Şimdi Ara

MYO'lular mitinge hazırlanıyor !!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
2.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Vanilla__

quote:

Orjinalden alıntı: Closed

Şu anki sisteme göre hiçbirini haketmiyorlar. 4 işlem yapmayı bilmeyen insanlar MYO lardan mezun oluyor. Bu mu okumuş insan?

gel gösteriyim sana 4 işlemi

• quote:

Orjinalden alıntı: Vanilla__

quote:

Şu anki sisteme göre hiçbirini haketmiyorlar. 4 işlem yapmayı bilmeyen insanlar MYO lardan mezun oluyor. Bu mu okumuş insan?

gel gösteriyim sana 4 işlemi

Yaş kaç?
  • Bence çok şey istiyosunuz

1)Askerlik olayında haklısınız ama bu konuda bir şey yapabileceğinizi sanmıyorum basit bir düzenleme değil çok şey değişir genelkurmay böyle bir işe sıcak bakmaz gibime geliyor

2)Lisans tamamlama olayında limit olmak zorunda sonuçta öss ye giren herkes lisans eğitimlerine yerleşemiyor.dgs ye giren herkesde yerleşemez elbette zaten herkes lisansa geçerse ömlisans okumanın bir anlamı kalmıyor.vakıf üniversitelerinden bahsetmişsiniz ama. bunlarsa dgs den buralara girme o kadar zor değiş kıbrıs a falan gidip okuyabilirsiniz.

3)İş yerinden ziyade toplum içinde bir mevki sorunu var bence.Yoksa ünvan olarak teknikerlik ünvanı var ama toplm içinde teknikerin ne olduğunu açıklamak zor iki yıllıkları bizim millet pek beğenmiyorsa nedense.

4)imza yetkisi zaten tam muamma.yukarıda bir arkadaş daha belirtmiş emo(elektik mühendisleri odası) denen garip kurum var mesela mühendislere bile imza yetkisi vermemek için elinden geleni yapıyor sürekli karşılıklı mahkemeler açılıp duruyor bu durumda imza yetkisi işi çok çok zor.

• Sonuna kadar destekliyorum.. (2 sene sonra bende Myo' lu alucam..)
  • hem 2 yıllık hem 4 yıllık mezunuyum

arkadaşları destekliyorum... geç kalınmıştı böyle bi mining
  • Valla bu konu çok muamma ....

Ben 99 senesinde sınav sisteminin değişmesi nedeni ile 4 yıllık bölüm hayallerim suya vurdu.
    Ticaret meslek lisesi mezunuydum sadece muhasebe ve finans öğretmenliği için güz ve gece öğretimi olmak üzere toplamda 120 Kontenjanı vardı.
    Sınav sistemi değimeseydi geçen yıl mezun olan arkadaşım gibi bende İŞLETME yada İKTİSAT kazanabilecektim ama olmadı... Benim SUÇUM NEYDİ BURDA PEKİ? 99 Öncesi ÖSS ve ÖYS sınavlarında meslek liselerini engelememişlerdi. Benimde ticaret okumamdaki amak İŞLETME ve İKTİSAT için daha iyi bir alt yapıydı.

1 Sene hem staj Hem Okul hemde dersane trafiği yaşadım. Delice çalışıyorudum... :)

2 Yıllık bir MYO kazandım gittim ve Bitirdim. Sonrasında DGS 'ye hazırlandım. yanlış hatırlamıyorsam 105 Bin kişi filan girmişti. 1532. olmuştum ama buda olmadı çünkü Türkiyenin sayılı üniversitelerinin toplam Kontenjanı 100 Filandı.. Genel anlamda bütün branşlarıda katarsa 3-4 Bin kişi alıyırlar ) Tercihlerim tutmadı vs.

Sonrasında Açıköğretim okuyorak LİSANS Diploması aldım.

Bu dönemi vurgularsam kesinle Lanet kararlarla Hayatım zehir oldu. Kurduğunuz Üniversite hayallerini bir sınav sistemi ile kaybetmek nedemektir bilmezsiniz. Oyüzden imamhatip liselerinin düzenini değiştirmek için meslek liselerininde bu sınıf kapsamında engellenmesi inanılmaz hataydı.

Şimdi diceksiniz Herkes mühendis işletmeci vs. mi olucak? Tabikide hayır Meslek liselerinin aması mesleki kalifiye eleman yetiştirmektir ama bırakında sınav sistemi biraz adil olsun. Zaten sen ÖSS diye bir sınav yapıyorusn sınavı kazananı alıyorsun niye mezun olduğu okulla bunu ilişkilendiriyorsunki.
    Katsayı problemi bir muhamma olmuştur.

Gelelim yeni zamana. Açıkcası direkt geçiş MYO itibarını bitirmiştir. Sonuç olarak Lise zihniyeti devam etmektedir. Düşünsenize okuduğunuz lise geceleri Ünv. oluyor ? Hocalar aynı yada kötü..

Tüm bu gelişmeler eğitim sistemindeki çarpıtlıktan kaynaklanmaktadır.
    Kimse buna isyan etmiyor.

Askerlik ayrı bir konudur bence Lisans mezunu ile aynı statü adaletsizliktir.
    Ama şuda bir gerçektirki MYO için ayrı bir düzenlenme yapılabilir. 6 ay olmazda 9 ay olur yada vs...

• haydi mitinge:D
  • quote:

Orjinalden alıntı: **tweety**

quote:

arkadaşım sen pire için yorganı yakıyorsun 4 yıllıklardanda mezun olan ve dediğin gibi olan çok insan var ben bunlara canlı şahit oldum ama senin gibi onları aşağılamak yerine eğitim sistemini sorgulardım destek olan arkadaşlarada teşekkür ediyorum

yavaş salla

sence 4 işlem bilmeyen birinin ÖSS yi kazanma ihtimali % kaç

bi tahmin et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theozy -- 30 Mart 2008; 11:54:13 >
  • eyleme gidenler oldumu aramizda??naildi anlatsaniza ??
  • birkaç haber bülteninde görüntüleri verdiler. sanırım bekledikleri gibi bir katılım olmadı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: xsoundx

quote:

+1

saçmalıyosunuz bence..öle bile olsa bu ülkenin sadece mühendise ihtiyacı yok..ara eleman da lazm..e onların da ilkokul veya lise mezunundan farkları olmalı bu durumda dört işlem yapmayı bilmesele de (!) işin ince kısımlarını püf noktalarını onlar biliyor..
  • 4 yıl ünv. okuyanla 2 yıl myo okuyanların arasında kusura bakmayın ama fark olacak tabi.
    Ama şuna karşıyım.
    Askerlik avantajı için (onun dışında zaten diploması soba tutuşturmaya bile yaramaz) 4 yıl çakma ünv. açıköğretim okuyanlar var. İşte bu açıköğretim olayı 4 sene bile olsa askerlik statüsü açısından myo ile eşdeğer olmalıdır. Myo öğrencilerine bir tek burada haksızlık yapılıyor işte.
  • Açıköğretim çakma üni değildirZorunlu nedenler açıköğretim okuyanlarla maaşı artsın diye okuyan memurları,askerlikten kaçmak isteyenleri ve öğrenci kartı almak için açıköğretime gidenleri bir tutmayın.Zaten açıköğretimden doktor,mühendis çıkmıyor sadece iktisat-işletme gibi bölümler var.Verdikleri tuğla gibi kitapları okuyup,kurslara gidip kendini geliştirirsen herhangi bir ünide okuyandan farkın kalmaz.Sınavları da sandığınız gibi kolay değil.Ben aof işletme 2. sınıftayım isteyerek aofe girmedim matematiği yapamadığımdan zorunlu olarak girdim.2 yıllık myo okuyanlara da askerlikte indirim yapılması gerekir.Myo mezunu teknikerle fakülte mezunu mühendis arasında ünvan ve yetki konusunda şimdiki gibi büyük bir fark olmaması gerekir.

• Arkadaşlar eğer hala sınavla 2 yıllık üniversitelere alınsaydı, yani ortaya koyulmuş bir emek olsaydı, insanlar seçmece olsaydı. Bu girişiminizi içtenlikle desteklerdim.

Bende MYO mezunuyum, ama benim dönemimde sınavla girilebiliyordu. Eğitimin bir kalitesi vardı, okulun bir standardı vardı. Üniversitedeki ilk yılımdan sonra, meslek liselerinden direkt geçiş geldi.

2 yıllık eğitimimde ilk sene cidden üniversite havasını solumuştum. Bütün bölümler arasında birlik ve beraberlik vardı, birbirimizi tanırdık, selam verirdik, derslerimize çalışırdık, eğlenilecek zaman eğlenirdik, projeler üretirdik... Kısaca saksımızı sonuna kadar çalıştırırdık.

Ertesi sene meslek liselerinden direkt geçenler doldurdu üniversiteyi... Peki gözlemlediğim neydi biliyor musunuz? O koca okul, o koca üniversite, o eğitim yuvası çocuk yuvasına dönmüştü.

Hocalar bile şaşkındı, bizde alışmışlar ders dinleyen bir kitleye, ödev verilince yapılan bir kitleye, sınavlara cidden çalışıp gelen bir kitleye... Eh yeni kitle üniversiteli olduk, ne olduk delisi oldu, "üniversiteliler ya!" yapmadıkları iğrençlik kalmadı, eğitim kısmını zaten bıraktılar. Hoca bizim dersimizde neler oluyor böyle diye tutamayıp kendini ağlamıştı ya! Hocalar sınavlı sistemin son kalan öğrencilerinin dersine girince rahatlıyorlardı, okul ahıra döndü diye hayıflanıyorlardı.

Neyseki ben o sene mezun oldumda içler acısı durumu görmekten kurtuldum, tek temennim kalan hocalara "Allah sabır versin" oldu. Şu haliyle MYO diğer arkadaşlarında dediği gibi, yüksek lise...

O sene ÖSS ve DGS sınavlarına girdim. İkisinde de derece yaptım. Güzel bir üniversiteye girdim, şimdiyse elimde 1(MYO)+1(Lisans)+1(Açıköğretim) toplamda 3 diploma var, ama MYO'yu saymıyorum, çünkü kimse saymıyor. Kimse kusura bakmasın ama, MYO ile okuduğum "üniversiteyi" karşılaştıracak olursak, fırınlarca ekmek yeseniz yine fayda etmez. Eğitim-öğretim, yaşam tarzları apayrı...

Ve meraktan geçenlerde eski üniversitemi ziyaret ettim (MYO). Kafamda hangi düşünce oluştu biliyor musunuz? MYO=Tatil Köyü... Liseden sonra yapılan, bünyesinde bilmece soruları barındıran, 2 yıllık bir tatil... Ve bilmecelere doğru cevapları veremezseniz tatil süresi biraz daha uzuyor. Fazlası kesinlikle değil...

Kusura bakmayın bunlar gerçekler ve kime sorsanız bu gerçeği tokat gibi yüzünüze vurur. Hadi diyeceksiniz sen ne bilirsin, e arkadaşlar içinizden çıktım ve ciddi bir 4 yıllıkta okudum, aradaki farkı bırakında bileyim.

• quote:

Onlara Benden Slm Sole ozman..
    Corel, Photoshop,Analitik Kimya, Seger Formülleri,Sır Denemeleri Bilen MYO'lular da var..
    Bknz: BEN !

Masterlarını tamamlamaya gelen Seramikciler biliyorum daha Seger'in ne demek oldugunu 3gen Diyagramın ne amaçla yapıldıgını bilmeyen. iş 2 de 4 de deil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iRock -- 31 Mart 2008; 3:26:16 >
  • ben elektronik haberleşme 2 senelik öğrencisiyim bitirince bi çok 4 senelikden daha iyi maaş alcamı biliyorum
  • Buraya tuhaf yazi yazilar yazan sayin lisans mezunlari:
    Tuzunuz kuru ki böyle tuhaf yaziyorsunuz.Siz yasamiyorsunuz tabii bir SIKINti.

Önce MYO larin nezemandir varolduguna bakin, sonra kurumlarda Teknikerlik kadrolarinin (eger varsa) nezaman acildigina bir bakin....

Siz Askere gidiyorsunuz ya 6 ay yada Astegmen olarak yapiyorsunuz. MYO lular askerde er rütbesiyle ve 18 ay askerlik yapiyorlar.... Astegmenlik olmasada belirli bir statu verilebilirdi (mesela Yedek Astsubay veya 9 ay yada 12 ay gibi).

Adalet bumu yani.

Okumus ama adam olamamis veya 4 islemi yapamayan MYO mezunlari oldugu gibi Lisans mezunlarida aramizda mevcut.
    ÖRNEK:
    http://www.google.de/search?hl=de&q=m%C3%BChendis+hatasi&meta=

MYO'lular mitinge hazırlanıyor !!!

• quote:

Orjinalden alıntı: Davidoffmath

quote:

Orjinalden alıntı: Erwin

Bilgisayar mühendisi olupta Excel'de makro yapmasını bilmeyen adam gördüm ben.Gelipte burda bana ne okudunuz muhabbeti yapmayın.

Bence biraz alakaya maydonoz olmuş mühendis illa exel bilecek diye bir kavram mı var?Adam algoritma yazmasını öğreniyo mantık öğreniyo office bilse ne olur kaliteli mühendis otursun sana office yazsın

@Erwin

Bilgisayar muhendisligi okuyorsan yazik...Cunku daha ne anlama geldigini bilmiyorsun...

Bilgisayar muhendisligi Office programlari egitimi degildir...Bunu bir kenara yaz...

• isteklerinizde ve yazdıklarınızda sonuna kadar haklısınız...

ben buraya sağlam bir cevap yazardım amaaaa.... işte o amalar yok mu...konuyu sildirir.... aman sizde suya sabuna dokunupta konuyu sildirmeyin sakın

bırakın MYO. mezunlarını insana insanca değer veriliyor mu acaba...

özelleştirme adı altında insanlar üç kuruşa köle gibi çalıştırılmıyorlar mı....

para babaları işsiz biçare insanları esir almaya ... kendilerine köle yapmaya çalışmıyorlar mı ......
  • MYO çakma üniversite demiş kendini bilmezin biri. Örneğin MYO'da işletme okuyan biri 4 yıllık işletme okuyan birinin 4 yılda gördüğü dersleri 2 yılda görüyor. (sıkıştırılmış program) Ve üniversitede kimse kimsenin babasının oğlu değil, dersleri veremezsen o diplomayı rüyanda görürsün. Aslında en önemlisi ne biliyor musunuz insanın kendini geliştirmesi. Üniversite okumadan çok iyi yerlerde olanlarda var. Herşey kişide biter Üniversite okumayanlarda yorum falan yapmasın, öle atıp tutmakla olmuyo bu işler.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.