Şimdi Ara

MX5021 HISSSSSSS SORUNSALI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yabancı forumlarda bu konu çok tartışılıyor hoparlorler kapansa bile hıısss sesi gelmeye devam ediyormuş ta ki prizden çıakrana kadar fişini normal speaker setlerdeki gibi değil yani ve rahatsız edici oluyormuş bazılarında siz dee de var mı boyle bir sorun ve neden kaynaklanıyor ve çözümü nedir acaba bilen var mı sağlun

• Bu ses özellikle üst düzey sistemlerde daha fazla oluyo sanırım tam bilmiyorum ama ... emin olduğum bişi varki... Megaworksde bu sorunu bir çok kişini yaşıyo olması... (elektrik hattı topraklı olanlarda bu ses çokçok az imiş) hiç bi player çalışmamasına rağmen fişe takılı haldeyken bilke hatırı sayılır derecede hısss sesi veriyo benim megaworks... Megaworks kitapçığında bununla ilgili bi tavsiye var ama basit bi çözüm önerisi ve işe yaramıyo...

Hısss sesinin nedenleri olarak..

-elektrik hattının topraklı olmaması
    -bağlı olduğunuz şebekeye bağlı olması
    -ses kartının dB oranı idi sanırsam (ne kadar düşükse o kadar kötü)
    -ayrıca AUX line-in mic.. gibi çıkışların yazılımdaki ses seviyesinin yüksek tutulması (mümkünse kapatılmalı)
    -windowsda SES ve WAVE (dalga) seviyesini mümkün olduğunca aşağıda tutmamak... (yüzde 50 lerde falan tutulmalı bence)
    -kumandadan tiz sesinin artırılması olabilir..

*benim bildiklerim bunlar yanlışım varsa düzeltin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 30 Ekim 2007; 23:09:56 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

Bu ses özellikle üst düzey sistemlerde daha fazla oluyo sanırım tam bilmiyorum ama ... emin olduğum bişi varki... Megaworksde bu sorunu bir çok kişini yaşıyo olması... (elektrik hattı topraklı olanlarda bu ses çokçok az imiş) hiç bi player çalışmamasına rağmen fişe takılı haldeyken bilke hatırı sayılır derecede hısss sesi veriyo benim megaworks... Megaworks kitapçığında bununla ilgili bi tavsiye var ama basit bi çözüm önerisi ve işe yaramıyo...

Hısss sesinin nedenleri olarak..

-elektrik hattının topraklı olmaması
    -bağlı olduğunuz şebekeye bağlı olması
    -ses kartının dB oranı idi sanırsam (ne kadar düşükse o kadar kötü)
    -ayrıca AUX line-in mic.. gibi çıkışların yazılımdaki ses seviyesinin yüksek tutulması (mümkünse kapatılmalı)
    -windowsda SES ve WAVE (dalga) seviyesini mümkün olduğunca aşağıda tutmamak... (yüzde 50 lerde falan tutulmalı bence)
    -kumandadan tiz sesinin artırılması olabilir..

*benim bildiklerim bunlar yanlışım varsa düzeltin...

-ses kartının dB oranı idi sanırsam (ne kadar düşükse o kadar kötü) -> sanırım S/N oranından bahsediyosun yani Sginal/Noise oranı... dedigin gibi ne kadar yüksek olursa o kadar iyi... fakat bu daha çok playback sürecinde önemli bir faktor diye hatırlıyorum.

Benim ilk etapta tavsiyem kullanılan elektrik hattının ve bu hatta baglı ekipmanların topraklanması. Bu sorunu önemli ölçüde çözebilir.
    Bir diğer faktor ise mümkünse yazılımsal ve hatta donanımsal Ton ayarlarının kapalı tutulması... bu siyanli ekstradan bir süreç içine sokar ve bozulmasına neden olur.

tüm bunların ötesinde cihazının tasarımsal olarak iyi olması lazımki bu konuda biz birşey yapamıyoruz malesef. Bu tip cihazlar
    yani bahsi gecen multimedia setler verdikleri ses seviyelerine ve cogu zaman kalitelerine karşın genelde vasat elektronik parçalar içeriyolar.
    Bu sese neden olabilicek vasat ekipman ise transformator. Bir çok multimedia sistemde subwooferin oldugu kutu icinde yükselticinin hemen yanı başında bulunup elektronik devreyi olumsuz etkiler. Bu ekipmanlarında kalitesi düşük olunca sorun daha belirgin hale gelir. İşte temelde iyi bir hi-fi cihazı ile multimedia seti ayıran nokta budur.

Bende altec lansing 251 kullanıyorum .... az bi miktar hiss sesi var.
    yanı başındaki 15 yılık denon pre-power in boş halindeki son sesinde hisss den eser yok .. .

• Dip gürültü deniyor bu hıssssssss sesine... Ben de nefret ediyorum... Müzik çalarken falan hissetmiyorsunuz da, bilgisayarda sesli yapılmayan işlemlerde resmen işkence... MX5021'de de haddinden fazla var... Topraklama falanda yok sistemde zaten, bu kadar para ver, topraklama olmasın...
  • topraklama sistemde değil.. evin elektrik hattında olur Hitboy... yokse ben mi seni yanlış anladım ?? ses sisteminin yapabileceği çok bişi yok aslında..
  • Bu sese dip gürültüsü veya toprak gürültüsü denir...Elektrikten olduğu doğrudur. Bu ses ucuz setlerde çok daha fazla görülür...Pahalı setlerde ve anfilerde ise bunu engelleyen bi devre bulunur (mesala benim S750'de ve Kenwood anfide mevcut). Müzik devreye girmeden kanallar açılmaz..Yani anfi power'ı güç çekmediği sürece çıkış açılmaz ve dip gürültüsü duyulmaz...Bilgisayarınızdaki ses mixer'den webcam ve line-in girişlerini kapamanızın da bi nebze faydası olur...Ama kesin çözümü pahalı setler maalesef...........
  • bence bu tüe sistemler kaliteli olduğu için sesteki en ufak ayrıntıyı bile verdiğinden kaynaklanıyor ses kartından ne geliyorsa onu verir sistem dip olsun noise cızırtı patlama sesi vs

yinede en kesin çözüm kullanılmadığı zaman fişi çekmek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dostum sen biraz saçma konusuyosun. sonra da bilgisiz kullanıcıları yanıltıyosun.
    mx5021 e ucuz set diyosun... çok yanlış.....
    mx5021 yurt dışında bose dan sonra 2+1 lerin en pahalı ürünüdür.
    abd satış fiyatı 179 dolar. çok şanslıyızki tr ile fiyatı nerdeyse aynı.
    senin meşhur s750 ise 400 dolar.(7+1)
    şimdi 2+1 179 dolar. 2+1 mx5021 i 7+1 e çıkarsak fiyatı 400 dolar olur aşağı yukarı belkide fazlası...
    senin mantığa göre s750 de ucuz kalitesiz set...
    hayatında kalburüstü altec lansing kullanmadan yanlış yorumlar yazıp kullanıcıları yanıltıyosun.
    yanlışsın ...

quote:

Orjinalden alıntı: imperio

Bu sese dip gürültüsü veya toprak gürültüsü denir...Elektrikten olduğu doğrudur. Bu ses ucuz setlerde çok daha fazla görülür...Pahalı setlerde ve anfilerde ise bunu engelleyen bi devre bulunur (mesala benim S750'de ve Kenwood anfide mevcut). Müzik devreye girmeden kanallar açılmaz..Yani anfi power'ı güç çekmediği sürece çıkış açılmaz ve dip gürültüsü duyulmaz...Bilgisayarınızdaki ses mixer'den webcam ve line-in girişlerini kapamanızın da bi nebze faydası olur...Ama kesin çözümü pahalı setler maalesef...........

• Topraklama prizde olur evet ama eğer senin prize taktığın elektronik aletin fişi eğer topraklı değilse topraklama olmaz... Şu bilgisayarımızın power kablosu topraklıdır mesela kalın prizi dolduran cinsten ama maalesef ses sistemlerinde topraklama yok...

quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

topraklama sistemde değil.. evin elektrik hattında olur Hitboy... yokse ben mi seni yanlış anladım ?? ses sisteminin yapabileceği çok bişi yok aslında..
  • quote:

Orjinalden alıntı: megaramazan

dostum sen biraz saçma konusuyosun. sonra da bilgisiz kullanıcıları yanıltıyosun.
    şimdi 2+1 179 dolar. 2+1 mx5021 i 7+1 e çıkarsak fiyatı 400 dolar olur aşağı yukarı belkide fazlası...
    hayatında kalburüstü altec lansing kullanmadan yanlış yorumlar yazıp kullanıcıları yanıltıyosun.
    yanlışsın ...

quote:

Bu sese dip gürültüsü veya toprak gürültüsü denir...Elektrikten olduğu doğrudur. Bu ses ucuz setlerde çok daha fazla görülür...Pahalı setlerde ve anfilerde ise bunu engelleyen bi devre bulunur (mesala benim S750'de ve Kenwood anfide mevcut). Müzik devreye girmeden kanallar açılmaz..Yani anfi power'ı güç çekmediği sürece çıkış açılmaz ve dip gürültüsü duyulmaz...Bilgisayarınızdaki ses mixer'den webcam ve line-in girişlerini kapamanızın da bi nebze faydası olur...Ama kesin çözümü pahalı setler maalesef...........

Benim MX5021'e nerde ucuz dediğimi gösterir misin lütfen? Ayrıca S750 sadece bi örnekti, ayrıca Kenwood'a da örnek verdim, fakat sen niye özellikle S750'ye takıldın anlayamadım (aslında anladım da, boşver...) Ayrıca fiyatı da 400 dolar değil yaklaşık 650-700 dolar TR'de. Yani dediğiniz fiyatın yaklaşık 2 katı...400 dolara kim satıyor söyleyinde alayım. Bu birinci ve en büyük yanıltmanız......Yaptığınız ''şimdi 2+1 179 dolar. 2+1 mx5021 i 7+1 e çıkarsak fiyatı 400 dolar olur'' şeklindeki hesaplamayada hayran oldum....Demek ki MX5021 7.1 olsa 400 dolar edecekti, yani fiyatı belirleyen tek unsur kolon sayısı size göre...Anfi, Power, Koruma ve Şalter devreleri, Akustik, Malzeme kalitesi, Bobinler, Transistörler, Direnç Akım Devreleri vs. bunların bi değeri yok yani...Hesaplamızla çok güzel yanıltmışsınız milleti. Bravo.......Ben pahalı olarak 1000 YTL olan cihazları kast ettim ve ben iki cihazımıda bu paraya aldım...Ama sen 179$'lık sete üst düzey diyosan sen bilirsin...Benim Altec'e lafım yok, çünkü Craetive'in de ucuz modellerinde dehşet dip gürültü var....Burda önemli olan marka değil modeldir....Altec diye, Creative diye, Kenwood diye, Denon diye vs. illa dip gürültü yoktur denemez....Ama sen hani kullandığın için falansa, yaptığın 2.1=7.1 şeklindeki süper hesaplamanla 179$'lık setini üst düzey olarak ilan ettiysen devam et bu şekilde bilgi vermeye...... Kolay gelsin kardeşim.... Ben Altec'de dinledim çok, bana diyosun ama, sende S750'yi dinlemeden, hatta daha fiyatını bile bilmeden yorum yapma bence....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imperio -- 1 Kasım 2007; 5:56:33 >

• dostum sen ilk önce benim ne yazdığımı dikkatli oku...
    ben yurtdışı fiyatlarından bahsettim.
    s750 nin fiyatı usa da 400 dolar.
    mx5021 usa da 179 dolar.

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: megaramazan

dostum sen biraz saçma konusuyosun. sonra da bilgisiz kullanıcıları yanıltıyosun.
    yanlışsın ...

quote:

Benim MX5021'e nerde ucuz dediğimi gösterir misin lütfen? Ayrıca S750 sadece bi örnekti, ayrıca Kenwood'a da örnek verdim, fakat sen niye özellikle S750'ye takıldın anlayamadım (aslında anladım da, boşver...) Ayrıca fiyatı da 400 dolar değil yaklaşık 650-700 dolar TR'de. Yani dediğiniz fiyatın yaklaşık 2 katı...400 dolara kim satıyor söyleyinde alayım. Bu birinci ve en büyük yanıltmanız......Yaptığınız ''şimdi 2+1 179 dolar. 2+1 mx5021 i 7+1 e çıkarsak fiyatı 400 dolar olur'' şeklindeki hesaplamayada hayran oldum....Demek ki MX5021 7.1 olsa 400 dolar edecekti, yani fiyatı belirleyen tek unsur kolon sayısı size göre...Anfi, Power, Koruma ve Şalter devreleri, Akustik, Malzeme kalitesi, Bobinler, Transistörler, Direnç Akım Devreleri vs. bunların bi değeri yok yani...Hesaplamızla çok güzel yanıltmışsınız milleti. Bravo.......Ben pahalı olarak 1000 YTL olan cihazları kast ettim ve ben iki cihazımıda bu paraya aldım...Ama sen 179$'lık sete üst düzey diyosan sen bilirsin...Benim Altec'e lafım yok, çünkü Craetive'in de ucuz modellerinde dehşet dip gürültü var....Burda önemli olan marka değil modeldir....Altec diye, Creative diye, Kenwood diye, Denon diye vs. illa dip gürültü yoktur denemez....Ama sen hani kullandığın için falansa, yaptığın 2.1=7.1 şeklindeki süper hesaplamanla 179$'lık setini üst düzey olarak ilan ettiysen devam et bu şekilde bilgi vermeye...... Kolay gelsin kardeşim.... Ben Altec'de dinledim çok, bana diyosun ama, sende S750'yi dinlemeden, hatta daha fiyatını bile bilmeden yorum yapma bence....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megaramazan -- 1 Kasım 2007; 7:59:20 >

• altec iyidir kimsenin ona lafı yok benim gördüğümde bir kısmında dip güürltüsü oluyor o zaman bu sistemlerin bir eksiği var demektir malzeme kalitesine gelince mx 5021 fiyatına göre tüm 2.1 leri tokat manyağı yapacak kapasiteye sahiptir ramazana sonsuz desteğimi veriyorum buradan......... helal olsun sana helal olsun
  • sağol palakash dostum.
    senin görüşün her zaman benim için önemlidir.
    quote:

Orjinalden alıntı: palakash

altec iyidir kimsenin ona lafı yok benim gördüğümde bir kısmında dip güürltüsü oluyor o zaman bu sistemlerin bir eksiği var demektir malzeme kalitesine gelince mx 5021 fiyatına göre tüm 2.1 leri tokat manyağı yapacak kapasiteye sahiptir ramazana sonsuz desteğimi veriyorum buradan......... helal olsun sana helal olsun

• Orjinalden alıntı: megaramazan

dostum sen ilk önce benim ne yazdığımı dikkatli oku...
    ben yurtdışı fiyatlarından bahsettim.
    s750 nin fiyatı usa da 400 dolar.
    mx5021 usa da 179 dolar.

Biliyorum da dostum....USA'dan bize ne ki acaba...Mesala Almanya fiyatı da 450 euro....Kanada da 650 Kanada Doları....Bilmem nerde de 300 Dolar...Çünkü bazı ülkeler de pazarlamaya göre pahalı ürünler ucuza, ucuz ürünlerde pahalıya satılabiliyor, arz-talep meselesi de var....Ama bunlar bizi bağlamaz kardeşim.... Burası TÜRKİYE....O yüzden vereceğin fiyatlar buranın fiyatları olmalı, Biz USA'da yaşamıyoruz.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imperio -- 2 Kasım 2007; 3:57:09 >

• usa yı örnek vermemin nedeni elektronik piyasasının maliyete en yakın fiyatlarla satışa sunulduğu piyasa olmasıdır.
    usa piyasası dünyada tam rekabet piyasasına en iyi örneği oluşturmaktadır.
    yani bir elektroniğin maliyetinin ne kadar olduğu konusunda kesin bir fikire sahip olmak istiyorsanız usa fiyatlarına bakın.
    quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megaramazan -- 2 Kasım 2007; 20:31:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.