Merhaba mysql den xml olarak veri çekmek istiyorum xml kaydedecek kodu hazırladım access veritabanında denedm gayet güzel çalışıyor lakin mysql bilgim olmadığı için nasıl veritabanına bağlanıp bilgi cekeceğimi bilmiyorum yardım edecek arkadaşlar olursa cok sevinirim aşağıda xml için hazırladığım kod bulunmakta.
<% strcc="driver={MySQL ODBC 3.51 Driver};SERVER=localhost;DATABASE=tevhiddi_vedat;UID=tevhi_vedat;PWD=123456;OPTION=35;" set cc=server.createobject("ADODB.Connection") cc.open(strcc) set rc=server.createobject("ADODB.recordset")
%>
<% do until rs.eof 'verilerimizi burdan aşağı sıralıcaz. %>
Yazdiklarin baya karisik ... Ama anladigim kadariyla, mysql-den XML formatinda veri cekmek istiyorsun.
En kolay yol bencesi:
phpmyadmin kullanmayi biliyormusun? (XAMPP ve ya WAMP server yukle biligisayarina, ve orada phpmyadmini var) . Adimlari simdi goteriyorum sana:
1. Yukledikten sonra: localhost/xampp adrese gir, ve menuden phpmyadmin sec.
2. Yeni bir database kur (New), ve databasin adini yazip, Create bas.
3. Kurdugumuz ornek databaseine basip, SQL tabina girelim, ve kisa bir tablo kuralim (Go bas sonunda)
4. Yeni tablomuz kuruldu, o zaman Export tabina gidelim. Oradan formati secelim, yani XML. Yine Go basicaz.
5. Sonuc:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dbd -- 5 Mart 2015; 14:01:46 >
Şifreni paylasmasaydin, ne olur ne olmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
dbd = ayrıntılı anlatımın için teşekkür ederim lakin söylediğin yöntem işimi görmüyor sebebi ise benim her an xml verisine erişmem gerekiyor bu nedenle bunu dinamik bir sayfa içerisine koymak istedim.Ama yine de emeğine sağlık güzel anlatım olmuş umarım başka bir arkadaşın işine yarar.
Mephalay = iyi niyetin için teşekkür ederim ama deneme hostunda olduğu ve verinin içinde herhangi önemli birşey olmadığı için saklamak ihtiyacı duymadım.Yinede teşekkür ederim
kodu değiştirerek farklı birşey denedim (kod aşağıdaki gibidir) bu haliyle sorun yok xml verisini alıyorum lakin TL haricindeki 3 kurda da (usd,euro,pound) alakasız rakamlar çıkıyor sorunu çözemedim.Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa memnun olurum.
<!--#include file="db_yol.asp"--> <% set vitrinrc = cc.execute("select * from urunler order by sira desc") do while not vitrinrc.eof <!----------------- KATEGORİ ------------------!> sckate1y="Select * From kategoriler where id='"&vitrinrc("kategori")&"' order by id desc limit 1" set rckate1y=cc.execute(sckate1y) do while not rckate1y.eof
sckate2y="Select * From kategoriler where id='"&rckate1y("kid")&"' order by id desc limit 1" set rckate2y=cc.execute(sckate2y) do while not rckate2y.eof
sckate3y="Select * From kategoriler where id='"&rckate2y("kid")&"' order by id desc limit 1" set rckate3y=cc.execute(sckate3y) do while not rckate3y.eof
rckate1y.movenext loop <!----------------- KATEGORİ ------------------!> <!----------------- MARKA ------------------!> markay="Select * From markalar where id='"&vitrinrc("marka")&"' order by id desc limit 1" set markas=cc.execute(markay) do while not markas.eof
marka = markas("adi")
markas.movenext loop <!----------------- MARKA ------------------!> <!----------------- RESİM ------------------!> scresim="Select * From urun_resimleri where uid='"&vitrinrc("id")&"' " set rcresim=cc.execute(scresim) do while not rcresim.eof
if vitrinrc("kur")="USD" then pfiyat=piyasa_fiyat*rckur("dolar") pfiyat=pfiyat/100 end if
if vitrinrc("kur")="EUR" then pfiyat=piyasa_fiyat*rckur("euro") pfiyat=pfiyat/100 end if
if vitrinrc("kur")="POUND" then pfiyat=piyasa_fiyat*rckur("pound") pfiyat=pfiyat/100 end if
if vitrinrc("kur")="TL" then pfiyat=piyasa_fiyat end if '''''''''''''bayi iskonto varsa bayilere özel indirim yapılıyor yoksa normal indirim yapılıyor''''''''''''''' indirimli_fiyat=pfiyat
if bayi_iskonto<>"" then indirim=pfiyat*bayi_iskonto indirimlif=indirim/100*1 indirimli_fiyat=pfiyat-indirimlif*1
else '''''eğer indirim varsa hesaplanıyor'''''''' if vitrinrc("indirim")<>"0" then
indirim=pfiyat*vitrinrc("indirim") indirimlif=indirim/100*1 indirimli_fiyat=pfiyat-indirimlif*1 end if end if ''''''''''''''kdv hesaplanıyor'''''''''''''''''''''''''' kdv=indirimli_fiyat*vitrinrc("kdv") kdv2=kdv/100 *1 kdv_fiyat=kdv2+indirimli_fiyat*1 ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' kdvdahil = formatnumber(kdv_fiyat,2) <!----------------- KDV ------------------!> %>
[color=#990000]<% On Error Resume Next If Err.Number <> 5 then Response.Write("<B>Hata satiri:</B> " & Err.Line) Response.Write("<B>Hata numarasi:</B> " & Err.Number) Response.Write("<B>Hata Kaynagi:</B> " & Err.Source) Response.Write("<BR><B>Hata aciklamasi:</B> " & Err.Description) Err.Clear End If %> "Bu kısmı hata ile karşılaştıkdan sonra ekledim hatanın nedenlerine ulaşmak için"[/color]