Şimdi Ara

My Book'u bulut sistemi gibi yapmak (yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Elimde 2TB My Book WD var. Araştırarark Harici diski modeme bağladım (Huawei HG253). Daha sonra ftp ile hard diskin içine erişim sağlayabildim. Şimdi Ftp programı olmadan cepten veya tabletten ulaşamıyorum (tarayıcılardan size erişeme izin verilmedi deniyor.) OwnCloud kurmak istiyorum ama burada şöyle birşey öğrendim php desteklemesi gerekiyormuş.

Daha önceki tecrübelerime dayanarak; Wamp server vs. kurmam gerekiyor daha sonra Owncloud kurabilirim gibi geliyor. Ama burada bir problem var. Harici diskin içine Wamp server kursam bile pc bağlamadan çalıştıramam. Her neyse...

Ben Php gerek kalmadan, Bulut sistemini nasıl kurarım. Yada Php ile nasıl kurarım?
    Ftp ye erişim sağlıyorum, bilgisayarım ile. Bu şekilde ip adresi vs değiştirilerek (192.168.1.1) kuramazmıyım? Modem ile harddisk aynı ip üzerinden erişim sağlıyorum. 192.168.1.1/own-setup.html dediğim zaman, modem ara yüzüne gidyor şifre giriyorum modem ara yüzündeyim, tekrar yazıyorum yine aynı yerdeyim.

Yardımlarınızı fikirlerinizi bekliyorum.
    Şimdiden teşekkürler.

• 150 TL civarı bütcem var dersen araya bir Raspberry Pi koyup owncloud.org yazılımı ile işi halledebilirsin. Kendine özel dropbox gibi sistemin olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanerss

150 TL civarı bütcem var dersen araya bir Raspberry Pi koyup owncloud.org yazılımı ile işi halledebilirsin. Kendine özel dropbox gibi sistemin olur.

hocam, zaten ftp ulaşım sağlıyorum. Herhangi bir ücret ödemeden bunu yapamazmıyım. başka bir yol yokmu?
  • Tarayıcıdan girmeyi denemeden önce modemden port açtın mı ?
    Harddisk'in kendi iç IP adresine port açılması gerekir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.