Şimdi Ara

N97 widget bağlantı ayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • N97 kullananların yardımına ihtiyacım var.
    Turkcell Shop'tan N97 aldım en yeni özellik olan widget'lerin bağlantısıyla başım dertte. İlk başta bağlantı sorduğunda Milliyet Mobile, Facebook ve AccuWeather ewdeki wireless modemi seçmiştim şimdi nerede olursam olayım yine illa evdeki modemi soruyor. Normalde internete bağlanmak isteyince bağlantı ekranı açıp WLAN ara, daha önce kayıtlı öncelikli internet hedef bağlantı noktası ve WAP bağlantı noktalarından birini seçtirmesi gerekiyor ama widgetler için bunu yapmıyor. Widget'lerin seçeneklerde bağlantı ayarı da yok. Ayrıca Başlangıç ekranını önce çevrimdışı hale getirip bu durumdayken başka bir bağlantı noktasına bağlanıp ondan sonra çewrimiçi ol desem de işe yaramıyor.
    Internette bununla ilgili sorun-çözüm bulamadım aynı sorunu yaşayan veya çözümünü bilen varsa yardımını bekliyorum.
    N97'yle ilgili kalan diğer konularda yardıma ihtiyacı olan varsa seve seve yardımcı olmaya çalışırım.

Diğer bir başlıkta yazdım biraz önce v12 ciddi anlamda hızlandırıyor telefonu, güncelleyin derim.
    ebay'den Nokia N97 INVISIBLE FULL BODY / SCREEN PROTECTOR SHIELD almanızı tavsiye ederim, türkiye'de de satılan zagg invisible shield'dan daha iyi, ön ve arka yüz değil kenar köşe her yeri koruyor.

• Aynı sorundan bende muzdaribim. güya bu tip aletlerden iyi anlarım ama malesef çözemedim. inşallah bizden daha çok anlayan birine denk geliriz. ama anladığım kadarıyla malesef bu özellik eksik.
  • Ben de yazılımların bug'larının nasıl düşünüp mantıklı bir hareket yapmak yerine saçmaladıklarını artık anlayabiliyorum, bilgisayar mühendisi olunca bilgisayar gibi düşünmeyi öğreniyorsunuz

Geçen gün nokia'yı arayıp uzunca bir konuşma sonucunda çözüm bulamadık. Yazılım geliştirme bölümü yetkilisiyle görüştüm konuyu not aldığını belirtti.

Benim yazılım gibi düşünmeye çalışıp bulduğum çözüm şudur :
    İlk başta ekrandan bütün interrnete bağlanan widget'leri kaldırın, kısayol çubuğu, favori kişiler kalabilir. İlk başta bağlandığınız ve sürekli bağlantı noktası olarak sorduğu bağlantı noktasını silin. Benim için evdeki kablosuz bağlantım. Daha sonra ana ekrana dönün ve widget'leri ekleyin ve çevrimiçi ol'u seçin. Bir süre bekleyin bağlantı sorusu geldiğinde 3 seçenek şöyle olacak
    1- Wlan ağı ara
    2- Internet (bende hedefler sırasınde en üstte turkcell internet olduğu için turkcell internet görünüyor)
    3- Wap servisleri(turkcell wap)

Ben genelde bulunduğum ortamlardaki wlan'ları kullanmak istediğim ama sadece o an bulabildiği wlan'a bağımlı kalmak istemediğim için 1. seçenek olan Wlan ağı ara'yı seçtim, wlan'ları hedefler'den sildiğimiz için evdeki veya başka bir wlan'a ilk defa bağlanır gibi şifre falan varsa soruyor ve hedefler'e ekliyor. Widget'ler de daha sonraki bağlantılarda size Wlan ağı aratıyor. Ayrıca bu işlemi yaptıktan sonra hedefler'e gidip yeni eklediğiniz ama eksiden beri kullandığınız ve yazının başında sildiğiniz bağlantı noktalarının önceliğini düzeltmeyi unutmayın.
    Bu işlemi yapınca bağlantı noktası kesin bir seçenek olmadığı için, yani turkcell internet veya bir wlan gibi, daha sonraki çevrimiçi olmasını istediğiniz zamanlarda çoklu bağlantı sorgusunu, en son bağlandığı noktayı bulamazsa tekrar açıyor.

Nokia'nın çözemediği ana ekrana eğer direk bir bağlantı noktası tanımlarsanız ona takılıp kalıyor mesela Ev Internet isimli evdeki wlan'ınız olduğunu düşünelima ama siz son noktayı tanımlamaktansa o noktayı buldurursanız sorun çözülüyor. Balık verme balık tutmayı öğret demişler ya aynı o mantık :)

Umarım işinize yarar, siz de yeni çözüm bulursanız paylaşırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainbow -- 23 Ağustos 2009; 3:22:57 >

• arkadaşlar olay çok basit.
    Nasıl mı?

Wifiden uzaklaştığınızda ana ekranda widgetlere basıp hepsini teker teker kapatın ve teker teker açın.
    Böyle yaptığınızda datadan bağlanacaktır. ben öyle yapıyorum sorun yok.
    Bilgisayar mühendisi değilim. :)
  • her seferinde kapatıp tekrar yüklemek bir çare onu ben de denemiştim ama bu hayatı kolaylaştırmaya çalışırken zorlaştırıyor. Dediğim yöntemi kullanırsan bir sefer ayar yaptıktan sonra sorun çekmezsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rainbow

Ben de yazılımların bug'larının nasıl düşünüp mantıklı bir hareket yapmak yerine saçmaladıklarını artık anlayabiliyorum, bilgisayar mühendisi olunca bilgisayar gibi düşünmeyi öğreniyorsunuz

Geçen gün nokia'yı arayıp uzunca bir konuşma sonucunda çözüm bulamadık. Yazılım geliştirme bölümü yetkilisiyle görüştüm konuyu not aldığını belirtti.

İlk başta ekrandan bütün interrnete bağlanan widget'leri kaldırın, kısayol çubuğu, favori kişiler kalabilir. İlk başta bağlandığınız ve sürekli bağlantı noktası olarak sorduğu bağlantı noktasını silin. Benim için evdeki kablosuz bağlantım. Daha sonra ana ekrana dönün ve widget'leri ekleyin ve çevrimiçi ol'u seçin. Bir süre bekleyin bağlantı sorusu geldiğinde 3 seçenek şöyle olacak
    1- Wlan ağı ara
    2- Internet (bende hedefler sırasınde en üstte turkcell internet olduğu için turkcell internet görünüyor)

Ben genelde bulunduğum ortamlardaki wlan'ları kullanmak istediğim ama sadece o an bulabildiği wlan'a bağımlı kalmak istemediğim için 1. seçenek olan Wlan ağı ara'yı seçtim, wlan'ları hedefler'den sildiğimiz için evdeki veya başka bir wlan'a ilk defa bağlanır gibi şifre falan varsa soruyor ve hedefler'e ekliyor. Widget'ler de daha sonraki bağlantılarda size Wlan ağı aratıyor. Ayrıca bu işlemi yaptıktan sonra hedefler'e gidip yeni eklediğiniz ama eksiden beri kullandığınız ve yazının başında sildiğiniz bağlantı noktalarının önceliğini düzeltmeyi unutmayın.
    Bu işlemi yapınca bağlantı noktası kesin bir seçenek olmadığı için, yani turkcell internet veya bir wlan gibi, daha sonraki çevrimiçi olmasını istediğiniz zamanlarda çoklu bağlantı sorgusunu, en son bağlandığı noktayı bulamazsa tekrar açıyor.

Nokia'nın çözemediği ana ekrana eğer direk bir bağlantı noktası tanımlarsanız ona takılıp kalıyor mesela Ev Internet isimli evdeki wlan'ınız olduğunu düşünelima ama siz son noktayı tanımlamaktansa o noktayı buldurursanız sorun çözülüyor. Balık verme balık tutmayı öğret demişler ya aynı o mantık :)

Yazı bilgi açısından verimli ancak anlatım baya bi kafa karıştırıcı Bende Edebiyat öğretmeniyim :)

• Hocam düzeltirsen sevinirim

quote:

Orijinalden alıntı: ramazanavci

quote:

Orijinalden alıntı: Rainbow

Ben de yazılımların bug'larının nasıl düşünüp mantıklı bir hareket yapmak yerine saçmaladıklarını artık anlayabiliyorum, bilgisayar mühendisi olunca bilgisayar gibi düşünmeyi öğreniyorsunuz

1- Wlan ağı ara

Yazı bilgi açısından verimli ancak anlatım baya bi kafa karıştırıcı Bende Edebiyat öğretmeniyim :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.