Aktifleştirilmediği derken tam anlayamadım mail natro tarafından aktifleştirilmediğini mi kastediyorsunuz?

Biz ilk başta natrodan alınan standart mailleri kullanıyorduk. Daha sonradan şirket office 365 e geçti, biz de tekrar açtık mailleri fakat lisans ataması yapmadığımız ve maili hiç açmadığımız için aktif hale gelmemiş askıda duruyordu. Bu yüzden mail atma sırasında o hatayı veriyormuş onu sonradan anladık. Natrodan aldığınız maile herhangi bir uygulamadan girebiliyor musunuz ? Outlook, Thunderbird, Win10 Posta vs gibi uygulamalardan ?
  • Mail outlook'ta kurulu şuanda.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.