Online giremeyenler modem ayarlarınızda UPNP (Universal Plug ın Play) ayarlarınız muhtemelen etkin gozukmektedir,bunu devre dışı bırakın deneyin..
Yöntemini denedim, hemen oyuna girdi. Teşekkür ediyorum, kolay gelsin.
quote:
Orijinalden alıntı: Sozar35
Arkadaslar problemin cozumunu yazdim kimse denemedi galiba,modeminizin setuo kismindan upnp yi kapatin(universal plug in play)
O'nu kapatınca bütün portlar kapanıyor Bende zyxel modem
quote:
Orijinalden alıntı: ApistoGraMMa
quote:
Arkadaslar problemin cozumunu yazdim kimse denemedi galiba,modeminizin setuo kismindan upnp yi kapatin(universal plug in play)
O'nu kapatınca bütün portlar kapanıyor Bende zyxel modem
O zaman modemden oyun icin gerekli olan portlari acip daha sonra upnpyi kapatmayi deneyin.
Sorunun neden kaynaklandığını hâla çözemedim..
Şu an için 2 dnsyi dönüşümlü olarak kullanarak oyuna girebiliyorum.. Upnp kapattık, port açtık, firewall desen onu da kapattık ama hâla herhangi bir yapıcı çözüme ulaşamadık..
Yine, yine, yeniden Ttnet senin allah belanı versin demekten başka birşey geçmiyor elimize ne yazık ki.
TTNET'in beleş verdiği dangalak modemler yüzünden. parayı kıyıp yenisini almak lazım aslında
Sorununun kaynagını bulamadım fakat 4 gunun sonunda alternatif bir cozum buldum. Arkadaslar dns,port yonlendirme,dmz,upnp hepsini unutun.Cozum cok basit. Single playerda (zorluk seviyesi onemli degil)oyunun son bolumunu tekrar oynayıp bitirin.Yazılar cıkar cıkmaz esc ardından ''save and quit'' yapın ve multiplayer a girip play'e basın.Biraz bekledikten sonra oyunun acıldıgını goreceksiniz. Kulaga garip gelebilir fakat en kolay ve en cabuk bu sekilde multiplayer'a girebilirsiniz.İyi oyunlar
Sorunu Upnp yi kapayarak giderdim. Yardımda bulunan arkadaslara teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: Crauser
Dns, port, dmz, güvenlik duvarı, firewall, oyunu sildim tekrar kurdum hepsini denedim bir yararı yok boşuna uğraşmayın... Sorunun neyden kaynaklandığını anlamakta güç çok mantıksız bir olay, yüzlerce sorun olur, çözülür ama en kazığı bize denk geldi arkadaş
Sorma hocam ya delirecem dün gece denemediğim halt kalmadı olmuyor olmuyor. Sizin modemdemi Airties?
quote:
Orijinalden alıntı: sedir
quote:
Dns, port, dmz, güvenlik duvarı, firewall, oyunu sildim tekrar kurdum hepsini denedim bir yararı yok boşuna uğraşmayın... Sorunun neyden kaynaklandığını anlamakta güç çok mantıksız bir olay, yüzlerce sorun olur, çözülür ama en kazığı bize denk geldi arkadaş
Sorma hocam ya delirecem dün gece denemediğim halt kalmadı olmuyor olmuyor. Sizin modemdemi Airties?
Benim modem Airties ve ben bu problemi, modemin setup kısmından,UPNP(Universal Plug In Play) yi kapatarak çözebildim...
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: sedir
quote:
Benim modem Airties ve ben bu problemi, modemin setup kısmından,UPNP(Universal Plug In Play) yi kapatarak çözebildim...
Benim modemimde Airties fakat upnp ayarı olmadığı için malesef kapatmak mümkün olmadı, yazılımınada güncelleme yaptım yine fayda yok, ttnet'in dandik modemi buraya kadarmış farklı modemlerden bağlanarak oyunu oynayabiliyorum
Yabancı forumların birisinde modeminizin adsl mod ayarları sekmesine gelip adsl2+ mod ayarının ve multimodun tikini kaldırın diye bir öneri okudum.
Tabi hemen denedim, sonuç başarılı..
Test etmek için 2-3 sefer login olup oyundan çıktım tekrar giriş yaptım falan. Rahatlıkla bağlanabiliyorum..
bende de oluyor modemi kapatıp açınca düzeliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: kerrjo1
Yabancı forumların birisinde modeminizin adsl mod ayarları sekmesine gelip adsl2+ mod ayarının ve multimodun tikini kaldırın diye bir öneri okudum.
Test etmek için 2-3 sefer login olup oyundan çıktım tekrar giriş yaptım falan. Rahatlıkla bağlanabiliyorum..
tesekkurler bende sorunu bu sayede cozdum
modemım airties
kapattıgım anda baglandı dırek
Valla ben ne yaptıysam olmadı en sonunda steam i tamamen kaldırıp oyunu yeniden kurdum öyle düzeldi.
Bende sadece bende mi oluyor diyordum.
bendede var aynı mesele airties 5020 kullanıyorum ve ne yaptıysam almuyo günlerdir bağlanamıyorum ..
ben airties rt 206 kullanıyorum bir türlü olmuyor bazen giriyo çoğu zaman girmiyor
quote:
Orijinalden alıntı: megatarik
quote:
Orijinalden alıntı: kerrjo1
tesekkurler bende sorunu bu sayede cozdum
modemım airties
kapattıgım anda baglandı dırek
daha sonrasında sorun yaşadınızmı .. be denedim olmadı maleseff ..
aşağıdaki yöntem bende işe yaradı,bir deneyin bence.Modemle ilgili şeyleri daha önce yapmıştım ama işe yaramamıştı.
1-steam'de mw3 multi ye sağ tık yapıp properties seçin 2-local files kısmından verify integrity zımbırtısına tıklayın 3-5-10 dakka işlem yapacak bekleyin. 4-Defragment game cache'e bir tıklayın
Arkadaşlar ben de yaşadığım deneyimleri söyleyeyim belki faydası olur. Oyunu steamdan açarken "not available" hatası alınca özelliklerden "verify gama files" yapmak o sorunu çözüyor ama esas sorun oyuna girince "connecting to online service" de. Benim modem Airties RT-204. Benim NAT açık veya bazen moderate gözüküyor (modemin nat-port yönlendirme bölümünden açmıştım galiba) ama sizin yaşadığınız oyuna ara sıra girebilme problemi bende de var. Bence NAT ile alakalı bir problem olmayabilir. İlk başlarda antivirüs yokken çok iyi bağlanıyordum hemen her seferinde giriyordum ama forumları okuyunca sorunun modemden kaynaklandığını zannedip antivirüsü tekrar kurdum (Avg internet security) ama bu sefer oyuna ara sıra nadiren bağlanabilmeye başladım. Port yönlendirmeyi açma-kapatma; activision'un sitesinde belirtilen portları girme, modemin firewall'unu kapatma(activision öyle diyor çünkü), ADSL2 ve multimod'u kapatma vb. gibi pek çok yöntem denedim ama olmadı. UNPN'yi kapatmak gerektiğini söylemiş bazı arkadaşlar ama Modem sayfasında UNPN'yi kapatacak yer bulamadım. Ne yapsam da hala "UNPN etkin" yazıyor. Airties'a mail attım ama aranızda nasıl kapatılacağına dair bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim. Sonraki denemelerim UNPN'yi kapatma denemesi ve Antivirüs'ü kaldırma (ama hiç istemiyorum kaldırmayı çünkü ara sıra bağlandığına göre antivirüsle de oynanabiliyor demek ki) yönünde olacak gibi. Çözümsüzlük kadar can sıkıcı birşey yok. Çözüm bulan arkadaş varsa ve paylaşırsa sevinirim.