Şimdi Ara

MX 370'i değiştiriyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sennheiser MX370 kulaklığımı değiştiriyorum sol tarafı bozulduğu için.

Fazla araştıramadım ama Sennheiser MX375 almayı düşünüyorum. Fiyatı 40-45 Lira yaklaşık, sizin önerebileceğiniz başka kulaklıklar var?

Marshall Minor almayı düşünüyordum ama genelde olumsuz yorumlar almış. Sizce nasıldır?

Onun dışında yeni iPhone kulaklıklarına baktım, onlardan da alma ihtimalim var ama kararsızım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi break99 -- 17 Ocak 2014; 2:10:00 >

• Mx375 iPhone kulakligina bence fark atar .crank bass özelliği yeter zaten .O fiyat araligindaki en iyi f/p ürün 1.5 yıl kullandım sıfır sorun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • break99 kullanıcısına yanıt
    Iphone kulaklığını boşver hocam, MX375 daha iyi.

1 sene MX271 kullandım, 1 sene MX375 kullandım. 1 ay önce de MX470 aldım. Ortaya karışık bir karşılaştırma ve öneri paragrafı yazmak istedim.

Bu kulaklıklar arasında öyle çook büyük farklar yok. İlla ki fark ediyor tabi ki. Ama özellikle MX375 ile MX470 arasında öyle çok fark yok, ben öyle ahım şahım bir fark göremedim.

MX375 32 ohm, MX470 16 ohm. MX375 32 ohm olması hasebiyle cızırtı sorunu oluşturuyor. Beni çok rahatsız etmiyor. Bu kulaklığı alan kişilerin neredeyse hepsinde bu sorun mevcut. Dinlenilen müzik türüne de bağlı. Rock-metal dinlerim. Kendim bi yolunu buldum bu cızırdamayı çözmenin. Genelde son seviyede yapıyor, alt seviyelerde daha az. Cızırdama yaptığında tırnağımla sert bi şekilde(aşırı sert değil tabi ki) vuruyorum. Geçiyor. Hatta bir keresinde fazla sert vurunca bir daha hissedilir derecede cızırdama da yapmadı.

Ben cızırdasa da alırım tekrardan,benim için sorun teşkil etmiyor çünkü.

Tasarımı da bence MX470'den daha güzel. Biraz büyük. Kulak ağrıtabilen bir yapısı var.

Crank the bass(bas ağırlıklı) deniyor MX 375 için, kutusunda da yazıyor tabi ama kulak içi kulaklıklarla kıyaslanamaz. Bu tarz earbud kulaklıkların kaderi bu, bas daha zayıf. Çok ucuz kulak içleri bile earbudların çoğundan iyi bas kalitesi verebilir. Ama şahsen benim için yeterli basları. Ben memnunum.

MX470 1 aydır kullanıyorum, MX375'den pek bir farkı yok. Alınabilir. Yapı olarak daha küçük.

MX271'de sünger çok çabuk çıkıyordu. Kaç kere kayıp ettim, buldum... MX375'de böyle bir sorun olmadı çünkü kulaklık hayli kalıplı :) MX470'de de 271'de olan sorun olacak sanırım. Geçen düştü, şaşırdım. MX375'in yapısı büyük olduğundan bu konuda avantajlı

MX470'in kutusundan 2 çift sünger çıkıyor, MX375'in 1 çift. İki üründe de kılıf var, deri;

MX375(Fotoğraf bana aittir);

MX 370'i değiştiriyorum

MX375'ten de MX470'ten de son derece memnunum. MX375'im 1 sene içerisinde öyle şiddetli darbelere maruz kaldı ki, hala sapasağlam çalışıyor olması bile benim için tercih etmemde yeterli sebep.

Kılıflar ise o kadar kullanışlı ki. Hem dolaşma yapmıyor kulaklık(eğer düzgün sararsanız) hem de taşıması çok rahat.

Karar sizin. MX375'i Vatan'dan indirimle 34 TL'ye almıştım 1 sene önce. MX470'i 1 ay önce arabulvardan paket hasarlı olarak 40 TL'ye aldım(pakette çizikler var sadece, eksik ya da zarar yok). Ama şimdi baktığımda stoklarda olmadığını gördüm.

• Çok teşekkürler yorumlar için. İnceleme de çok güzel olmuş, bir konu bile açabilirsiniz aslında bunun için hem de herkes görmüş olur .

Ben de dediğim gibi MX370 kullanıyorum. iPodla kullanıyordum, sonra bilgisayara taktım. Kulaklıkla oynarken sürekli masaya vuruyordum sonra sol tarafı bozuldu, epey süredir tek taraflı kullanıyorum . Sennheiser kulaklıklar için genelde çok yorum var böyle tek tarafı bozuluyor diye, MX375 yapar mı böyle bir sorun kısa vadede?

Bir de MX370'i taktığım zaman kulağıma eğer bir şey çalmıyorsa kulaklık var mı yok mu unutuyorum. O derece rahat. Hatta bazen kulaklık takılı değil sanıp aradığım ya da tam tersi takılı sanıp ses niye gelmiyor diye ayarlara baktığım oluyor. Süngersiz kullanıyorum zaten, içinden 1 çift sünger 1 de deri kılıf çıkmıştı. Kılıfa iPodu koyuyorum, bir de sığarsa kulaklığı da koyarım ama denemedim henüz. Sizce MX375 bu rahatlığı sağlar mı süngersiz? Sünger beni çok rahatsız ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: break99

Çok teşekkürler yorumlar için. İnceleme de çok güzel olmuş, bir konu bile açabilirsiniz aslında bunun için hem de herkes görmüş olur .

Ben de dediğim gibi MX370 kullanıyorum. iPodla kullanıyordum, sonra bilgisayara taktım. Kulaklıkla oynarken sürekli masaya vuruyordum sonra sol tarafı bozuldu, epey süredir tek taraflı kullanıyorum . Sennheiser kulaklıklar için genelde çok yorum var böyle tek tarafı bozuluyor diye, MX375 yapar mı böyle bir sorun kısa vadede?

Bir de MX370'i taktığım zaman kulağıma eğer bir şey çalmıyorsa kulaklık var mı yok mu unutuyorum. O derece rahat. Hatta bazen kulaklık takılı değil sanıp aradığım ya da tam tersi takılı sanıp ses niye gelmiyor diye ayarlara baktığım oluyor. Süngersiz kullanıyorum zaten, içinden 1 çift sünger 1 de deri kılıf çıkmıştı. Kılıfa iPodu koyuyorum, bir de sığarsa kulaklığı da koyarım ama denemedim henüz. Sizce MX375 bu rahatlığı sağlar mı süngersiz? Sünger beni çok rahatsız ediyor.

Rica ederim hocam, kullanan olarak elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum :)

Açıkçası hayli takılırım buralarda, ama tek tarafı bozulan pek kulaklık görmedim. Bana denk gelmedi sanırım. Ben MX271'imi de MX375'imi de aşırı dikkatsiz davrandım. Şöyle diyeyim; ayağım, elim, kolum sürekli takılıyor kabloya, bilgisayara takılıyken. Hatta bilgisayar düşüyordu bir defasında, ama kulaklıkne kulağımdan çıktı ne de bilgisayarın soketinden. Hayli yüksek gerilmeye maruz kaldı ama tık yok. Gerçekten aşırı sağlam diyebilirim. Çünkü ben çok sakarımdır, çok şey yaşadı kulaklıklarım ama 1 sene boyunca bişey olmadı. Sanmıyorum. Bozulsa da gönderirsiniz, yenisini gönderirler muhtemelen. Pek sıkıntı olmuyor. Olsa da nadiren olur, gidip yenisini alırsınız en kötü. 30-40 liralık ürünler sonuçta.

Süngerli kullanmanızı tavsiye ederim hocam. Süngersiz çok kulak ağrıtıyor. Yani benim kulağım için böyle. Alışabilirseniz süngerli kullanın derim hem sese de etki ediyor.

MX375 diğerine göre biraz daha kaba. Büyük bir yapısı var ve kulak ağrıtacak cinsten. Yani kulak deliğinizin en alt kısmındaki boşluk kısmını zorluyor biraz kalın ve büyük yapısı nedeniyle. MX470 bu konuda daha iyi. Zaten MX370 ileMX470'in tasarımı tıpatıp aynı. MX375 alırsanız rahatlık konusunda sıkıntı yaşayacağınızı düşünüyorum. Bu bakımdan bence eskiden de alışık olduğunuz için MX470 alın.

Genel olarak böyle hocam. Sormak istediğiniz başka hususlar var ise sorabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Judgement..

Rica ederim hocam, kullanan olarak elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum :)

Açıkçası hayli takılırım buralarda, ama tek tarafı bozulan pek kulaklık görmedim. Bana denk gelmedi sanırım. Ben MX271'imi de MX375'imi de aşırı dikkatsiz davrandım. Şöyle diyeyim; ayağım, elim, kolum sürekli takılıyor kabloya, bilgisayara takılıyken. Hatta bilgisayar düşüyordu bir defasında, ama kulaklıkne kulağımdan çıktı ne de bilgisayarın soketinden. Hayli yüksek gerilmeye maruz kaldı ama tık yok. Gerçekten aşırı sağlam diyebilirim. Çünkü ben çok sakarımdır, çok şey yaşadı kulaklıklarım ama 1 sene boyunca bişey olmadı. Sanmıyorum. Bozulsa da gönderirsiniz, yenisini gönderirler muhtemelen. Pek sıkıntı olmuyor. Olsa da nadiren olur, gidip yenisini alırsınız en kötü. 30-40 liralık ürünler sonuçta.

Süngerli kullanmanızı tavsiye ederim hocam. Süngersiz çok kulak ağrıtıyor. Yani benim kulağım için böyle. Alışabilirseniz süngerli kullanın derim hem sese de etki ediyor.

MX375 diğerine göre biraz daha kaba. Büyük bir yapısı var ve kulak ağrıtacak cinsten. Yani kulak deliğinizin en alt kısmındaki boşluk kısmını zorluyor biraz kalın ve büyük yapısı nedeniyle. MX470 bu konuda daha iyi. Zaten MX370 ileMX470'in tasarımı tıpatıp aynı. MX375 alırsanız rahatlık konusunda sıkıntı yaşayacağınızı düşünüyorum. Bu bakımdan bence eskiden de alışık olduğunuz için MX470 alın.

Genel olarak böyle hocam. Sormak istediğiniz başka hususlar var ise sorabilirsiniz

Tekrar teşekkürler hocam cevap için.

Dikkatsiz kullanma konusunda biraz zorladım ben maalesef. Dediğim gibi bir kulaklık takılıyken diğerini elimde çeviriyordum bütün gün. Sürekli masaya çarptığı için de çok darbe alıyordu, iyi bile dayandı sanki. Sonra bozulunca da kabloyu kemirmeye başladım. En sonunda sol tarafı koparıp attım .

MX271 ve MX371 nasıl? Onlar için de çok küçük, kulakta durmuyor falan demişler. Sizce nasıl?

Bir de MX375 ve MX470 arasında 20 liralık bir fark var mı sizce? MX170-270-370-470 varken MX375 ara model mi?

Bu arada dediğim gibi başka önerileriniz varsa onlara da bakayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi break99 -- 18 Ocak 2014; 23:51:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: break99

Tekrar teşekkürler hocam cevap için.

Dikkatsiz kullanma konusunda biraz zorladım ben maalesef. Dediğim gibi bir kulaklık takılıyken diğerini elimde çeviriyordum bütün gün. Sürekli masaya çarptığı için de çok darbe alıyordu, iyi bile dayandı sanki. Sonra bozulunca da kabloyu kemirmeye başladım. En sonunda sol tarafı koparıp attım .

MX271 ve MX371 nasıl? Onlar için de çok küçük, kulakta durmuyor falan demişler. Sizce nasıl?

Bir de MX375 ve MX470 arasında 20 liralık bir fark var mı sizce? MX170-270-370-470 varken MX375 ara model mi?

Bu arada dediğim gibi başka önerileriniz varsa onlara da bakayım.

Hocam o çevirme işi biraz sıkıntı :) Çevirmede sürekli bir gerilme olduğundan zamanla yorulma olmuş malzemede. Bu nedenden dolayıdır ki hasar almış kulaklık. Kulaklığı fazla yükle yüklemeli :) (Finallerin etkisi, makineci olmak zor )

MX271 ilk kulaklığım. Kendisini 1 sene kullandım. Gerçekten küçük. Süngerleri sürekli ama sürekli kyboluyordu, üflesem bile çıkıyordu. Çünkü kulaklık küçük. Ve benim kulak deliğim hafif küçük olmasına rağmen küçük geliyordu kulağıma.

MX270'i de bir arkadaşıma aldım, oradan biliyorum. 3-4 dakikadan fazla deneyemedim ama genel itibariyle zaten MX serisi kulaklıklar birbirlerine fazlasıyla yakın modeller. Çok fark olmuyor arada. MX270 alsanız bile belki keser. Tabi 375 ve ya 470 bir miktar daha iyi olabilir. Çok da iyi ayıramıyorum, pek tecrübeli değilim bu işte açıkçası.

MX371 de 271 ile aynı tasarımda. Bu ikisini önermiyorum.

Hocam MX375'den MX470'e geçtim, 1 aydır 470 kullanıyorum. Arada çok büyük fark olmasa da zamanla dinleyince sanki dengesi daha iyi gibi. Tam ayıramadım ama MX375 bazı noktalarda sapıtıyor(Rock ağırlıklı dinliyorum genelde, metal de dinlerim bazen). Ama gerçekten zor ayrılıyorlar, belki de bana öyle geliyor. Tam anlamıyla çözemedim.

MX375 tasarımı itibariyle sizi üzer bence. Biraz sıkıntılı bu konuda. Tasarımı kaba ve kulağa oturma konusunda kötü. Ben tasarımını ve kullanışını seviyorum, biraz kaba ama dinlendirince pek sıkıntı olmuyor. Tabi siz rahatlığa biraz daha fazla önem veriyorsunuz sanırım, onun için MX470 daha mantıklı.

Keşke biraz daha erken alma kararı alsaydınız; arabulvarda paket hasarlı 40 TL'ye satılıyordu MX470. Paket hasarı, kutu çiziği. Başka birşeyi yok :) Stoklar tükenmiş maalesef.

Karar sizin hocam dediğim gibi. MX470 uygun görünüyor size.

İstanbul ve ya İzmit'te müsait olursam deneme imkanı sunabilirim hocam size :) Tabi buralardaysanız

Ekleme: Ara model mi bilmem de sayılara pek takılmayın hocam :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stainless.. -- 19 Ocak 2014; 0:05:38 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Technics SA-DX 940 ve 5+1
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Judgement..

Hocam o çevirme işi biraz sıkıntı :) Çevirmede sürekli bir gerilme olduğundan zamanla yorulma olmuş malzemede. Bu nedenden dolayıdır ki hasar almış kulaklık. Kulaklığı fazla yükle yüklemeli :) (Finallerin etkisi, makineci olmak zor )

MX271 ilk kulaklığım. Kendisini 1 sene kullandım. Gerçekten küçük. Süngerleri sürekli ama sürekli kyboluyordu, üflesem bile çıkıyordu. Çünkü kulaklık küçük. Ve benim kulak deliğim hafif küçük olmasına rağmen küçük geliyordu kulağıma.

MX270'i de bir arkadaşıma aldım, oradan biliyorum. 3-4 dakikadan fazla deneyemedim ama genel itibariyle zaten MX serisi kulaklıklar birbirlerine fazlasıyla yakın modeller. Çok fark olmuyor arada. MX270 alsanız bile belki keser. Tabi 375 ve ya 470 bir miktar daha iyi olabilir. Çok da iyi ayıramıyorum, pek tecrübeli değilim bu işte açıkçası.

MX371 de 271 ile aynı tasarımda. Bu ikisini önermiyorum.

Hocam MX375'den MX470'e geçtim, 1 aydır 470 kullanıyorum. Arada çok büyük fark olmasa da zamanla dinleyince sanki dengesi daha iyi gibi. Tam ayıramadım ama MX375 bazı noktalarda sapıtıyor(Rock ağırlıklı dinliyorum genelde, metal de dinlerim bazen). Ama gerçekten zor ayrılıyorlar, belki de bana öyle geliyor. Tam anlamıyla çözemedim.

MX375 tasarımı itibariyle sizi üzer bence. Biraz sıkıntılı bu konuda. Tasarımı kaba ve kulağa oturma konusunda kötü. Ben tasarımını ve kullanışını seviyorum, biraz kaba ama dinlendirince pek sıkıntı olmuyor. Tabi siz rahatlığa biraz daha fazla önem veriyorsunuz sanırım, onun için MX470 daha mantıklı.

Keşke biraz daha erken alma kararı alsaydınız; arabulvarda paket hasarlı 40 TL'ye satılıyordu MX470. Paket hasarı, kutu çiziği. Başka birşeyi yok :) Stoklar tükenmiş maalesef.

Karar sizin hocam dediğim gibi. MX470 uygun görünüyor size.

İstanbul ve ya İzmit'te müsait olursam deneme imkanı sunabilirim hocam size :) Tabi buralardaysanız

Ekleme: Ara model mi bilmem de sayılara pek takılmayın hocam :)

Aslında keşke MX370 bulabilsem, beklemeden alırdım.

MX470 Vatan'da 50 Lira. Büyük ihtimal yarın ordan alırım ya da vazgeçip başka bir model alırım. Çok soru sorunca kafam daha da karışıyor seçenekler arasında. Daha da kararsız kalıyorum.

Bu arada mesajı yazarken tekrar karar değiştirdim. MX270 son kararım. Memnun kalıp kalmadığı mı da 1-2 hafta sonra belirtmeye çalışırım. Tüm yardımlarınız için tekrar teşekkürler .

• break99 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim dostum :)

MX270 bile yeterli gelir diye tahmin ediyorum ki zaten kulaklıklar hakkında daha bilgili olan arkadaşlar da MX serisinde 270 modeli en uygunu diyorlar. Neredeyse hiç fark yok diyorlar. Ucuza kapatırsınız.

Bekliyorum yorumlarınızı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.