Şimdi Ara

N80 ve N91 arasında seçim yapamıyorum?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle benim şu an telefon değiştirmedeki ihtiyacım FM radyo,Mp3 Dinleyebilmek,7610'um kadar karizmatik bir tasarım,büyük olmayan bir telefon,1 senede değiştirmek zorunda kalmayacağım sistem kalitesi,pil ömrünün 1 günde bitmemesi, ve bunun gibi şeyler.

Ben düne kadar N91'de karar kılmıştım fakat sonra
    N80in;Ekranının daha geniş olması,ön taraftada kamerası olması,3 Megapixel olması,N91'den daha küçük bir boyuta sahip olması ve hafızasının küçük olması dışında herşeyiyle aynı özellikleri içermesi gibi durumları beni düşündürdü.
    Açıkçası görüntü açısındanda N91,N80'den daha karizmatik görünüyor ve zannediyorum ses kalitesi(emin değilim) N80'den daha iyi.4 Gb hafızada bi mp3 player vazifesini hayli görüyor.

Sonuç itibariyle hala emin değilim hangisini almam gerektiğine.Bu telefonları kullananlar bana iyi ve kötü yönleriyle Tavsiyelerde bulunabilirlermi????

• hocam ben sana n91 i öneririm kullanmadım ama harbi güzel tel
    n80 in kamerasına talımış kafan anladığım kadarıyla, bu sorunun cevabını benq sıemens bölümüne gir orda ef81 ile kamera karşılaştırması var orda bulursun
    n91 hi-fi ses kalitesi kullanıyor bu özellik de şu an hiçbir telefonda yok
    4 gb hafızası, 2 mp kamerası, radyosu, blue/infa... de cabası
    sonuç açıkça ortada

• boyutlara ve ekran kalitesine çok fazla önem vemiyorsan N91'i tavsiye ederim.
    symbian OS 9.1 işletim sistemi, 4gb harddisc+MP3 kalitesi(hı-fı ses kalitesi)+wlan(gerçi N80de de var)müzik kontrol tuşları gibi özelliklere önem veriyorsan N91
    symbian OS işletim sistemi,wlan,ekran kalitesi(352x416 pixel),ön kamera,3 mpxl kamera ve tasarıma önem veriyorsan N80..............ben N91'i tavsiye ediyorum.
  • N80 kamerada üstün N91 Müzikte.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MesthLeS

N80 kamerada üstün N91 Müzikte.

İmkansız....
    N80 Hangi Tür Sensör Var Habarin Varmı?
    Ben Söyleyim:
    CMOS: Vikipedi'den Alıntı:

CMOS, (İngilizce: Complementary Metal Oxide Semiconductor) Bütünleyici Metal Oksit Yarıiletken demektir.

Aynı CCD algılayıcılarda olduğu gibi düşen ışık parçacıkları (fotonlar) elektrik gerilimine dönüştürülür. Bu bilgilerin iletişimi ise, CCD algılayıcılardan farklı olarak, ışığa duyarlı diyotların yanında bulunan birkaç adet transistör vasıtası ile gerçekleşir. Böylece her pikseli, kendi başına okumak mümkün olur. Ancak, düşen ışık yutulduğu için daha az görüntü bilgileri alınır ve az ışıklı ortamlarda, başarım azalır. Böylece titreşim etkinliğine daha kolay tutulabilirler. CMOS algılayıcıların daha az güce gereksinimleri vardır ve üretimleri daha ucuzdur.

Ve Çok Dandik Fotograf Çeker.

Peki N91 deki Fotograf Kalitesinden Haberin Varmı?
    N91 Vs N80
    N91

N80

Kamerada MP(Megapiksel) Herşey Demek Değildir.

Mp=Çözünürlük(Diğer Adıyla Büyütme Oranı)

Lens=Fotograf Kalitesi Demektir.

Bir Örnek:
    Bir Adam Var ve Vesikalık Fotograf Çekmek İçin 9 MP'lik Fujifilm E900 İle Çekiyor.ç
    Bir Arkadaşı 4 MP'lik Makine İle Aynı Resmi Çekiyor.
    Sonuç: Eşit. Ama Aynı Anda Çekim Olursa(Çünkü Ortam Özeliklerinin(Işık, Beyaz Ayarı)) Kalitesi Aynıdır.

İsteyen Fotografları Paint ve Türevi Programlarla Resim Yeniden Boyutlandırabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi natrium -- 2 Ocak 2007; 16:17:23 >

• Şu adreste türkçe N80 incelemesi var. Bir bak belki yardımcı olur:

http://www.ctmania.com/content/view/104/27/
  • Dostum ben photoshop kullanıyorum ve yeniden boyutlandırma ancak küçültmede resim kalitesini bozmuyor.Büyültme kaliteyi bozuyor.
    Ki benim için resim pixel kalitesinin 2 MP olmasıda yeterli zaten.
    Fakat N91'de düşündüğüm tek yön Telefonun Boyutu çok büyük!!İnternet sitesinde karşılaştırmasına baktım N90 gibi kocaman bi telefondan bile 1 mm daha UZUN!Yoksa benimde hoşuma giden N91.N80'se hem küçük hem ekranı büyük hemde önde kamerası var ama N91 kadar güzel görüntüsü yok:(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

İmkansız....
    N80 Hangi Tür Lens Var Habarin Varmı?
    Ben Söyleyim:
    CMOS: Vikipedi'den Alıntı:

CMOS, (İngilizce: Complementary Metal Oxide Semiconductor) Bütünleyici Metal Oksit Yarıiletken demektir.

Aynı CCD algılayıcılarda olduğu gibi düşen ışık parçacıkları (fotonlar) elektrik gerilimine dönüştürülür. Bu bilgilerin iletişimi ise, CCD algılayıcılardan farklı olarak, ışığa duyarlı diyotların yanında bulunan birkaç adet transistör vasıtası ile gerçekleşir. Böylece her pikseli, kendi başına okumak mümkün olur. Ancak, düşen ışık yutulduğu için daha az görüntü bilgileri alınır ve az ışıklı ortamlarda, başarım azalır. Böylece titreşim etkinliğine daha kolay tutulabilirler. CMOS algılayıcıların daha az güce gereksinimleri vardır ve üretimleri daha ucuzdur.

Ve Çok Dandik Fotograf Çeker.

CMOS ve CCD lens değil sensördür. Cep telefonlarının çok büyük bir kısmında CMOS sensörler kullanılır. Nokia N91 de CMOS sensör kullanıyor. Bunun yanında profesyonel SLR kameralarda da CMOS sensörlere rastlayabiliriz. Kısacası CMOS sensör kullanan bir kamera kötü fotoğraf çekecek diye bir kaide bulunmuyor. Fotoğraf kalitesini:

1-) Lens
    2-) Sensör
    3-) Fotoğrafı işleme kabiliyeti

etkiler.

• quote:

CMOS ve CCD lens değil sensördür. Cep telefonlarının çok büyük bir kısmında CMOS sensörler kullanılır. Nokia N91 de CMOS sensör kullanıyor. Bunun yanında profesyonel SLR kameralarda da CMOS sensörlere rastlayabiliriz. Kısacası CMOS sensör kullanan bir kamera kötü fotoğraf çekecek diye bir kaide bulunmuyor. Fotoğraf kalitesini:

1-) Lens
    2-) Sensör
    3-) Fotoğrafı işleme kabiliyeti

etkiler.

Hocam konumuz zaten sensör veya lens değil.İstediğim şu ki N80 ve N91 kullananlar telefonları hakkındaki yorumlarını objektif görüşleriyle yazarlarsa bende en azından ikisi arasındaki seçimimi dahada kolaylaştıracağım...
  • Şimdi Düzelttim.
  • n80 tasarım ve boyut olarak n91 den daha kullanıslı daha guzel. kamera farkına gelince pek bi farkı yok biri 3mp biri 2mp boyut farkı var ancak baskı alındıgında n80 nin bariz üstünlügü ortada n91 in flasının olmaması da bir dezavantaj. malzeme kalitesi olarak n91 n80 ne gore cok daha kaliteli malzemeden yapılmıs n91 ele alındıgında guven veriyo malzeme kalitesi olarak. bunun dısında n91 in 4gb hafızası var kulaklık sesi cok daha iyi n80 ne gore fakat hoparlorde aynı sey soz konusu dgl.ayrıca ekran kalitesi olarak n80 n91i dorde katlıyo n80 352*416 piksel ekrana sahip n91 ise symbianların genelinde olan 176*208 piksel ekrana sahip ikisinide kullandım tavsiyem n91
  • N80
  • kesinlikle n91 ses kalitesi 4gb karizma
  • quote:

Orjinalden alıntı: [ TÛRÍ ]

n80 tasarım ve boyut olarak n91 den daha kullanıslı daha guzel. kamera farkına gelince pek bi farkı yok biri 3mp biri 2mp boyut farkı var ancak baskı alındıgında n80 nin bariz üstünlügü ortada n91 in flasının olmaması da bir dezavantaj. malzeme kalitesi olarak n91 n80 ne gore cok daha kaliteli malzemeden yapılmıs n91 ele alındıgında guven veriyo malzeme kalitesi olarak. bunun dısında n91 in 4gb hafızası var kulaklık sesi cok daha iyi n80 ne gore fakat hoparlorde aynı sey soz konusu dgl.ayrıca ekran kalitesi olarak n80 n91i dorde katlıyo n80 352*416 piksel ekrana sahip n91 ise symbianların genelinde olan 176*208 piksel ekrana sahip ikisinide kullandım tavsiyem n91

Hocam çok sağolasın tam olarak istediğim gibi bir cevap vermişsin.Ki ikisinide kullandım diyorsun benim için önemli olanda buydu.Kararım iyice N91'e kaydı.bikaç gün içinde telefoncu'ya bakamya gidicem elinde varmış inşallah elimde kocaman durmaz da N91 alırım:)

• N80ie Black tawsiye ediyorum!!!

Ama full mp3 dinlerim dersen N91
  • quote:

Orjinalden alıntı: BREATH

quote:

Orjinalden alıntı: [ TÛRÍ ]

n80 tasarım ve boyut olarak n91 den daha kullanıslı daha guzel. kamera farkına gelince pek bi farkı yok biri 3mp biri 2mp boyut farkı var ancak baskı alındıgında n80 nin bariz üstünlügü ortada n91 in flasının olmaması da bir dezavantaj. malzeme kalitesi olarak n91 n80 ne gore cok daha kaliteli malzemeden yapılmıs n91 ele alındıgında guven veriyo malzeme kalitesi olarak. bunun dısında n91 in 4gb hafızası var kulaklık sesi cok daha iyi n80 ne gore fakat hoparlorde aynı sey soz konusu dgl.ayrıca ekran kalitesi olarak n80 n91i dorde katlıyo n80 352*416 piksel ekrana sahip n91 ise symbianların genelinde olan 176*208 piksel ekrana sahip ikisinide kullandım tavsiyem n91

Hocam çok sağolasın tam olarak istediğim gibi bir cevap vermişsin.Ki ikisinide kullandım diyorsun benim için önemli olanda buydu.Kararım iyice N91'e kaydı.bikaç gün içinde telefoncu'ya bakamya gidicem elinde varmış inşallah elimde kocaman durmaz da N91 alırım:)

bsy degl telefoncuya gittiginde isteklerin dogrultusunda hareket edersen memnun kalırsın ilerki zamanlarda

• tamamen zevkine dayalı bir şey
    ben müzik dinleyeceğim diyorsan n91 kıyak olur
    yok fotoğraf daha önemli dersen n80 elbet
  • quote:

Orjinalden alıntı: PHI

tamamen zevkine dayalı bir şey

müzik dinliceksen n91
    fotoğraf çekeceksen n91-n80
    n80 in 3mp kamerası ne facialar oluşturdu
    diğer markalar ve konular bölümüne gir orda görürsün
    bu arada n91 in iç mekan fotoğrafları berbat derecede kötü flaş olmadığı için olsa gerek
  • quote:

Orjinalden alıntı: tayfa-140

quote:

Orjinalden alıntı: PHI

tamamen zevkine dayalı bir şey

müzik dinliceksen n91
    fotoğraf çekeceksen n91-n80
    n80 in 3mp kamerası ne facialar oluşturdu
    diğer markalar ve konular bölümüne gir orda görürsün
    bu arada n91 in iç mekan fotoğrafları berbat derecede kötü flaş olmadığı için olsa gerek

resim çekme amaçlı n91 alamazsın ama n80 alabilirsin ikisi arasında kıyaslama yaparsak

• Ya beni tek rahatsız eden olay N91'in boyutunun kocaman olması.Yani ben 7610 kullanıyorum şu an ve bu büyüklük oldukça ideal geliyor bana.Ama yeni telefon alıcam ve bu telefon bundan baya bi büyük olucak bide ön kapağının zamanla açılma sorunu yaşayıp bozulmasındanda korkuyorum.Çünkü ben telefon manyağı değilimdir N91'ide alırsam en az 2 sene kullanırım.Ama sanki N80 daha sağlam ve bozulması daha zormuş gibi görünüyor...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.